SKG TASTE ME: Φαγητό σε Treehouse, Νύχτα με Σαξόφωνο, Cocktails και Welcome Summer Party
Γευστική, εξωτική, καλοκαιρινή εβδομάδα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.
SKG TASTE ME, η στήλη της Parallaxi. H ομάδα του parallaximag.gr συγκεντρώνει τα γαστρονομικά νέα της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη. Events, openings, γευσιγνωσίες και ειδικά μενού που μπορείτε να απολαύσετε ή γευστικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε. Γιατί τα πραγματικά MUST της γαστρονομικής σκηνής στη Θεσσαλονίκη, ανεβαίνουν μόνο εδώ.
Cooking for Charity στο Treehouse με τον βραβευμένο σεφ Γκίκα Ξενάκη, από το αποδομημένο Παστίτσιο έως τα Kεφτεδάκια Ω3
Το Cooking for Charity, ένας καθιερωμένος πλέον θεσμός, συνεχίζεται και φέτος στο Ekies. Πρόκειται για ένα event που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με τη φιλανθρωπία. Το πρώτο γευστικό ταξίδι ξεκινάει φέτος με τον βραβευμένο σεφ Γκίκα Ξενάκη από το αγαπημένο Aleria Restaurant στις 29 και 30 Ιουνίου.
Από τη θρυλική Μαγειρίτσα Θαλασσινών, το αποδομημένο Παστίτσιο, την πολυσυζητημένη “Xορτόπιτα”, τα Kεφτεδάκια Ω3 ή το σιγοψημένο Αρνάκι μέχρι και τον μοντέρνο “Μουσακά”, ο Γκίκας Ξενάκης αποτυπώνει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και τον πλούτο της ελληνικής γης με το ξεχωριστό, δημιουργικό στυλ του.
Στις 29 και 30 Ιουνίου στο παραμυθένιο Treehouse για δύο ιδιαίτερες βραδιές απόλαυσης! Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 6985 173169.
*29 – 30 Ιουνίου, Treehouse, Ekies All Senses Resort, Κρατήσεις: 6985 173169, facebook
Test The Taste Privè: The bliss point of taste is Greek στο Μαϊάμι δοκιμάζοντας εξαιρετικά τυριά συνοδευόμενα από μοναδικά κρασιά με θέα το συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 7:30 μ.μ. αναζητάμε μαζί το σημείο ευδαιμονίας , την τέλεια μπουκιά και την απόλυτη γεύση. Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά τυριά της Bliss Point σε συνδυασμό με τα κρασιά του Κτήματος Άλφα και καταγράφουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που μας προκαλούν. Το ηλιοβασίλεμα στο Maiami εκείνη την ώρα είναι στο αποκορύφωμα του! Στόχος είναι να ανακαλύψουμε παρέα τη γαστρονομική δύναμη της Ελληνικής Κουζίνας και να βρει ο καθένας μας το δικό του Bliss Point.
Wine & Cheese Menu
Bliss Point γραβιέρα παλαιωμένη Σπηλιάς με Κτήμα Άλφα Μαλαγουζιά 100% Single Vineyard από την Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου ”Χελώνες’’.
Bliss Point γραβιέρα παλαιωμένη με θρούμπι με Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Chardonnay 100% Single Block ‘ από την Αμπελουργική ζώνη ‘’Αμυνταίου / Τραμόντο ‘’.
Bliss Point Κρασογραβιέρα παλαιωμένη με Κτήμα Άλφα Ροζέ Ξινόμαυρο 100% από την Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου “Χελώνες” & “Σκαντζόχοιρος’’ .
Bliss Point γραβιέρα παλαιωμένη με 4 πιπέρια με Κτήμα Άλφα Ερυθρός Ξινόμαυρο 100% από την Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου “Σκαντζόχοιρος’’.
Επιμέλεια Menu Chef de cuisine Χρήστος Γραικός Maiami Kitchen Team
*Παρασκευή 28 Ιουνίου, στο Μαϊάμι, στις 19.30, Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ/άτομο, Απαραίτητες κρατήσεις: email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμο σας και τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 6932 230665.
Kάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο το σούσι αποθεώνεται δια χειρός Άγγελου Ρημάδη στο The Aficionados
Απολαύστε τις Sushi επιλογές του The Aficionados με την υπογραφή του σεφ Άγγελου Ρημάδη κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.
Έχοντας ως βασικό όραμα τη δημιουργία ενός μοναδικού χώρου για την προσιτή και ποιοτική ελληνική γαστρονομία στη Βόρεια Ελλάδα, το The Aficionados δημιουργεί μια σειρά επιλογών για όλα τα γούστα. Από την άνοιξη και το καλοκαίρι που ανοίγει ο μαγικός κήπος του -ο οποίος αποτελεί το σημείο κατατεθέν του εστιατορίου- γίνεται το απόλυτο place to be στα ανατολικά της πόλης.
Mην ξεχνάτε πως σε όλα τα επίπεδα του The Aficionados έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε γεύσεις και αρώματα από την εξαιρετική κάβα κρασιών, ποιοτικές σαμπάνιες, πολλές ετικέτες αλκοολούχων και τα αρωματικά του cocktails.
*Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στο The Aficionados, Νικ. Πλαστήρα 105, Καλαμαριά, Τ. 231 043 4290, facebook
Welcome Summer Party με ρούμι, καλοκαιρινό μενού και μουσικές στο Project Guadeloupe στην αυλή του Ανφάν Γκατέ
Το Ανφάν Γκατέ καλωσορίζει επίσημα με ένα μεγάλο Summer Opening Party το καλοκαίρι στην εξωτική αυλή του. Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στην αυλή του, η “Guadeloupe” θα γεμίσει μουσικές, αρώματα από τα δροσερά κοκτέιλ και νόστιμες γεύσεις από μία κουζίνα – έπος για το αστικό γαστρονομικό καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη.
Μουσικές στο μεγάλο πάρτι είναι στα χέρια των: Dj Pakis, Dj Leonidas Kotelis, Percussion, Alekos Papadopoulos.
Το Ανφάν Γκατέ στα καλύτερά του για άλλο ένα καλοκαίρι με φρέσκια λίστα δροσερών κοκτέιλ με βάση το ρούμι -πάνω από 50 ετικέτες- καλοκαιρινά πιάτα σε ένα μενού που κρατάει την ελληνική φιλοσοφία του αλλά ακολουθεί γευστικά την νόρμα του θέρους και άλλα πολλά.
*Παρασκευή 28 Ιουνίου, στο Ανφάν Γκατέ, Αγίου Δημητρίου 159Α, Τ. 231 024 7307, facebook
Οne Man Sax, υπέροχα κοκτέιλ και γεύσεις στην αυλή του Beyond the Walls
Νύχτα με σαξόφωνο, κοκτέιλ και ωραίο κόσμο σε μία από τις πιο φρέσκες αυλές της Θεσσαλονίκης; Κάπως έτσι απογειώνεται μια τυπική Τετάρτη στην πόλη. Ο λόγος για την αυλή του Beyond the Walls, ακουμπώντας στα βυζαντινά τείχη της Θεσσαλονίκης από την μία, κοιτώντας την ατόφια αστική ταυτότητά της από την άλλη κάτω από τον θερινό ουρανό, απολαμβάνοντας τον Στέργιο Μοσχογιάννη με το σαξόφωνό του στην απόλυτη… ONE MAN SAX βραδιά.
Κοκτέιλ, γεύσεις που τα συνοδεύουν άψογα, ανοιχτός ουρανός και σύγχρονη αύρα πόλης, ωραίος κόσμος και σούπερ μουσικές σε μία από τις γοητευτικότερες αυλές της Θεσσαλονίκης. Οι Τετάρτες στην πόλη, όπως θα έπρεπε να είναι.
*Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 21.30, στο Beyond the Walls, Φράγκων 2-4 με Ολυμπίου Διαμαντή, Τ. 231 054 5400, facebook