Γευση

Πριγκηπέσσα: Η αυθεντική ψυχαγωγία έχει μελωδία ρεμπέτικη και γεύση μεσογειακή

Αξέχαστες βραδιές με live μουσική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Parallaxi
πριγκηπέσσα-η-αυθεντική-ψυχαγωγία-έχ-1055523
Parallaxi

Φωτογραφίες: Νίκος Σφίγγος

2006. Θεσσαλονίκη. Δύο μουσικοί ξεκινούν ένα εγχείρημα ψυχαγωγίας που θα εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο∙ δημιουργούν έναν μικρό χώρο με τις ιδανικές συνθήκες για μουσικούς και θαμώνες, όπου θα επικοινωνούν τις αγαπημένες τους λαϊκές μουσικές, αλλά και όλοι θα επικοινωνούν μεταξύ τους, σαν μια μεγάλη παρέα. Ο ποιοτικός ήχος και η προσεκτική επιλογή των προγραμμάτων -σύμφωνα με την αισθητική τους-, αποδεικνύει τον σεβασμό τους και στην αισθητική του κοινού. Με βασική τους επιδίωξη την αυθεντική ψυχαγωγία και όχι τη «διασκέδαση», όπως συνηθίζεται σήμερα να χαρακτηρίζεται, καθιερώνουν ένα κλασικό στέκι με ζωντανή μουσική για όσους ξέρουν να ξεχωρίζουν την ποιότητα.

17 ολόκληρα χρόνια μετά! Η μικρή αυτή μουσική σκηνή καταφέρνει να φιλοξενήσει μερικούς από τους σπουδαιότερους μουσικούς και τραγουδιστές της χώρας μας, αλλά παράλληλα και να δώσει βήμα σε νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι σήμερα χαίρουν πανελλήνιας αναγνώρισης.

Παρουσιάσεις δίσκων και βιβλίων, αλλά και θεματικές μουσικές βραδιές καθιστούν την Πριγκηπέσσα σημείο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα και το απόλυτο καλλιτεχνικό στέκι της πόλης, σε ό,τι αφορά στη λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική. Και μόνιμους θαμώνες ανθρώπους της τέχνης, αλλά και οποιονδήποτε επιθυμεί να νιώσει τη μέθεξη της καλής ελληνικής μουσικής, των ποιοτικών γεύσεων και της γνήσιας, τοπικής ψυχαγωγίας.

Ο καλύτερος «πρέσβης», όμως, της Πριγκηπέσσας είναι το ομώνυμο μουσικό σχήμα που φιλοξενεί on stage και που ταξιδεύει σε Ελλάδα και Ευρώπη, μεταφέροντας το μουσικό κλίμα και κέφι της Θεσσαλονίκης και συστήνοντάς τα σε όλους όσους θαυμάζουν το εξωστρεφές πρόσωπο της ελληνικής ψυχής.

Από τον Ιανουάριο του 2022 και μετά από μια εντυπωσιακή ανακαίνιση, τη μουσική ολοκληρώνουν οι προσεγμένες γευστικές προτάσεις του, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πλέον και στον εξωτερικό χώρο. Κλασικές μεσογειακές  γεύσεις, μεζέδες και καλομαγειρεμένες σπιτικές συνταγές, χωρίς τίποτα περιττό και «δήθεν». Ένας κατάλογος με λίγες, αλλά εκλεκτές επιλογές, με ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα της πρώτης ύλης και ποικιλία στα πιάτα  ημέρας, όλα φτιαγμένα με μεράκι από τα χέρια του μάγειρα.

Η Πριγκηπέσσα είναι καθημερινά ανοιχτή, με εναλλασσόμενα μουσικά σχήματα. Το πρόγραμμα ανακοινώνεται κάθε εβδομάδα στα social media του μαγαζιού, καθώς και στους περισσότερους οδηγούς πόλης.

Η εμπειρία που σε περιμένει είναι μοναδική. Εδώ, οι ανοιχτόκαρδες παρέες γίνονται μία και η διάθεση κορυφώνεται με καλό κρασί και φαγητό, που συνοδεύει η μουσική για απαιτητικούς.

Κρατήσεις γίνονται μόνο τηλεφωνικά στο 2310273542.

*Πριγκηπέσσα Μουσική Σκηνή, Φιλικής Εταιρείας 5, Τ. 231 027 3542

www.prigipessa.gr, Facebook, Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα