SKG TASTE ME: Τρία μενού για το Πάσχα στην Θεσσαλονίκη
Περίοδος Πάσχα στη Θεσσαλονίκη με μοναδικές προτάσεις.
SKG TASTE ME, η νέα στήλη της Parallaxi. H ομάδα του parallaximag.gr συγκεντρώνει τα γαστρονομικά νέα της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη.
Events, openings, γευσιγνωσίες και ειδικά μενού που μπορείτε να απολαύσετε ή γευστικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε. Γιατί τα πραγματικά MUST της γαστρονομικής σκηνής στη Θεσσαλονίκη, ανεβαίνουν μόνο εδώ.
ΠΑΣΧΑ στο “Salonica” του Makedonia Palace
Ένα λαμπρό Πάσχα υπόσχεται το Makedonia Palace στο εστιατόριο Salonica, με θέα την ανοιξιάτικη βεράντα και το απέραντο μπλε του Θερμαϊκού. Πασχαλινές γαστρονομικές αποδράσεις που θα σας κάνουν να αναβιώσετε τις ελληνικές παραδόσεις υπό την συνοδεία του εορταστικού dj set.
Το Μ. Σάββατο 27 Απριλίου, το Αναστάσιμο μενού συνδυάζει δημοφιλείς ελληνικές σπεσιαλιτέ με κλασικά πιάτα όπως πατροπαράδοτη μαγειρίτσα αυγολέμονο, κοκορέτσι και τσιγεροσαρμαδάκια, φιλετάκια από αρνάκι με συνοδευτικά. Ένα εορταστικό set menu 4 απολαυστικών πιάτων, στα 50 € το άτομο.
Την Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου, μουσική και καλωσόρισμα με σούβλες και ούζο στην αυλή του ξενοδοχείου θα απογειώσουν την διασκέδαση σας σε συνδυασμό με τον εορταστικό πασχαλινό μπουφέ. Αυθεντικές εορταστικές γεύσεις για όλες τις επιθυμίες ένας ατελείωτος μπουφές, στα 65€ ανά άτομο.
*Εστιατόριο Salonica, Makedonia Palace Hotel, Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, facebook event. Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα Guest Relations κο Δημήτρη Λαζάρου στο +30 2310 897197 ή μέσω email στο [email protected].
Tα νηστίσιμα της M.Παρασκευής μετά τον Επιτάφιο και Αναστάσιμο Δείπνο στο The Aficionados
Πάσχα των Ελλήνων στο Aficionados με γεύσεις όπως προστάζεται από τα έθιμα και την θρησκευτική παράδοση. Ένα δείπνο με τα νηστίσιμα της ημέρας την Μ.Παρασκευή μετά τον Επιτάφιο από τις 19:30 στο εστιατόριο.
Ιδιαίτερο θα είναι και το αναστάσιμο δείπνο που ετοιμάζει η κουζίνα του Aficionados το Μ. Σάββατο λίγα λεπτά πριν τις 12.00. Στο δείπνο θα γευτείτε την ελληνική παράδοση με ένα εορταστικό μενού 5 πιάτων. Από κόκκινα αυγά και την μαγειρίτσα αυγολέμονο, κοκορέτσι με καπνιστό ρύζι, πράσινη σαλάτα με μυρωδικά και ψητά κολοκυθάκια, κατσικάκι στο φούρνο με λαχταριστές πατάτες και γλυκό, το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο συνταγής Νικήτης που συνοδεύεται με δροσερό σορμπέ πορτοκάλι. Κλείστε το εορταστικό σας δείπνο με καφέ ή τσάι και το ατομικό σας τσουρέκι. Τιμή κατά άτομο 47 ευρώ.
*26 Απριλίου στις 19.30 και 27 Απριλίου στις 00.15, στο Aficionados, Κρατήσεις 2310 434290, N. Πλαστήρα 105, Καλαμαριά
Ανάσταση στο Thria
Ο Δημήτρης Τασιούλας ετοίμασε ένα τόσο ξεχωριστό μενού για την Ανάσταση στο Thria
A la carte Menu Ανάστασης
Μαγειρίτσα με μανιτάρι shitake και σέσκουλα 8
Γιαπράκια με μοσχαρίσιο κιμά, χειροποίητο τραχανά και αφρό αυγολέμονο 8
Μελιτζάνα, μούς ταχίνι- γιαούρτι, καρύδια, αποξηραμένα berries 9
Ραβιόλι μανιταριών με αφρό παρμεζάνας και σπαράγγια 12
Σαλάτα Μεσκλάν / Ανεβατό Γρεβενών / ντοματίνια / σπεκ / αρωματισμένοι ξηροί καρποί /ρόδι /βινεγκρέτ σαμπάνιας 10
Σαλάτα πατζάρι με κροκέτες κατσικίσιου τυριού και βινεγκρετ φρούτα του δάσους 10
Αρνίσιο οσομπούκο φρικασέ με τρυφερά μαρούλια και αρωματικά βότανα 18
Μοσχαρίσιο συκώτι με κρέμα άγριου μαιντανού, μανιτάρια και καραμέλα ξυδιού. 15
Καραμελωμένο χοιρινό κότσι με κρέμα πατάτας, σαλτσα πορτοκάλι και νιοκι πατάτας 16
Rib eye black Angus με κρεμα γλυκοπατάτα, βασιλομανίταρο σωτέ και σάλτσα με άρωμα ευκάλυπτου. 26
Η ταλιάτα του thria . Μοσχαρίσιο διάφραγμα με κρέμα από αγγιναρα ιερουσαλήμ, μαύρο σκόρδο σάλτσα πόρτο, και γωλιά τηγανιτης πατάτας 25
tomahawk steak 1.000plus γραμμαρίων μια από τις καλύτερες κοπές Black Αngus στον κόσμο 50 ημέρες ξηρής ωρίμανσης, 200 μέρες αποκλειστικής εκτροφής με ώριμους καρπούς. 80/κιλό
*Μαρία Κάλλας 1, 231 082 1120