SKG TASTE ME: Ένα δυνατό μενού την Καθαρά Δευτέρα και η γευστική μάχη Ελλάδας – Γαλλίας

Οι γαστρονομικές εκπλήξεις της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
skg-taste-me-ένα-δυνατό-μενού-την-καθαρά-δευτέρα-417477
Parallaxi

SKG TASTE ME, η νέα στήλη της Parallaxi. H ομάδα του parallaximag.gr συγκεντρώνει τα γαστρονομικά νέα της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη. Events, openings, γευσιγνωσίες και ειδικά μενού που μπορείτε να απολαύσετε ή γευστικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε. Γιατί τα πραγματικά MUST της γαστρονομικής σκηνής στη Θεσσαλονίκη, ανεβαίνουν μόνο εδώ.

Greece vs France, ένα βράδυ που το κρασί και η γαλλική κουζίνα θα αποθεωθούν στην παριζιάνικου αέρα Brasserie της Θεσσαλονίκης και εσείς θα συμμετέχετε στην γευστική μονομαχία

Το Charlie D. σε συνεργασία με τον οινολόγο Στέλιο Δημητριάδη του MYCAVA.gr by Depot des Vins, σας προσκαλεί σε μια διασκεδαστική βραδιά για τους λάτρεις του κρασιού και της γαλλικής κουζίνας. Απολαύστε ένα σετ μενού 5 πιάτων, σχεδιασμένο από τον βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin chef Arnaud Bignon, όπου κάθε πιάτο συνοδεύεται από 2 κρασιά, 1 ελληνικό και 1 γαλλικό. Η αποστολή σας; Να ψηφίσετε το αγαπημένο σας κρασί σε μια τυφλή δοκιμή, η οποία θα αναδείξει το νικητή της μάχης Ελλάδα-Γαλλία!

ΜΕΝΟΥ

Amuse bouche Chorizo Madeleine

Πρώτο Πιάτο Βραστές γαρίδες cocktail σε βάση από αβοκάντο

Δεύτερο Πιάτο Καρπάτσιο μοσχαριού με παρμεζάνα και ρόκα

Κυρίως Πιάτο Coq au vin

Επιδόρπιο Paris-Brest

Τιμή Συμμετοχής: 48€/άτομο Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2310 021010

* Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 21.00 στο Charlie D. Brasserie, Κομνηνών 10,  Τ. 231 002 1010, Facebook Event

Το μενού που ετοιμάζεται να απογειώσει γευστικά την Καθαρά Δευτέρα στο ΑΝΦΑΝ ΓΚΑΤΕ

Την Καθαρά Δευτέρα, την ημέρα που το έθιμο επιβάλει τα σαρακοστιανά στο ελληνικό τραπέζι, η κουζίνα του Ανφάν Γκατέ ετοιμάζεται να απογειώσει με τις προτάσεις της γευστικά τα Κούλουμα στην πόλη. Ένα ειδικό για την ημέρα μενού βασισμένο στις παραδοσιακές γεύσεις δοσμένες όμως σε σύγχρονους λαχταριστούς συνδυασμούς. Το εστιατόριο ιδανικό πεδίο για όλη την οικογένεια σε συνδυασμό με την δυναμική της κουζίνας του αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να στρωθεί “αλλιώς” φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι στη Θεσσαλονίκη.

Το μενού

Σαλάτα Φακή beluga μυρωδικά και λευκό βαλσάμικο

Ορεκτικό Ντολμάς γαρίδα και πλιγούρι

Καβούρι αβοκάντο και σχοινόπρασο

Λαυράκι (καρπάτσιο) λεμόνι και ελαιόλαδο 10€

Καλαμαράκι τηγανητό πατάτα και κρέμα ταραμά 12€

Κυρίως Πιάτο

Κριθαράκι bisque γαρίδα και lime 14€

Μπακαλιάρος φασόλι και λεμόνι

*Δευτέρα 11 Μαρτίου στο ΑνφάνΓκατέ, Αγίου Δημητρίου 159Α (Εντός Τελλογλείου Μουσείου), Τ. 2310 247 307, facebook event

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα