New Entries: Τα νέα στέκια της πόλης
Νέες αφίξεις στη μέρα και τη νύχτα της πόλης που αξίζει να γνωρίσεις!
Όσα άνοιξαν πρόσφατα τις πόρτες τους στη Θεσσαλονίκη και περιμένουν να τα ανακαλύψεις από κοντά, να απολαύσεις νέες γεύσεις και ωραίες μουσικές, να προσθέσεις στην λίστα σου νέα στέκια. Τσέκαρέ τα!
Κύριος Μπαμπάτσικος
Ο Κύριος Μπαμπάτσικος επέστρεψε δυναμικά στην Αγορά Μοδιάνο, και σε περιμένει, από την κάτω πλευρά της αγοράς Μοδιάνο, στην Βασιλέως Ηρακλείου 33! Το μόνο σίγουρο, είναι οτι παραμείνει ίδιος: μεστός, γεμάτος, πυκνός – όπως και οι γεύσεις του!
Οι φωτιές λοιπόν έχουν ανάψει για το μοναδικό κότσι στην τσεπάτη πίτα του-ζουμερό από μέσα, τραγανό απ’ έξω και φτιαγμένο με μαστοριά-, το λουκάνικο Τζουμαγιάς με την Σαλονικιώτικη πάπρικα στο θρακόψωμο. Τα λουκουμάκια με χοιρινά κοτοπουλίσια σουβλάκια και σπιτικά σουτζουκάκια από ντόπια κρέατα. Η χωριάτικη σαλάτα στο χέρι, ο κιμάς από φρέσκο χασάπικο λουκάνικο σε στρόγγυλο θρακόψωμο. Η σως μπουγιουρντί και φυσικά μην αγνοήσεις την σούζυ, την πικάντικη κόκκινη σάλτσα.
Ντόπια κρέατα, παραδοσιακές παρασκευές με σως βασιζόμενες στο γιαούρτι και την μοναδική rotisserie που απογειώνει το ψήσιμο. Το σουβλάκι του αξεπέραστο! Στην αυθεντική του μορφή, εμπνευσμένοι από τα κλασικά σουβλάκια του κοντινού μας Αγίου Προδρόμου, του Λιανοκλαδίου ή της Λιβαδειάς. Με μικρά, καλοψημένα τεμάχια ντόπιου χοιρινού, φτιαγμένα με τον παραδοσιακό χασάπικο τρόπο και συνοδευμένα από φρέσκο ψωμοσφηνάκι, γεμιστό με σος φέτας και και όχι μόνο, σας προσφέρει ένα σουβλάκι που τιμά την παράδοση και ενθουσιάζει τον ουρανίσκο! Και το κουβαδάκι του – η απόλυτη εκδοχή του σνακ- είναι η απόδειξη ότι η ποιότητα χωράει παντού: Τρυφερές μπουκιές κρέατος, σπιτικές σάλτσες και τραγανά συνοδευτικά, όλα σε μια ανάκατη απόλαυση που δεν έχεις ξαναδεί!
Ο κύριος Μπαμπάτσικος δεν μαγειρεύει, παραδίδει μαθήματα πως θα πρέπει να είναι το ελληνικό street food με θρακόψωμο αντί για ψωμάκια μπριός, με πιτούλες λαδωμένες αντί για τορτίγιες, με ψωμοσφηνάκια αντί για γαλλικές μπαγκέτες και τέλος με κρέατα σε συνοδεία ελληνικών μυρωδικών χωρίς φρου φρου και αρώματα.
Είτε απολαμβάνεις το γεύμα σου με παρέα, είτε μόνος σου, η εμπειρία είναι πάντα μοναδική. Από το πρώτο δάγκωμα μέχρι την τελευταία μπουκιά, η παράδοση φέρνει το απόλυτο street food στην Αγορά Μοδιάνο, Βασιλέως Ηρακλείου 33!
Home Sweet Home
To θρυλικό The Bar επέστρεψε ως Home Sweet Home στο κέντρο της πόλης κι εμείς αναβιώνουμε τη διασκέδαση από τα καλύτερά μας χρόνια στο σήμερα!
Ο δημιουργικά ανήσυχος Θόδωρος Καπελιώτης -ψυχή του The Bar, και όχι μόνο- και ο Νίκος Ελευθεριάδης -επαγγελματίας με μεγάλη εμπειρία στα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης- αποφάσισαν να επαναφέρουν την ambient ενός iconic bar της Θεσσαλονίκης στο σύγχρονο fun τοπίο, ικανοποιώντας όχι μόνο τις προσωπικές τους διαθέσεις κι επιθυμίες, αλλά κι εκατοντάδων φίλων που αναζητούν το δικό τους στέκι -με όλη τη σημασία της λέξης. Και το κατάφεραν στον απόλυτο βαθμό!
To σκηνικό μαγικό: το διώροφο ψηλοτάβανο μαγαζί με το εσωτερικό μπαλκόνι, τις τοιχογραφίες του ‘50 στα ταβάνια και κάποια γύψινα που έμειναν ανέγγιχτα -ως κομμάτι του αρχικού κτιρίου- φιλοξενεί μέρος της τεράστιας συλλογής vintage αντικειμένων και αντικών του κ. Καπελιώτη- τα οποία μπορείς να αγοράσεις κιόλας!-, συνθέτοντας ένα ιδιαίτερα high aesthetic και cosy περιβάλλον. Στον πάνω όροφο, η ίδια αισθητική ολοκληρώνεται με συλλεκτικά κομμάτια και προσωπικές φωτογραφίες των ιδιοκτητών και διάσημων φίλων του μαγαζιού, καθώς και μια 75’’ οθόνη, για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους θέαμα. Επιπλέον, ως αυτόνομος χώρος αποτελεί την ιδανική επιλογή για ιδιωτικά πάρτι, επαγγελματικές συναντήσεις και κάθε είδους κοινωνικά events, που επιθυμείς να έχουν τη σφραγίδα μιας ιδιαίτερης αισθητικής.
Μία δυνατή αίσθηση που σε κατακλύζει αμέσως είναι η γνώριμη αγαπημένη μουσική, τόσο διαχρονική, που την απολαμβάνεις το ίδιο από το πρωί μέχρι το βράδυ: funky, rock, soul. Τις ώρες, δηλαδή, που το bar λειτουργεί. Από τις 9 με καφέ και φρέσκα σνακς ξεκινάς με τα πιο cool vibes τη μέρα σου για να φτάσεις το βράδυ να διασκεδάζεις for real με το αγαπημένο σου ποτό και την παρέα. Εδώ, θα έρθεις για να συναντήσεις φίλους από τα παλιά ή να κάνεις καινούριους, καθώς οι νεότεροι αρχίζουν να αναζητάνε πλέον αυθεντικές στιγμές στις εξόδους τους. Κυρίως, όμως, για να βιώσεις ξανά και ξανά φιλόξενα πρωινά σαν στο σπίτι σου και βραδιές που μπορούν να καταλήξουν ξέφρενες… όπως παλιά.
*Μητροπόλεως & Ελ. Βενιζέλου 1, 54624 Θεσσαλονίκη, T 2310 243591, Instagram, Facebook
Γύρω Gyro
Φέτος, ήρθε μια γευστική άφιξη να θέσει τον πήχη ψηλά και να ορίσει τα νέα δεδομένα σε αυτό που ονομάζουμε όλοι «γυράδικο» και που στη Θεσσαλονίκη ξέρουμε να απολαμβάνουμε με το παραπάνω. Το Γύρω Gyro δεν είναι ένα ακόμα γυράδικο. Εύκολα το χαρακτηρίζεις ένα -νέας εποχής- quick service reastaurant, αφού διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που το κατατάσσουν στην κατηγορία
Κομψός και μοντέρνος χώρος σε επίπεδα, φωτισμός πολύ σωστά μελετημένος εντός κι εκτός, ακολουθώντας τους κανόνες του σύγχρονου design, καθιστικά cosy και μίνιμαλ ταυτόχρονα, εξωτερικός άνετος χώρος γιατί θέλεις να χαζεύεις και την περατζάδα, την ώρα του φαγητού. Πάνω απ’ όλα, όμως, αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι οι προτάσεις του καταλόγου, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μια καθαρόαιμη ταβέρνα για meat lovers. Ο γύρος του -τόσο ο χοιρινός όσο και από κοτόπουλο- είναι επικός: όσο ελαφρύς και ζουμερός χρειάζεται, το μπιφτέκι μοσχαρίσιο black angus σου επιφυλάσσει μια αναπάντεχη έκπληξη στον ουρανίσκο με τη νοστιμιά του, το κεμπαπάκι, πρόβειο, μοσχάρι ή χοιρινό αποδεικνύεται μεγάλος πειρασμός για όσους ξέρουν από καλό φαγητό. Βέβαια, από τον ικανοποιητικό κατάλογό του δεν απουσιάζουν τα σουβλάκια, τα μπιφτεκάκια, τα σουτζουκάκια, τα λουκάνικα, οι πανσέτες, το κοτόπουλο.
Το μυστικό που σου αποκαλύπτουν όλα, βέβαια, με τη φανταστική γεύση τους, είναι οι ΑΑ πρώτες ύλες -80% των κρεάτων προέρχονται από διαλεγμένες ελληνικές μικρές φάρμες- και το εξαιρετικό ψήσιμο από έμπειρους επαγγελματίες. Όλα τα κρεατικά σερβίρονται σε πίτα, ψωμάκι ή μερίδα, κάποια από αυτά σε φλογέρες, δηλαδή, μέσα σε τορτίγια, και άλλα σε σκεπαστή, το αντίστοιχο club sandwich με κλασική πίτα. Συνόδευσε με φρεσκοκομμένες πατάτες, dip της αρεσκείας σου και λάχανο coleslaw.
Το Γύρο Gyro στα Λαδάδικα είναι το νέο σημείο συνάντησης από νωρίς το μεσημέρι μέχρι τα ξημερώματα, όχι μόνο για γρήγορο φαγητό αξιώσεων, αλλά και συναντήσεων, καθώς εδώ κάνει μια στάση όλη η πόλη -και οι επισκέπτες της- μέσα στην ημέρα, γυρεύοντας τη νέα της γεύση.
*Κατούνη 21, Λαδάδικα, Τ. 2312 001441, Facebook, Instagram
Moonkiz
Το Moonkiz, το πρώτο αυθεντικό Korean Cafe της Θεσσαλονίκης, άνοιξε πριν λίγο καιρό τις πόρτες του στην καρδιά της πόλης, στην οδό Γεωργίου Σταύρου 8 και σας προσκαλεί να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία γεμάτη γεύσεις και ατμόσφαιρα εμπνευσμένες από την Κορέα και την Ιαπωνία.
Το Moonkiz φέρνει αυθεντικά κορεάτικα ροφήματα και καφέδες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού στην Ελλάδα, ενώ το μενού του περιλαμβάνει δημιουργικά γλυκά και γαστρονομικές προτάσεις εμπνευσμένες από την κορεάτικη κουλτούρα.
Το όνομά του εμπνέεται από τα χαριτωμένα εξωγήινα πλάσματα “Moonkiz”, που περιπλανώνται στο σύμπαν αναζητώντας τις καλύτερες συνταγές. Ο χώρος, σχεδιασμένος από το γραφείο Ark4lab, ενσωματώνει τις επιρροές της K-pop και της kawaii αισθητικής σε ένα μοντέρνο περιβάλλον που σας μεταφέρει κατευθείαν στη Νότια Κορέα.
Στο μενού μπορείς να απολαύσεις πρωτότυπα ροφήματα όπως το Matcha Strawberry Latte και το Turmeric Dalgona Coffee. Τα δημιουργικά γλυκά, όπως το Ube Tiramisu και το δημοφιλές Bingsu με φρούτα, συνοδεύουν ιδανικά τα αγαπημένα snacks, όπως το Cointoast, τα mochi taiyaki και τα ιαπωνικά κέικ.Το Moonkiz είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο καταξιωμένων επιχειρηματιών στο χώρο της εστίασης, του Δημήτρη Τριανταφύλλου, ιδιοκτήτη και chef των Asian House, και του Γιάννη Χρηστίδη, ιδρυτή των Jerry’s FoodTruck. Το Μενού δημιουργήθηκε από τον Executive Chef Daniel Hardy.
Extra Tip: Στο χώρο μπορείς να βρεις μια προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή από κορεάτικα προϊόντα περιποίησης και merchandise, που φέρνουν έναν αέρα Ασίας στη Θεσσαλονίκη!
Το Moonkiz υπόσχεται να σε ταξιδέψει στην κορεάτικη κουλτούρα μέσα από μια αξέχαστη εμπειρία καφέ, γλυκισμάτων και διασκέδασης.
*Γεωργίου Σταύρου 8, Τ. 2310 222 011, www.moonkiz.com, Facebook, Instagram
PARAMΥΘΙΑ
H ομάδα του Mamalouka, επεκτείνεται και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, με ένα νέο project -το εστιατόριο PARAMΥΘΙΑ, που αναμένεται να γράψει τη δική του ιστορία στη γαστρονομική σκηνή της πόλης. Σε προνομιακό σημείο, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου με θέα το απέραντο γαλάζιο, και σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον μπορείς να γευτείς αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, νόστιμα ορεκτικά και μαγειρευτά, αλλά και ψητά στον ξυλόφουρνο.
*Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 12, Τ. 231 086 8421, Facebook, Instagram
Ψι By Mezen
Ένα φρέσκο και πρωτότυπο concept ήρθε από την Ομάδα του Mezen στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το ΨI είναι ένα σύγχρονο ιχθυοπωλείο-ψαροχασάπικο-εκλεκτοπωλείο, από όπου μπορείς τόσο να προμηθευτείς φρέσκα ψάρια ημέρας, όσο και να τα απολαύσεις επιτόπου – στο minimal αισθητικής ταβερνάκι που λειτουργεί στον ίδιο χώρο – σε ευφάνταστες δημιουργίες που μυρίζουν θάλασσα: σουβλάκια, μπιφτέκια, σνίτσελ και τηγανιές. Επιπλέον, στο εκλεκτοπωλείο τους, θα βρεις χειροποίητα προϊόντα του Mezen, όπως αλοιφές και παστά, για το σπίτι.
*Σκρα 8, Αγία Σοφία, T. 231 026 8763 , Facebook, Instagram