Τα καλύτερα events γαστρονομίας και οίνου τις επόμενες μέρες στην πόλη

Σημείωσε στην ατζέντα σου όσα δεν πρέπει να χάσεις!

Parallaxi
τα-καλύτερα-events-γαστρονομίας-και-οίνου-τ-1281708
Parallaxi

Τρία μοναδικά events οίνου και γαστρονομίας, σε περιμένουν να τα απολαύσεις . Ανακάλυψέ τα!

Ισπανική Γαστρονομική Εμπειρία στο GO BRUNCH του Hyatt Regency Thessaloniki

 Το Hyatt Regency Thessaloniki, σε συνεργασία με την Estrella υποδέχεται τον Executive Chef Juanjo Martinez από το Hyatt Regency Barcelona Tower για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στο πλαίσιο του καθιερωμένου GO BRUNCH.

Την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2025, από τις 13:00 έως τις 17:00, το εστιατόριο Αμβροσία μεταμορφώνεται σε ένα αυθεντικό ισπανικό γαστρονομικό προορισμό. Ο διακεκριμένος σεφ Juanjo Martinez θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό μενού που συνδυάζει παραδοσιακές ισπανικές συνταγές με σύγχρονες τεχνικές. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν live cooking stations, όπου θα παρασκευάζονται επιτόπου εμβληματικά πιάτα της ισπανικής κουζίνας, συμπεριλαμβανομένης της αυθεντικής Tortilla Española και της παραδοσιακής Paella Mixta. Το μενού περιλαμβάνει επίσης μια εκτενή ποικιλία από tapas, παραδοσιακά πρωινά, σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά, κυρίως πιάτα και αυθεντικά ισπανικά επιδόρπια.

Το GO BRUNCH αποτελεί μέρος της γαστρονομικής σειράς εκδηλώσεων του Hyatt Regency Thessaloniki, που φέρνει στη Θεσσαλονίκη καταξιωμένους σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας στους επισκέπτες μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

ANAΛΥΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

Live Breakfast Cooking Station

Tortilla Española:Κλασική ισπανική ομελέτα – Παρασκευάζεται επιτόπου με αυγά, πατάτες και κρεμμύδια, σερβίρεται με σάλτσα αϊολί ή χωριάτικο ψωμί

Παραδοσιακά Πρωινά

Pan con Tomate y Jamón Ibérico: Φρυγανισμένο ψωμί με τριμμένη ντομάτα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ιβηρικό χοιρομέρι

Huevos a la Flamenca: Αυγά φούρνου με τσορίθο, πιπεριές και ντομάτα

Bikini Catalán: Ζεστό σάντουιτς με ιβηρικό χοιρομέρι και τυρί Manchego

Tostadas con Miel y Requesón: Χωριάτικο ψωμί με ανθότυρο, μέλι ανθέων και καρύδια

Empanada Gallega: Πίτα με τόνο σε ελαιόλαδο, κρεμμύδι και πιπεριές, σάλτσα ντομάτας, βραστό αυγό, ψημένη μέχρι να ροδίσει

Live Cooking Station Σαλάτας και Κρύων Ορεκτικών

Gazpacho Andaluz: Σερβίρεται σε ποτήρια με γαρνιτούρες όπως βραστό αυγό, τραγανό χοιρομέρι και κρουτόν

Κρύα Πιάτα

Salpicón de Marisco: Σαλάτα θαλασσινών με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

Manchego Cheese and Quince Salad: Σαλάτα με τυρί Manchego, κυδώνι, καρύδια, ρόκα και βινεγκρέτ από sherry

Esqueixada de Bacalao: Καταλανική σαλάτα με ψίχα μπακαλιάρου, ελιές και πιπεριές

Ensalada de Garbanzos: Σαλάτα με ρεβίθια και ψητές πιπεριές, κύμινο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Boquerones en Vinagre: Γαύρος μαριναρισμένος σε ξύδι, συνοδεύεται με τραγανό ψωμί και ελιές

Pimientos rellenos: Πιπεριές Piquillo γεμιστές με πατέ μπακαλιάρου, σερβίρονται κρύες με απαλή σάλτσα πιπεριάς

Charcuteria Iberica embutidos: Ποικιλία ιβηρικών αλλαντικών και ισπανικών τυριών, σερβίρεται με αμύγδαλα Marcona και ψωμί με ντομάτα

Basque Gildas and Pintxos: Σουβλάκια με ελιές, αντζούγιες και καυτερές πιπεριές

Anchoas con Pan con Tomate: Ταρτάρ ντομάτας με αντζούγιες Cantabrian, ελαιόλαδο και κάπαρη

Ζεστά Ορεκτικά και Συνοδευτικά

Live Cooking Station

Croquetas de jamon o setas: Κροκέτες με ιβηρικό χοιρομέρι ή μανιτάρια – Τηγανίζονται τη στιγμή της παραγγελίας, τραγανές απέξω και κρεμώδεις μέσα

Ζεστά Πιάτα

Patatas Bravas: Με σάλτσα μπράβας και σπιτική αϊολί

Pimientos del Padrón: Πιπεριές Padrón σοταρισμένες με νιφάδες αλατιού

Calamares a la Andaluza: Καλαμάρι τηγανητό σε κουρκούτι, σερβίρεται με αϊολί λεμονιού

Setas salteadas con Ajo y perejil: Μανιτάρια σοταρισμένα με σκόρδο και μαϊντανό

Alcachofas confitadas: Αγκινάρες κονφί με ιβηρικό χοιρομέρι, τραγανές απέξω και τρυφερές μέσα

Κυρίως Πιάτα

Live Cooking Station

Paella Mixta: Ανάμεικτη παέγια (θαλασσινά και κοτόπουλο) – Μαγειρεμένη σε μεγάλο τηγάνι παέγιας με ρύζι bomba, σαφράν και σπιτικό ζωμό

Κυρίως Επιλογές

Bacalao a la Vizcaína: Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές choricero

Cerdo al Horno:  Γουρουνόπουλο γάλακτος ψημένο σε στυλ Segovia – Τραγανό και ζουμερό, σερβίρεται με ψητές πατάτες

Fideuá de Mariscos: Με καβουρδισμένα λεπτά ζυμαρικά, γαρίδες και καλαμάρι

Fricandó de Ternera: Παραδοσιακό μοσχάρι στιφάδο με κόκκινο κρασί και μπαχαρικά

Επιδόρπια

Churros con Chocolate: Σερβίρονται με πηχτή ζεστή σοκολάτα

Crema Catalana: Με καραμελωμένη κρούστα ζάχαρης

Tarta de Santiago: Κέικ αμυγδάλου με ζάχαρη άχνη

Leche Frita: Με κανέλα και ζάχαρη

Flan de Huevo Casero: Σπιτική κρέμα καραμελέ

Arroz con Leche a la Asturiana: Κρεμώδες ρυζόγαλο αρωματισμένο με κανέλα και λεμόνι

Torrijas Caramelizadas: Με μέλι και πορτοκάλι

Milhojas de Nata y Crema: Με τραγανά φύλλα σφολιάτας και ζάχαρη άχνη

*Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2025, Ώρα: 13:00 – 17:00, στο Εστιατόριο Αμβροσία, HyattRegencyThessaloniki, Τιμή: 56€ κατ’ άτομο (συμπεριλαμβάνεται κρασί)

Για προκρατήσεις, επισκεφθείτε το: https://shorturl.at/r0pNk  , Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: Τηλέφωνο: 2310-401411

Βρες το Χρυσό: 15 ώρες πριν από την έναρξη του 25ου Thessaloniki Wine & Spirits Trophy, με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη, Master of Wine

Δεξκα πέντε ώρες πριν από την έναρξη του 25ου Thessaloniki Wine & Spirits Trophy ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, πρώτος Έλληνας Master of Wine, θα σας καθοδηγήσει σε μια μοναδική εμπειρία. Με την μοναδική του προσέγγιση κάθε δοκιμή αποκτά μοναδική αξία. Η τέχνη της γευσιγνωσίας δεν είναι απλώς μια εμπειρία, αλλά μια εξερεύνηση, μια δύναμη που αποκαλύπτει και συγκρίνει γεύσεις. Φανταστείτε να κάθεστε στη θέση των κριτών για μία ώρα, έτοιμοι να δοκιμάσετε, να συγκρίνετε και να ανακαλύψετε με φόντο μια ατμόσφαιρα γεμάτη αρώματα. Εάν θέλετε να γίνετε μέρος αυτής της διαδραστικής εμπειρίας, συμπληρώστε τη φόρμα στο link in bio στο Instagram. Σας περιμένουν 12 μοναδικά δείγματα και μια εξερεύνηση που μόνο το Thessaloniki Wine & Spirits Trophy μπορεί να προσφέρεi

Η δοκιμή θα διαρκέσει 1 ώρα και θα πραγματοποιηθεί στο Roof Garden του Mediterranean Palace στις 17.00, τη Δευτέρα 24/02.

*Δευτέρα 24/02, στις 17.00, στο Roof Garden του Mediterranean Palace

Wine Club THESSALONIKI’96  «Ελληνικές & διεθνείς ποικιλίες κάτω από το ραντάρ… »

Λαγόρθι, Ρωμέικο, Τινακτόρωγος, Μονεμβασιά, Σιδερίτης, Σεριφιώτικο, Βλάχικο, Μαύρο Καλαβρυτινό… Ελληνικές, σπάνιες ποικιλίες, που αργά αλλά σταθερά τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Αλλά και Riesling, Gewürztraminer, Tempranillo, Refosco… διεθνείς ποικιλίες που δοκιμάζουν τον εγκλιματισμό τους στην Ελλάδα. Θα τις γνωρίσουμε στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96, δοκιμάζοντας τα κρασιά τους.

Σημειώστε, λοιπόν, στην ατζέντα σας την ημερομηνία: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 πραγματοποιούνται σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000).

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε στο 2310 888311 ή στο [email protected]. Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 29η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους. Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων. Στις συναντήσεις:

  • θα απολαύσετε 2 ώρες ενημέρωσης και γευστικής δοκιμής
  • θα δοκιμάσετε κρασιά σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα
  • θα γνωρίσετε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το κρασί
  • θα μάθετε πώς να δοκιμάζετε σωστά το κρασί, πώς να το αξιολογείτε και να το περιγράφετε.

*Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025, στο The Met Hotel, Πληροφορίες: www.wineplus.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα