SKG TASTE ME: Μενού με 10 ευρώ, νέος χώρος Estrella και Carbonara Party!

Γαστρονομικά events που δεν πρέπει να χάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
skg-taste-me-μενού-με-10-ευρώ-νέος-χώρος-estrella-και-carbonara-party-538492
Parallaxi

SKG TASTE ME, η στήλη της Parallaxi. H ομάδα του parallaximag.gr συγκεντρώνει τα γαστρονομικά νέα της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη. Events, openings, γευσιγνωσίες και ειδικά μενού που μπορείτε να απολαύσετε ή γευστικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε. Γιατί τα πραγματικά MUST της γαστρονομικής σκηνής στη Θεσσαλονίκη, ανεβαίνουν μόνο εδώ.

Menu food festival μόνο για σήμερα Τρίτη στην Πόρτα Ανοιχτή

Επιστρέφει σήμερα το ειδικό μενού μόνο με 10 ευρώ στο πλαίσιο του food festival στην Πόρτα Ανοιχτή. Απολαύστε ένα μοναδικό menu food festival, από ντοματόσουπα με κουσκουσάκι μέχρι λιγκουίνι με πέστο και μπιφτεκάκια στην σχάρα με τσένταρ αλλά και στρούντελ μήλου με παγωτό βανίλια, μόνο για σήμερα Τρίτη μετά τις 19.00 και μόνο με 10 Ευρώ.

*Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, μετά τις 19:00, στην Πόρτα Ανοιχτή (Κολοκοτρώνη 13, Μονή Λαζαριστών), Τ. 2311265325, Facebook

Carbonara Party στο mare e monti

Η παράδοση έγινε θεσμός και το πρώτο party της χρονιάς είναι γεγονός την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στο εστιατόριο Mare e Monti, σε συνεργασία με το Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης Camera di Commercio Italo-ellenica di Salonicco, γιορτάζουμε το πιο σημαντικό γεγονός της ιταλικής κουζίνας στον κόσμο: τη Διεθνή Ημέρα της Ιταλικής Κουζίνας (IDIC) με το αγαπημένο πλέον Carbonara Party! Θα μάθετε από κοντά τη συνταγή της αυθεντικής Carbonara, έτσι «όπως θα έπρεπε να είναι» – με τα σωστά υλικά, με πανσέτα και όχι με κρέμα γάλακτος – αλλά και θα τη δημιουργήσετε μόνοι σας για την παρέα σας, ζώντας από πρώτο χέρι όλη τη διαδικασία της παρασκευής του πιάτου σε μια ξεχωριστή εμπειρία, που συμβαίνει μόνο μια φορά το χρόνο!

*Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, στις 21:00, στο mare e monti (Βενιζέλου 13, Πανόραμα), Τ.  231 034 3344, facebook

Εγκαίνια νέου σεμιναριακού χώρου Estrella Workshop

Το Estrella εγκαινιάζει το νέο του σεμιναριακό χώρο ·με μια σειρά workshops αφιερωμένα στη γαστρονομία! Σε συνεργασία με νέους δημιουργούς και αναγνωρισμένους επαγγελματίες σας καλεί να γνωρίσετε από κοντά και σε βάθος διαφορετικά κομμάτια της μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, στον ειδικά διαμορφωμένο και άνετο χώρο του Estrella Workshop (Σκρα 8 και Αγάπης γωνία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης). Απευθυνόμενοι σε όσους αγαπούν το φαγητό, ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με μια μέρα αφιερωμένη στο φυσικό, προζυμένιο ψωμί, τα μυστικά και τις διαφορετικές εκδοχές του!

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 12:00 – 16:00 
Αγλαΐα Κρεμέζη & Ιανθη Μιχαλάκη:
Φτιάχνουμε ψωμί το αληθινό, με προζύμι!
Σας δείχνουμε πως θα κάνετε σπιτικό καρβέλι και μπαγκέτες και σας σερβίρουμε λαχταριστό, ασυνήθιστο BRUNCH με πιπεροσαλάτα, λαγανα με τυρί και κουμκουάτ, ψωμο-χορτόπιτα, λόζα από τη Τζιά, και άλλα… Βεβαίως τελειώνουμε με το αξεπέραστο
Μπουγατσάν!

Η Αγλαΐα Κρεμεζή είναι μια  από τις σημαντικότερες Ελληνίδες συγγραφείς φαγητού με δημοσιεύσεις σε ελληνικά, ευρωπαϊκά και Αμερικανικά έντυπα και έχει εκδόσει πολλα βιβλία στην Αμερική, και στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια με τον άντρα της δημιούργησε το Kea Artisanal και διοργανώνουν διακοπές με μαγειρική για μικρά γκρουπ επισκεπτών στο το αγρόκτημα τους στην Τζιά.

Η Ιάνθη Μιχαλάκη είναι  executive pastry &bakery chef του Estrella /Worldstreetfood με προϋπηρεσία σε μεγάλα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού

Δηλώστε συμμετοχή με προκράτηση (περιορισμένες θέσεις) στο [email protected]

Κόστος συμμετοχής 25 ευρώ (περιλαμβάνει τη γευσιγνωσία και βιβλίο συνταγών) καθόλη τη διάρκεια του workshop θα παρέχονται καφές και ροφήματα.
*Κυριακή 19 Ιανουαρίου 12:00 – 16:00, Estrella Workshop (Σκρα 8 και Αγάπης γωνία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης), Κόστος συμμετοχής 25 ευρώ, Συμμετοχή με προκράτηση (περιορισμένες θέσεις) στο [email protected].
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα