Ωραίο φαγητό στην Κρήνη
H Κρήνη υπήρξε ανέκαθεν τόπος εξόρμησης για φαγητό. Από τα χρόνια των γονιών μας, μέχρι σήμερα. Εκεί επέλεξε να δημιουργήσει έναν εξαιρετικό χώρο φαγητού ο Ανδρέας Κυρτσέλογλου. Το Μαέστρο του. Μαέστρος όνομα και πράγμα, ασχολήθηκε με τη μουσική ως εργασία και πάθος δεκαετίες και όταν ολοκλήρωσε το μουσικό του έργο αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη […]
H Κρήνη υπήρξε ανέκαθεν τόπος εξόρμησης για φαγητό. Από τα χρόνια των γονιών μας, μέχρι σήμερα. Εκεί επέλεξε να δημιουργήσει έναν εξαιρετικό χώρο φαγητού ο Ανδρέας Κυρτσέλογλου. Το Μαέστρο του. Μαέστρος όνομα και πράγμα, ασχολήθηκε με τη μουσική ως εργασία και πάθος δεκαετίες και όταν ολοκλήρωσε το μουσικό του έργο αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο χώρο της εστίασης.
Με πρώτες ύλες από τη γη και τη θάλασσα μοιρασμένες, έστησε ένα μενού που διαθέτει μια ιδανική ισορροπία θαλασσινών και κρεατικών σε ποικιλία θαυμαστή. Σαλάτες εποχής με ολόφρεσκα λαχανικά, αλοιφές σπιτικές, φτιαγμένες όλες στην κουζίνα τους αυθημερόν, ουζομεζέδες ξεχωριστούς που σου θυμίζουν την κουζίνα της Πόλης. Άλλωστε αυτό θα το αντιληφθείς από την αρχή. Η Κωνσταντινούπολη είναι πανταχού παρούσα. Στην ατμόσφαιρα, το attitude, τη φιλοσοφία της κουζίνας.
Από τα παστά στους παστουρμάδες και από κει στα πικάντικα και τα τουρσιά και πίσω στους ψαρομεζέδες το καλωσόρισμα εδώ σε ξελογιάζει. Ωραίες πιπεριές γεμιστές ανατολίτικες, πικάντικα σαγανάκια, λακέρδες, καβουροσαλάτα της Άννας και ταραμάς πάντα λευκός, σουτζούκι και σκορδαλιά, χέλι και ρέγγα. Νοστιμιές. Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τη σαλάτα του Μαέστρου και τη θαλασσινή στα πρώτα.
Στους ατέλειωτους μεζέδες δοκιμάστε τη μελατζανοφωλιά, τους κολοκυθοκεφτέδες, την παλαμίδα και τη λακέρδα, τα παστουρμαδοπιτάκια.
Στο βασίλειο της θάλασσας η φαντασία απογειώνεται εντελώς. Από τις παέγιες μέχρι τις σουπιές με τα χόρτα και το γαλέο, τα σκορδοπλακωμένα μύδια και τις γαριδομακαρονάδες. Για κάθε γούστο.
Αλλά και στα κρεατικά η ποικιλία δεν λείπει. Η περίφημη τηγανιά του Μαέστρου, ο καβουρμάς με αυγά, η καπνιστή γλώσσα, το γιαουρτλού, η καπνιστή μπριζόλα, το κεμπαμπάκι, τα λουκάνικα όλα.
Και τέλος τα πιάτα ημέρας. Οι σούπες, οι μπρουσκέτες, τα καρπάτσιο, τα ωραία ζουτσίνι.
Και τέλος τα θεϊκά ανατολίτικα γλυκά τους που θα τα θυμάστε για μέρες. Στο Μαέστρο θα φάτε εκλεκτά, με τον παλιό τρόπο τον σπιτικό της περιποίησης. Θα νοιώσετε πασάδες σαν την Ανατολή και θα περάσετε μπέικα. Παρασκευή και Σάββατο μπορείτε να απολαύσετε ποιοτική έντεχνη ελληνική μουσική.
Νικολάου Πλαστήρα 87, Νέα Κρήνη, Θεσσαλονίκη. Τηλ 2310 480 190