Ο θεσσαλονικιώτικος φραπές στους κορυφαίους καφέδες παγκοσμίως

Top-10 με ελληνική παρουσία

Parallaxi
ο-θεσσαλονικιώτικος-φραπές-στους-κορ-314298
Parallaxi

Το Taste Atlas, που είναι γνωστό για τις λίστες του σχετικά με το φαγητό, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Καφέ που τιμάται την 1η Οκτωβρίου συγκέντρωσε τους κορυφαίους καφέδες στον κόσμο, βάσει αξιολογήσεων του κοινού.

Η ελληνική παρουσία στην κορυφαία 10άδα ξεκινάει από την θέση 7, στην οποία βρίσκεται ο Φραπέ με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το TasteAtlas, αν και η λέξη φραπέ εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα, αυτή η ελληνική ποικιλία καφέ εφευρέθηκε το 1957 από τον Δημήτρη Βακόντιο, ο οποίος δεν είχε εκείνη την ώρα ζεστό νερό και σκέφτηκε να συνδυάσει στιγμιαίο καφέ με νερό και πάγο και να τα χτυπήσει σε σέικερ.

Στην πρώτη θέση, φιγουράρει ο εσπρέσο, στη δεύτερη ο καπουτσίνο, ενώ στην τρίτη θέση ο ισπανικός κορτάδο.

Την πρώτη πεντάδα κλείνουν το γαλλικό Café au lait, και ο ιταλικός ριστρέτο.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Freddo Espresso και στην τέταρτη ο ιταλικός Cappuccino.

Αναλυτικά η λίστα ΕΔΩ.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα