New Entries: Γαστρονομικές αφίξεις που θα αγαπήσεις!

Νέα στέκια που αξίζει να τα εξερευνήσεις.

Parallaxi
new-entries-γαστρονομικές-αφίξεις-που-θα-αγαπή-1158145
Parallaxi

Άνοιξαν πρόσφατα τις πόρτες τους και υπόσχονται να κάνουν πιο όμορφες τις μέρες και τις νύχτες σου στην πόλη. Ανακάλυψέ τα και θα γίνουν σίγουρα αγαπημένα σου στέκια!

Zemè … ο μεζές αλλιώς!

Λίγες μέρες πριν το Πάσχα άνοιξε τις πόρτες του το Zemè, ένα νέο, διαφορετικό τσιπουράδικο στην οδό Ολύμπου 1, μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, στη Θεσσαλονίκη.

Zemè … ο μεζές αλλιώς! Κι αυτό ακριβώς φιλοδοξεί να κάνει. Να προσφέρει στους επισκέπτες του αγαπημένους, παραδοσιακούς μεζέδες για τσίπουρο και ούζο, αλλά με μια ιδιαίτερη πινελιά, που θα εκτοξεύει τη γεύση τους! Με αγάπη για την τέχνη των μεζέδων και δέσμευση στην εξαιρετική ποιότητα. To Zemè είναι η δεύτερη προσπάθεια του εστιατορίου Koru inspired cuisine, με ελληνική δημιουργική κουζίνα που άνοιξε πριν περίπου 1 χρόνο στην οδό Ολύμπου 15 και αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο για τις γευστικές του επιλογές. Αυτή η αγάπη του κόσμου, οδήγησε σε μια νέα γευστική περιπέτεια, αυτή τη φορά με δημιουργικούς μεζέδες για τσίπουρο και ούζο.

Το Zemè είναι ένα ζεστό τσιπουράδικο φτιαγμένο με αγάπη και πάθος. Με μεζέδες από όλη την ελληνική παράδοση, φρέσκα τοπικά υλικά και ψάρια από τις ψαρόβαρκες της Χαλκιδικής ή της Μηχανιώνας, έρχεται να ανανεώσει την περιοχή. Είναι ένα τσιπουράδικο που σου υπόσχεται την εμπειρία του τσίπουρου και της παρέας όπως ήταν παλιά, αλλά με μικρές δημιουργικές παρεμβάσεις οι οποίες θα προσφέρουν επιπλέον εμπειρία γεύσης και αισθήσεων! Με ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα από μεζεδάκια, ή αλλιώς «ζεμεδάκια»,και μια τεράστια ποικιλία από τσίπουρα, ούζα και αποστάγματα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, το Zemè υπόσχεται μια πρωτόγνωρη γαστρονομική εμπειρία. Αγαπάνε τα τσίπουρα και γνωρίζουνε ότι είναι στο DNA της πόλης μας και πάντοτε είναι μια ευκαιρία να συναντήσουμε τους ανθρώπους μας. Οι τιμές των πιάτων είναι πολύ προσιτές, ώστε πραγματικά να δημιουργήσουνε ένα θετικό αποτύπωμα για την περιοχή.

* Τσιπουράδικο Zemè, Ολύμπου 1, Τ. 231 700 9542, Facebook, Instagram

Pinch

Μια νέα εντυπωσιακή άφιξη στη γαστρονομική σκηνή της πόλης! Ανατολή, Μεσόγειος και δύση σε ένα εντυπωσιακό αντάμωμα! Το πεϊνιρλί όπως δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει ποτέ!

Το Pinch, το νέο εγχείρημα του γνωστού Pâtissier Κωνσταντίνου Τσενικίδη και ιδιοκτήτη του αγαπημένου FLEUR Boulangerie-Pâtisserie στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, υπόσχεται να αναδείξει την παραδοσιακή γεύση των φημισμένων του πεϊνιρλί, ενσωματώνοντας μοναδικές και δημιουργικές πινελιές στο κλασικό ανατολικό-μεσογειακό έδεσμα. Λίγα φαγητά συνδέουν γενιές και γενιές όσο το πεϊνιρλί. Από τη μυρωδιά των φρέσκων υλικών στο φούρνο και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι την πρώτη λαχταριστή μπουκιά, είναι ο ορισμός του απόλυτου comfort food.

Η φιλοσοφία του Pinch εστιάζει στην προσφορά ιδιαίτερων γευστικών εμπειριών, με κάθε μπουκιά να αποτελεί μία καλλιτεχνική δημιουργία, φτιαγμένη από τα πιο εκλεκτά και φρέσκα υλικά. Η τοποθεσία του Pinch, σε έναν από τους πιο κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης, το καθιστά ιδανικό για όσους επιθυμούν να κάνουν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, να απολαύσουν ένα υπέροχο γεύμα on the go και να συνεχίσουν τη βόλτα τους στην πόλη.

Το Pinch έρχεται για να ενδυναμώσει την αντίληψη ενός εναλλακτικού fast food concept, με την ποιότητα και την αυθεντικότητα να βρίσκονται στο επίκεντρο. Με επίκεντρο την γεύση και την άρτια τεχνική, ο στόχος είναι να προσφέρει μία νέα οπτική στη ζύμη του πεϊνιρλί και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μετασχηματιστεί, με σεβασμό στην παράδοση που κουβαλάει. Το Pinch θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό τον Μάιο του 2024. Stay tuned!

*Pinch, Ικτίνου 14, Facebook, Instagram , Tik Tok,  Επικοινωνία: [email protected]

Νέο Thess Bao στον Πεζόδρομο της Καλαμαριάς

Τα Thess Bao αλλάζουν πλέον την καθημερινότητα και στην ανατολική Θεσσαλονίκη: Τα πιο αγαπημένα bao ban της πόλης τώρα στο Πεζόδρομο της Καλαμαριάς!

Όταν πίσω από μια γευστική ιδέα ανακαλύπτεις τους chef Δημήτρη Παμπόρη και Γιάννη Πατέικα να συνεργάζονται με τον επιχειρηματία Γιάννη Ζιάγκα από το Μανιτάρι, τότε σίγουρα περιμένεις μια ευχάριστη έκπληξη. Ουσιαστικά, αυτό που καταφέρνει να κάνει το πετυχημένο τρίο είναι να παντρεύει την ασιατική γευστική κουλτούρα με την ελληνική και μεσογειακή παράδοση, μετατρέποντας το ασιατικό αφράτο ψωμάκι Bao σε αγαπημένο gastro street food της Θεσσαλονίκης.

Τα χειροποίητα, super αφράτα και χορταστικά bao buns ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά στα καταστήματα στις 6 το πρωί από τον αρτοποιό, με δική τους συνταγή, και η αφράτη τους ζύμη γεμίζει με λαχταριστούς συνδυασμούς από την ιαπωνική, κινεζική, αμερικανική, ινδική κι ελληνική κουζίνα, που ξαφνιάζουν ευχάριστα.

Οι προτάσεις είναι τόσες πολλές που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια, αλλά σίγουρα υπάρχει κάτι για κάθε ιδιαίτερη απαίτηση. Γεμάτη γεύση με το μακεδονικό Hot dogs Serres style με λουκάνικο Τζουμαγιάς και το Berlinstyle curry wurst με λουκάνικο Βαυαρίας, ή πιο σπιτική διάθεση με Μοσχαρίσιο μάγουλο κοκκινιστό. Τα best sellers Γαρίδες China Town, Ceasar’s style και Πανσέτα BBQ με σουσάμι διαθέτουν international χαρακτήρα, ενώ το τρυφερό Pulled pork μαγειρεμένο με μαύρη μπίρα και μέλι και η Πάπια Πεκίνου με πάπια κονφί απευθύνονται σε απαιτητικούς. Κι αν η κουζίνα του υμνεί το αφράτο bao bun, στις τηγανητές πατάτες έχει σπάσει το φράγμα της απόλαυσης με τις baby πατάτες ΑΑ ποιότητας και τα toppings που ξεπερνάνε κάθε φαντασία στους συνδυασμούς. Και για φινάλε τηγανητά Bao με κρέμα μπουγάτσα, αφρό κανέλα και άχνη ή με αγαπημένο Βanoffee με Μερέντα, κροκάν αμυγδάλου και toffee καραμέλας.

*Thess Bao, Κομνηνών 57, Πεζόδρομος, Τ. 2314 072114, www.thessbao.gr, Facebook, Instagram

Cong: Το νέο βιετναμέζικο street food

Στην καρδιά της πόλης, Προξένου Κορομηλά 9, βρίσκεται ο ζεστός χώρος και το μεγάλο τραπέζι του Cong, όπου συνυπάρχουν το ξύλο, το νερό, το μέταλλο, η φωτιά, αλλά και η γη! Στο πνεύμα του εμβληματικού χαιρετισμού του Adrian Cronauer από το «Good Morning Vietnam», το Cong φέρνει στον γαστρονομικό αέρα της Θεσσαλονίκης την αυθεντική γευστική εμπειρία του Βιετνάμ!

Τα πιάτα του Cong έχουν σχεδιαστεί, ώστε να μπορούν να σταθούν στο κέντρο του τραπεζιού, ώστε όλοι να μπορούν να τα δοκιμάσουν, να τα μοιραστούν. Στο μεγάλο τραπέζι του Cong θα βρεις διαφορετικούς ανθρώπους, γεύσεις και συστατικά. Στα πιάτα του θα γευτείς το γλυκό, το ξινό, το πικρό, το πικάντικο και το αλμυρό. Το αυθεντικό βιετναμέζικο μενού του, με παραδοσιακά πιάτα όπως το Bánh Mì και το Phở, παρασκευάζεται με παραδοσιακές συνταγές και φρέσκα υλικά, φέρνοντας την αληθινή γεύση του Βιετνάμ στη Θεσσαλονίκη.

Το Bánh Mì είναι κάτι περισσότερο από ένα σάντουιτς, καθώς συνδυάζει βιετναμέζικες γεύσεις με το γαλλικό τρόπο ψησίματος. Με διαφορετικές επιλογές για το εσωτερικό του, όπως μαριναρισμένες λωρίδες μοσχαρίσιου angus και σιγομαγειρεμένη πανσέτα, αποτελεί μια απόλυτα γευστική επιλογή αυθεντικού βιετναμέζικου street food. Το Phở, η σούπα με νουντλς και πλούσιο και αρωματικό ζωμό του, που σιγοβράζεται για ώρες, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της βιετναμέζικης εμπειρίας.

Στο μενού του Cong μπορείς επίσης να βρεις πολύχρωμα και γευστικά rice bowls, δροσερές γεύσεις όπως η Green Papaya Salad και τα Crispy Fried Chicken Strips με τη δροσερή Viet-Lime sauce, crispy finger food, αλλά και πιο spicy επιλογές! αλλά και πιο spicy επιλογές!

*Cong, Προξένου Κορομηλά 9, Facebook, Instagram

Ο Φούρνος Λεμονή τώρα και στη Θεσσαλονίκη

Η εταιρεία Φούρνος Λεμονή εγκαινίασε τον νέο της φούρνο απέναντι από τα Κεραμεία Αλλατίνη, φτάνοντας συνολικά τα δέκα καταστήματα.

Το καινούργιο σημείο συνάντησης στη γειτονιά της Πυλαίας το έχουν επισκεφτεί μέχρι στιγμής πάνω από 15.000 άτομα. Έχει έκταση 600 τ.μ., μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, διαθέτει εκατό καθίσματα και είναι πλήρως προσβάσιμο για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Επίσης, η εταιρεία συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τα ιταλικά εστιατόρια «Hot Pot», τα οποία έχουν τη δική τους γωνιά (shop in shop) εντός του καταστήματος, προσφέροντας σαλάτες και μακαρονάδες. Με τη συγκεκριμένη συνεργασία δημιουργείται ένα νέο μοντέλο σύγχρονου φούρνου με διευρυμένη ποικιλία προϊόντων, που ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες των σημερινών καταναλωτών.

Το κατάστημα της Πυλαίας βρίσκεται στην οδό Αλλατίνη 11 & Νίκης και λειτουργεί καθημερινά από τις 07:00 μέχρι τις 22:00. Όπως και οι υπόλοιποι φούρνοι του δικτύου, διαθέτει τον δικό της καφέ «Umoya», ένα αρωματικό χαρμάνι 100% Arabica, 20 ειδών ψωμιά, χειροποίητες πίτες, αρτοσκευάσματα, κρύα σάντουιτς, τσουρέκια, κουλουράκια και λογής-λογής γλυκά.

*Φούρνος Λεμονή, Αλλατίνη 11 & Νίκης, Τ. 2310 322757, Facebook, Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα