Γευση

Say cheese!

Τη βελούδινη απόλαυση του Ανθότυρου Αρβανίτη δεν την ξεχνάς ποτέ!

Parallaxi
say-cheese-1120346
Parallaxi

Στην αναζήτηση μιας υγιεινής και βουτυρένιας γεύσης, το παραδοσιακό Ανθότυρο Αρβανίτη είναι η απόλυτη -διεθνώς αναγνωρισμένη και πρόσφατα βραβευμένη- ελληνική πρόταση.

The story

Το τυρί στην Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν μια γευστική επιλογή, βαθιά ριζωμένη στο DNA μας και πάντα σε περίοπτη θέση στο τραπέζι. Συνήθως, πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας χειροποίητης διαδικασίας, που στις περισσότερες περιπτώσεις, αποτελεί κληρονομιά μιας οικογενειακής παράδοσης και μιας συνταγής που περνά από γενιά σε γενιά.

Με λίγα λόγια, αυτή είναι και η ιστορία του Τυροκομείου Αρβανίτη, μιας  καθαρά οικογενειακής επιχείρησης, με τις τρεις γενιές της να τιμούν την παράδοση, αλλά και με την κάθε γενιά ξεχωριστά να μένει πιστή στην τυροκομική τέχνη που της κληροδοτεί η προηγούμενη, εξελίσσοντας μια αγαπημένη ελληνική γεύση.

Η εξαιρετική της πορεία αποτυπώνεται στα εκλεκτά προϊόντα, που απολαμβάνουν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου. Κι αν η συνταγή του είναι επιτυχημένη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ήρθε πρόσφατα η νέα διεθνής διάκριση για το Ανθότυρο, στον παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας της Φρανκφούρτης, να επιβραβεύσει την πολυετή φήμη του, που προηγείται της γεύσης του!

Top of the tops

Εδώ, πρόκειται για τον βασιλιά των υγιεινών και μαλακών τυριών, με πολύ χαμηλά λιπαρά και μια γεμάτη γεύση, που μετά την τελευταία μπουκιά, παραμένει στον ουρανίσκο σαν εθισμός. Στο Ανθότυρο Αρβανίτη συνδράμουν το τυρόγαλο αγνού πρόβειου, γίδινου και αγελαδινού γάλακτος, αιχμαλωτίζοντας τη βελούδινη γεύση σε κάθε του κομμάτι. Η προσθήκη γίδινου αφρόγαλου προσδίδει μια εκλεπτυσμένη πινελιά, ενώ η κρεμώδης υφή του λιώνει στο στόμα, αφήνοντας μια μοναδική αίσθηση φρεσκάδας. Highlight: Η χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και λιπαρά το καθιστά την πιο υγιεινή, καθημερινή διατροφική συνήθεια.

Στο πιάτο

Πώς μπορεί κάποιος να κάνει μια μεγάλη απόλαυση, ακόμα μεγαλύτερη;  Αναδεικνύοντάς την με επιτυχία σε απρόσμενους γευστικούς  συνδυασμούς:

  1. Σε φρέσκο ψωμί ή τριμμένο πάνω σε ζεστά ζυμαρικά, για μια απλή αλλά πολύτιμη γευστική εμπειρία.
  2. Σε μια φρεσκοκομμένη σαλάτα με φρούτα και παραδοσιακά ελληνικά βότανα, ως μια ελαφριά και υγιεινή πρόταση.
  3. Στις αγαπημένες μας πίτες, γλυκές ή αλμυρές, συνδυάζοντας πληθώρα γεύσεων και αρωμάτων.
  4. Ως μεζές, συνοδεύοντας απλά αλλά υπέροχα, ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Frankfurt Trophy: Η διεθνής αναγνώριση

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε θεαματικά για το φίνο αυτό ανθότυρο, καθώς βραβεύτηκε με το Χρυσό βραβείο ως το καλύτερο Ελληνικό τυρί της  διοργάνωσης στον εμβληματικό θεσμό Γευσιγνωσίας της Φρανκφούρτης, Frankfurt Trophy, όπου κορυφαία προϊόντα απ’ όλο τον κόσμο υποβάλλονται σε μια ξεχωριστή δοκιμασία γεύσης. Έτσι, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά, ότι δεν είναι απλώς ένα τυρί, αλλά πρεσβευτής της ελληνικής γευστικής κουλτούρας, αφού μεταφέρει τη γεύση και την παράδοση της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το μέλλον

Αν και εξοικειωμένοι πλέον με τα βραβεία και τις διακρίσεις, στο Τυροκομείο παραμένουν δημιουργικά ανήσυχοι, εισπράττοντας κάθε επιβράβευση ως κίνητρο εξέλιξης και βελτίωσης. Διατηρώντας τη φιλοσοφία τους για τυριά που βασίζονται στην ελληνική παράδοση και συνταγή, αλλά και στις πιο σύγχρονες τεχνικές παραγωγής, προωθούν την κουλτούρα και τη διατροφή του τόπου μας στο εξωτερικό, ως ζωντανή διαφήμιση του made in Greece τρόπου ζωής!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα