Τα καλύτερα γαστρονομικά events της εβδομάδας
Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε τις επόμενες ημέρες!
Εικόνα Unsplash
Τρία νέα υπέροχα γαστρονομικά events έρχονται στη πόλη. Πάρε την ατζέντα σου και σημείωσε όσα δεν πρέπει να χάσεις. Ιδού:
KORU inspired cuisine: Γιορτάζει τον πρώτο του χρόνο με ένα μήνα γεμάτο γεύσεις και εκπλήξεις!
Στο εστιατόριο KORU inspired cuisine με μεγάλη χαρά και περηφάνια γιορτάζει την πρώτη του επέτειο! Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, δεσμεύτηκε να προσφέρει στους πελάτες του μια μοναδική εμπειρία ελληνικής δημιουργικής κουζίνας και η θερμή τους υποστήριξη έχει δώσει τη δύναμη να συνεχίσουν αυτό το ταξίδι. Η ιδέα γεννήθηκε από την αγάπη για την ελληνική κουζίνα και την επιθυμία της δημιουργικής ομάδας να δώσει μια σύγχρονη και δημιουργική πινελιά στις παραδοσιακές συνταγές. Συνοδοιπόρος σε αυτό υπήρξε ασφαλώς και ο πλούσιος ελληνικός αμπελώνας, με μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα 60 και πλέον κρασιών από ελληνικά οινοποιεία, με ετικέτες αγαπημένες αλλά και νέες. Φιλοσοφία του Koru ήταν και είναι το sharing food που φέρνει πιο κοντά την παρέα. Το να μοιράζεσαι κοινές γεύσεις και συγκινήσεις, αλλά και μια συνολική εμπειρία γεύσης και ευχάριστων στιγμών, σε ένα όμορφο και προσεγμένο περιβάλλον. Για όλους αυτούς του λόγους ολόκληρο τον Ιούνιο το Koru γιορτάζει και προσφέρει γευστικές και οινικές εμπειρίες σε όλους τους επισκέπτες.
Τετάρτη 5 Ιουνίου – Όλοι μαζί γινόμαστε μία παρέα
Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη 5 Ιουνίου, με ένα all day επετειακό event με ένα επετειακό set menu (και επιπλέον επετειακό vegan menu) σχεδιασμένο ειδικά για το σκοπό αυτό, μουσικές επιλογές από τον dj Meaux (Θανάση Μωραϊτη) που θα σας φτιάξουν περισσότερο τη διάθεση και δώρο 1 φιάλη κρασί για δύο έως 4 άτομα! Το event ξεκινάει από το μεσημέρι, από τις 14:00, με το επετειακό set menu και τη συνοδεία του κρασιού και από τις 20:30 το βράδυ, όλοι όσοι παρευρεθείτε, θα ενωθείτε σε ένα ενιαίο τραπέζι για να γνωριστείτε και να γίνετε όλοι μαζί μια παρέα!
Ατομικό Μενού (30€/άτομο) και και δώρο 1 φιάλη κρασί για δύο έως 4 άτομα
Επετειακό Μενού
Welcome: Δροσερό γκασπάτσο αγγουριού με dots σφέλας
Ορεκτικό: Κέικ γαρίδας με μπέικον προβατίνας, πατάτα και αρωματικά βότανα
Σαλάτα: Πολύχρωμο στεφάνι με πράσινη σαλάτα και φρέσκο δυόσμο, ντοματίνια και καρπούζι με μους φέτας
Κυρίως Πιάτο: Κατσικάκι φρικασέ με αρωματικά χόρτα ή Φιλέτο μυλοκόπι θαλάσσης σε σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης και καλοκαιρινό ρατατούιγ
Επιδόρπιο : Δροσερή κρέμα λάιμ με μαρέγκα, καραμελωμένα φουντούκια και φλοίδες λευκής σοκολάτας
Δώρο 1 φιάλη κρασί για δύο έως 4 άτομα – Επιλογή από λευκό (Τρυγίας, Κτήμα Φουντή), ροζέ (Ροζέ, Κτήμα Φουντή ημίξηρο) και κόκκινο κρασί (Ναουσαία, Κτήμα Φουντή)
Επετειακό Μενού Vegan
Welcome: Δροσερό γκασπάτσο αγγουριού
Σαλάτα: Πολύχρωμο στεφάνι με πράσινη σαλάτα και φρέσκο δυόσμο, ντοματίνια και καρπούζι
Κυρίως Πιάτο: Ο βραβευμεvος Veggie γύρος μας με μανιτάρια πλευρώτους σωταρισμένα σε μείγμα μπαχαρικών, με ροδίτικη λαδόπιτα, πράσινη σαλάτα και vegan μαγιονέζα
Επιδόρπιο : Καραμελωμένο φουντούκι, σορμπέ λεμόνι και γλυκό του κουταλιού φράουλα
Δώρο 1 φιάλη κρασί για δύο έως 4 άτομα – Επιλογή από λευκό (Τρυγίας, Κτήμα Φουντή), ροζέ (Ροζέ, Κτήμα Φουντή ημίξηρο) και κόκκινο κρασί (Ναουσαία, Κτήμα Φουντή)
Όλο τον Ιούνιο
Όλο τον Ιούνιο θα μπορείτε να απολαύσετε το επετειακό set menu μαζί με δώρο το πρώτο ποτήρι κρασί! Φυσικά θα είναι διαθέσιμα και όλα τα υπόλοιπα πιάτα του καταλόγου!
Κάθε Τέταρτη του Ιουνίου
Κάθε Τετάρτη του Ιουνίου θα μπορείτε να απολαμβάνετε τη δεύτερη φιάλη κρασί με 50% έκπτωση!
Κάθε Σάββατο του Ιουνίου
Κάθε Σάββατο του Ιουνίου, το μεσημεράκι το Koru θα σας περιμένει με ένα μοναδικό live που θα δροσίζει τα μεσημέρια σας και θα σας αποχαιρετά με δώρο ένα υπέροχο cocktail!
…καθώς και άλλες εκπλήξεις!
*KORU inspired cuisine, Ολύμπου 15, Θεσσαλονίκη, 54630, www.koru.gr, Social Media: @koru.inspired.cuisine Τηλέφωνο κρατήσεων: 231 700 9600 & 6974066997, Υπεύθυνος επικοινωνίας: Καραϊλή Πελαγία
Ημέρες Κεφαλονίτικης Γαστρονομίας στο Makedonia Palace
Η πλούσια κουζίνα της Κεφαλονιάς καταφθάνει στην κουζίνα του Salonika Restaurant στο Makedonia Palace και ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου με την ομάδα του υποδέχονται τον Κεφαλονίτη chef Γιώργο Αντωνέλλο για ένα ταξίδι στις αυθεντικές γεύσεις και τα αρώματα του νησιού.
Στις 7, 8 και 9 Ιουνίου, στο Salonika Restaurant μέσα από το μενού Κεφαλονιάς οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Κεφαλονίτικη γαστρονομία. Αυθεντικές γεύσεις της Κεφαλονιάς μέσα από πιάτα όπως η Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, το κουνέλι λαγωτό, η αγκινάρα τηγανιτή, θα πρωταγωνιστούν, ενώ το μοναδικό terroir της Κεφαλονιάς θα αναδειχθεί μέσα από τη wine list. Ρομπόλα, μαυροδάφνη βοστιλίδι και μοσχάτο είναι μερικές από τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού που περιλαμβάνει η λίστα με κρασιά από τα τοπικά οινοποιεία.
Σας προσκαλούμε να μας συνοδεύσετε σε αυτήν τη γαστρονομική εμπειρία και να ανακαλύψετε τη γαστρονομική κουλτούρα της Κεφαλονιάς στο Salonika Restaurant.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2310 897176.
*7, 8 και 9 Ιουνίου 2024, Salonika Restaurant, Makedonia Palace Hotel, www.makedoniapalace.com