ΟΔΗΓΟΣ: Πού να φάτε και να πιείτε αυτό το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη
Επιλέξτε τα top food & drink spots, μεταμορφώνοντας κάθε έξοδό σας σε μια μοναδική εμπειρία!
Εικόνα: Unsplash
Το νιώθεις ότι έφτασε. Θερμοκρασίες, ρυθμοί και διάθεση σε ανοδική πορεία. Η πόλη μεταμορφώνεται, ανανεώνεται, αποκτά εξωστρέφεια και υποδέχεται τον απόλυτο κυρίαρχο της διασκέδασης· το καλοκαίρι στην πόλη είναι μια συνθήκη ιδιαίτερη, αλλά ξέρει πώς να ξεσηκώνει τις αισθήσεις και να δημιουργεί αναμνήσεις!
Είτε είστε foodies είτε προτιμάτε ποτάκι με την παρέα. Είτε παραμένετε εντός αστικού ιστού είτε αποφασίζετε κοντινές αποδράσεις. Είτε είστε πρωϊνοί είτε βραδινοί τύποι. Είτε είστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις είτε παραμένετε πιστοί στις σταθερές αξίες, έχετε έναν και μοναδικό λόγο να ζήσετε κάθε στιγμή δυνατά: η πόλη είναι όμορφη όταν αποκτά το δικό της summer mood. Ενημερωθείτε πριν βγείτε κι επιλέξτε τα top food&drink spots, μεταμορφώνοντας κάθε έξοδό σας σε μια μοναδική εμπειρία.
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ
Αν υπήρχε χρηματιστήριο εστιατορίων, τότε ο Γλυκάνισος σίγουρα θα ήταν από τα πιο δυνατά χαρτιά του. Πρωτοστάτησε στο είδος του, δείχνοντας τον δρόμο της απλότητας και της καθαρότητας στα θαλασσινά πιάτα από κορυφαίες πρώτες ύλες. Και στη γενικότερη, όμως, φιλοσοφία του, ακολούθησε και συνεχίζει τη μίνιμαλ προσέγγιση τόσο στη διακόσμηση όσο και στο μαγειρικό του ιδίωμα, αποτελώντας πλέον μια κλασική αξία στον χώρο της ψαροφαγίας στην πόλη. Ο μοντέρνος και καθαρός χώρος του δημιουργεί μια αρμονία που σε προδιαθέτει για μια έξοδο απολαυστική. Είτε επιλέξετε τον εσωτερικό χώρο είτε το open space σημείο του μαγαζιού, το σίγουρο είναι ότι θα εξυπηρετηθείτε άψογα από ανθρώπους που γνωρίζουν τι σημαίνει φιλοξενία και τα αδέλφια Χρήστος και Σταύρος Σωτηρούδης να διατηρούν προσωπικές σχέσεις με τους θαμώνες. Εδώ, θα έρθετε για θαλασσινά, ωμές κοπές και φρέσκα ψάρια από καΐκια Χαλκιδικής, σαλάτες και ορεκτικά μ’ ένα μεσογειακό twist και πιάτα δημιουργικά. Η ψαρόσουπα από σκορπίνα και μπακαλιάρο, το κριθαρότο με φρέσκια γαρίδα, το καρπάτσιο, το ταρτάρ, το σεβίτσε -όλα τα ωμά/μαριναρισμένα ανήκουν στα top of the tops. Η βαρύτητα που δίνεται στη wine list αληθινά ξεφεύγει από τα όρια ενός αντίστοιχου εστιατορίου, με δεκάδες εξαιρετικές επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, που ικανοποιούν κάθε connaisseur.
*Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Τ. 2310 302882, Facebook, Instagram
ΙΓΓΛΙΣ
Το αγαπημένο στέκι στην καρδιά της Άνω Πόλης με το παράξενο όνομα και τη μακραίωνη ιστορία, από το 1914, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη πιο εμβληματική γειτονιά της πόλης, λίγο πιο πάνω από την πλατεία Καλλιθέας. Παγκόσμια αναγνωρισμένο, καθώς το βρίσκουμε σε οδηγούς, όπως το lonelyplanet.com ή το www.spottedbylocals.com, χαρακτηρίζεται ως σημείο συνάντησης της Ανατολής με τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα, διατηρεί ένα λιτό, αλλά ουσιαστικό μενού, που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Με την αλλαγή της εποχής, η κουζίνα αποκτά summer διάθεση, τα πιάτα ανανεώνονται και νέες γαστρονομικές εκπλήξεις μας περιμένουν. Εδώ, μαγειρεύουν με παραδοσιακές τεχνικές, ενώ όλα παρασκευάζονται χειροποίητα, όπως ζωμοί, σάλτσες, αλοιφές, σπιτικός χαλβάς και γιαουρτόμελο. Κολοκυθάκι στη σχάρα, που σερβίρεται κρύο με παξιμάδι, πρόβειο γιαούρτι και κρίταμο, κρητικός ντάκος, φιλέτο κοτόπουλο με κρητικό πιλαφάκι, παντσέτα με σκιουφιχτά, τυριά ελληνικά και γεύσεις εμπνευσμένες από τον τόπο μας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το μαγαζί διαθέτει ιδιαίτερη ευαισθησία στις healthy διατροφικές τάσεις: τα βιολογικά προϊόντα από φάρμες, η απουσία του αλατιού και η αντικατάσταση του από άνθος αλατιού, η ιδιαίτερη προσοχή στις δυσανεξίες απέναντι στην λακτόζη και την γλουτένη και η κατάργηση της κρέμας γάλακτος . Μη χάσετε κάθε Τέταρτη τις ρεμπέτικες βραδιές με τους εξαιρετικούς Πλήρη Ντάξει και τη μοναδική φωνή της Κατερίνας Δούκα, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες απολαμβάνετε καλή ελληνική μουσική από βινύλια. Ανοιχτά καθημερινά, 13.00-24.00.
*Ηροδότου 32, Άνω Πόλη, Τ. 231 0204678, Facebook, Instagram
ΛΕΜΟΝΗΣ MODERN BAKERY
Οι μυρωδιές και οι γευστικές του προτάσεις σε αρτοσκευάσματα, ζύμες, σνακς και γλυκά σας ακολουθούν όπου κι αν πάτε, καθώς θα βρείτε έναν φούρνο Λεμονή σε διάφορα σημεία της Χαλκιδικής, αλλά και στην Πυλαία. Πρόσφατα, στην εταιρία φύσηξε αέρας ανανέωσης και ξεκίνησε από το λανσάρισμα μιας νέας σειράς από πέντε «τσιαπατάκια, όπως αυτό από καλαμπόκι με γαλοπούλα, ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι και σος μουστάρδας ή το κλασικό με προσούτο, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού. Ο φούρνος παράγει τα δικά του παγωτά από τα πιο εκλεκτά υλικά και υπάρχει κάτι για τον καθένα: από τη γεύση γιαούρτι-βύσσινο, που θυμίζει την παιδική μας ηλικία, μέχρι φυστίκι Αιγίνης, μπισκότο oreo και σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. Η ανανέωση φυσικά άγγιξε και τη ζαχαροπλαστική, με νέα γλυκά, που ακολουθούν τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις: πάστα σοκολατίνα vegan, πάστα πραλίνα χωρίς ζάχαρη, αλλά και cheesecake ή πάστα με φράουλα και σοκολάτα. Στο κατάστημα της Πυλαίας, εκτός από τα κλασικά προϊόντα, σερβίρεται brunch, ενώ εντός υπάρχει και η γωνιά Hot Pot, για λαχταριστές μακαρονάδες και σαλάτες. Ο καφές του, ο Umoya, είναι ένας εκλεκτός καφές 100% Arabica, ένα χαρμάνι από χώρες της Αφρικής και της Κεντρικής-Νότιας Αμερικής, με γεμάτο σώμα, γεύση ξηρών καρπών και σοκολάτας και μακριά επίγευση ώριμων κόκκινων φρούτων. Επιλέξτε το κοντινότερο σε εσάς κατάστημα και αφήστε τις γευστικές εκπλήξεις να σας παρασύρουν.
*https://www.fournos.gr, Facebook, Instagram
ΜΕΖΕ
Όταν αναρωτιόμαστε, που μπορούμε να απολαύσουμε σύγχρονη γαστρονομία σ’ έναν χώρο με χαρακτήρα και μάλιστα μπροστά στην Παραλία, όλα δείχνουν το Μεζέ στη Λεωφόρο Νίκης 3. Εδώ, η πρόταση είναι ένας συνδυασμός ουσίας κι αισθητικής, καθώς όλα είναι σχεδιασμένα με λεπτομέρεια, από το interior design μέχρι την παρουσίαση των πιάτων. Χώρος κομψός, φωτεινός, με καθαρές γραμμές, κερδίζει για την απεριόριστη θέα στον Θερμαϊκό. Η ατμόσφαιρα είναι ήρεμη, με φυσικά υλικά, προσεγμένο φωτισμό κι ένα ζεστό περιβάλλον, που σας κρατάει στον χώρο παραπάνω από ευχάριστα. Τίποτα δεν είναι κραυγαλέο, όλα έχουν τον χώρο και τον ρυθμό τους. Το μενού εστιάζει στη δημιουργικότητα, με σαφείς γευστικές γραμμές. Πιάτα με τεχνική, δομημένα από εξαιρετικές πρώτες ύλες, από επιλεγμένους παραγωγούς. Από το carpaccio λαβράκι με dressing αγουρίδας μέχρι το καλοψημένο ribeye από την Ουρουγουάη, η κουζίνα είναι σύγχρονη και διατηρεί το μέτρο. Η winelist και τα signature cocktails ολοκληρώνουν την εμπειρία, με προτάσεις που συνοδεύουν άριστα το φαγητό. Το επιλέγουμε γιατί είναι ένας χώρος που καλύπτει όλα τα δεδομένα μιας ολοκληρωμένης εξόδου: καλό φαγητό, υψηλή αισθητική κι αίσθηση φιλοξενίας. Κι αν βρεθείτε Παρασκευή ή Σάββατο, η εμπειρία αποκτά άλλον τόνο, με ελληνική μουσική, χωρίς να αλλάζει τον προσανατολισμό. Είναι το είδος της εξόδου που δε χρειάζεται πολλές εξηγήσεις. Αλλά σας προσφέρει κάθε ζητούμενο!
*Λεωφ. Νίκης 3, Τ. 2310 225060
ΜΙΜΟΖΑ FUN YARD
Καλοκαίρι και ποια πρόταση για έξοδο θα μπορούσε να είναι περισσότερο δελεαστική από έναν υπέροχο κήπο; Η Μιμόζα, γνωστή ως Αναψυκτήριο, στη δυτική πλευρά της πόλης, δε θυμίζει σε τίποτα το κλασικό αναψυκτήριο που έχουμε στο μυαλό μας, αλλά αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να χαλαρώσετε, να πιείτε το ποτό σας και να δροσιστείτε τις καλοκαιρινές νύχτες στην πόλη. Το υπέροχο φυσικό της περιβάλλον, με δέντρα, γκαζόν και πολλά σημεία με φυσική δροσιά, θα αποτελέσει σίγουρα και την πρωινή σας επιλογή. Εδώ, μπορείτε να απολαύσετε από νωρίς τον καφέ σας, ενώ αργότερα ένα δροσιστικό ρόφημα ή ένα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ. Κι επειδή στην… εξοχή ανοίγει κάπως η όρεξη, το μενού φροντίζει κάθε επιθυμία, καλύπτοντας μια γκάμα με γευστικές προτάσεις, από το πρωί έως το βράδυ. Κι αν η τοποθεσία σας εντυπωσιάσει, να γνωρίζετε πως εδώ μπορείτε να διοργανώσετε κάθε είδους πάρτι -από γενέθλια και βαπτίσεις μέχρι γάμους. Φέτος, το new entry της Μιμόζας είναι ο παιδότοπος για τους μικρούς επισκέπτες, ώστε να μπορούν να χαλαρώσουν οι γονείς με τους φίλους τους, όσο τα παιδιά παίζουν, χωρίς άγχος. Οι συναυλίες, τα μαθήματα γιόγκα, οι παραστάσεις θεατρικών εργαστηρίων και διάφορα events που φιλοξενούνται κατά καιρούς εδώ, είναι extra bonus για όσους θα απολαύσουν το καλοκαίρι τους στην πόλη.
*Διός 52, Αμπελόκηποι, Τ. 6948 898753, Facebook, Instagram
ΟΛΥΜΠΟΣ-ΝΑΟΥΣΑ
Η αναβίωσή του μας θυμίζει την όμορφη αστική αισθητική της πόλης, που τόσο μας λείπει. Τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν μας καλωσορίζει στον καταπράσινο κήπο του, μια πραγματική όαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας το ιδανικό σκηνικό για δείπνο σε ατμόσφαιρα ηρεμίας και διακριτικής πολυτέλειας. Το νέο μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία της ελληνικότητας, της εποχικότητας και της τοπικότητας, αντλώντας έμπνευση από τις γεύσεις και τα αρώματα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας. Από το Βελουτέ Γαμοπίλαφο με γίδα και σορμπέ λεμόνι μέχρι τη δροσερή την αυθεντικότητα με τρόπο σύγχρονο και δημιουργικό. Η γευστική του ταυτότητα αποτυπώνεται σε κλασικά πιάτα with a twist: Γεμιστά Reimagined με ντομάτα κονφί και φέτα Γρεβενών, φινετσάτη Γλώσσα Μενιέρ με κρέμα μελανιού σουπιάς και καπνιστό βούτυρο, ενώ το Λαβράκι Πελαγίσιο με κρίταμο και κρέμα ταραμά αποδίδει τη ελληνική, θαλασσινή κουζίνα. Εδώ, το φαγητό είναι μια ολιστική εμπειρία, καθώς οι επιλεγμένοι συνδυασμοί ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων, τα εμπνευσμένα κοκτέιλ και το άψογο σέρβις συνθέτουν μια αξέχαστη γαστρονομική έξοδο. Οι σημαντικές διακρίσεις, όπως τα Flag Award για την Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, FNL Award – Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα με 1 αστέρι, έρχονται απλώς να επιβεβαιώσουν την ποιότητα και τη συνέπειά του, αλλά και τη θέση του ως μια από τις κορυφαίες γαστρονομικές προτάσεις της πόλης.
*Λεωφόρος Νίκης 5, Τ. 2310 275715, Facebook, Instagram
ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ
Στην Κολοκοτρώνη 13, εκεί που η πόλη χαμηλώνει τον ρυθμό της, υπάρχει ένα στέκι που θυμίζει νησί και σε ταξιδεύει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας το επισκεφθείς. Μια αυλή γεμάτη γιασεμιά, δέντρα και φιλικές παρέες κι έναν αέρα που σε ταξιδεύει εκτός αστικής ζωής. Εδώ, η κουζίνα μιλά ελληνικά, μυρίζει Μεσόγειο και φτιάχνεται μόνο από φρέσκα, ποιοτικά υλικά και πολύ φροντίδα· Ριζότο με ποικιλία από μανιτάρια, παρμεζάνα και λάδι λευκής τρούφας, Rib Eye με καπνιστό αλάτι, μουστάρδα dijon και πατάτες βουτύρου, πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς, τραγανό προσούτο και αποξηραμένα σύκα και γαριδoμακαρονάδα με κολοκυθάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και λευκή σάλτσα. Τα γλυκά γίνονται όλα στο χέρι, όχι από συνήθεια, αλλά από μεράκι -προτείνουμε να δοκιμάσετε το θεσσαλονικιώτικο αρμενοβίλ με ζεστή σοκολάτα-, ενώ η κάβα παντρεύει τοπικές ετικέτες με εκλεκτά γαλλικά κρασιά. Στον διπλανό χώρο, μια παλιά μονοκατοικία του ’50 φιλοξενεί τη μόνη επισκέψιμη γκαλερί μέσα σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, με εκθέσεις που αλλάζουν, όπως οι εποχές. Στην Πόρτα Ανοιχτή, το φαγητό συναντά την τέχνη, το κρασί τη σκέψη, ενώ κάθε Τρίτη, το Food Festival φέρνει στο τραπέζι σας όλη την εμπειρία με μόνο 12 ευρώ. Ένα στέκι ζεστό, προσιτό, που αποθεώνει την τέχνη και το αγαπάει η γειτονιά. Εσείς επιλέξτε το για κάθε έναν από τους παραπάνω λόγους και σίγουρα θα ανακαλύψετε το επόμενο casual place to be.
*Κολοκοτρώνη 13, Μονή Λαζαριστών, Σταυρούπολη, Τ. 2311 265325, Facebook, Instagram
ΠΣΑΡΑΣ
Η Άθωνος πλέον διαθέτει το δικό της sea food στέκι, που κατάφερε όχι μόνο να καινοτομήσει -η κουζίνα του ετοιμάζει ό, τι πιο φρέσκο φέρνει η κοινή επιχείρηση Πσαράς Ιχθυοπωλείον στους πάγκους της-, αλλά και να γίνει το talk of the town μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τις ουρές αναμονής να αποτυπώνουν τη μεγάλη απήχηση που έχει στο κοινό της πόλης -και όχι μόνο. Η κουζίνα του έχει μια καθαρή φιλοσοφία: η απλότητα είναι ζητούμενο τόσο στην ετοιμασία και το μαγείρεμα όσο και στον συνδυασμό των AA υλικών. Με πρωταγωνιστή το ψάρι, που μπορείτε να γευτείτε σε όλες του τις μορφές: ψητό, τηγανητό, αχνιστό, ωριμασμένο, ωμό, και παράλληλα κάθε είδους οστρακοειδή, θαλασσινούς μεζέδες και μεγάλα ψάρια, δοκιμάζουμε ένα ταξίδι στη γεύση με άρωμα θάλασσας. Καρπάτσιο, ταρτάρ, σασίμι, ταραμάς, λιαστό χταπόδι είναι μερικά από τα κορυφαία πιάτα του μενού, που συνοδεύονται από επιλεκτικά εμφιαλωμένα κι επώνυμα κρασιά. Φυσικά, και το αγαπημένο μας παραμένει το Όστρακα bar, που ικανοποιεί απόλυτα την όρεξή μας για διαφορετικές γεύσεις. Αν είναι η πρώτη σας φορά που θα έρθετε, καλό είναι να γνωρίζετε την «ιεροτελεστία»: πριν καταλήξετε στην παραγγελία σας, περνάτε πρώτα από το ομώνυμο ιχθυοπωλείο, που βρίσκεται παραδίπλα, διαλέγετε εσείς οι ίδιοι τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που επιθυμείτε να φάτε και μετά επιστρέφετε στο τραπέζι σας για να συμπληρώσετε με τα συνοδευτικά. Υπάρχει κάτι περισσότερο να περιμένετε από μια ψαροταβέρνα;
*Βαγδαμάλη 3, Τ. 2310 232228, Facebook, Instagram
ΣΑΒΒΙΚΟΣ
Αν μια πόλη έχει πολλές χαρακτηριστικές μυρωδιές, στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης μία από αυτές είναι σίγουρα του Σαββίκου. Από ένα μικρό καροτσάκι που έκανε τις βόλτες του το 1947 μέχρι σήμερα που γεμίζει τραπέζια, χέρια, καρδιές με αυθεντικές συνταγές, πολλά άλλαξαν, αλλά αυτό που παρέμεινε σταθερό είναι η διάθεσή του να προσφέρει απόλαυση στους ανθρώπους. Πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα street food spot. Είναι ανάμνηση, συνήθεια, αγαπημένο «στάνταρ» για κάθε ώρα της ημέρας. Το απόλυτο must; Το γυρλού. Ένα πιάτο-υπογραφή με ποιοτικό κρέας και καρυκεύματα Ανατολής σε τέσσερις εκδοχές για όλα τα γούστα – κοτόπουλο με σος κάρι, χοιρινό με κόκκινη σάλτσα, μοσχάρι με λευκό μανιτάρι και φυσικά vegan. Αν καταφέρετε να διαλέξετε μόνο ένα, πείτε μας το μυστικό. Δίπλα του, η πιο τίμια εκδοχή του ελληνικού street food: σουβλάκια, σουτζουκάκια, χειροποίητες σάλτσες, φρέσκες πατάτες. Το GGG – Great Greek Grill τιμά το όνομά του με κάθε μπουκιά. Κι επειδή τίποτα δεν τον σταματά, μας υποδέχεται με νέο μαγαζί στα Λαδάδικα κι ετοιμάζεται για κάθοδο στο κέντρο της Αθήνας. Γιατί όταν κάτι είναι καλό, πρέπει να το μάθουν όλοι. Ο Σαββίκος είναι αυτό που λες comfort food χωρίς πολλά λόγια. Αυθεντικός, διαχρονικός -και πάντα εκεί. Είτε πεινάτε πολύ, είτε απλά θέλετε να νιώσετε λίγο… Θεσσαλονίκη στο χέρι.
*Πλατεία Αριστοτέλους 8 / Λαδάδικα, Λυκούργου 12 και Περιστερίου 2 / One Salonica Outlet Mall (2ος όροφος) / Σύντομα και στην Αθήνα, Facebook, Instagram
ΨΗΣΤΑΡΙΑ Η ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ
Αν βρεθείτε στο κέντρο, την ώρα που κλείνει η αγορά ή Σάββατο μεσημέρι, αλλά και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, θα παρατηρήσετε αναμονές -σε ουρές ή πηγαδάκια- στην στη γωνία της Πλατείας Φαναριωτών. Για όσους ζούμε στη Θεσσαλονίκη χρόνια, το χαρακτηριστικό κτίριο του Μεσοπολέμου αποτελεί συνώνυμο του πιο διαχρονικού εστιατορίου του κέντρου. Η super ομάδα των Γλυκάνισου, Marea και Iberico συνεργάστηκε με τον πρώην ιδιοκτήτη της Διαγωνίου, Σίμο Τσιμπέρη, δημιουργώντας από κοινού τη νέα εποχή, με απόλυτο επαγγελματισμό και σεβασμό στη -μισού αιώνα- γαστρονομική παράδοση της Διαγωνίου. Εδώ, όμως μην περιμένετε faux καταστάσεις. Η απλότητα και η αμεσότητα πρωταγωνιστούν τόσο στον χώρο και τους ανθρώπους του εστιατορίου όσο και στην κλασική ελληνική κουζίνα του, που φτιάχνεται από ποιοτικές πρώτες ύλες -όλα τα κρεατικά προέρχονται από ζώα ελληνικής εκτροφής-, με μαμαδίστικες συνταγές, που παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο και το ίδιο πεντανόστιμες. Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες και ο μικρός κατάλογος απλώς επιβεβαιώνει ότι επικεντρώνονται μόνο σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα: καλοψημένος γύρος και σουτζουκάκια -ματσάρονται με τη χαρακτηριστική πάπρικα και την αγαπημένη μουστάρδα-, τηγανητές πατάτες και χειροποίητες αλοιφές. Κι επειδή το καλό φαγητό συνδέει τους ανθρώπους, δεν είναι καθόλου περίεργο που ο κόσμος του παραμένει να αποτελεί το πιο περίεργο συνονθύλευμα σε στέκι της πόλης.
*Στρατηγού Καλλάρη 13, Τ. 2310 260958, Facebook, Instagram
BEY HAMAM
Αν θέλετε να ζήσετε την παράδοση με λίγη από urban ατμόσφαιρα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, κατευθυνθείτε στο εμβληματικό Bey Hamam (Λουτρά Παράδεισος), ένα από τα ωραιότερα οθωμανικά λουτρά του 15ου αιώνα, τα οποία λειτουργούσαν μέχρι τη δεκαετία του 1960, αλλά έχουν πλέον μεταμορφωθεί σε ζωντανό σημείο πολιτισμού και διασκέδασης. Σεβόμενη την ιστορία και την αρχιτεκτονική του χώρου, η ομάδα του υλοποίησε ένα project, που φέρνει την αίγλη και τη μαγεία του παρελθόντος στο σήμερα. Δίπλα στο ιστορικό μνημείο, το new age kafene-bar σας υποδέχεται στη μεγάλη και full δροσερή αυλή του, αν αναζητάτε γεύσεις κρασιού, μπίρας ή τσίπουρου μαζί με ιδιαίτερους μεζέδες. Αστική κουζίνα με επιρροές από την πολίτικη κι έτσι το γευστικό αποτέλεσμα γίνεται ιδιαίτερα οικείο. Πλούσιο πρωινό και brunch -αυθεντική μπουγάτσα, πίτες, αβγά-, αλλά και όλη την ημέρα θα βρείτε κάτι εδώ που θα σας ικανοποιήσει. Με προτάσεις όπως, σπιτικές πίκλες, χιουνκάρ μπεγεντί, αργομαγειρεμένο χοιρινό με λαχανικά, χυλωμένο τραχανά ή γαρίδες γιουβέτσι, το πολυμορφικό μενού δείχνει να αναβιώνει με όμορφο και απλό τρόπο τις παραδοσιακές γευστικές μας ρίζες. Πολύ σύντομα, το ολοκαίνουργιο rooftop bar έρχεται να προσθέσει μια ακόμη διάσταση, προσφέροντας μαγευτική θέα στους τρούλους του λουτρού, με signature cocktails και πολλές ακόμα επιλογές spritz, ιδανικές για απογευματινά aperitivo, αλλά και βραδινές εξορμήσεις στο κέντρο της πόλης. Το Bey Hamam έχει γίνει ήδη γίνει αγαπημένο city spot και μας περιμένει στις καλοκαιρινές, αστικές μας εξορμήσεις.
*Μητροπολίτου Γενναδίου 34, T. 2310 277022, Facebook, Instagram
BEYOND THE WALLS
Εδώ, δε χρειάζονται πολλά λόγια, καθώς το μαγαζί έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του χρόνια τώρα. Στην οδό Φράγκων 2, στο πιο «ψαγμένο» τρίγωνο της Θεσσαλονίκης, το Beyond The Walls δεν είναι απλώς ένας all-day χώρος. Είναι ένα σημείο δημιουργικής συνάντησης της καθημερινότητας με την αισθητική εμπειρία από το πρώτο φως της μέρας μέχρι το τελευταίο cocktail της νύχτας. Ξεκινάτε με καφέ. Όχι όποιον κι όποιον, αλλά 100% arabica speciality blend (Costa Rica Tarrazú & Ethiopia Sidamo), με αρώματα φρούτων και λουλουδιών. Συνεχίζετε με Beyond Platter για το απόλυτο πρωινό, φρέσκα γλυκά και smashed burgers, που έχουν ήδη τη φήμη του “must try”. Τα απογεύματα μυρίζουν δροσερό και καλοκαιρινό Tropikana και φρουτώδες Red Forest. Signature cocktails με προσωπικότητα, φτιαγμένα για να τα απολαμβάνετε στην αυλή με την ελιά και το γιασεμί μια ανάσα δροσιάς στο κέντρο της πόλης. Ο χώρος στεγάζεται σε διατηρητέο κτίριο με industrial αισθητική, σύγχρονη τέχνη και design που έχει άποψη και με μια αυλή-διαφυγή από την αστική φρενίτιδα. Είναι φιλικό και άνετο για οικογένειες, ιδανικό -κυρίως ασφαλές- για παιδιά και ανοιχτό στα κατοικίδια -όχι απλώς «δεκτά», αλλά καλοδεχούμενα! Κι όταν πέφτει το φως, το σκηνικό αλλάζει. Η μουσική χαμηλώνει, η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ζεστή και τα after-work drinks σε μια χαλαρή έξοδο βρίσκουν το στέκι τους. Το Beyond The Walls μας κακομαθαίνει με ευγένεια και νοιάξιμο σε κάθε έκφανσή του και αποτελεί την απόδειξη πως η εμπειρία μετράει. Κι εδώ τη ζείτε με όλες σας τις αισθήσεις.
*Φράγκων 2, Τ. 2310 545400, Facebook, Instagram
BLUES BAR
To bar-ορόσημο στην πιο hot γωνιά του κέντρου κι ένα από τα πιο cool στέκια του. Δύο δεακετίες τώρα καταφέρνει να συγκεντρώνει στον χώρο του τόσο ετερόκλητο κόσμο, που, όμως, απολαμβάνει το ίδιο τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τη ζωντανή ενέργεια, τις υπέροχες μουσικές, που ακολουθούν μόνο τη διάθεση κάθε στιγμής, και τα κλασικά κοκτέιλ του, φτιαγμένα από top υλικά και τεχνογνωσία. Είκοσι χρόνια ζωής, γεμάτα από δυνατές αναμνήσεις, χαρές, συζητήσεις και συγκινήσεις. Εκτός από τη μοναδική δροσιά που προσφέρει το καλοκαίρι και τη συγκλονιστική θέα στη Ρωμαϊκή Αγορά, το πλεονέκτημα της μεγάλης, κλασικής μπάρας του δίνει το στίγμα ενός αυθεντικού μπαρ, που όλοι αναζητάμε στις βραδινές μας εξόδους. Με πιο καλοκαιρινή διάθεση πλέον, συνεχίζει να μας ετοιμάζει απολαυστικό brunch, αυθεντική ιταλική πίτσα και αρκετά finger food, ενώ η απόλαυση του espresso, που γίνεται με ιδιαίτερη τέχνη και τεχνική, παραμένει από το πρωί αγαπημένη συνήθεια. Η μέρα κλείνει με πεντανόστιμα κοκτέιλ -κλασικά και signatures-, που εναλλάσσονται βάση εποχικότητας ή προτάσεις σε κρασί από τον ελληνικό αμπελώνα, και latin, swing και jazz μουσικές, που δεν εμποδίζουν, όμως την ανθρώπινη επικοινωνία με τους γύρω. Αν είστε σπουδαστές ή επαγγελματίες που επιθυμείτε να εργαστείτε με την ησυχία σας, το πατάρι είναι η ιδανική λύση για εσάς.
*Αγνώστου Στρατιώτου 12, Τ. 2310 220979, Facebook, Instagram
FEYROUZ
Το artisanal εστιατόριο με συνταγές της Λεβαντίνικης κουζίνας, εκφράζει την άποψη ότι το street food φαγητό, μπορεί να είναι ποιοτικό, ολόφρεσκο και σούπερ γευστικό. Το στέκι των μυημένων,στη γωνία-πέρασμα του κέντρου, προσφέρει πιάτα που διηγούνται γευστικές ιστορίες από τη Μεσόγειο, ειδικά τις χώρες της περιοχής που ονομάζεται Λεβάντε. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσετε από το σημείο και να μη σας προσελκύσουν οι μυρωδιές, για να μπείτε και να δοκιμάσετε. Αυτή την εποχή, μας παρουσιάζει νέες προτάσεις, όπως το Φαταΐρ,( άγρια χόρτα, σπανάκι, κόκκινη πιπεριά σε ζύμη ολικής με χούμους), καινούργιες σούπες, οπως η Συριάνα ( κολοκύθα Σύρου, πράσινο μήλο, κολοκυθάκια, ζάταρ, τζίντζερ) και το θρυλικό Χουνκιάρ Μπεγιεντί, το τρυφερό σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι πάνω σε πουρέ καπνιστής μελιτζάνας. Στη βιτρίνα βέβαια πάντα, τα κλασικά γεμιστά λαχματζούνια, με κιμά η λαχανικών, τα αφράτα πεϊνιρλί με κόκορα κρασάτο, χοιρινό-λιωμένα τυριά και κοτόπουλο με κάρυ, ή οι χορτοφαγικές μπαλαρίνες σε ζύμη ολικής. Στην κουζίνα του Feyrouz_skg, υπάρχει διαρκής δράση. Εδώ γίνονται τα φρέσκα ζυμάρια, καβουρντίζονται τα μπαχαρικά, σιγο-μαγειρεύονται οι γεμίσεις , ψήνεται το κιουνεφέ, μελώνουν οι κρέμες Ανατολής. Στο Feyrouz_skg τίποτα δεν είναι καυτερό, αν εσείς δεν ζητήσετε να συναντήσετε τη madame piperine. Ολα όμως, είναι απίστευτα γευστικά και αξέχαστα.
*Μητροπόλεως 125 & Νικηφόρου Φωκά, Τ. 2310 251773, Facebook, Instagram
FESTIVAL CITY SKG
Αν η Θεσσαλονίκη ήταν video game, το Festival City θα ήταν το level που όλοι θέλουν να παίξουν ξανά και ξανά. Πρόκειται για ένα μέρος ανοιχτό, αυθεντικό και ανεπιτήδευτα cool, που μιλά τη γλώσσα της εποχής: fast bites, unstoppable play και full fun. Με το σύνθημα “Game. Eat. Repeat”, σ’ έναν φρέσκο, urban πολυχώρο, στην παραλιακή λεωφόρο, το street food συναντά την κουλτούρα του gaming και η διασκέδαση γίνεται καθημερινή υπόθεση. Και το φαγητό δεν είναι απλώς ανάγκη. Είναι εμπειρία. Πολύχρωμα καταστήματα σερβίρουν ακαταμάχητες γεύσεις: από λαχταριστή πίτσα και comfort pasta μέχρι ζουμερά burgers, σουβλάκια και δροσερά cocktails. Δίπλα, ένας arcade παράδεισος με retro παιχνίδια, όπως air hockey, claw machines και video walls με αγώνες, συνθέτουν ένα playful σύμπαν, που θυμίζει φεστιβάλ και υπαίθρια κουζίνα μαζί. Με την είσοδό σας στον χώρο θα νομίσετε ότι αναβιώνετε ένα καλοκαιρινό πάρτι, που δε λέει να τελειώσει. Νέοι, οικογένειες, νοσταλγοί των 80’s arcade παιχνιδιών, όλοι βρίσκουν κάτι δικό τους. Σ’ έναν συνδυασμό ανεμελιάς και urban κουλτούρας, θα νιώσετε ξανά παιδί, χωρίς να πρέπει να αφήσετε το cocktail από το χέρι. Εδώ, σας περιμένει κάτι που δε μοιάζει με τίποτα άλλο στην πόλη. Μια εμπειρία που δεν περιγράφεται… απλώς τη ζείτε!
*Λεωφ. Νίκης 65, Τ. 2310 262699
FOLK ART CAFE
Σε μια περιοχή που άλλοτε η «αίγλη» ήταν η κυρίαρχη λέξη και οι επαύλεις ήταν το μοναδικό στολίδι του δρόμου, στη Συνοικία των Εξοχών, θα ανακαλύψετε ένα μοναδικό καφέ στο κτίριο του Λαογραφικού κι Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης. Ο υπαίθριος χώρος του Μουσείου πετυχαίνει με άριστο τρόπο να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν και την παράδοση με την τέχνη, σ’ ένα περιβάλλον απόλυτης ηρεμίας και ανεξίτηλης φινέτσας. Μια επίσκεψη εδώ ισοδυναμεί με μια μίνι εκδρομή, καθώς απολαμβάνετε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, ανάμεσα σε τεράστιες φτελιές, πολύχρονες δάφνες και γλεδίτσιες, και τη μοναδική δροσιά που προσφέρει τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατάλληλο για τα ζεστά πρωινά και βράδια, προσφέρει το ιδανικό σκηνικό χαλάρωσης κι αίσθηση ιδιωτικότητας. Οι πόρτες του ανοίγουν καθημερινά από τις 9 το πρωί και κλείνουν αργά το βράδυ, ώστε να έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε από τον πρώτο πρωϊνό καφέ μέχρι το μεσημεριανό κρασί και το βραδινό ποτό ή κοκτέιλ, μαζί με συνοδευτικά πιάτα. Θεωρείται, επίσης, ιδανικη λύση για όσους βρίσκονται στα ανατολικά της πόλης κι επιθυμούν να δουλέψουν στον υπολογιστή τους. Το Folk Art δεν είναι άλλη μια έξοδος σ’ ένα καφέ/μπαρ. Είναι μια ευκαιρία να θαυμάσετε το μαγικό νεοκλασικό του Μουσείου και να επισκεφθείτε τα εκθέματά του, δοκιμάζοντας να μετατρέψετε τη διασκέδασή σας σε μια ιδιαίτερη εμπειρία.
*Λεωφόρος Βασ. Όλγας 68, Τ. 2310 889840, Facebook
IBERICO
Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε αποκτήσει μια αγαπημένη συνήθεια που μας οδηγεί από το κέντρο λίγο πιο δυτικά, προς την είσοδο της πόλης. Το project της ομάδας του Γλυκάνισου και της Διαγώνιου αναβάθμισε την περιοχή μ’ ένα εστιατόριο αξιώσεων, που βρίσκεται κοντά στο κέντρο, σε μια ήσυχη περιοχή με άνετο πάρκινγκ. Με φόντο μια σύγχρονη αρχιτεκτονική προσέγγιση, η αισθητική πολυτέλειά του δε φαντάζει υπερβολική, ενώ ο φωτισμός αποτελεί κομμάτι της όλης εμπειρίας. Αυτό το καλοκαίρι, το απολαμβάνουμε στην τέλεια ταράτσα του, όπου συνδυάζουμε ποτό και φαγητό κάτω από τον έναστρο ουρανό. Το καλωσόρισμα εδώ είναι το ήμισυ του παντός, με γνήσια χαμόγελα κι ευγένεια. Από την άλλη, ο λόγος για να έρθετε και να επιστρέφετε ξανά και ξανά είναι η κουζίνα του: διεθνής με DNA κρεατοφαγικό και βάση της κορυφαία υλικά. Οι συνταγές στον ξυλόφουρνο είναι οι αγαπημένες μας, όπως η θεϊκή κρεατόπιτα, τα ζυμάρια, η ψητή μελιτζάνα. Επίσης, οι διαφορετικές κοπές από σημαντικές ελληνικές φάρμες. Το αργομαγειρεμένο μοσχαράκι, τα μάγουλα Iberico, τα μανιτάρια bourguignon, το μπιφτέκι Black Angus και η χοιρινή Tomahawk είναι μερικές από τις διαχρονικές προτάσεις του που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό. Η δε κάβα του φιλοξενεί περισσότερες από 280 διεθνείς κι ελληνικές ετικέτες για τους connaisseurs. Summer edition Iberico ερχόμαστε!
*Νικ. Μάντζαρου 18 & Κώττα Ρούλια, Τ. 2310 532800, Facebook, Instagram
LAIKA THE COSMONAUT KAFE
Κι όμως, το μαγαζί αυτό έχει γίνει κάτι παραπάνω από σταθερή αξία στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, είναι το δικό μας στέκι. Το λέμε με βεβαιότητα, γιατί εκεί δεν νιώθεις ακριβώς πελάτης. Αισθάνεσαι φιλοξενούμενος. Πίσω από το παρκάκι της Σοφούλη, μπροστά στο επιβλητικό κτίριο Αλατίνη, θα βρείτε έναν χώρο που συνδυάζει όλα αυτά που ψάχνετε σε μια έξοδο: χαλαρή ατμόσφαιρα, καλή παρέα και μενού που δεν το βαριέστε ποτέ. Ο εξωτερικός χώρος είναι σαν κρυφή αυλή στο σπίτι ενός φίλου που σας προσκαλεί να καθίσετε «για ένα ποτό» και τελικά μένετε με τις ώρες. Το μαγαζί είναι non-smoking, αλλά για τους φαν του καπνού υπάρχει ωραιότατο στέκι κι έξω. Από την είσοδο κιόλας, ξεκινάτε ένα ταξίδι σ’ έναν χώρο που αγαπά την τέχνη και την υποστηρίζει φανατικά. Πίνακες, φωτογραφίες, μουσικές και το όλο σκηνικό σας προκαλεί να μείνετε λίγο παραπάνω. Στο μενού, τίποτα περιττό και όλα φροντισμένα. Η spicy margarita είναι θρύλος, τα non-alcoholic κοκτέιλ είναι εύγευστα και μελετημένα και τα κρασιά μικρών, επιλεγμένων παραγωγών σας λένε την ιστορία τους σε κάθε γουλιά. Για τους φίλους της μπίρας, υπάρχουν προτάσεις από ντόπιες μικροζυθοποιίες που αξίζουν μια δοκιμή. Όσο για τα πιάτα; Βουβαλίσια μπουράτα Θέρμης, καβουρμάς, αποδομημένο γουακαμόλε, beluga φακή και σαλάτα με πέστροφα, φύτρες και αγαθά που καλλιεργούνται είτε στον κήπο του Μίμη είτε από λαϊκές αγορές. Εδώ, η απλότητα συναντά την ουσία και το αποτέλεσμα είναι νοστιμιά με ψυχή.
*Γεώργιου Παπανδρέου 53, Τ. 2310 238462, Facebook, Instagram
LIMANI MARITIME
Δεν πρόκειται για ένα συμβατικό city coffee spot, αλλά αποτελεί μέρος του Maritime Museum, του μοναδικού μουσείου στην Ελλάδα με θέμα την κωπηλασία, την ιστιοπλοΐα, αλλά και σπάνια θαλάσσια σπορ, που εκτίθενται παράλληλα με μοναδικής αξίας αντικείμενα διακεκριμένων αθλητών -ξύλινη 4κωπος από τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων- και διαδραστικές εφαρμογές, που εισάγουν το κοινό στον μαγικό κόσμο του ναυταθλητισμού. Αυτό από μόνο του θεωρείται highlight. Με την έκθεση να στεγάζεται στο κτίριο του παλιού αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ, έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τον αυθεντικό του εξοπλισμό (γερανοί άντλησης υδάτων κ.ά.), που συντηρήθηκε προσεκτικά, προκειμένου να διατηρηθεί και να αναδειχθεί η αρχική χρήση του κτίσματος. Το Cafe είναι ιδανικό για brunch, καφέ και ποτό, λόγω της μοναδικής του θέσης, καθώς απολαμβάνετε τη μαγική θέα του παραλιακού μετώπου κάθε στιγμή της ημέρας. Must see την ανατολή, το ηλιοβασίλεμα ή την πανσέληνο, που ξεπροβάλλει από τον Λευκό Πύργο, αποκομίζοντας την ηρεμία και θετική ενέργεια που τόσο χρειαζόμαστε. Στο Limani έχουν αδυναμία στις ελληνικές γεύσεις, με μια δημιουργική πινελιά. Μοναδικά κοκτέιλ, greek tapas, finger food, lightfood, pinsa, club-sandwich, σαλάτες, πρωϊνό, brunch, super foods είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που προσφέρει. Έχετε, επίσης, τη δυνατότητα να επιλέξετε τον χώρο για εταιρικές/κοινωνικές εκδηλώσεις με catering, πλήρες service και αξεπέραστη θέα στη θάλασσα και στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.
*Κτίριο Παλιού Αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ, εντός Α’ προβλήτα, Λεωφ. Νίκης, Facebook, Instagram
MARE E MONTI
Συμπληρώνοντας σχεδόν τρεις δεκαετίες απόλυτης επικράτησης στο στίβο της περίφημης ιταλικής γαστρονομικής κουλτούρας, το αγαπημένο εστιατόριο που εμπνεύστηκε και διευθύνει με απόλυτη προσήλωση στις αρχές του, την ποιότητα των πρώτων υλών, των υλικών και συνεχίζοντας την ένδοξη ιταλική παράδοση στο σήμερα, χωρίς εκπτώσεις και αποδόμηση ο Πασκουάλε Λέμπο αποτελεί τον απόλυτο ιταλικό προορισμό. Στην υπέροχη ανανεωμένη αυλή στη γαλήνη της γειτονιάς του Πανοράματος που τόσο αγαπάμε, παρουσιάζει ένα καλοκαιρινό μενού με κεντρικό θέμα πάντα ένα μύθο που κρύβεται πίσω από κάθε πιάτο. Ένα πάθος, μια ιστορία, μια άγνωστη λεπτομέρεια πίσω από κάθε πιάτο αποτελεί για όλους τους λάτρεις της πιο διάσημης κουζίνας του κόσμου την απόλυτη αιτία να βρεθεί εκεί και αυτό το καλοκαίρι. Συγκλονιστικά χειροποίητα ζυμαρικά, απίστευτα ραβιόλια που φέτος εμπλουτίζονται και από παραδοσιακά ελληνικά στοιχεία, απολαυστικά πρώτα πιάτα που κουβαλούν τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά της αιώνιας ιταλικής γαστρονομίας εναλλάσσονται σε μια κάρτα που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Παρέα με τα κορυφαία ελληνικά κρασιά της Ελλάδας και της Ιταλίας να συνομιλούν ισότιμα!
*Βενιζέλου 13, Πανόραμα, Τ. 2310 343344, Facebook, Instagram
MAREA SEA SPIRIT
Πίσω από μια καλά δεμένη ομάδα, κρύβεται συνήθως και μια επιτυχημένη διαδρομή. Αν σε αυτό προσθέσεις, μια high class αισθητική, αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και γνώση του αληθινά καλού φαγητού, τότε το team του Γλυκάνισου και του Iberico έχουν κάθε λόγο να απολαμβάνουν την αποδοχή του κόσμου της πόλης. Διαλέγοντας ένα κομβικό σημείο του κέντρου, τον πεζόδρομο της Πλατείας Φαναριωτών, κατάφερε να ξαναφέρει την αίγλη της αστικής Θεσσαλονίκης στην καθημερινότητα. Εδώ, θα ζήσετε μια αληθινή γαστρονομική εμπειρία, σ’ ένα περιβάλλον ζεστής φιλοξενίας κι ευγένειας, που σε κερδίζει. Οδεύοντας στην πρώτη του δεκαετία κι έχοντας στο portfolio του πολλές διακρίσεις, εξακολουθεί να θέτει στο επίκεντρο την ψαροφαγία, που γνωρίζει καλά, με πιάτα-προτάσεις από εξαιρετικές πρώτες ύλες, όπως φρέσκα ψάρια από καΐκια της Χαλκιδικής, και κοπές ωμών ψαριών. Από τα all time classic του, η βελούδινη γλώσσα μενιέρ, ενώ από το -σωστά δομημένο και όχι υπερβολικό- μενού του, ξεχωρίζουμε τα χειροποίητα, μοσχομυριστά νιόκι με τρούφα, μανιτάρι σιτάκε και καραβιδοουρά, τη σοφεγάδα με φιλέτο ψαριού, την αγιορείτικη συνταγή με το φιλέτο τσιπούρας, το καπνιστό χέλι και τον βελούδινο λευκό ταραμά, που δε χάνει ποτέ την αξία του. Το επιλέγουμε για το σημείο-πέρασμα, το fish menu του και την αναλλοίωτη cosy αίσθηση που νιώθουμε εδώ μέσα.
*Λώρη Μαργαρίτη 13, T. 2310 257696, Facebook, Instagram
REMEZZO MARINE BAR
Το φετινό καλοκαίρι μας προσκαλεί στη Σιθωνία και συγκεκριμένα, στο λιμάνι της Νικήτης, στη δυτική πλευρά της παραλίας της. Καλώς ήρθατε στο απόλυτο summer spot! Με θέα μαγευτική κι αισθητική που μας ταξιδεύει σε ελληνικό νησί, αποτελεί σίγουρα επιλογή μας, καθώς και δεκάδων επισκεπτών, που το επιλέγουν λόγω της ήρεμης ατμόσφαιράς του, καθώς βρίσκεται μακριά από την πολυκοσμία της υπόλοιπης παραλίας. Εδώ, οι καλοκαιρινές βραδιές ξεκινάνε με δροσιστικά -classics ή φανταστικά signature- cocktails και νόστιμα πιάτα -street και finger food-, που κάνουν εξαιρετικό pairing με τις προτάσεις από την ενημερωμένη κάρτα τόσο των κοκτέιλ όσο και των κρασιών -διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία εξαιρετικών κρασιών. Οι ναργιλέδες απλώς αποτελούν μέρος της όλης εμπειρίας. Το cocktail bar αγαπάει τις μουσικές βραδιές με live μουσική, djs set, saxophone κάθε εβδομάδα, ενώ σας ετοιμάζει κι ένα πρόγραμμα σε απόλυτα summer mood στα decks με jazz, funk και ακουστική μουσική, διατηρώντας τη διάθεσή σας ψηλά και την ψυχή σας ανάλαφρη. Η διασκέδαση εδώ ξεκινάει από τις 6 το απόγευμα και το bar σας καλημερίζει τις πρώτες πρωινές ώρες! Μη χάσετε τη μοναδική εμπειρία να απολαύσετε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα, οπότε βάλτε υπενθύμιση στο ημερολόγιο και φύγαμε! Το ότι υπάρχει ελεύθερο και άνετο πάρκινγκ στη Νικήτη, θεωρήστε το στα plus.
*Νικήτη, Σιθωνία, Τ. 6988 814445, Facebook, Instagram