ΟΔΗΓΟΣ: Πού τρώμε και πίνουμε αυτό το χειμώνα στη Θεσσαλονίκη
Ο απόλυτος οδηγός γεύσης και εξόδου για την σεζόν που ακολουθεί. Ότι αξίζει φέτος στη Θεσσαλονίκη και οι λόγοι που πρέπει να το ανακαλύψεις.
Η πολυσυλλεκτικότητα στις επιλογές εξόδου της πόλης φαντάζει ενδιαφέρουσα, με ανανεωμένες ή νέες προτάσεις, αλλά και σταθερές αξίες. Η γεύση πρωταγωνιστεί, καθιστώντας τις συναντήσεις μας γύρω από ένα τραπέζι με καλό φαγητό ανάσες ζωής, παράλληλα με τα διαλείμματα για ένα πoτό και καφέ ή μια νύχτα για αυθεντική διασκέδαση. Όποια κι αν είναι η διάθεσή σου, ένα είναι σίγουρο: ο φετινός οδηγός διασκέδασης της Θεσσαλονίκης θα σου λύσει τα χέρια όταν αναρωτιέσαι ποια απόφαση δε θα σε απογοητεύσει. Εμείς, ξεχωρίσαμε μερικά από τα αγαπημένα μας στέκια και αναζητάμε τους 5 top λόγους για να τα επισκεφθείς, ώστε να ξέρεις κάθε φορά τι να περιμένεις. Μερικές φορές αρκεί μόνο ένας: η απόφαση να περάσεις καλά!
FOOD STORIES
ΑΓΟΡΑ
- Από το 1991, ο Χρήστος Χατζηδιάκος καταφέρνει να διατηρεί το ρομαντικό του όραμα για ένα παραδοσιακό ουζερί, που, όμως, κάνει update στη σύγχρονη ζωή, αποκτώντας ένα σταθερά πιστό κοινό, που ανανεώνεται ηλικιακά, για περισσότερα από 30 χρόνια.
- Βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, σε μία συνοικία που ονομαζόταν Παλιά αγορά, και είναι το πιο πολυμορφικό παραδοσιακό ουζερί της πόλης. Διαθέτει τρία επίπεδα, το κλασικό ουζερί, το πατάρι και το μπαρ, ιδανικό για ένα γρήγορο κρασί ή ούζο με μεζέδες σε μικρά πιατάκια, κι έτσι ο καθένας μπορεί να απολαύσει την έξοδό του όπως επιθυμεί. Μια εξαιρετική επιλογή για ένα επαγγελματικό γεύμα-διάλειμμα από το γραφείο μέχρι μια casual φιλική συνάντηση.
- Με γνήσια ελληνική κουζίνα, αλλά στη νέα της εκδοχή, παρουσιάζει γευστικές προτάσεις και άριστα τοπικά υλικά -με μια αδυναμία στην παράδοση της Λέσβου-, απλούς τρόπους μαγειρέματος και γεύση αδιαμφισβήτητη. Σου αφήνει την αίσθηση ότι τρως μαμαδίστικο φαγητό with a twist.
- Από τα πιάτα ημέρας, επιλέγουμε τη γαριδορεβυθάδα στο τηγάνι με κρίταμα, τη μανέστρα με γαρίδες, το ριζότο σουπιάς με μελάνι, το μαριναρισμένο χοιρινό κοντοσούβλι με πικάντικη σάλτσα πιπεριάς, το αρνίσιο μπιφτέκι με δροσερή σαλάτα λάχανο και κρέμα γιαουρτιού, τα κολοκυθάκια γεμιστά με αβγολέμονο, γκιουζλεμέδες Μυτιλήνης, ντολμαδάκια χειροποίητα, χταποδοσαλάτα και κεφτεδάκια της γιαγιάς. Μεγάλη ποικιλία, επίσης, σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και πεντανόστιμα κρεατικά, όπως τηγανιά, πανσέτα φούρνου ή κλέφτικο.
- Είτε αποφασίσεις να γευματίσεις κανονικά είτε να πάρεις 1-2 μεζέδες για να συνοδεύσεις το κρασί σου, η κάβα του θα σε ικανοποιήσει απόλυτα με λευκούς, κόκκινους ή ροζέ οίνους -από επιλεγμένα ελληνικά και ξένα κτήματα-, ενώ αξίζει να δοκιμάσεις τα μυτιληνιά ούζα, τσίπουρα και μπίρες.
*Καποδιστρίου 5 και I. Δραγούμη, Τ. 2310 532428, Facebook, Instagram
ΑΝΩΠΟΛΙΣ
- Η βόλτα στην Άνω πόλη παραμένει μια αγαπημένη συνήθεια και μια εμπειρία μοναδική κάθε φορά. Στην περιοχή που η διασκέδαση αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, τα τείχη προσδίδουν κάτι μαγευτικό στην ατμόσφαιρα και τα σοκάκια αποτελούν πάντα την καλύτερη διαδρομή για μια βόλτα στον χρόνο.
- Ο ιδιαίτερος και μοναδικός διάκοσμος του ποτοφαγείου, όπως το χαρακτηρίζουν, αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη. Εδώ, η ανατολίτικη αισθητική συναντάει την ανδαλουσιανή κουλτούρα και το αποτέλεσμα είναι ένα στέκι με καθαρή μεσογειακή ambient.
- Ο χώρος προσφέρει απολαύσεις κάθε στιγμή της ημέρας: ξεκινάς με τον πρώτο καφέ της ημέρας, συνεχίζεις με εξαιρετικό brunch, στη συνέχεια, παίρνεις ένα τσίπουρο ή μια μπίρα με μεζέ και το βράδυ κλείνεις με cocktails και καλές μουσικές. Με αγάπη και φροντίδα, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά από τοπικούς παραγωγούς, φέρνουν στο τραπέζι σου νόστιμα και δημιουργικά πιάτα.
- Εμείς επιμένουμε στα χοιρινά ribs με bbq espresso, τους τυροκεφτέδες με μελίχλωρο Λήμνου και χειροποίητο chutney κόκκινης πιπεριάς, τη φάβα κόκκινης φακής με τριμμένη φέτα Λήμνου, τα μπάτζο sticks πανάρισμένα σε πάνκο και μαρμελάδα φράουλα με chilli, ενώ για πρωινό, η στραπατσάδα με λουκάνικο Τζουμαγιάς και τριμμένη φέτα ή η σφακιανή πίτα με μέλι και σουσάμι είναι all time classics.
- Με σεβασμό στους καρπούς της ελληνικής φύσης και αγάπη για την τέχνη της μαγειρικής, οι απλές, καθαρές, μεσογειακές γεύσεις βρήκαν τη θέση τους σε αυτήν την όμορφη γωνιά της Παλιάς πόλης, με θέα τα αρχαία Βυζαντινά Τείχη, χαρίζοντας λίγη από τη ζωντάνια και το χρώμα της στην περιοχή.
*Ακροπόλεως 128, T. 2310 245245, Facebook, Instagram
ΒΑΡΥ ΠΕΠΟΝΙ
- Δίπλα στην πλατεία Ναυαρίνου, εκεί που βρίσκεται το άγαλμα/σιντριβάνι με το αγόρι, στο μικρό στενάκι της Απελλού κρύβεται ένας μεγάλος γαστρονομικός θησαυρός της πόλης. Σ’ έναν όμορφο, σχετικά μικρό και ήσυχο χώρο, στην καρδιά του κέντρου, μπορείς να απολαύσεις ένα γεύμα, που δύσκολα θα ξεχάσεις, ή το ποτό σου, υπό τους ήχους προσεκτικά επιλεγμένης μουσικής.
- Ο ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου, Βασίλης Κωστάκης, είναι ο ιθύνων νους πίσω από κάθε γευστική έκπληξη κι ένας άνθρωπος που διαγράφει τη δική του πορεία στον γαστρονομικό κόσμο της πόλης, σεμνά και αθόρυβα, αφήνοντας τις δημιουργίες του να φωνάζουν. Αυτός επικεντρώνεται στην ποιότητα του φαγητού που προσφέρει, τις πρώτες ύλες, τις πρωτότυπες συνταγές, την καλαίσθητη παρουσίαση και την ισορροπημένη γεύση.
- Το Βαρύ Πεπόνι γιορτάζει τα 20ά του γενέθλια και συνεχίζει αδιάλειπτα να προσφέρει τη ζεστασιά και το νοιάξιμο μέσα από τα φαγητά που εμπνέεται και υλοποιεί. Εδώ, ξέρεις ότι θα φας εκπληκτικά. Αυτή είναι και η βασική του φιλοσοφία, άλλωστε, το αληθινά καλό φαγητό.
- Μερικά από τα αγαπημένα μας signature πιάτα, για τα οποία επιστρέφουμε πάντα εδώ, είναι τα σκιουφιχτά με απάκι, μανιτάρια, λιαστές ντομάτες και σάλτσα σαφράν, το φιλέτο σολομού με αβοκάντο, φακή beluga και σάλτσα hollandaise, το χουνκιάρ μπεγιεντί-μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και κρέμα μαύρου σκόρδου-, το ραβιόλι με ρικότα και σπανάκι με κρέμα αγκινάρας, σχοινόπρασο, φουντούκι και λαδοτύρι Ζακύνθου.
- Ο Βασίλης καταφέρνει να διατηρεί τις τιμές του σε πολύ λογικά επίπεδα, προσφέροντας, όμως, κουζίνα επιπέδου. Μια γκουρμέ φιλοσοφία σε γεύσεις καθημερινές και αγαπημένες, διαθέσιμη σε όλους!
*Απελλού 4, Τ. 2310 243332, Facebook, Instagram
ΙΓΓΛΙΣ
- Πίσω από ένα παράξενο όνομα, μια μακραίωνη ιστορία που ξεκινά το 1914 και συνεχίζεται ακμαία και διαρκώς ανανεωμένη πάνω από έναν αιώνα, στην καρδιά της Άνω Πόλης, σε μια γειτονιά σκηνικό, αποτελεί την αγαπημένη μας επιλογή διαχρονικά εκεί ψηλά.
- Με ένα σφιχτό και καθόλου φλύαρο σε δεκάδες επιλογές μενού, που έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια το πιο απαιτητικό γαστρονομικά κοινό, που λατρεύει να επιλέγει σπουδαία πιάτα που συνοδεύουν τα εκλεκτά κρασιά και τις ρακές.
- Με ιδιαίτερη ευαισθησία στις νέες υγιεινές γαστρονομικές τάσεις επιλέγει βιολογικά προϊόντα ποιότητας από φάρμες, αφαιρεί το αλάτι και το αλεύρι από όπου δεν είναι απαραίτητο, καταργεί εντελώς τις κρέμες γάλακτος και προσέχει ιδιαίτερα στα ζητήματα λακτόζης και γλουτένης.
- Με την υπέροχη μουσική έκπληξη των Πλήρη Ντάξει και τη φωνή της Κατερίνας Δούκα που σε πάει στα ουράνια κάθε Τετάρτη βράδυ μας ταξιδεύει στο χρόνο.
- Με την παγκόσμια αναγνώριση οδηγών όπως το lonelyplanet.com τη συμπεριλαμβάνουν ως πρώτη τους επιλογή για τη Θεσσαλονίκη ή του www.spottedbylocals.com που το αποθεώνουν ως σημείο συνάντησης της Ανατολής με την γαστρονομική κουλτούρα του σήμερα.
*Ηροδότου 32, Άνω Πόλη, Τ. 2313011967, Facebook, Instagram
ΚΙΤΣ ΚΑΙ Σ’ ΕΦΑΓΑ
- Οι προσωπικότητες της Ελένης και της Μαρίας είναι τόσο δυναμικές και γεμάτες θετικά vibes, που μόνο και μόνο για την επικοινωνία και αμεσότητα που έχεις μαζί τους, πας και ξαναπάς. Κάθε φορά σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να είναι οικοδέσποινες στο σπίτι τους!
- Η επιτεδευμένη kitsch διακόσμησή του, που συνδυάζει τόσα ετερόκλητα μεταξύ τους στοιχεία, συνθέτουν τελικά ένα πετυχημένο αποτέλεσμα. Χρώματα έντονα, στοιχεία σουρεάλ και διακοσμητικά με πλουραλιστική διάθεση ζωντανεύουν θαρρείς πολλά παράλληλα σκηνικά.
- Εδώ, θα απολαύσεις αυθεντική, ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα -με λίγο περισσότερο focus στην ηπειρωτική- σ‘ ένα μενού, που διαμορφώνεται απόλυτα από την εποχικότητα των πρώτων υλών. Οι μικροί παραγωγοί είναι η αδυναμία τους. Και όσον αφορά στη σχέση ποιότητας-τιμής, καταλαβαίνεις ότι εδώ σε σέβονται με το παραπάνω.
- Κάποια πιάτα τα τρως στο repeat, όπως τα ρεβύθια με κιμά και καδοτύρι Μετσόβου, το μανιτάρι απάκι με κρέμα Μετσοβόνε Ίδρυμα Τοσίτσα, το αρνάκι γάλακτος από την Ήπειρο, τα παϊδάκια προβάτου και τη σαλάτα με πορτοκάλι Άρτας με ελιά, πράσο και καπνιστή πανσέτα και ξηρή μηζύθρα Καράλης.
- Το outsider της Ολύμπου κέρδισε το στοίχημα και αποτελεί πλέον το γαστρονομικό διαμάντι της ευρύτερης περιοχής.
*Ολύμπου 89, Τ. 2315 519191, Facebook, Instagram
ΚΟΡΩΝΙΣ
- Δημιουργεί νέες γευστικές μνήμες, με σεβασμό στην παράδοση και πεποίθηση ότι το καλό φαγητό ενώνει τους ανθρώπους. Είναι συγκινητικό που η ομάδα του μεγάλωσε στο προϋπάρχον καφενείο του κυρίου Νίκου, όπου τις Κυριακές απολάμβαναν τηγανητά κεφτεδάκια με πατάτες, και 40 χρόνια μετά, η ιστορία συνεχίζεται.
- Η ειδυλλιακή τοποθεσία, στον πιο πράσινο και ζεν δρόμο της Θεσσαλονίκης, σου προσφέρει δροσιά και μια ηρεμία, που αναζητάς την ώρα του φαγητού, ενώ η vintage αισθητική του συνδυάζει πετυχημένα παλιά με μοντέρνα στοιχεία, συνθέτοντας ένα sui generis και πολύ φιλόξενο περιβάλλον -σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει το φιλικό προσωπικό.
- Το μότο «Δεκατιανό-Μεζές-Απεριτίφ» ισχύει, συνθέτοντας έναν κατάλογο για όλες τις ώρες, χωρίς υπερβολές και handmade χαρακτήρα. Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα ανασύρει τις ρίζες από παραδοσιακές γεύσεις και τις εκτελεί με μια σύγχρονη ματιά.
- Χειροποίητες σαλάτες, αλοιφές, τοπικά τυριά, μοσχαρίσια γλώσσα σχάρας με σάλτσα ταρτάρ, καβουρμάς μοσχαρίσιος με τηγανητό αβγό και πατάτες σωτέ, μοσχαρίσια μάγουλα (black agnus) με παραδοσιακά σκιουφιχτά Κρήτης, τσιπούρα φιλέτο αβγολέμονο με σέσκουλα, παντρεμένο γαλακτομπούρεκο με μπακλαβά και παγωτό. Παραλλαγές αγαπημένων κοκτέιλ σε ευφάνταστες αποδόσεις, όπως η Δροσερή Αγγουράδα ή το Χίος Shower είναι μοναδικά.
- Αγαπάει την ποιοτική ελληνική μουσική, με επιλογές από σύγχρονες, αλλά και παλιές αγαπημένες επιτυχίες. Κάθε Τετάρτη, έχει live ρεμπέτικο και λαϊκό πρόγραμμα.
*Θεμιστοκλή Σοφούλη 4, Τ. 2314 068702, Facebook, Instagram
ΜΑΝΙΤΑΡΙ
- Οι γεύσεις του, αλλά κυρίως η υπογραφή πίσω από τα προσεγμένα μενού είναι το δυνατό του χαρτί ! Τα πιάτα εδώ και χρόνια είναι φροντισμένα, με την ίδια επιμέλεια και προσοχή, από καταξιωμένους chef και φυσικά, πάντα με τη σφραγίδα του βραβευμένου Δημήτρη Παμπόρη.
- Η άψογη εξυπηρέτηση! Να είσαι σίγουρος πως το σέρβις του δε θα σε αφήσει αδιάφορο και θα είναι ένας από τους λόγους που θα θέλεις να το επισκέπτεσαι ξανά και ξανά. Γιατί, ποιος δε θέλει να συχνάζει σε μέρη που τον σέβονται και τον κάνουν να νιώθει άνετα;
- Η βεράντα του στον δεύτερο όροφο της Σοφούλη, σε ταξιδεύει μακριά από τη βουή της πόλης, ενώ βρίσκεσαι λίγο έξω από το κέντρο. Κλείσε έγκαιρα το τραπέζι σου αν θέλεις να γευματίσεις στη βεράντα.
- Το μενού ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς της γεύσης. Οι vegan επιλογές, αλλά κι ένας gluten free κατάλογος δεν αφήνει κανέναν δυσαρεστημένο. Η ενημερωμένη λίστα κρασιών, από μικρούς και μεγάλους αμπελώνες, και φυσικά, τα premium cocktails και ποτά του μπαρ, αν επιθυμείς να συνοδεύσεις το γεύμα σου ή απλά να απολαύσεις το ποτό σου.
- Φεύγοντας, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό που θα πληρώσεις είναι αντάξιο με αυτό που έφαγες. Η «value for money» φιλοσοφία ενσαρκώνεται σε κάθε υπηρεσία του εστιατορίου.
*Θ. Σοφούλη 57 (Sofouli Center), Καλαμαριά, Τ. 2310 415289, Facebook, Instagram
ΝΤΑΝΓΚΑΡΑ
- Δίπλα στην εμβληματική Ροτόντα, το γαστριμαργικό μπαρ με το ιδιαίτερο όνομα στηρίζει την ελληνική δημιουργική κουζίνα. Εδώ, ξέρεις ότι θα φας και πολύ και καλά και με καλή σχέση ποιότητας-ποσότητας τιμής.
- Η πλατεία του μνημείου φιλοξενεί τη μικρή σου απόδραση από τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης τους ζεστούς μήνες, ενώ στο εσωτερικό, το μοντέρνο και λιτό περιβάλλον του δημιουργεί την πιο φιλική και φιλόξενη ατμόσφαιρα για να απολαύσεις το φαγητό σου.
- Εδώ, όλα ετοιμάζονται με βάση την εντοπιότητα των προϊόντων -από μικρούς παραγωγούς-, πάντα με κριτήριο την εποχικότητα και πολλή αγάπη. Τα μαγειρευτά του, που είναι και η αδυναμία μας, είναι όλα παραδοσιακά, αλλά φτιαγμένα με σύγχρονες μεθόδους. Από τα πιάτα ημέρας, ξεχωρίζουμε τις πανσέτες και το γευστικότατο χουνκιάρ μπεγιεντί, τον ξιφία, τη σουπιά, τις γαρίδες και τη σαρδέλα τυλιχτή σε αμπελόφυλλο.
- Η λίστα κρασιών στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας, ικανοποιώντας μεγάλο εύρος προτιμήσεων για οίνους και αποστάγματα.
- H μπάρα του είναι το σημείο συνάντησης για ένα ποτήρι κρασί ή ποτό, εκεί που όλα μπορούν να συμβούν κάθε βράδυ, απολαμβάνοντας τζαζ ή ρεμπέτικη μουσική.
*Αρμενοπούλου 26, Τ. 2310 204452, Facebook, Instagram
ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑ
- Διαθέτει ονειρεμένο φόντο -την παραλία της πόλης- κι ένα περιβάλλον μεγαλοπρεπές, με ιστορικές αναφορές. Σ’ ένα art nouveau κτίριο, που ξεχωρίζει για το κομψό interior και την cosy επίπλωσή του -μαύρες Bodysthul βιεννέζικες καρέκλες με ψάθινη πλάτη, στιλάτες ταπετσαρίες, χειροποίητα φωτιστικά από φυσητό γυαλί, χυτό πλακάκι με κεραμιδί γραμμές κι εντυπωσιακοί καθρέφτες-, το παρελθόν συναντάει το παρόν και το μέλλον.
- Ο βραβευμένος, σούπερ επιτυχημένος σεφ Δημήτρης Τασιούλας, σου εξασφαλίζει μια αληθινή γευστική εμπειρία, που αναβιώνει εκλεπτυσμένα την αστική κουζίνα της Θεσσαλονίκης με τον πιο σύγχρονο, δικό του τρόπο.
- Έχουμε εθισμό στους λαχανοντολμάδες θαλασσινών, το hit από το μενού, στο new entry, τα γιουβαρλάκια, στα χόρτα με αβγά και μανιτάρια, αφρό και Αρσενικό Νάξου, στις πατάτες οφτές με μους ταραμά και αβγά από ρέγγα βασιλική, ένα πιάτο εξελιγμένο από το πρωτοποριακό Sebrico, και στον μουσακά με ribeye Black Angus. Νέα προσθήκη είναι και ο πολίτικος κιουνεφές με λευκή σοκολάτα και γιαούρτι και το all time classic, παγωτό κανέλα.
- Ο σεφ στηρίζει σταθερά τους τοπικούς οινοπαραγωγούς, γι’ αυτό και η κάρτα με τα κρασιά διαθέτει τις πιο φίνες προτάσεις από τον πλούσιο ελληνικό αμπελώνα.
- Ο κρυφός κήπος με τον καταρράκτη στην πίσω αυλή του μυθικού κτιρίου, που επιμελήθηκαν οι αρχιτέκτονες Bernard Cuomo και Πρόδρομος Νικηφορίδης, αποτελεί μια μικρή αστική όαση, τους ζεστούς μήνες.
*Λεωφόρος Νίκης 5, Τ. 2314 404040, 2310 275715, Facebook, Instagram
ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ
- Το πιο αγαπημένο μας σημείο γαστρονομίας στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να δημιουργήσει έναν ισχυρό πόλο που δοξάζεται όχι μόνο το φαγητό αλλά και το κρασί, η αισθητική και η τέχνη.
- Με την κάρτα που έγινε κλασσική από τον πρώτο κιόλας καιρό της λειτουργίας του το εστιατόριο της Σταυρούπολης κατάφερε να καθιερωθεί ανάμεσα στα κορυφαία comfortable food resto της πόλης, συγκεντρώνοντας κόσμο από όλη τη Θεσσαλονίκη και φυσικά την καλλιτεχνική κοινότητα από την γειτονική Μονή Λαζαριστών.
- Εγκαινιάζοντας πέρσι μια υπέροχη γκαλερί παραπλεύρως της κύριας σάλας σε μια παλιά αστική μονοκατοικία της εποχής του πενήντα φιλοξενεί Έλληνες και ξένους εικαστικούς παράλληλα με την γευστική της πρόταση.
- Ανανεώνοντας διαρκώς τις προτάσεις διοργανώνει σε συνεργασία με κορυφαία οινοποιεία της χώρας βραδιές γευσιγνωσίας κρασιού, wine tasting που έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να εκτιμήσεις ετικέτες που αξίζουν την προσοχή μας.
- Με την σταθερή προσήλωση στη συμμετοχή στην πλατφόρμα του Food Festival, κάθε Τρίτη προσφέρει ένα υπέροχο μενού με 12 ευρώ το άτομο. Ιδανική συνθήκη για να γνωρίσει κανείς σε προσφορά τα πιάτα που λατρεύει η πόλη.
*Κολοκοτρώνη 13, Σταυρούπολη, Τ. 2311 265325, Facebook, Instagram
ΣΑΒΒΙΚΟΣ
- Η εμπειρία και η γνώση δεκαετιών, εξέλιξε την καντίνα του 1947 σε μια σύγχρονη αλυσίδα εστιατορίων, που παραμένει στην κορυφή τόσα χρόνια, γνωρίζοντας καλά από ποιότητα και άριστες πρώτες ύλες, τα μυστικά συστατικά, δηλαδή, των συνταγών του.
- Με πρωταγωνιστή το ποιοτικό, ελληνικό κρέας στα κάρβουνα, δημιουργούν signature συνταγές με ΑΑ προϊόντα και πολλή φροντίδα και αγάπη. Οι γεύσεις τους αντιπροσωπεύουν την ελληνική απλότητα, που πηγάζει από την αυθεντικότητα και την αληθινή απόλαυση. Σαν τα νοσταλγικά τραπέζια των παιδικών μας χρόνων, που ήταν γεμάτα συναισθήματα και ανθρώπινες στιγμές.
- Με έμφαση στην παράδοση, το μενού εμπλουτίζεται διαρκώς, κάτι που εκτιμούμε ιδιαίτερα, διαθέτοντας γευστικές επιλογές για κάθε απαίτηση, ώστε ο καθένας να αισθάνεται καλοδεχούμενος στα τραπέζια του.
- Η φιλοσοφία του είναι παρούσα εντός κι εκτός κουζίνας. Σουβλάκια, πολίτικα παραδοσιακά σουτζουκάκια με μπούκοβο σε γιαουρτλού ή σε χειροποίητη πίτα, χοιρινές πανσέτες. Η μοναδική Γυρλού σε τέσσερις αγαπημένες εκδοχές, κοτόπουλο με σος κάρι, χοιρινό, μοσχάρι και μανιτάρι ή vegan, είναι κάτι μοναδικό γευστικά.
- Οι άνθρωποί του είναι αυτοί που ολοκληρώνουν την εμπειρία. Με αγάπη, φροντίδα και μεράκι, φροντίζουν πάντα να μας προσφέρουν αυτά που τόσο αγαπάμε και μας φτιάχνουν τη διάθεση.
*Πλατεία Αριστοτέλους 8, Πολυτεχνείου (προέκταση Τσιμισκή) με Δωδεκανήσου γωνία, Γρ. Λαμπράκη 131 (Τούμπα), One Salonica Outlet Mall (2ος όροφος) Κώττα Ρούλια 10, Facebook, Instagram
ΤΡΥΓΗΤΗΣ
- H περιοχή των Κωνσταντινουπολίτικων, που βρίσκεται η σύγχρονη αυτή ταβέρνα, αποτελεί αφορμή για μια έξοδο σ’ ένα από τα ομορφότερα προάστεια της πόλης, προσφέροντας επιπλέον και μια ευκολία στο πάρκινγκ.
- Το όνομά της και μόνο προδίδει την εκτίμηση των ανθρώπων της στην εμπειρία του κρασιού, όπως φαίνεται και από το μενού. Η οινική λίστα είναι απόλυτα ενημερωμένη με επιλεγμένες ετικέτες, ανάμεσα στις οποίες θα ανακαλύψεις και φυσικά κρασιά, αποστάγματα και τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς, αλλά και πιο mainstream, και κορυφαίες ρετσίνες.
- Εδώ, θα απολαύσεις casual comfort πιάτα, μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας -τόσο από την ηπειρωτική όσο και τη νησιωτική χώρα-, με ποιοτικά υλικά, χειροποίητες παρασκευές -το μηλόξυδο και οι ελιές είναι δικής τους παραγωγής-, ακολουθώντας αυστηρά την εποχικότητα.
- Με φρέσκα ψάρια από την Καβάλα ή τη Θεσσαλονίκη και κρέατα ντόπια, δημιουργούνται μερικά από τα αγαπημένα μας πιάτα, όπως τόνος στη σχάρα με πικάντικο εσμέ ντομάτας, παλαμίδα φιλέτο με μαριναρισμένο κολοκυθάκι, χιουνκάρ μπεγιεντί ή πανσέτα φούρνου με σάλτσα πετιμεζιού
- Ο χώρος του δείχνει τόσο καθαρός και προσεγμένος μέσα στην απλότητά του, ακολουθώντας την αισθητική των new age μεζεδοπωλείων. Έτσι, έρχεσαι σ’ ένα περιβάλλον φιλόξενο και οικείο, που εμπιστεύεσαι με την πρώτη ματιά και γίνεται αβίαστα το στέκι σου.
*17ης Νοεμβρίου 12, Κωνσταντινοπολίτικα, Τ. 2317 700903, Facebook, Instagram
ΧΑΡΑ SEASIDE RESTAURANT
- Η μυθική παραθαλάσσια ταβέρνα που δεσπόζει στην παραλία της Καλαμαριάς από το 1948 βρήκε το ολοκαίνουριο, υπέροχο σπίτι της στην πιάτσα της Πλαστήρα και μας υποδέχεται σ’ ένα υπέροχο περιβάλλον και με μια εξαιρετική κάρτα.
- Η απόλυτη new bohemian αισθητική που συνδυάζει την ψάθα, το ξύλο, το πράσινο, την εντυπωσιακή σκακιέρα με το υπέροχο φως δημιουργεί το πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα εστιατορίου σε όλη την περιοχή.
- Η αποθέωση της θάλασσας στο πιάτο μας! Απόλυτη εξύψωση των πρώτων υλών σε θαλασσινά και ψάρια, σε αληθινή τέχνη της γαστρονομίας. Προτείνω να ξεκινήσεις με ψητές γαρίδες με πικάντικη μαγιονέζα, βόγκολες με ταλιατέλες, κριθαρώτο καραβίδας, ταρτάρ μπαρμπούνι, δροσίτης γαλέος αχνιστός κι έχεις ένα παλίμψηστο γεύσης. Θεϊκές σαλάτες, όπως η κινόα με γαρίδα, χειροποίητες μυθικές αλοιφές, όπως η αγιορίτικη μελιτζανοσαλάτα και η φάβα, αποπλανούν τον ουρανίσκο.
- Μια σειρά από ξεχωριστά αποστάγματα, κρασιά εξαιρετικών κτημάτων και ούζα επιλογής διαμορφώνουν μια -ιδιαίτερα ψαγμένη- κάρτα για να συνοδεύσεις το γεύμα σου.
- Με θέα τον Θερμαϊκό και το φυσικό περιβάλλον της Αρετσούς, αποχαιρέτησε ένα σπουδαίο γεύμα ή δείπνο με ωραία επιδόρπια, όπως η Πάβλοβα, και άσε τον θρυλικό Χαρίλαο Μπαζαγιάζι, που αναβιώνει τον μύθο της Χαράς στο σήμερα, να σου αφηγηθεί σπουδαίες ιστορίες που έχει βιώσει και γνωρίζει όσο ελάχιστοι…
*Νικ. Πλαστήρα 87, Κρήνη, Τ. 2310 438395, Facebook, Instagram
AELIOS PETRA
- Το κορυφαίο forest restaurant cafe τοποθετημένο στην πλέον κατάλληλη θέση. Σκαρφαλωμένο στην πανέμορφη πλαγιά Παλίτζια του Χορτιάτη, σου εξασφαλίζει θέα που κόβει την ανάσα, από την πόλη ως τον Όλυμπο. Έτσι, αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για μια μικρή, κοντινή απόδραση, που συνδυάζει κι ένα γεύμα αξιώσεων.
- Η αισθητική του δε θυμίζει σε τίποτα τα συνηθισμένα ρουστίκ μαγαζιά, αλλά εναρμονίζεται απόλυτα στο περιβάλλον του, με ένα σύγχρονο τρόπο. Μέσω της αρχιτεκτονικής και του interior του -πέτρα, ξύλο, μεγάλες τζαμαρίες-, συνθέτει μια φιλόξενη ατμόσφαιρα για κάθε επισκέπτη και κάθε εποχή.
- Με βάση τη μεσογειακή κουζίνα, πρεσβεύει την ελληνική κουζίνα με μια πιο gourmet fine dining διάθεση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Α’ ύλη, από ελληνικές μικρές φάρμες, ποιοτικά μοσχάρια και premium κοπές εξωτερικού, όπως ταλιάτα Αργεντινής ή Ουρουγουάης. Μας αρέσει που στο μενού του βρίσκουμε κυρίως κυνήγια, αλλά και ζυμαρικά και κάποιες επιλογές ψαριών μέχρι μαγειρευτά. Ένα μενού που αλλάζει εποχικά και πιάτα ημέρας, που ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, ανάλογα τις πρώτες ύλες που θα ανακαλύψει ο σεφ.
- Γνώριμες γεύσεις, εκτελεσμένες με σύγχρονη ματιά, προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες. Το ανανεωμένο μενού του περιλαμβάνει τόσο πιάτα από την ελληνική δημιουργική κουζίνα όσο και παραδοσιακές γεύσεις -αγριογούρουνο, μάγουλα, ελάφι-, με έμφαση στις premium κοπές από κορυφαίες φάρμες του κόσμου. Καθημερινά, επιλέγεις και από τα πιάτα ημέρας, που διαμορφώνονται ανάλογα την εποχικότητα.
- Εδώ, μπορείς να έρθεις ακόμα και για ένα κρασί, ένα πότο ή τον πρωϊνό σου καφέ, απολαμβάνοντας το ίδιο δυνατά με τις αισθήσεις σου κάθε στιγμή της ημέρας. Η wine list του φιλοξενεί άξιους εκπροσώπους του διεθνούς αμπελώνα, γνωστά και μικρότερα ελληνικά οινοποιεία, ενώ ξεχωρίζει και για την εξαιρετική ποιότητα του καφέ και την ενημερωμένη λίστα ποτών και cocktails.
- Αν αποφασίσεις να πραγματοποιήσεις εδώ κάποια προσωπική ή επαγγελματική κοινωνική εκδήλωση, θα έχεις εξασφαλίσει έναν πανέμορφο χώρο, με ονειρεμένο φυσικό ντεκόρ, catering και service επιπέδου, ώστε να ζήσεις μια once in a lifetime εμπειρία.
*Β’ Πάροδος Ανεμόμυλων, Χορτιάτης, Τ. 2310 358880, Facebook, Instagram
IBERICO
- Η δυτική είσοδος της πόλης έχει αποκτήσει τα τελευταία -τέσσερα σχεδόν- χρόνια τη δυναμική που της αξίζει και σε αυτό συνέβαλε ιδιαίτερα η παρουσία του εστιατορίου. Δίπλα στο κέντρο, αλλά και σε μια ήσυχη περιοχή, που δε σε αγχώνει για το πάρκινγκ ή την κίνηση.
- Η αισθητική του δημιουργεί μια αίσθηση απέριττης πολυτέλειας, με καμβά την industrial αρχιτεκτονική, τον μοντέρνο φωτισμό και τη λειτουργικότητα, που αποτελεί κομμάτι της interior διακόσμησης. Για πιο ιδιαίτερες καταστάσεις, κάνε κράτηση στον prive χώρο.
- Η ομάδα του Γλυκάνισου και της Διαγώνιου αποτελεί εγγύηση, ενώ η σταθερότητά στην κουζίνα που υπηρετούν το κατατάσσει στις πλέον διαχρονικές επιλογές: διεθνής κουζίνα κρεατοφαγίας με αυστηρή επιλογή πρώτης ύλης.
- Λατρεύουμε, τις συνταγές του στον ξυλόφουρνο -κρεατόπιτα και ζυμάρια, μελιτζάνα ψητή- και τις διαφορετικές κοπές από σημαντικές ελληνικές φάρμες. Στη must try list, το αργομαγειρεμένο μοσχαράκι, τα μάγουλα Iberico, τα μανιτάρια bourguignon, Μελίχλωρο από Λήμνο με γλυκό σταφύλι και αμύγδαλο, το μπιφτέκι Black Angus και η χοιρινή Tomahawk. Η δε κάβα με τις γυάλινες πόρτες -ως μέρος του σκηνικού- φιλοξενούν περισσότερες από 280 διεθνείς κι ελληνικές ετικέτες, συνοδεύοντας κάθε γευστική επιλογή μας.
- Η μοναδική αίσθηση φιλοξενίας που προέρχεται από τα αυθεντικά χαμόγελα και τη γνήσια ευγένεια του προσωπικού, σου προσφέρει την ηρεμία και ικανοποίηση που αποζητάς από μια τέτοια επιλογή εξόδου.
*Νικ. Μάντζαρου 18 &, Κώττα Ρούλια, Τ. 2310 532800, Facebook, Instagram
KORU INSPIRED CUISINE
- Η “sharing food” φιλοσοφία του, δηλαδή μοιραζόμαστε φαγητό κι εμπειρίες, που είναι ο βασικός άξονας για την ελληνική δημιουργική κουζίνα του, βασισμένη πάντα στα εποχιακά, φρέσκα προϊόντα από την ελληνική γη.
- Με wine restaurant χαρακτήρα, διαθέτει μια απολύτως ενημερωμένη και πλούσια λίστα με 60 και πλέον ετικέτες απ’ όλη την Ελλάδα και προσωπικό πλήρως καταρτισμένο, ώστε να σε συμβουλεύσει ποιο κρασί να επιλέξεις και πώς να κάνεις το σωστό pairing με τα πιάτα της επιλογής σου. Άρα, εδώ μπορείς να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί μ’ ένα ξεχωριστό συνοδευτικό.
- Φιλοξενείται σε μια ανερχόμενη γειτονιά του κέντρου, που ήδη έχει το φανατικό κοινό της και ανοίγεται ακόμα περισσότερο. Θεωρείται ιδανικό για τις καθημερινές, όταν θελήσεις ένα διάλειμμα για μεσημεριανό ή ένα κρασί μ’ ένα light γεύμα μετά τη δουλειά. Η κουζίνα του εξυπηρετεί 14.00-23.30, εκτός Τρίτης, που παραμένει κλειστό.
- Fall besties: vegan επιλογές, όπως ο veggie γύρος, που βραβεύτηκε σε ελληνικό διαγωνισμό για vegan κουζίνες στη Θεσσαλονίκη, σαλάτα με baby ρόκα, σπανάκι, παγωτό λάιμ και φωλιά από κανταίφι, μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ τοπιναμπούρ και στιφάδο κοκκάρια, γαρίδες σοτέ με μπέικον προβατίνας και τηγανητούς παναρισμένους κρόκους αβγών, φιλέτο τόνου με ταλιατέλες λαχανικών, θράψαλο σοτέ με πέστο βασιλικού, λευκό ταραμά και πουρέ φασολάδας με μελάνι σουπιάς, αλλά και υπέροχα λιγκουίνι με θαλασσινά. Tip: Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κάποιο από τα πιάτα τυριών. Για φινάλε, πορτοκαλένια μπαμπαδάκια με κρεμ πατισερί, παστέλι, παγωτό lime και καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
- Η χαλαρή μουσική του ως μουσικό χαλί συνοδεύει διακριτικά το φαγητό, εντούτοις ξεχωρίζει, χαρίζοντας μια συνολική εμπειρία, που εκτιμάς για την ποιότητά της.
*Ολύμπου 15, T. 2317 009600, Facebook, Instagram
MAREA SEA SPIRIT
- Η ομάδα του Γλυκάνισου και του Iberico συνεχίζουν να γράφουν ιστορία με την αισθητική τους, την αίσθηση της ποιότητας και του καλού φαγητού που έχουν καταγεγραμμένα στη συνείδησή τους κι εμείς τους ακολουθούμε πιστά.
- Ο πεζόδρομος της Πλατείας Φαναριωτών αποτελεί το πιο hot spot για το κορυφαίο sea food restaurant της πόλης, ώστε να χαζεύεις την κίνηση του κέντρου, να συναντάς φίλους και να μεγαλώσει έτσι ξαφνικά η παρέα ή να πεταχτείς μια βόλτα στην παραλία.
- Πρόκειται για μια urban εμπειρία φαγητού, σ’ έναν χώρο λιτό, αλλά φιλόξενο, με την κλασική αστική αισθητική να φλερτάρει με τη σύγχρονη γαστρονομία. Πάντα, φυσικά, σε μια ατμόσφαιρα απόλυτης φιλοξενίας κι ευγένειας, που σπάνια συναντάς σε μαγαζιά.
- Οκτώ χρόνια, πολλές διακρίσεις και μια κλασική -πλέον- πρόταση για τους connaisseurs. Εδώ, η ψαροφαγία αποθεώνεται, ενώ στο επίκεντρο κάθε πιάτου βρίσκονται οι πρώτες ύλες -φρέσκα ψάρια από καΐκια της Χαλκιδικής και κοπές ωμών ψαριών.
- Η γλώσσα μενιέρ αποτελεί ένα γαστρονομικό ποίημα, ενώ στις σταθερές προτιμήσεις μας και για φέτος, βρίσκονται τα χειροποίητα νιόκι με τρούφα, μανιτάρι σιτάκε και καραβιδοουρά, η σοφεγάδα με φιλέτο ψαριού, το φιλέτο τσιπούρα -μια συνταγή από το Άγιο Όρος-, το χέλι καπνιστό και ο βελούδινος λευκός ταραμάς.
*Λώρη Μαργαρίτη 13, T. 2310 257696, Facebook, Instagram
ROOTS
- To πιο αγαπημένο από κάθε άποψη vegan εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, σε μια παραμυθένια γειτονιά την Άθωνος, κατάφερε με τα χρόνια να αποτελέσει προορισμό όχι μόνο για τους κατοίκους της, αλλά και για κάθε επισκέπτη της Έλληνα ή ξένο, Ευρωπαίο, Αμερικάνο ή Ασιάτη που το ανακαλύπτει και το απολαμβάνει.
- Στη φετινή υπέρ-κάρτα ξεχωρίζουμε από νέα πιάτα το χειροποίητο νιόκι, μια υπέροχη βελουτέ εκδοχή του γκασπάτσο με μανιτάρι και ναι, ω θεοί, τα vegan γιουβαρλάκια. Από τα πιάτα που λατρεύουμε το ψητό μαρούλι με αβοκάντο και ο γύρος σόγιας, όλα τα λεφτά!
- Και φέτος υπέροχες βραδιές θεματικές με θεματικά μενού όπως το vegan sushi, οι λάτιν νύχτες με κουζίνα Λατινικής Aμερικής και ανάλογα μουσικά live, και σπέσιαλ μενού degustation για τις γιορτές που κάνουν τη διαφορά.
- Με ωράρια για κάθε ώρα της ημέρας από τις 2 το μεσημέρι, εκτός από Παρασκευή και Σάββατο που ανοίγει στη 1 και early κλεισιμο στις 11 όπως συμβαίνει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.
- Μια διαρκής αποπλάνηση του ουρανίσκου και μια σούπερ ομάδα στην εξυπηρέτηση που θα σου εξηγήσει τα πάντα για το tofu & gyoza λαχανικών, τις μικρές αγκινάρες που συναντούν τον πουρέ μπιζελιού, το ψητό καρότο και τις πατάτες, με από πάνω ανοιξιάτικο κρεμμύδι και σάλτσα τζίντζερ-μπύρας ή την αποκάλυψη των φετινών γλυκών, το μους από ελληνικό καφέ με ντουντουρμά τριαντάφυλλο. Αλληλούια!
*Μπαλάνου 4, Τ. 2310 268063, Facebook, Instagram
SIGNORA TRATTORIA
- Η πιο ολοκληρωμένη και αυθεντική ιταλική εμπειρία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, καθώς διαθέτει όχι μόνο αυθεντικές γεύσεις Ιταλίας, αλλά η ατμόσφαιρά της σε μεταφέρει νοερά σε μια ιταλική τρατορία -που δεν έχουμε καλύτερο!
- Η ενδιαφέρουσα λίστα από εκλεκτούς ιταλικούς αμπελώνες, τα aperitivi, τα cocktails και τα spritz συνοδεύουν άριστα τις επιλογές φαγητού ή απλά προτιμώνται σε περίπτωση που δε σχεδίαζες να απολαύσεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα, αλλά σε σταμάτησε κάποιος γνωστός και κάθισες για την παρέα, συνθήκη που συμβαίνει εδώ καθημερινά.
- Τα ιταλικά πιάτα που απολαμβάνουμε παρασκευάζονται με γνήσιες, παραδοσιακές συνταγές, «απείραχτες», όπως συνηθίζουν να λένε, με τον ίδιο τρόπο που ετοιμάζονται και στην Ιταλία. Ζυμαρικά από το Γκραγκιάνο της Ιταλίας, που φτιάχνονται με το παραδοσιακό τρόπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αλλαγή του μενού δύο φορές τον χρόνο, ώστε να μπορούν οι πελάτες να ανακαλύπτουν κάτι διαφορετικό από την παράδοση της Ιταλίας σε κάθε επίσκεψη.
- Το σκηνικό στο μαγαζί είναι ιδιαίτερα ρομαντικό -ιδανικό για ένα ζευγάρι-, αλλά και με την ενέργεια που αρμόζει σε μια παρέα. Η δε αισθητική του -στοιχεία ξύλου και τραπεζομάντηλα, όπως ακριβώς και στις τρατορίες της Ιταλίας-, είναι καθαρά made in Italy, κάτι που ενισχύεται από τις μελωδίες που μας ταξιδεύουν.
- Το εκπαιδευμένο προσωπικό είναι πάντα πρόθυμο να εξυπηρετήσει με την καλύτερη διάθεση και το πιο γλυκό χαμόγελο.
*Παλαιών Πατρών Γερμανού 19, Τ. 2310 238233, Facebook, Instagram
BARS & RESTAURANTS
APALLOU
- Λατρεύουμε τις αλλαγές και η ανανέωσή του μας άρεσε πολύ. Αίσθηση πολυτέλειας μέσα από την απλότητα της ιταλικής κουλτούρας, cozy & urban casual ατμόσφαιρα. Highlight: Το walk in κελάρι, με περισσότερες από 170 ετικέτες.
- Το μαγαζί δεν έχει χάσει το χαρακτήρα του all day bar restaurant. Μπορείς να έρθεις από το πρωί να απολαύσεις τον καφέ σου, το μεσημέρι να πιεις το aperitivo σου με τη συνοδεία κάποιου πιάτου και φυσικά, το βράδυ να απολαύσεις στο μπαρ το ποτό σου.
- Η κουζίνα είναι original made in Italy. Ξεκινάμε με επιλογές για “colazione”, δηλαδή, το πρωινό βασισμένo στην ιταλική γαστρονομία, και συνεχίζουμε με πολλές επιλογές σε antipasti, pasta, pizza και κυρίως πιάτα. Για γλυκό κλείσιμο, τιραμισού και affogato. Ιταλική ambient χωρίς italian cocktails γίνεται; Η ποικιλία σε aperitivi και signature cocktails, όπως Negroni, garibaldi και sgroppino θα σε καθηλώσει στην μπάρα του.
- Κι επειδή τα μαγαζιά είναι οι άνθρωποί τους, να αναφέρουμε την εξαιρετική δουλειά του Θάνου Πήχα, Executive chef του Apallou bar ristorante Italiano & του Signora Trattoria, του Αλέξανδρου Τσομπάνογλου, Chef de cuisine, και του υπεύθυνου στο beverage κομμάτι Γιώργου Τερζάκη.
- Μουσική με international vibes, αλλά και πολλές ιταλικές μελωδίες. Τα σαββατοκύριακα, ωστόσο οι ρυθμοί ανεβαίνουν και το πέρασμα από εδώ θεωρείται must, αν αναζητάς διασκέδαση πέρα από το συνηθισμένο.
Ανοιχτά καθημερινές 9.00 – 1.00, Lunch & dinner 13.30 – 23.30, Παρασκευή & Σάββατο 9.00 – 2.00 / Lunch & dinner 13.30 – 00.00
*Μητροπόλεως &, Καρόλου Ντηλ 10, Τ. 2310 228898, Facebook, Instagram
CIN CIN
- Το πιο hype και avant garde urban restaurant- bar της Θεσσαλονίκης διαθέτει all time yard. Εδώ, απολαμβάνουμε την αυλή του κρυμμένη μέσα στο πράσινο και δίπλα στο εκκλησάκι του Τιμίου Προδρόμου, ακόμη και τον χειμώνα! Οι οικοδεσπότες του έχουν βρει τρόπο να κάνουν τον χώρο φιλόξενο και κατάλληλο για όλες τις καιρικές συνθήκες. Κι αν, πάλι, είσαι πιο social τύπος, διαλέγεις τον πεζόδρομο της Ικτίνου, με την ατελείωτη περαντζάδα και τη δροσερή σκιά τις πρωινές ώρες.
- Οι εξειδικευμένοι κι έμπειροι bartenders του προσφέρουν signature cocktails κι ευφάνταστες συνταγές μέσα από ένα δημιουργικό μενού. Σύντομα, λανσάρεται η νέα signature cocktail list, που θα κάνει την ημέρα, νύχτα και το αντίστροφο.
- Ζεστός και urban χώρος με εξωτικά στοιχεία. Το μαγαζί ανακαινίζει συνεχώς το εσωτερικό του για να μη βαριέσαι ποτέ. Φέτος, θα συναντήσεις ένα μοναστηριακό τραπέζι στον επάνω όροφο, ιδανικό για χειμωνιάτικα chill-out sessions με τους φίλους σου ή ακόμη και επαγγελματικές συναντήσεις.
- Εδώ και πέντε χρόνια, διοργανώνει το Trolley VS Trolley, ένα special event που κάνει τις Τετάρτες διαφορετικές. Οι καλύτεροι bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμετρούνται με τους residents bartenders σε μια ultimate cocktail εμπειρία. Κάθε εβδομάδα, νέες επιλογές cocktails, από τα καλύτερα bars του κόσμου. Mείνε συντονισμένος στο https://www.instagram.com/trolleyvstrolley/ για τις φετινές battles, που έρχονται ανανεωμένες με πολλές εκπλήξεις.
- Το μενού ανανεώνεται κάθε εποχή, επιλέγονται εποχιακά, φρέσκα προϊόντα και καλές πρώτες ύλες. Τα πιάτα προέρχονται από όλες τις κουζίνες του κόσμου, με έμφαση στη Μεσογειακή. Φέτος τον χειμώνα, μη χάσεις το μενού “Early Birds Go Lucky”. Καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 12:00, σερβίρεται breakfast menu με τρεις επιλογές και δωρεάν καφέ ή φυσικό χυμό, με χαμηλό κόστος.
*Ικτίνου 22, Τ. 2310 223350, Facebook, Instagram
IL POSTO
- Για περισσότερο από δύο δεκαετίες, το ακολουθεί ένα φανατικό κοινό, που διαρκώς μεγαλώνει, πρωταγωνιστώντας στη διασκέδαση της δυτικής Θεσσαλονίκης. Με ιδιαίτερη φιλοσοφία, καινοτόμες δράσεις, το στοίχημα της καλής μουσικής που πάντα κερδίζει και τις γεύσεις που προσφέρει, είναι το απόλυτο place to be.
- Στα decks, ο Χρήστος Μητρέντζης και ο Γιώργος Μαυρίδης σταθερά κάνουν τα μαγικά τους, όπως και οι guests dj’s από γνωστά ραδιόφωνα της πόλης, σε έκτακτες εμφανίσεις. Στο επίκεντρο, το ξένο ρεπερτόριο με τα σάββατα να γίνονται πιο pop.
- Κοινωνικά ευαίσθητο, προσφέρει με δράσεις του στο κοινωνικό σύνολο και είναι ωραίο να αποτελείς κι εσύ μέρος κάθε πρωτοβουλίας του. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ετοιμάζουν ένα event για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Συσσίτιο του Αγ. Αθανασίου. Οπότε, stay tuned!
- Μπροστά στην cocktail & wine list σίγουρα θα βρεθείς σε δίλημμα, οπότε μη χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα κρασί από τις 120 προτάσεις του, μια Paloma ή ένα Rasberry blaze, ή να παραβρεθείς στις παρουσιάσεις ελληνικών και διεθνών κτημάτων. Επίσης, επίλεξέ το για τις βραδιές γευσιγνωσίας με ειδικές τιμές.
- Το πρωί θα έρθεις για το happy hour ως τις 10.30 και δωρεάν, ζεστή τυρόπιτα, θα συνεχίσεις με σούπερ brunch -τις καθημερινές με δωρεάν καφέ-, με κορυφαία το croque madame και το cheesecake pancake. Μεσημέρι και βράδυ, το μενού είναι κοινό και περιλαμβάνει από σαλάτες, club sandwich, pizza μέχρι burgers και bao buns.
*Ευαγγελισμού της Θεοτόκου 25, Εύοσμος, T. 2310 768831, Facebook, Instagram
LIMANI MARITIME MUSEUM AND RESTAURANT
- Στεγάζεται στο Μουσείο Ναυταθλητισμού, έναν -μοναδικό στην Ελλάδα- χώρο με εκθέματα από τον χώρο της κωπηλασίας, της ναυσιπλοΐας και άλλων θαλάσσιων σπορ -εκτίθενται και μοναδικά προσωπικά αντικείμενα Ολυμπιονικών-, με διαδραστικές εφαρμογές για τους λάτρεις των ναυταθλημάτων. Μπαίνοντας στο κτίριο, το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι ο εξοπλισμός άντλησης των υδάτων, καθώς εδώ λειτουργούσε το παλιό αντλιοστάσιο της πόλης.
- Ο εξωτερικός του χώρος -μεγάλης ιστορικής κι αισθητικής αξίας- είναι ιδανικός για καφέ και ποτό, ειδικά λόγω θέσης. Από εδώ, η θέα στο καλύτερο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης έχει υμνηθεί από τους περιηγητές του 17ου αιώνα. Με τον Λευκό Πύργο στο «πιάτο», απόλαυσε την πανσέληνο, ένα ηλιοβασίλεμα ή μια ανατολή και βυθίσου στη θετική ενέργεια, παρά την έντονη κίνηση της περιοχής.
- Η φιλοσοφία του στηρίζεται στη στροφή στην ελληνική γεύση, αλλά με ντελικάτες γεύσεις. Μοναδικά κοκτέιλς, greek tapas, finger food, light food, pinsa, club sandwich, σαλάτες, πρωϊνό, brunch, ζυμαρικά, super foods είναι μερικές από τις επιλογές σου.
- Επίλεξε τον χώρο για κάθε είδους εταιρική/κοινωνική εκδήλωση, που θα σου παρέχει catering και service, με μία αξεπέραστη θέα για φόντο και τη θάλασσα στα πόδια σου.
- Η εμπειρία του να συνδυάσεις μια έξοδο με την επίσκεψη σ’ έναν εκθεσιακό χώρο είναι αρκετά ασυνήθιστη στην Ελλάδα, αλλά μοναδική. Highlight: Η ξύλινη 4κωπος από τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, μοναδική στην Ελλάδα.
*Κτίριο Παλιού Αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ, εντός Α’ προβλήτα, Facebook, Instagram
TGI FRIDAYS™
- Epic Eats from East to West! Με αυτό το μότο, στα αγαπημένα american restaurants θα απολαύσουμε ένα γευστικό οδοιπορικό, που θα μας ταξιδέψει από την ανατολική στη δυτική ακτή της Αμερικής, κατά μήκος της εμβληματικής διαδρομής Route 66, με τέσσερα νέα πιάτα, που ζωντανεύουν την ψυχή της αμερικανικής κουζίνας και το πνεύμα του road trip.
- Aπό τη Νέα Υόρκη, το χαρακτηριστικό Sriracha Honey Chicken & Waffle με τραγανό buttermilk fried chicken, πάνω σε αλμυρή βάφλα με μπέικον και τυρί Colby, που περιχύνονται με Sriracha honey glaze και δροσερή sour cream. H συνέχεια στη Φιλαδέλφεια, με το θρυλικό Philly Cheesesteak Sandwich με λεπτοκομμένο tri tip Angus Αργεντινής, σοταρισμένες κόκκινες και πράσινες πιπεριές, λιωμένο cheddar σε ψημένο ψωμί.
- Από τον αμερικανικό νότο, και συγκεκριμένα το Nάσβιλ του Τενεσί, έρχεται το Pork Belly Burnt Ends, σιγομαγειρεμένες μπουκιές χοιρινής πανσέτας, καραμελωμένες με Smokey BBQ sauce, με τραγανά Frizzled Onions στην κορυφή, σπιτικό πουρέ πατάτας και ψητό καλαμπόκι. Και το γευστικό ταξίδι ολοκληρώνεται στη Νέα Ορλεάνη, με το Wicked Chicken, που μαρινάρεται με τα χαρακτηριστικά Cajun μπαχαρικά, σοτάρεται σε στιλ blackening και περιχύνεται με Cajun Cream Sauce.
- Η επική αυτή γευστική περιπέτεια -από ακτή σε ακτή- ξεκινάει με μοναδικά πιάτα, καλλιτεχνική διάθεση και την ανάλογη ατμόσφαιρα να μετατρέπεται σε μια αληθινή γιορτή της αμερικανικής κουλτούρας, υπό τους ήχους αυθεντικής jazz της Νέας Ορλεάνης, αλλά και cool jazz μελωδίες της Νέας Υόρκης.
- Σε όλα τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις 24/9.
www.fridays.gr, Facebook | Instagram | Tiktok
STREET FOOD
FALAFEL TASTE MIDDLE EAST
- Δε χρειάζεται να ταξιδέψεις στη Βηρυτό για να γευτείς ένα γνήσιο, χειροποίητο, λιβανέζικο φαλάφελ. Το έχεις δίπλα σου, σε όμορφες γειτονιές της πόλης -Μητροπόλεως, Mediterranean Cosmos και Αγορά Μοδιάνο. Εδώ, μάθαμε τι σημαίνει αυθεντικό φαλάφελ και ποια είναι η γεύση του. Έτσι το αγαπήσαμε.
- Ανακάλυψε μοναδικές γεύσεις για σένα που είσαι vegan ή νηστεύεις ή απλά θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Ο πιο νόστιμος γύρος σόγιας με αλοιφές και πολύχρωμες σαλάτες, αλλά και τα vegan burgers με δύο νέες προσθήκες: burger με μανιτάρι και τρούφα και burger με μελιτζάνα και γραβιέρα Μετσόβου!
- Μας αρέσουν οι εκπλήξεις και φέτος μας επιφυλάσσουν νέες, ζεστές σούπες με γεύσεις διαφορετικές, ολόφρεσκες σαλάτες και φυσικά, πολλές γλυκές προτάσεις.
- Ακόμα κι αν είσαι λάτρης του κρέατος δε θα σε απογοητεύσει. Θα βρεις πάντα το Sis taouk και τα λαχταριστά κεμπάπ και κέφτα, σε ό,τι συνδυασμό προτιμάς.
- Είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό μαγαζί φαλάφελ. Είναι ένας γευστικός προορισμός. Είναι το στέκι σου. Είναι εκεί που θα φας γρήγορα, αλλά όχι πρόχειρα, εκεί όπου σε περιμένουν πάντα με το πιο ζεστό χαμόγελο!
*Μητροπόλεως 106 & Ρωμανού, Τ. 2310 278363, Mediterranean Cosmos, Τ. 2310 475355, Αγορά Μοδιάνο, Βασ. Ηρακλείου 33, Τ. 2310 265247, Facebook, Instagram
IL POSTO PLUS
- Η πιο φρέσκια πρόταση στον Εύοσμο, δίπλα σχεδόν από το Il Posto, έρχεται να προσθέσει πολλά στην εμπειρία του καφέ, που προσφέρει πετυχημένα η ομάδα από το 2016, και του πρωινού.
- Η ποιότητα και η σκέψη για ό,τι δημιουργεί η πετυχημένη αυτή ομάδα είναι αδιαμφισβήτητα -snacks, φυσικοί χυμοί από διατροφολόγο, χειροποίητες γρανίτες με συνταγή του 1952, cupcakes, τούρτες και κρύα σάντουιτς με premium υλικά.
- Κατέβασε το app του καφέ και μπες στην κλήρωση, που κάθε μήνα χαρίζει εκπληκτικά δώρα, τα οποία προέρχονται κυρίως από την τοπική αγορά -με τη διάθεση πάντα να τη στηρίξουν έμπρακτα. Η επόμενη, κληρώνει ένα 3ήμερο για τρία άτομα στη Μάλτα, τον Δεκέμβριο! Get the app asap!
- Η άνεση του να κάτσεις στο μοντέρνο σαλόνι του χώρου και να απολαύσεις τα snacks του, είναι εφάμιλλη με τη φιλοσοφία του take away, που σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις τις αγαπημένες σου γεύσεις on the go.
- Η υπηρεσία delivery εξυπηρετεί όλη την ημέρα, με άνεση στον χώρο σου.
*28ης Οκτωβρίου & Μεγ. Αλεξάνδρου 51, Εύοσμος, T. 2310 704999, Facebook, Instagram
PINCH
- Στον πιο αγαπημένο πεζόδρομο του κέντρου, την Ικτίνου, εκεί που η πόλη διαχρονικά έζησε και ζει ωραίες μέρες και νύχτες, η πόλη υποδέχτηκε μια από τις πιο παραδοσιακές και αγαπημένες συνταγές με μία νέα “street food” ματιά.
- Με ατού το πεϊνιρλί, η φιλοσοφία του Pinch εστιάζει στην προσφορά ιδιαίτερων γευστικών εμπειριών, με κάθε μπουκιά να αποτελεί μία καλλιτεχνική δημιουργία, φτιαγμένη από τα πιο εκλεκτά και φρέσκα υλικά.
- Μοναδικές γεύσεις πεϊνιρλί όπως κοτόπουλο με ceasar’s sauce, pulled pork, γλυκά (!) πεϊνιρλί, λαχταριστά σάντουιτς σε τραγανή φοκάτσια, αποθεώνουν το υπέροχο έδεσμα προτείνοντας το στο σήμερα με εντελώς νέες προτάσεις.
- Υπέροχος χώρος με funky αισθητική χρώμα τριγύρω, με το ψαρωτικό χέρι του Pinch στο ταβάνι να σε “τσιμπάει” με το που θα μπεις.
- Η πιο νέα άφιξη στο βασίλειο του street gastronomy είναι συναρπαστική. Σαν εμπειρία απόλαυσης, επίσκεψης, γεύσης. Ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στο αύριο της γεύσης στην πόλη.
*Ικτίνου 14, T. 2314 072265, Facebook, Instagram
THESSBAO
- Η γαστρονομία που τρώγεται στο χέρι! Δεν είναι μότο, είναι η πραγματικότητα. Πραγματικά, η γέμιση και οι επιλογές που μπορείς να γευτείς μέσα σ’ ένα bao είναι fine dinning. Συγκεκριμένα, fine street food.
- Το αφράτο ψωμάκι ατμού παρασκευάζεται καθημερινά στον χώρο του μαγαζιού ώστε να είναι πάντα φρέσκο και χωρίς καθόλου συντηρητικά. Plus! Είναι πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος από τα κλασικά bao που έχουμε συνηθίσει, ενώ παρασκευάζεται και σε burger style, ώστε να μεγαλώνει η απόλαυση.
- Η σχέση ποιότητας-τιμής είναι κάτι που μπορείς να το καταλάβεις μόνο αν το δοκιμάσεις! Θα ανακαλύψεις και βιωματικά ότι όλα εδώ παρασκευάζονται μέσα στην κουζίνα, ακόμη και οι σος, όπως η κέτσαπ. Χειροποίητη νοστιμιά από έξω και μέσα, μέχρι την τελευταία μπουκιά.
- Πρόκειται για ένα καθαρά δημιουργικό και μαγειρικό concept. Όλη η προετοιμασία και η εξυπηρέτηση γίνεται από επαγγελματίες μάγειρες και μόνο.
- Σε κάθε επίσκεψη σου εδώ, θα βρεις σίγουρα να δοκιμάσεις κάτι καινούριο. Κάθε μέρα ετοιμάζονται και σερβίρονται διαφορετικά πιάτα ημέρας, οπότε έχεις τη δυνατότητα να ζεις κάθε φορά μια νέα γευστική εμπειρία.
*Καλαποθάκη 3, Τ. 2310 235225, Λώρη Μαργαρίτη 11, Τ. 2310 235226, Κομνηνών 57, πεζόδρομος Καλαμαριάς, Τ. 2311 219766, Facebook, Instagram
SPIRIT UP
GRASS HOPER
- Η θέση του είναι κομβική, καθώς βρίσκεται σε μια περιοχή-σημείο συνάντησης και διασκέδασης της νεολαίας. Στην καρδιά του κέντρου, μια περαντζάδα μοναδική, ανάμεσα σε ιστορικά τοπόσημα της πόλης.
- Το ντεκόρ του μπαρ είναι «έρωτας με την πρώτη ματιά», καθώς η τεράστια επιτοίχια, κάβα με τα χρωματιστά μπουκάλια, κλέβει τις εντυπώσεις με τον μοντέρνο σχεδιασμό της και όλα συμβαίνουν με επίκεντρο αυτήν. Αν προσθέσουμε σε αυτήν το green σκηνικό -τεχνητό και φυσικό- τότε έχουμε το απόλυτα σύγχρονο περιβάλλον.
- Εδώ, ερχόμαστε για ποτό και κλασικά κοκτέιλ μέχρι και για να δουλέψουμε με τον υπολογιστή μας, απολαμβάνοντας snacks από το brunch menu, όπως πίτσα, σαντουιτσάκια ή pancakes.
- Μας αρέσει η φιλοσοφία self service, που παραγγέλνεις από το μπαρ ό,τι θελήσεις και κάθεσαι στο τραπέζι σου, όπως και την eco friendly προσέγγιση με τα χάρτινά ποτήρια, το ανακυκλώσιμο πλαστικό και την απουσία γυάλινων ειδών.
- Η τζαζ με την ποπ εναλλάσσονται περίτεχνα, δημιουργώντας μια chill ατμόσφαιρα, ενώ οι οθόνες μέσα στον χώρο προβάλλουν από κινούμενα σχέδια μέχρι ταξιδιωτικές εικόνες, προσδίδοντας στο μπαρ μια ιδιαίτερα νεανική διάθεση.
*Ολύμπου 85, Τ. 2310 280812, Instagram
GIULIETTA SPRITZERIA
- Η πιο όμορφη γωνιά του κέντρου φιλοξενεί την πρώτη spritzeria της πόλης, με δροσερά spritz, χαμηλά σε αλκοόλ aperitifs κι εξαιρετικό καφέ, συνδυάζοντας την ιταλική κουλτούρα με την αστική ενέργεια της Θεσσαλονίκης. Πρώτη εισήγαγε την κουλτούρα του Low ABV (χαμηλών αλκοολικών βαθμών) ποτού, καθιστώντας την το πρώτο απογευματινό μπαρ της πόλης.
- Εδώ, θα παραγγείλεις twisted aperitivi ή κοκτέιλ χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, ιδανικά για απογευματινή απόλαυση. Οι bartenders του έχουν μετατρέψει κλασικά κοκτέιλ σε δροσιστικά spritz, όπως Old Fashioned, Dry Martini, Manhattan, χωρίς την επιβάρυνση του αλκοόλ.
- Από το μενού, ξεχωρίζει η κατηγορία των spritz με 0% αλκοόλ, ακόμη κι αυτά χωρίς ζάχαρη. Η φιλοσοφία του low-calorie aperitivo είναι ιδανική για όσους θέλουν να διατηρήσουν ισορροπημένη διατροφή, ακόμη και στις εξόδους.
- Είτε θες να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά είτε να συναντηθείς με φίλους, το ωράριo ευνοεί τις απογευματινές εξόδους και το after-work drink. Η ατμόσφαιρα είναι οικεία και χαλαρή, με το φιλικό προσωπικό να συμβάλλει στην άνεσή σου. Κι αν πεινάσεις, υπάρχουν εκλεκτά τυριά και αλλαντικά από Ιταλία, συνοδευόμενα από διάφορα τουρσιά λαχανικών.
- Ανά διαστήματα, γίνονται εμφανίσεις εμβληματικών επαγγελματιών της ευρωπαϊκής aperitivo σκηνής. Κάθε Σάββατο και Κυριακή απόγευμα, ανεβαίνει η μουσική, δημιουργώντας μια πιο χορευτική διάθεση και την τέλεια ατμόσφαιρα για να χαρείς το σαββατοκύριακό σου.
- Κάθε βράδυ στις 12 τα μεσάνυχτα, η καμπάνα της Giulietta σηματοδοτεί την τελευταία παραγγελία της βραδιάς, δημιουργώντας μια στιγμή που οι θαμώνες λατρεύουν. Αυτό το μικρό τελετουργικό προσθέτει μια ιδιαίτερη νότα στη νυχτερινή έξοδο. Εδώ, μπορεί να «κοιμάται» η έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά το επόμενο πρωί σου λέει «Βuongiorno» μ’ έναν τονωτικό καφέ εσπρέσο.
*Π. Πατρών Γερμανού 33, Τ. 2310 242020, Facebook, Instagram
LAIKA
- Φέτος κλείνει τα επτά χρόνια λειτουργίας και όλα δείχνουν ότι μπορούμε να μιλάμε πλέον για ένα κλασικό στέκι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό, το οποίο διαρκώς αναπτύσσεται. Αγαπάμε την οικογενειακή ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει μέσα στο μαγαζί και το αισθάνεσαι σαν δικό σου.
- Μπροστά στο ιστορικό κτίριο Αλατίνη και πίσω από ένα μικρό πάρκο της Σοφούλη, η μικρή του όαση -ο εξωτερικός χώρος- είναι ιδανική όταν ο καιρός έχει τα κέφια του ή και για τους καπνιστές, καθώς το μαγαζί είναι non-smoking area!
- To «καφέ του κοσμοναύτη», όπως μας υποδέχεται στην είσοδο, είναι ένα κέντρο φιλοξενίας καλλιτεχνικής δημιουργίας, που στεγάζει δημιουργούς της πόλης με έργα ζωγραφικής ή φωτογραφίας κλ.π. Αυτό το διάστημα, φιλοξενεί την έκθεση του Βαγγέλη Λέμπερου.
- Τα εξαιρετικά του κοκτέιλ είναι η καλύτερη επιλογή σε κάθε μας έξοδο, όπως η επική spicy margarita. Επίσης, προσφέρει και non alcoholic κοκτέιλ, για όσους επιθυμούν πιο «ανάλαφρες» βραδιές ή προσέχουν τη διατροφή τους.
- Εκλεκτά κρασιά μικρών παραγωγών και μπίρες από μικροζυθοποιοίες συνοδεύουν πιάτα με τυριά και αλλαντικά, λαχανικά από τον ιδιωτικό κήπο ή τις τοπικές λαϊκές, που γνωρίζει καλά ο ιδιοκτήτης, Μίμης Βειζαδές. Από το μενού, ξεχωρίζουμε τη βουβαλίσια μπουράτα Θέρμης, το flank Ναμίμπιας, το αποδομημένο γουακαμόλε, τη σαλάτα με πρασινάδα, φύτρες, μαύρη φακή, beluga, καπνιστή πέστροφα και λευκό ταραμά, αλλά και τον βουβαλίσιο καβουρμά.
*Γεωργίου Παπανδρέου (Ανθέων) 53, Τ. 2310 238462, Facebook, Instagram
FUN TIME
LOVE UNDERGROUND
- Από τα ανατολικά, επιστρέφει αυτήν τη φορά στην καρδιά του κέντρου. Και μάλιστα, στο ιστορικό ΜΙΝΟΥΙ. Μπαίνοντας στον χώρο, θα νιώσεις αμέσως την αύρα από το θρυλικό στέκι, ακόμα περισσότερο, όταν δεις την iconic φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου να χορεύει ζεϊμπέκικο.
- Η εναλλακτική μουσική σκηνή, που εξαρχής (2012) είχε στόχο να πρωτοπορήσει στον χώρο του πολιτισμού, θα φιλοξενεί νέους καλλιτέχνες, πρωτότυπες μουσικοθεατρικές παραστάσεις, καταξιωμένους τραγουδοποιούς και ταλέντα που ονειρεύονται, σταθερά προσανατολισμένη στη φιλοσοφία να ανανεώνει διαρκώς τις δράσεις της και να φτιάχνει παρέες που διασκεδάζουν με την καρδιά τους.
- Με δύο σκηνές, τη μία -η προϋπάρχουσα- απέναντι από την άλλη, ο χώρος αναμένεται να φιλοξενήσει θεαματικές βραδιές.
- Οι παραστάσεις θα ξεκινούν νωρίς τις καθημερινές και θα παρουσιάζουν καλλιτέχνες και σχήματα, που συμβαδίζουν με το όραμα του μαγαζιού, που θέλει κοινό και επαγγελματίες να μοιράζονται συναισθήματα. Ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, ερμηνευτές θα μάς χαρίζουν το ταλέντο τους, ζωή, αισιοδοξία και γέλιο, που τόσο έχουμε ανάγκη.
- To opening -στις 2 Νοεμβρίου- με τη συναυλία του συγκροτήματος ΜΠΛΕ, απλώς μας προϊδεάζει για το τι χειμώνα θα ζήσουμε φέτος!
*Εγνατίας 119, Καμάρα, Τ. 2311 219585, Facebook, Instagram
PARTYTURA
- Φέτος, κλείνει 10 χρόνια στο κέντρο της πόλης και το γιορτάζει με πάρτι που διοργανώνει κάθε Παρασκευή και Σάββατο, με πρωταγωνιστή την καλή ελληνική μουσική και όλους τους αξεπέραστους έλληνες δημιουργούς. Ο Δημήτρης Φίστας, δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο άνθρωπος που μας μύησε στην εμπειρία της μπουάτ, με το Ακρόαμα και μετέπειτα με το Κόκκινο Φιλί στο Στόμα, γράφοντας ιστορία στον χώρο της διασκέδασης. Και συνεχίζει…
- Αναβιώνει την ατμόσφαιρα της παρέας που διασκεδάζει αυθεντικά με καλό ελληνικό τραγούδι, από παλιές και πιο σύγχρονες επιλογές, τότε που το πάρτι δεν αργούσε να ανάψει και τελείωνε κάπου το πρωί, με τη συμμετοχή όλων.
- Όσο και να το έχουμε ζήσει εκατοντάδες φορές, η καλύτερη στιγμή του προγράμματος παραμένει η ίδια: ο Φίστας παίρνει το μικρόφωνο και «απορεί με την καρδιά του, που αντέχει να πονά», ενώ εμείς απορούμε, πώς αντέχουμε ακόμα -και θέλουμε κι άλλο- στις 4 το πρωί!
- Ο Φίστας πάντα ανακαλύπτει και προωθεί ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες από την πόλη. Φέτος, μαζί του εμφανίζονται, οι Δέσποινα Χατζηνικολάου, Αντώνης Ραζής, Ήρα Δρογγούλα, Γιώργος Κλώντζας και Μάριος Καμαριώτης (τραγούδι- μπουζούκι).
- Μια διαχρονική, αξεπέραστη αξία παραμένουν τα μεσημεριανά πάρτι τις παραμονές των γιορτών. Not to miss!
*Εθν. Αμύνης 3, Τ. 2310 288200, Facebook, Instagram
SWEET HARMONY
PEACE ‘N’ CAKE
- Το πρώτο πράγμα που θα σε εντυπωσιάσει όταν επισκεφθείς το παραμυθένιο αυτό ζαχαροπλαστείο είναι η μικρή του βιτρίνα. Και ο λόγος είναι γιατί εδώ τα γλυκά είναι πάντα ημέρας και ολόφρεσκα. Ποτέ δε θα βρεις τα ίδια κάθε μέρα. Δεν το λες και λίγο!
- Μπορείς μ’ ένα τηλεφώνημα να δώσεις την παραγγελία σου, την οποία έχεις τη δυνατότητα να παραλάβεις εύκολα και γρήγορα στον χώρο σου.
- Δε γίνεται να φτάσεις μέχρι εδώ και να μη δοκιμάσεις τα πιο δημοφιλή του γλυκά, το Red Velvet και το Armenovil. Τop επιλογές για γεύση, που σπάνια συναντάς.
- Ό,τι και να δοκιμάσεις, μοσχομυρίζει φρέσκο βούτυρο. Από τα λαχταριστά μπισκότα του μέχρι τα χειροποίητα σιροπιαστά και τους μπακλαβάδες του, όλα μυρίζουν σπιτικές συνταγές της γιαγιάς.
- Αν σχεδιάζεις ένα κάλεσμα στο σπίτι σου, πρέπει σίγουρα να δεις τις επιλογές που σου προτείνει σε αλμυρά και γλυκά. Η εντυπωσιακά μεγάλη λίστα σε ποιοτικά finger food θα σου δημιουργήσει διλήμματα μέχρι να καταλήξεις. Θα τα έχεις στον χώρο σου μόλις μια ώρα πριν καταφθάσουν οι καλεσμένοι σου κι αν γιορτάζεις γενέθλια στον χώρο σου ή και αλλού, τότε και η τούρτα σου θα έρθει μέσω delivery, την ώρα που θα τη ζητήσεις.
*Δημοκρατίας 6Α, Χαλάστρα, Τ. 2310 794011, Facebook, Instagram