Γευση

Ινδικό φαγητό φίλε μου, στην Αριστοτέλους!

Η αγαπημένη ινδική κουζίνα στην απόλυτη αποθέωση της στην καρδιά της πόλης.

Parallaxi
ινδικό-φαγητό-φίλε-μου-στην-αριστοτέλ-667946
Parallaxi

Μια χώρα τη γνωρίζεις καλά από τα τοπία, τους ανθρώπους και την κουζίνα της. Στην περίπτωση της μυστηριώδους και μαγευτικής Ινδίας η γαστρονομία είναι σίγουρα ο απόλυτος πρεσβευτής για μια σύσταση της.

Στη Θεσσαλονίκη, που τα τελευταία χρόνια η έθνικ κουζίνα παρουσιάζει διακυμάνσεις, στην πολύχρωμη και πολύβουη καρδιά της πόλης, μεταξύ της Άθωνος και του Καπάνι, ένα ινδικό εστιατόριο που αξίζει να γνωρίσεις για πολλούς λόγους προσγειώθηκε στην καρδιά της Αριστοτέλους. Χωρίς  το φολκλόρ μαξιμαλισμό ανάλογων προσπαθειών αλλά με μίνιμαλ στοιχεία και επικέντρωση στην κουζίνα.

Ένα πραγματικό ταξίδι στην πανσπερμία της Ινδικής γεύσης, όπως το έχεις φανταστεί περιλαμβάνεται στην κάρτα του που επέλεξε από διάφορες περιοχές της αχανούς χώρας όσα πιάτα αξίζει να γνωρίσεις και να λατρέψεις. Με πρώτες ύλες που έρχονται από κει, μοναδικά ρύζια μπαζμάτι εισαγωγής, καρικεύματα και μπαχαρικά από παζάρια της Ινδίας και τρόπους παρασκευής ακριβώς ίδιους: Φούρνος πέτρινος ταντούρι για τα ψωμάκια ναν.

Οι άνθρωποι του Indian Masala θα αναλάβουν να σας εξηγήσουν τα πάντα για την λογική που δομήθηκε η κάρτα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε πιάτου. Τους τόπους καταγωγής και τα υλικά. Το κόκκινο τσίλι, το ψημένο κύμινο, το κάρδαμο, το τζίτζερ που κυριαρχούν!

Και μετά διαλέγεις: Από τα πρώτα τα τηγανιτά πιτάκια με λαχανικά Σαμόσα, τα θαυμάσια πράσινα κεφτεδάκια πακόρα, τους κρεμυδοκεφτέδες, τα νόστιμα Παπαντάμς, τηγανιτά τσιπς ρυζιού με σος μάγκο.

Αλλά και κεφτεδάκια Πακόρα ψαριού και πιτάκια Σαμόσα με κιμά μοσχαρίσιο. Και όλα αυτά και σε ποικιλία για να δοκιμάσετε περισσότερα.

Σαλατούλες ινδικές όπως η δροσερή Ράιτα, αγγουροντομάτα με σος γιαουρτιού, η γλυκιά σαλάτα με το μάγκο και τις σταφίδες να κυριαρχούν, μια σπέσιαλ με σπανάκι και μια ακόμα με ψητό κοτόπουλο.

Τέλειες επί τόπου πλασμένες και ψημένες αυθεντικές πιτούλες ναν, σκέτες, με τυράκι, με σκόρδο, βούτυρο, με σταφίδα και καρύδι, με κιμά ή μια άλλη σπέσιαλ πιτούλα λεπτή με αλεύρι σιταριού και χωρίς μαγιά.

Ινδική κουζίνα βέβαια σημαίνει ρύζι: Μπασμάτι αυθεντικό με μπαχαρικά και σαφράν, με λαχανικά, με μανιτάρια, με κιμά, με αυγό, biryani, pilau!

Στο Μασάλα θα φάτε καλά τόσο αν είστε κρεατοφάγοι όσο και αν είστε χορτοφάγοι. Ένα ειδικό μενού για χορτοφάγους, με ότι καλύτερο έχει η Ινδική κουζίνα που φημίζεται για τη χορτοφαγία της σας περιμένει.

Tarka dal, με σάλτσα κάρι, ντομάτα κρεμίδια, σκόρδο και κίτρινες φακές, οι παραδοσιακές μαύρες φακές Dal Makhani, το Chana Massala ρεβυθιών, το Sag Panir με σάλτσα κάρι, σπανάκι και φέτα, οι πατάτες Βομβάης με σάλτσα ντομάτας, το σπέσιαλ saag alo, σπανάκι με πατάτες και το κλασικό Aloo gobi με κουνουπίδι και πατάτες σε μια εξαιρετική εκτέλεση.

Στα κυρίως ξεχωρίσαμε το περίφημο Tikka massala σε εκδοχές κοτόπουλου, μοσχαριού, αρνιού ή γαρίδων ή ακόμα και vegy. Φυσικά με καρύδα, αμύγδαλα και κρέμα γάλακτος.

Τo  Rogan Josh σε όλες τις προηγούμενες εκδοχές με σάλτσα ντομάτα, κρεμύδι και κάσιους κάρδαμο και γαρύφαλο.

Αλλά και η κόρμα, επίσης σε πέντε εκδοχές με σάλτσα καρύδας, αμύγδαλα και γιαούρτι.

Τέλος τα all time indian classic chicken tandoori, to chicken tika,  τα λατρεμένα σουτζουκάκια seesh kebab και το αρνάκι tika.

Σπεσιαλιτέ τα Byriani Dicshes σε κάθε εκδοχή κοτόπουλου, λαχανικών, αρνιού, γαρίδων και μοσχάρι. Must.

Συνοδέψτε τα πιάτα σας με υπέροχα τσάι με πιο αγαπημένο το ομώνυμο Massala με αρωματικά μπαχαρικά ή  με δυο σούπερ ενδιαφέρουσες ινδικές μπύρες.

Εξαιρετικές τιμές γύρω στα 8 ευρώ το πιάτο και 3,5 τα ορεκτικά. Θέα στην πολύβουη και ζωντανή Αριστοτέλους και τις αγορές της πόλης.

*Indian Masala, Αριστοτέλους 24Α, T. 2311 293606, Facebook, Instagramindianmasala.restaurant.gr      

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα