Αγορά Μοδιάνο: Οδηγός στα new entries της θρυλικής Αγοράς

Ποιο είναι οι νέοι «ένοικοι» της Στοάς; Μπήκαμε, είδαμε και σας λέμε τι θα βρείτε που!

Σόνια Ταλαντινού
αγορά-μοδιάνο-οδηγός-στα-new-entries-της-θρυλικ-948731
Σόνια Ταλαντινού

Ένας ζωντανός οργανισμός. Ένας μικρόκοσμος που αρχίζει να οργανώνεται. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα Food Hall, που φέρνει κοντά τους ανθρώπους, παρουσιάζοντας νέες market προτάσεις, γευστικά street food projects και χώρους διασκέδασης υψηλής αισθητικής. Μια μικρή κοινωνία, που τα μέλη της έχουν τη διάθεση να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εκσυγχρονισμού της πόλης και που ανέβηκαν ήδη στο τρένο που θα συστήσει την ελληνική διατροφική κουλτούρα στους ξένους και θα μυήσει σε αυτήν ακόμα περισσότερο τους Έλληνες. Ελάτε να τα γνωρίσουμε…

Trata tinned

Το iconic ελληνικό food brand Trata, θέλοντας να αποτελέσει κι αυτό μέρος της ιστορίας που ξεκινάει τώρα να γράφεται στην καρδιά του κέντρου της πόλης, δημιούργησε ένα εμπνευσμένο concept, που χαρακτηρίζεται από τόλμη και μοναδικότητα, ένα σημείο συνάντησης για μία 360ᵒ εμπειρία. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σημείο που προβάλλει και προωθεί τον πολύπλευρο χαρακτήρα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, αλλά κυρίως αναδεικνύει κορυφαία ελληνικά προϊόντα μ’ έναν ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο.

Στο Πωλητήριο, διατίθενται η συνολική γκάμα και Special Selections της της μάρκας Τrata, καθώς και ειδικές συσκευασίες, σουβενίρ, χρηστικά αντικείμενα και είδη που συνδέονται με τη γαστρονομία. Παράλληλα, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει θρεπτικές και υγιεινές προτάσεις με βάση τον τόνο και τα αφρόψαρα -και όχι μόνο-, είτε στο κατάστημα είστε στο food court της Στοάς.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με απολαυστικά πιάτα του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, όπως σούπα εποχής με καπνιστό τόνο, μπρόκολο με καπνιστό σολομό, μπρουσκέτα με σαρδέλα, πιτάκια με γαύρο, κρουασάν με καπνιστό τόνο, τάρτα με γαύρο ριγανάτο, ζυμαρικά με καπνιστό τόνο.

Τηλ. 2310227044, www.tratatinned.gr

Αβγά Τσακίρης

Από τις μεγαλύτερες διατροφικές αδυναμίες, καθημερινή σχεδόν συνήθεια και βάση πολλών τροφίμων και φαγητών που απολαμβάνουμε. Η Tsakiris Family ανακάλυψε τη δύναμη του αβγού από το 1963, οπότε και ασχολήθηκε με την παραγωγή και τροφοδοσία του στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Από το 2005, μπήκε ενεργά στον χώρο η τρίτη γενιά, επενδύοντας σε ειδικές εκτροφές.

Φέτος, για πρώτη φορά προχωράνε στο εγχείρημα της λιανικής πώλησης στη Μοδιάνο, με σκοπό να γνωρίσει ο κόσμος όλη την γκάμα της εταιρίας συγκεντρωμένη, να παρουσιάσουν τρόπους μαγειρέματος του αβγού, να τα δοκιμάσουν και να προτείνουν αποκλειστικά υγιεινές προτάσεις πρωινού. Στο εκθετήριο, θα βρεις αβγά κάθε τύπου (βιολογικής γεωργίας, ελευθέρας βοσκής, αχυρώνα, Ω3), σε όλα τα μεγέθη, ενώ δίπλα, στην κουζίνα του ετοιμάζονται λιχουδιές με αβγά για να τα γεύεσαι, από το πρωί ως το απόγευμα, ή και να τα παίρνεις μαζί σου πακέτο: Burger, πεϊνιρλί, σομπρέρο και σαλάτες, όλα με βάση το αβγό.

Στην ίδια healthy φιλοσοφία, η premium σειρά δημητριακών “Le Petit Déjeuner” δίνει ξεχωριστή αξία στη διατροφή σου κάθε μέρα. Η συλλογή περιλαμβάνει συσκευασίες με γκρανόλες χωρίς ζάχαρη, corn flakes και μπάρες χωρίς γλουτένη, παιδικά δημητριακά, μούσλι και βρώμη. Σύντομα, το μαγαζί θα εξασφαλίζει ότι όλα τα προϊόντα και τα πρωϊνά του θα τα απολαμβάνετε σπίτι μέσω της υπηρεσίας delivery. Have an egg-cellent day!

www.tsakirisfamily.gr

Τυροκομείο Αρβανίτη

Ένας χώρος αυθεντικός, παραδοσιακός, με ξεκάθαρο προσανατολισμό, αληθινός πειρασμός για τους cheese lovers. Το Τυροκομείο Αρβανίτη παραμένει σταθερό επί 40 χρόνια στην αρχική του φιλοσοφία για αφοσίωση στην ποιότητα, σεβασμό στον καταναλωτή και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και την εμμονή του στην εντοπιότητα της πρώτης ύλης, τότε έχουμε τη συνταγή επιτυχίας του πιο ποιοτικού τυροκομείου στην Ελλάδα.

Έχοντας συνεργασία με 350 παραγωγούς – κτηνοτρόφους της Κ. Μακεδονίας, συλλέγει καθημερινά φρέσκο γάλα από τα καλύτερα μέρη της Β. Ελλάδας, όπως η Κερκίνη, η Χαλκιδική, το Κιλκίς ή η Πιερία, και το μετατρέπει στα πιο νόστιμα τυροκομικά αγαθά, που γεμίζουν το τραπέζι μας κάθε στιγμή της ημέρας και πρωταγωνιστούν στα γεύματά μας. Τα δυνατά του χαρτιά είναι σίγουρα η φέτα ΠΟΠ, το μανούρι ΠΟΠ, το κατσικίσιο και το… κυανό τυρί! Όπως λέμε Blue Cheese! Είναι το πρώτο τυροκομείο στην Ελλάδα που παρασκεύασε, πριν από τρία χρόνια, το αγαπημένο μπλε τυρί από κατσικίσιο γάλα 100%, το οποίο, μάλιστα, βραβεύθηκε στη Γαλλία!

Στα ψυγεία του, θα βρείτε ακόμα αγαπημένα τυριά όπως το κατσικίσιο τυρί τσαντίλας, το γίδινο ημίσκληρο τυρί, το ανθότυρο, το κεφαλοτύρι, το ημίσκληρο Νεοχωρούδας, το σαγανάκι, την πλεξούδα και άλλες τυροκομικές λιχουδιές -όλα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής.

*Τηλ. 2310 280672, www.arvanitis.gr

Φάρμα Ελασσόνας Σύγχρονα Κρεοπωλεία

Άλλη μια καινοτομία από τη Φάρμα Ελασσόνας βρίσκει τον χώρο της στην ιστορική αγορά Μοδιάνο. Το 1ο σύγχρονο κρεοπωλείο συσκευασμένου κρέατος υψηλών προδιαγραφών είναι γεγονός. Με μοντέρνα αισθητική, απαράμιλλη ποιότητα και την παράδοση να συμβαδίζει με τις σύγχρονες τάσεις στη διατροφή.

Η Φάρμα ξεχωρίζει για τις συνθήκες απόλυτης ευζωίας στις οποίες διαβιούν τα ζώα της -είτε προέρχονται από κοπάδια ελευθέρας βοσκής είτε εκτρέφονται σε σταβλικές εγκαταστάσεις-, ενώ εφαρμόζει το πρόγραμμα “best practices”, σχετικό με τη διαβίωση και τη διατροφή, υπό την επίβλεψη κι επιστημονική καθοδήγηση της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι άνθρωποι της Φάρμας επικεντρώνονται στην ποιότητα και τη διατήρηση των χαρακτηριστικών του κρέατος και των κρεατοσκευασμάτων της. Ανάλογα με το είδος και τις ιδιαιτερότητες κάθε κρέατος, επιλέγεται προσεκτικά η κατάλληλη συσκευασία -που είναι, παράλληλα, κι ελκυστική- και οι βέλτιστες συνθήκες υγιεινής και θερμοκρασίας αποθήκευσης.

Έτσι, εξασφαλίζεται η παράταση ζωής με απόλυτα φυσικό τρόπο, η εγγύηση της φρεσκάδας και της ασφάλειας και η ελαχιστοποίηση της σπατάλης φαγητού. Με προσανατολισμό πάντα την περιβαλλοντική ηθική, το κρεοπωλείο διαθέτει τα προϊόντα της σε βιώσιμες, χάρτινες συσκευασίες, ελαχιστοποιώντας τη χρήση πλαστικού έως και 90%!

www.farmaelassonas.gr

Μr Fish

Στην περίπτωση του, τα πολλά λόγια είναι περιττά. Το σύγχρονο αυτό ιχθυοπωλείο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Στοάς Μοδιάνο, που καλύπτει τις ανάγκες για φρέσκο ψάρι σε καθημερινή βάση.

Ο Γιώργος Γκίκιζας είναι η τρίτη γενιά ψαράδων, που είναι masters στην αλίευση και το εμπόριο ψαριών και οι οποίοι αποφάσισαν να έρθουν από το Παλιούρι Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη για να μυήσουν τους fish lovers στα μυστικά της θαλάσσιας διατροφής. Εδώ, θα έρθεις μόνο για φρέσκες επιλογές σε νωπά ψάρια, μαλάκια και οστρακοειδή από τη Χαλκιδική, αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Έτσι, έχεις πλέον τη δυνατότητα να έχεις τον δικό σου «ψαρά» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως παλιά. Μόνο που από το «παλιά», κρατάμε την πλούσια εμπειρία και την άψογη εξυπηρέτηση και στο σήμερα, βάζουμε όλα αυτά στο κάδρο ενός μοντέρνου, καθαρού χώρου, όπου η εμπιστοσύνη κερδίζεται κάθε μέρα χάρη στην υψηλή ποιότητα, τη value for money φιλοσοφία και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου.

Τηλ. 6974 949607

Γερμανικό Αλλαντοποιείο Ochsenkopf

foto: flwd.digital

Εμείς οι Έλληνες αγαπάμε τα premium αλλαντικά, αλλά και την παραδοσιακή γερμανική κουζίνα. Ο leader των γερμανικών προϊόντων, Ochsenkopf, βρήκε φέτος τη δική του θέση στην Αγορά Μοδιάνο και, με την 25ετή εμπειρία του στην παραγωγή και πώληση αλλαντικών, παρουσιάζει τη δική του εκδοχή ενός μοντέρνου αλλαντοπωλείου-ψητοπωλείου.

Ποιότητα, ποικιλία και γεύσεις αυθεντικές αποτελούν τη βασική φιλοσοφία του. Με πρώτες ύλες από γερμανούς, αλλά και μικρούς έλληνες προμηθευτές, παράγουν με τον παραδοσιακό τρόπο τα δικά τους αλλαντικά -χωρίς συντηρητικά και γλουτένη-, διαμορφώνοντας τόσο την κάρτα των προϊόντων προς πώληση όσο και το μενού του. Στα ψυγεία του σε περιμένουν εκλεκτές προτάσεις: πάνω από 15 είδη λουκάνικα, ποικιλία σε ζαμπόν και πάριζες, καπνιστές μπριζόλες, μοσχαρίσιο πατέ συκωτιού, χοιρινό και μοσχαρίσιο ταρτάρ.

Από την άλλη, σου προτείνουμε να απολαύσεις ένα σάντουιτς με bratwurst σε παραλλαγές με συνοδευτικά, όπως λάχανο και πατατοσαλάτα, ένα currywurst με λευκό λουκάνικο και κάρυ σος ή ένα αυθεντικό σνίτσελ σε μερίδα ή σε ψωμάκι, είτε στο court food είτε, μετά τις 20.00, στα τραπεζάκια του μαγαζιού. Εδώ θα πιεις και το top gluhwein της πόλης. Καλώς ήρθες στην καλύτερη εκδοχή του quality street food!

Τηλ. 2310 471140, www.ochsenkopf.gr, Facebook, Instagram

72h

Πρώτα δημιουργείται το προζύμι, μετά το αφήνουν να ξεκουραστεί για 72 ώρες κι έπειτα ζυμώνουν με δεξιοτεχνία το 100% φυσικό ψωμί και τα παράγωγά του, που όλοι λατρεύουμε. Τόσο απλό, κι, όμως, τόσο ουσιώδες και βασικό για την Ergon, η οποία αποφάσισε να παρουσιάσει το νέο της εγχείρημα στη Στοά Μοδιάνο.

Το «μικρόβιο», βέβαια, είχε μπει ήδη από το pop up Ergon Store στο Μαϊάμι, όταν ο executive chef, Παναγιώτης Ξάνθης, δοκίμασε κι ενθουσιάστηκε με το προζύμι και θέλησε να πειραματιστεί αντιστοίχως. Επαγγελματίες γνώστες του ψωμιού με πολλές ώρες πειραματισμών προσφέρουν το πιο αγνό, ψωμί βαθιάς ωρίμανσης, που ζυμώνεται σε διάφορες παραλλαγές (κλασικό, πολύσπορο μελιού, μπαγκέτα, κ.ά.). Όσο η μυρωδιά του φρέσκου άρτου θα σε παρασύρει από τη μύτη, εσύ θα διαλέγεις από τη βιτρίνα του -υπάρχει άμεση προβολή όλης της γκάμας-, κάποια φινετσάτη fοugasse, μια αφράτη focaccia, σοκολατένια babka, βουτυρένια γλυκά και αλμυρά κρουασάν ή κάποιο ζεστό melted sandwich.

Η εξυπηρέτηση γίνεται από την πόρτα, χωρίς την υποχρεωτική walkthrough experience, αλλά ουσιαστικά μέσα από τους διαδρόμους της Στοάς, που σου δημιουργούν μια αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς και σε οδηγούν στον foodie προορισμό με τις περισσότερες γευστικές μνήμες. Θα το βρεις ανοιχτό καθημερινά: 8.30 – 13:30 & 17:30 – 8:30 και τα Σάββατα 8:30 – 17:00.

Facebook. Instagram

Olicatessen Experience Store

Το έχουμε αγαπήσει για την ποικιλία και την ποιότητά του. Το δημοφιλές παντοπωλείο του Αλέξη Στεφανίδη με παρουσία πλέον και στη Στοά Μοδιάνο, κάνει κοινωνούς της φιλοσοφίας του ακόμα περισσότερους Θεσσαλονικείς κι επισκέπτες της πόλης. Μια εμπειρία τόσο εξυπηρέτησης όσο και γευσιγνωσίας.

Το πιο σύγχρονο ελληνικό delicatessen θυμίζει ένα μεγάλο καλάθι της ελληνικής γης, με μοναδικά προϊόντα και παλιές συνταγές που αναβιώνουν. Η γκάμα θα εναλλάσσεται ανάλογα την εποχή και τις ανάγκες των καταναλωτών. Σε συνεργασία πάντα με μικρούς έλληνες παραγωγούς, εδώ θα ανακαλύψεις από ελαιόλαδα, μέλια, γλυκίσματα και βούτυρα ξηρών καρπών μέχρι ζυμαρικά, ποντιακά προϊόντα, όσπρια, άλευρα, βότανα, μπαχαρικά, αλείμματα, αρτύματα, επιλεγμένα τυριά, αλλαντικά και αλίπαστα, Φυσικά, δεν απουσιάζουν και τα βιολογικά τρόφιμα, ΠΟΠ ή κάποια που παράγονται με παραδοσιακές μεθόδους, καθώς κι εποχικά από την Ευρώπη.

Το φετινό xmas highlight ονομάζεται Μελομακάρονο project! Ουσιαστικά, αποδομώντας το παραδοσιακό αυτό γλύκισμα, δημιουργούν συνταγές με αντίστοιχη γεύση. Μπες στο παιχνίδι των υφών, απολαμβάνοντας σοκολάτα -λευκή και μαύρη-, panettone, παγωτό και βοτανικό ρόφημα -όλα μελομακάρονο! Μοναδικές προτάσεις για δώρα στους αγαπημένους μας ή ιδιαίτερες γευστικές επιλογές για τις γιορτές στο σπίτι.

*Τηλ. 2313 030286, Facebook, Instagram

My Cava

Στοά Μοδιάνο χωρίς την πιο ολοκληρωμένη και με την πιο μακρά παράδοση κάβα της πόλης δε θα μπορούσε να υπάρξει. Εδώ, σας περιμένουν 2500 αλκοολικές προτάσεις, από τους πιο έμπειρους connaisseurs στο κομμάτι των αποσταγμάτων. Με την καινοτομία να είναι ανέκαθεν συνώνυμο της My Cava, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε ελληνική κάβα λιανικής να γίνεται δοκιμή κρασιού από wine dispenser.

Κάθε μήνα, 20 διαφορετικές επιλογές περιμένουν τους wine lovers της πόλης -και όχι μόνο- να γευτούν τις προτάσεις οίνου, πριν αποφασίσουν ποια θα προμηθευτούν -θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν 5 οινογευσίες σε διαφορετικούς τύπους κρασιών, που θα είναι ομαδοποιημένα, για παράδειγμα, 4 κόκκινα, 4 λευκά κλ.π. Φυσικά και δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την αναφορά στο σημαντικό κεφάλαιο «δώρα».

Γνωρίζοντας τη σημασία ενός εταιρικού ή προσωπικού δώρου, η επιλογή από τη συγκεκριμένη κάβα προσφέρει το κύρος και την ποιότητα που αναζητά κάθε απαιτητικός καταναλωτής. Συσκευασίες οινοποιείων, συνθέσεις της αρεσκείας σας -μπορεί να περιέχουν αποστάγματα και deli- και αξεσουάρ χρηστικά αποτελούν την απόλυτη λύση, που όλοι αναζητάμε για ένα δώρο αξίας.

*Τηλ. 2310 229680,  www.mycava.gr

Wild Souls

Ο νέος διατροφικός πολιτισμός, που ξεκίνησε από το πάθος της Αρετής Κυριώτου για την υγιεινή, αλλά νόστιμη διατροφή, γεννήθηκε μέσα σ’ ένα σπίτι, μεταφέρθηκε σ’ ένα εργαστήριο παραγωγής βουτύρων σουσαμιού και ξηρών καρπών κι έγινε concept store στο κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα, ονειρεύεται να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο! Πρώτα, όμως, κάνει μια στάση στη Θεσσαλονίκη και συστήνει τη φιλοσοφία του στο κοινό και τους επισκέπτες της πόλης, μέσα από ένα funky healthy spot στο κέντρο της Αγοράς Μοδιάνο. Το διαφορετικό αυτό new age delicatessen πήρε παραδοσιακά τρόφιμα και τα μετουσίωσε σε σύγχρονα. Εθιστικά βούτυρα από ξηρούς καρπούς, pure ταχίνια, θεϊκός χαλβάς, μέλι και μαρμελάδες. Εδώ, δε θα βρεις ζάχαρη, φοινικέλαιο, πρόσθετα και συντηρητικά. Θα βρεις μόνο απίστευτα νόστιμες προτάσεις για να ζήσεις την πιο wild εμπειρία σου και να επιστρέψεις ή να πάρεις ιδέες για να δημιουργήσεις στην κουζίνα σου.

Από την plant based κουζίνα του, δοκίμασε το σάντουιτς με vegan cream cheese, το vegan protein Buddha bowl, τα ανεπανάληπτα, παιχνιδιάρικα smoothies με αμυγδαλοβούτυρο, τα ferrero energy balls και τις εξαιρετικής νοστιμιάς και έμπνευσης σαλάτες. Οργανικός καφές για το πρωί, ονειρεμένες μπάρες και γλυκά που θα σου γίνουν εμμονή. Τέλος, ζήτησε να κάνεις wild tasting σε όλα τα ταχίνια και καρπόβούτυρα και έτσι αποφάσισε ποιο Wild προϊόν θα έρθει στο σπίτι σου. Γιατί είναι αλήθεια πως στο Wild Souls δε φτιάχνουν μόνο τέλεια προϊόντα από καρπούς, αλλά και μια άλλη νοοτροπία για έναν καλύτερο κόσμο!

*Τηλ. 2310 566874,  www.wildsouls.gr

Hive₂O

Κι εκεί που τα φώτα σβήνουν το ένα μετά το άλλο στην αγορά της Μοδιάνο, κάποιοι συνεχίζουν. Όπως το Hive₂O, από την υπέρ-επιτυχημένη ομάδα του βραβευμένου Αχιλλέα Πλακίδα με τους Πέτρου Σωτήρη, Νούλη Γιώργο, Γιαρτιμίδη Σάκη και Στοίλη Νικήτα,, με τα one of a kind cocktails του. Το all day bar δεσπόζει στον εξώστη της Στοάς Μοδιάνο και αποτελεί τον αντίποδα του food market χαρακτήρα της.

Το μαγαζί χωρίζεται σε τρεις ζώνες: την πρωινή, όπου από τις 8 το πρωί έως αργά το απόγευμα απολαμβάνεις τον αγαπημένο σου, ολόφρεσκο καφέ Taf. To Bakery Bar, με αρτοσκευάσματα από τους προμηθευτές της Αγοράς. Και το καθαρόαιμο μπαρ. Εδώ έρχεται και η ερμηνεία της ονομασίας του -κυψέλη στα ελληνικά-, καθώς όπως η μέλισσα συλλέγει τροφή από το γειτονικό φυσικό της περιβάλλον κι επιστρέφει στην κυψέλη για να παράξει το μέλι της, έτσι και οι κορυφαίοι bartenders λειτουργούν ένα μενού 2μηνης ισχύος, αυστηρά με πρώτες ύλες από τη Στοά. Έτσι, διατηρούνται οι αρχές της κυκλικής οικονομίας και της εποχικότητας, που έχει ως φιλοσοφία η ομάδα.

Με έξι επιλογές σε signature και 28 σε classics with a twist cocktails -με βάση τους το ποιοτικό νερό-, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις κάτι που θα σε ενθουσιάσει. Καθημερινά, σε περιμένει έως τις 2 το βράδυ και Παρασκευή & Σάββατο έως τις 3.00, με λατρεμένες μουσικές από τα 80’s και τα 90’s, με προσθήκες από groovy και funky ακούσματα. Fun mood, on!

FacebookInstagram

Pasta Fresca

Ο πρέσβης της ιταλικής γεύσης στη Θεσσαλονίκη Pasquale Lembo διάλεξε τη Στοά Μοδιάνο για το νέο του project. Έχοντας καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στον χώρο της υψηλής Γαστρονομίας, μάς έμαθε να τρώμε γνήσια ιταλική κουζίνα αξιώσεων.

Από φέτος, ο εμπνευστής και δημιουργός του εμβληματικού Mare e Monti υπογράφει τον νέο χώρο “Cose Nostre”, που στα ιταλικά σημαίνει «τα δικά μας πράγματα» και θα είναι αυτό ακριβώς∙ θα κάνει τα δικά του μαγικά, θα βάλει την προσωπική του νότα στη διατροφή μας και θα μας προσφέρει για άλλη μια φορά αγαπημένες καθημερινές συνήθειες με… gusto italiano. Το μυστικό που μάς αποκαλύπτει είναι ότι εδώ καθημερινά θα παράγονται on the spot φρέσκα ζυμαρικά -γεμιστά, χρωματιστά κ.ά.- από διαλεχτές πρώτες ύλες, με επιλεγμένες σάλτσες, είτε για να τα προμηθευτείς για το σπίτι είτε για να τα γευτείς στο court food ή το βράδυ, στα τραπέζια του.

Ιδιαίτερα ορεκτικά και μια wine list με επιλεγμένα ιταλικά κρασιά θα συνοδεύουν κάθε γευστική έκπληξη που θα βιώσεις. Τα μυστικά, όμως, που δεν αποκαλύπτει, ίσως είναι και τα πιο σημαντικά, καθώς τα φέρνει μαζί του από το θρυλικό Mare e Monti και θα κάνουν όλη τη διαφορά, προσαρμοσμένα στον χαρακτήρα αυτού του νέου italian street food spot.

Picco Pinsa

Αυθεντικός αέρας μιας new age pinseria φυσάει πλέον στη Στοά Μοδιάνο με την υπογραφή της ομάδας των Cin Cin και Giulietta Spritzeria. Ο έξυπνος χώρος που αποθεώνει το fine street comfort food, συνδυάζει τα cocktails και τα aperitifs µε την αυθεντική pinsa romana.

Pinsa ή αλλιώς παραδοσιακή ρωμαϊκή πίτσα. Άλλοτε απλωμένη με φρέσκα, άψητα υλικά, άλλοτε σκεπαστή με πιο πικάντικες νότες, συχνά διπλωμένη σαν taco, και άλλοτε σαν bruschetta για να σερβιριστούν αλίπαστα ή όστρακα. Όλα ετοιμάζονται a la minute, με ό, τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει καθημερινά το οικοσύστημα της Στοάς. Εδώ, θα δοκιμάσετε Pinsa με ceviche ψαριού ημέρας, Pinsa Carbonara, Pinsa Chili con carne, Pinsa με avocado και tartar σολομού, Pinsa Lemon Pie, Pinsa μηλόπιτα με αλμυρή καραμέλα!

Κι όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από απεριτίβο, επαναπροσδιορισμένα κλασικά κοκτέιλ, αναψυκτικά από φρούτα, βότανα και μυρωδικά -φρεσκοανθρακωμένα μπροστά στον πελάτη-, από την bar team του Picco. Όπως, ένα πικρό aperitivo, ένα φρουτώδες wine spritzer, ένα umami cocktail, ένα λαχταριστό gin & tonic ή ένα straight ποτό. Στόχος; Το zero waste, για να επαναχρησιμοποιούνται τα υλικά, τα οποία έχουν κι άλλες ιστορίες να διηγηθούν.

FacebookInstagram

Εstrella Modiano

Με το 11ο new food spot της, η super επιτυχημένη αλυσίδα κάνει ξεκάθαρη τη διάθεσή της να αποτελέσει κομμάτι του πιο καινοτόμου project στη Θεσσαλονίκη. Κλασικής αισθητικής χώρος, όπου σεβάστηκαν την ιστορικότητα του κτιρίου διατηρώντας το πλακάκι του 1923-, γεύσεις ελληνοκεντρικές, με τα χαρακτηριστικά της εντοπιότητας της πρώτης ύλης και του οργανικού χαρακτήρα τους, καθώς και της ανακύκλωσης των υλικών.

Διατηρώντας τις κλασικές αξίες, όπως το Μπουγατσάν ή το Pancake με σοκολάτα, οι σεφ Σωκράτης Λειβαδάς και Γιώργος Αυγέρος εμπνεύστηκαν ένα μενού με ισορροπία και αυθεντικότητα. Shakshouka με πιπεριές Φλωρίνης, αβγό ποσέ και γιαούρτι πρόβειο, προζυμένιο ψωμί με χειροποίητο παστράμι, σπανάκι και τσένταρ. Πορτοκαλόπιτα με βιολογικά πορτοκάλια και παγωτό βανίλια ή pancake χαρουπιού με βιολογικό ταχίνι Έβρου και πευκόμελο Χαλκιδικής. Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα αλά Greca στον φούρνο, με ελληνικές πρώτες ύλες(μοτσαρέλα που φτιάχνει η οικογένεια Μπέκα με βουβαλίσιο γάλα από τα χωριά γύρω από τη λίμνη Κερκίνη και ελληνικά αλλάντικα ).

Στο bar, ο επικεφαλής βραβευμένος Δημήτρης Καϊταλίδης κάνει τα μαγικά του: mixed cocktails/παραλλαγές με twist από ελληνικά υλικά και σταθερά προσανατολισμένος στο sustainability, εκμεταλλευόμενος και ανακυκλώνοντας κάθε υλικό. Η κάρτα ποτών ολοκληρώνεται με smoothies, φυσικούς χυμούς και ροφήματα από ελληνικά βότανα και βιοδυναμικά/οργανικά ελληνικά κρασιά.

FacebookInstagram

Falafel Taste Middle East

Πριν έξι χρόνια, ήρθε και άλλαξε τους κανόνες του street food στη Θεσσαλονίκη, συστήνοντας τη λιβανέζικη κουζίνα στους Έλληνες και καθιστώντας την αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινή διατροφικής μας κουλτούρας.

Συνεχίζοντας να συνδυάζει λιβανέζικες με μεσογειακές γεύσεις, από φέτος, το βρίσκουμε και στη Στοά Μοδιάνο. Μέσα από την κουζίνα του, ξεφεύγουν τα αρώματα από τα μπαχάρια και ταξιδεύουν σε όλη την Αγορά, ξυπνώντας τις αισθήσεις σε κάθε επισκέπτη και περαστικό. Είσαι στο σωστό μέρος, λοιπόν, για ένα αυθεντικό λιβανέζικο φαλάφελ, σαν αυτά που δοκιμάζεις στη Βηρυτό, κάποιο vegan ή vegetarian πιάτο, κροκέτες kibbeh -σαν γεμιστά κεφτεδάκια με πλιγούρι και κουκουνάρια-, γεμιστές πίτες με λαχανικά σε λιβανέζικη εκδοχή, ολόφρεσκες σαλάτες και υπέροχες σούπες. Δεν απουσιάζουν τα all time classics, μπαμπαγκανούς, χούμους, σως ταχίνι, φατούς και ταμπουλέ, ενώ ο εξαιρετικός γύρος σόγιας απευθύνεται στους veganς, και όχι μόνο.

Στο Falafel, η ποιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη: όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται από χειροποίητα και φρέσκα υλικά, με αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Ανάλογα τα πιάτα που θα επιλέξεις, ζήτα το αράκ, που είναι το τσίπουρο της Μέσης Ανατολής, ή ζεστό κρασί και απόλαυσε τα αρώματα, τα χρώματα και τις γεύσεις, που μπορεί να έρχονται από μακριά, αλλά είναι τόσο οικεία στις αισθήσεις μας.

Facebook, Instagram

ΓΡΝ

Μια γεύση συνυφασμένη με τα μεσημέρια μας, τα ξενύχτια μας, την κουλτούρα μας και τη γευστική μας παράδοση. Τον γύρο που όλοι λατρεύουμε θα βρίσκουμε πλέον και στη Στοά Μοδιάνο στο πιο δημοφιλές ταχυφαγείο ελληνικής κρεατοφαγίας στην πόλη. Εδώ, όλα φτιάχνονται στο χέρι, με τις αυστηρότερες προδιαγραφές υγιεινής, εξασφαλίζοντας την κορυφαία ποιότητα που όλοι αναζητούμε στο φαγητό μας εκτός σπιτιού.

Με πολλές αναφορές σε στοιχεία της ελληνικής παράδοσης, το μαγαζί ακολουθεί τα πρότυπα των υπόλοιπων καταστημάτων της αλυσίδας, με καθιστικά, αλλά και τη δυνατότητα για take away και delivery, ώστε να απολαμβάνετε όπου κι αν βρίσκεστε τις αγαπημένες σας λιχουδιές.

Εκτός από τον επικό γύρο, τα σουβλάκια, οι πανσέτες και τα λουκάνικα ολοκληρώνουν τον κατάλογο, με top προτάσεις τη Γουρουνιά, το Θρεφτάρι, την Τσομπανόπιτα, το Μοντέλο και το Διπλωτό, για τους απαιτητικούς. Όλα τα προϊόντα του παρασκευάζονται καθημερινά από κορυφαίες, φρέσκες πρώτες ύλες, συνθέτοντας ένα meat spot τόσο απλό, αλλά συγχρόνως και τόσο καλό για όσους επιθυμούν όχι μόνο ποιοτικό, αλλά και απολαυστικό φαγητό.

Facebook,  Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα