SKG TASTE ME: Πού να φας και τι να δοκιμάσεις τώρα στη Θεσσαλονίκη

Τα γαστρονομικά events των ημερών που δεν πρέπει να χάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
skg-taste-me-πού-να-φας-και-τι-να-δοκιμάσεις-τώρα-551499
Parallaxi
Κεντρική Εικόνα @ Canteen

SKG TASTE ME, η στήλη της Parallaxi. H ομάδα του parallaximag.gr συγκεντρώνει τα γαστρονομικά νέα της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη. Events, openings, γευσιγνωσίες και ειδικά μενού που μπορείτε να απολαύσετε ή γευστικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε. Γιατί τα πραγματικά MUST της γαστρονομικής σκηνής στη Θεσσαλονίκη, ανεβαίνουν μόνο εδώ.

Γαστρονομικό Φεστιβάλ στο Canteen

Το Canteen, το γνωστό all day εστιατόριο της Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 2020 ένα από τα σημαντικότερα food events της πόλης και όχι μόνο! Κάθε μήνα, αρχής γενομένης από αυτόν τον Φεβρουάριο, καλεί έναν επιδραστικό Έλληνα σεφ και του παραχωρεί την κουζίνα του για ένα μόνο βράδυ και για λίγους μόνο εκλεκτούς καλεσμένους. Η αρχή γίνεται με τον βραβευμένο σεφ Γκίκα Ξενάκη του γνωστού αθηναϊκού εστιατορίου Aleria την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου. Κατόπιν ακολουθούν οι Γιάννης Κιόρογλου – “La Guerite” (Κάννες) και Παύλος Κυριάκης – “The Zillers” (Αθήνα) & “Andronis” (Σαντορίνη) τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αντίστοιχα.

Έπειτα, σειρά παίρνουν οι σεφ:

Άνταμ Κόντοβας – “Astarte Suites” (Σαντορίνη) Δήμος Μπαλόπουλος – “ΦΒΚ” και “Frater & Soror” (Αθήνα) Ηλίας Σκουλάς – “YeChef” (Αθήνα) Γιάννης Παρίκος – “Varoulko” (Αθήνα) Βασίλης Μουρατίδης – “Squirrel” (Χαλκιδική) Θοδωρής Παπανικολάου – “Σελήνη” (Σαντορίνη) Μιχάλης Νουρλόγλου – “Premiere” (InterContinental Athens)

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και σε απόσταση αναπνοής από το Λευκό Πύργο, το all day εστιατόριο Canteen διανύει τον 8ο χρόνο λειτουργίας του. Με προσεγμένη urban αισθητική και μια αληθινή feel-good διάθεση, αποτελεί ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας: από το πρωί με έναν πλήρη κατάλογο breakfast and brunch, μέχρι αργά το βράδυ με την εμπνευσμένη κάρτα φαγητού και μία από τις πιο πλούσιες wine lists.

Το γαστρονομικό φεστιβάλ στο Canteen διοργανώνεται σε συνεργασία με την Square22.

*Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, Canteen All day Bar Restaurant (Δημ. Γούναρη 7), Τ. 231 022 8520, Facebook

Φεβρουάριος, ο μήνας που η γαστρονομία και τα κρασιά θα αποθεωθούν στο Aficionados

Το απόλυτο σημείο αποθέωσης των γεύσεων, της γαστρονομίας, των αισθήσεων, το The Aficionados, Fine & Casual Dining Bar Restaurant σχεδίασε και υλοποιεί έναν συναρπαστικό Φεβρουάριο. Ένα μήνα με αφορμές για σπουδαίες εμπειρίες γεύσης και απόλαυσης!

Την Τετάρτη 12/2 ένα σπουδαίο food and wine pairing έρχεται με καλεσμένο το εξαιρετικό κτήμα Δαμάσκιου. Ένα υπέροχο μενού βασισμένο σε λαχανικά μαγειρεμένα σε διαφορετικές εκδοχές, από σούπα μέχρι ριζότο και δια χειρός του σεφ Σάκη Καλιότζη και πάντα απόλυτα ταιριαστά με τις ποικιλίες ενός τόσο ξεχωριστού κτήματος!

Την Παρασκευή 14/2 η μέρα του έρωτα περνά οπωσδήποτε όπως είναι γνωστό από το στομάχι και το αγαπημένο εστιατόριο φρόντισε να την αποθεώσει.Ένα μενού φτιαγμένο για love birds με χτένια, μανιταρόσουπα, υπέροχο καπνιστό σολομό, θεϊκό λαβράκι και ριζότο σε μια διαφορετική version παντρεμένα μοναδικά με το Μιραβαλ κρασί μιας περιοχής της νότιας Γαλλίας που παράγει σπάνια ροζέ κρασιά.

Η Τσικνοπέμπτη θα είναι πραγματικά μοναδική με οικοδεσπότη από τις 2 το μεσημέρι το Κτήμα Αποστολάκη και live με τους Laison Band! Με μια φροντισμένη κάρτα ημέρας και το κτήμα Αποστολάκη να προσφέρει την 2η φιάλη. Μια ξεχωριστή νύχτα κεφιού…

Στις ωραίες νύχτες του μήνα και ένα ταξίδι στην Ασιατική Κουζίνα, μια κουζίνα ιδιαίτερα δημοφιλή και στην Ελλάδα. Ένα; σπουδαίο σεφ, ο Χρόνης Δαμαλάς, να αφιερώνει με γεύσεις ξεχωριστές στην πιο συναρπαστική κουζίνα του κόσμου. Αυτή της Ασίας.

*The Aficionados (Νικ. Πλαστήρα 105, Καλαμαριά), Τ. 2310 434290, Facebook

rOOTS goes ASIAN Street Food

Από το Βιετνάμ, στην Ινδονησία, στις Φιλιππίνες και από εκεί στην Ταϊλάνδη και η νέα περιπλάνηση στις γεύσεις του κόσμου έρχεται την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου με προορισμό την Ασία και την πεντανόστιμη κουζίνα της, στην street food χορτοφαγική της εκδοχή, μέσα από τη ματιά του chef Γιώργου Τσολερίδη στο rOOTS.

*Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, rOOTS Vegan Vegetarian Place (Μπαλάνου 4-6 Πλ. Άθωνος), T. 231 026 8063, Facebook

Mοναδική γευσιγνωσία με κορυφαία προϊόντα ελληνικών μικρών τόπων

Μια πραγματικά μοναδική γευσιγνωσία με κορυφαία προϊόντα ελληνικών μικρών τόπων. «Ωριμασμένο, σκληρό, βουτυράτο, κατσικίσιο ή αγελαδινό τυρί! Λέξεις που συνδυάζονται με το κρασί;» Εκρήξεις στον ουρανίσκο! To Ollicatessen έψαξε και βρήκε σπουδαία ελληνικά τυριά με κύριο χαρακτηριστικό την εντοπιότητα τους, μοναδικά ελληνικά κρασιά, επιλεγμένα terroir, με στόχο να ταράξει τη γεύση σας και να πειραματιστεί στον ουρανίσκο σας.

Η πρώτη επίσημη γευσιγνωσία με παράλληλο συν-ταίριασμα κρασιών και τυριών στο πατάρι του Olicatessen την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου με την Κική Παναγιώτου. Ανακαλύψτε 7 μοναδικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα και 7 μοναδικά τυριά, σπάνια και πρωτότυπα. Παράλληλα τα συνοδεύουμε με 7 προϊόντα deli γα να αναδείξουμε τις γεύσεις τους. Κάθε μέρα θα ανακοινώνεται και από ένα προϊόν και κάποια θα παραμείνουν κρυφά για έκπληξη.To πρώτο που ανακοινώθηκε είναι το ΚΑΡΙΚΙ! Ταξιδεύει αποκλειστικά από την Τήνο, ωριμασμένο 4 μήνες σε κολοκύθα και σας περιμένει να το ξεψαχνίσετε.

*Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00, στο Olicatessen (Βίκτωρος Ουγκό 4), T. 231 303 0286, Για να συμμετέχετε στέλνετε στο [email protected] με θέμα #WineCheeseTasting, Κόστος 40 ευρώ, Facebook 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τα μενού των ερωτευμένων στη Θεσσαλoνίκη | 6 προτάσεις για του Αγίου Βαλεντίνου στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα