Ώρα για νόστιμο κυνήγι στην πόλη!
Στην ιστορία της παγκόσμιας γαστρονομίας η λέξη κυνήγι σήμαινε πάντα κάτι ξεχωριστό. Με το κυνήγι, ο πρωτόγονος άνθρωπος προσπαθούσε να εξασφαλίσει την τροφή του. Στις μέρες μας το κυνήγι αφορά συγκεκριμένα ήδη και περιοχές και προστατεύει απόλυτα τα είδη προς εξαφάνιση.Το σύνολο των θηρευσίμων ειδών στην Ελλάδα, αποτελείται από 5 θηλαστικά και 32 είδη πτηνών. […]
Στην ιστορία της παγκόσμιας γαστρονομίας η λέξη κυνήγι σήμαινε πάντα κάτι ξεχωριστό. Με το κυνήγι, ο πρωτόγονος άνθρωπος προσπαθούσε να εξασφαλίσει την τροφή του. Στις μέρες μας το κυνήγι αφορά συγκεκριμένα ήδη και περιοχές και προστατεύει απόλυτα τα είδη προς εξαφάνιση.Το σύνολο των θηρευσίμων ειδών στην Ελλάδα, αποτελείται από 5 θηλαστικά και 32 είδη πτηνών. Τα είδη αυτά, για τους καλοφαγάδες αλλά και για όσους ξέρουν να τα μαγειρέψουν μοναδικά, αποτελούν μια υπέροχη γαστριμαργική πρόκληση. Για τον σπουδαίο Έλληνα σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου είναι αφορμή για πραγματική δημιουργία. Ο μήνας του κυνηγιού λοιπόν στο Makedonia Palace ξεκινά.
O αγαπημένος μας σεφ λειτούργησε λοιπόν απογειωτικά με πρώτες ύλες που έχουν βάση το κυνήγι. Ξεκινώντας από το μοναδικό κρέας του αγριόχοιρου που τον παρουσιάζει κρασάτο με κρεμμυδάκια, κάστανα, μανιτάρια και μια θεϊκή κρέμα πατάτας! Αγριογούρουνο όπως δεν το δοκιμάσατε ποτέ.
Υπέροχη ψητή πάπια με πορτοκάλι, ρέβες και πράσινο πιπέρι σε δυο στάδια. Απλά εμπειρία! Ζαρκάδι ραγού με σπιτικά φτιαγμένες ταλιατέλες μανιτάρια τρούφα και shimeji στο πλάι.
Σπουδαία ορτύκια φλαμπέ με Αρμανιάκ, παλαιωμένο ριζότο Acquerello με κολοκύθα και γκοργκοντζόλα.
Και για τους fun των burgers, σπιτικό μπέργκερ από αγριοχούρουνο με θρούμπι, φουάγκρα, πατάτες Allumette και μαρμελάδα από κόκκινο λάχανο. Θα παραμιλάτε και θα έχετε να διηγείστε πως δοκιμάσατε το πιο προχωρημένο burger της ζωής σας.
Σήμερα που η κυνηγετική γαστρονομία είναι πια μια εξελιγμένη εμπειρία ζωής ο απόλυτος πρεσβευτής εμπειριών στην πόλη, ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου προσφέρει ένα συγκλονιστικό ταξίδι για τον ουρανίσκο. Μην το χάσετε!
Γαστρονομικό κυνήγι αυθεντικών γεύσεων, με προτάσεις που εκφράζουν το «νέο κύμα» της εξελιγμένης κυνηγετικής γαστρονομίας, στο Salonica restaurant του καθημερινά μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.
Εστιατόριο Salonica, Makedonia Palace Hotel. Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο +30 2310 897197.