Τα καλύτερα γαστρονομικά events της εβδομάδας
Ανακάλυψε όσα ωραία έρχονται στην πόλη τις επόμενες ημέρες!
Εικόνα: Unsplash
Υπέροχες γεύσεις και γαστρονομικές εμπειρίες φέρνει στην πόλη η Food & Drinks by Detrop, ενώ η Παγκόσμια Ημέρα του Ξινόμαυρου επιφυλάσσει ωραίες γαστρονομικές βραδιές σε αγαπημένα μαγαζιά της πόλης. Ανακάλυψέ τα!
Wine Pairing Event στο Aelios Petra
Ημέρα Ξινόμαυρoυ στο Makedonia Palace
*Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, Salonica Restaurant (Μ. Αλεξάνδρου 2)
Στη Θεσσαλονίκη, στο “The Wine Hub”, την έδρα της Ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”, προτείνεται για το κοινό μια σειρά γευστικών δοκιμών αφιερωμένων στο Ξινόμαυρο. Σε 3 διαφορετικές ροές (16:00, 18:00 και 20:00), οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις εκφράσεις της ποικιλίας μέσα από 3 θεματικά flights. Κάθε γευστική δοκιμή είναι σχεδιασμένη ώστε να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ξινόμαυρου και να εμβαθύνει στη γνώση της ποικιλίας.
Οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος γιορτάζουν το Ξινόμαυρο!
Στη Θεσσαλονίκη, στο “The Wine Hub”, την έδρα της Ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”, προτείνεται για το κοινό μια σειρά γευστικών δοκιμών αφιερωμένων στο Ξινόμαυρο. Σε 3 διαφορετικές ροές (16:00, 18:00 και 20:00), οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις εκφράσεις της ποικιλίας μέσα από 3 θεματικά flights. Κάθε γευστική δοκιμή είναι σχεδιασμένη ώστε να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ξινόμαυρου και να εμβαθύνει στη γνώση της ποικιλίας.
- Ημερομηνία: Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024
- Ροή: 16:00-17:30, 18:00-19:30 και 20:00-21:30
- Τοποθεσία: The Wine Hub, Ολυμπίου Διαμαντή 2
- Περιοχή: Δικαστήρια – Κέντρο Θεσσαλονίκης
- Κόστος Συμμετοχής: 10€ (με κράτηση)
- Κράτηση Θέσης: https://shorturl.at/i9ztn
Πληροφορίες για την ένωση “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”, το προφίλ, τους στόχους, τα οινοποιεία-μέλη και τις δράσεις της (εκδηλώσεις, οινοτουρισμός, εκπαιδευτικά σεμινάρια, το “The Wine Hub” και άλλα), μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.winemakersofnorthgreece.gr
Η Food & Drinks Expo by Detrop σερβίρει καινοτομία στα κοκτέιλ της Θεσσαλονίκης
Με φρέσκες δράσεις, εξωστρεφή προσέγγιση και καινοτόμες προτάσεις στον χώρο των τροφίμων και ποτών, η φετινή έκθεση Food & Drinks by Detrop της ΔΕΘ – HELEXPO ανεβάζει τον πήχη της εμπειρίας.
Αν αγαπάτε τα κοκτέιλ, δεν θα θέλετε να χάσετε τη δράση Signature Cocktail της έκθεσης Food & Drinks International Expo by Detrop της ΔΕΘ – HELEXPO! Κορυφαία μπαρ της Θεσσαλονίκης μας συστήνουν γευστικές δημιουργίες με πρωταγωνιστή το cold brew, παντρεύοντας τον πλούσιο χαρακτήρα του καφέ με ξεχωριστά υλικά και ευφάνταστες τεχνικές bartending. Ελάτε να ανακαλύψετε τι συμβαίνει όταν η καινοτομία συναντά τη γεύση!
Τα 5 Μπαρ και τα Signature Cocktail τους
- Apallou Bar – Ristorante Italiano
Τίτλος Cocktail: Negroni Al Caffe
Υλικά: London Dry Gin, Italian Bitter Liqueur, Sweet Vermouth, Cacao, Cold Brew Coffee Ένα κλασικό Negroni, που ανανεώνεται με την προσθήκη cold brew και νότες κακάο, δημιουργώντας μια έντονη γευστική εμπειρία που θυμίζει Ιταλία με μια αίσθηση… καφεΐνης!
- Aristotél
Τίτλος Cocktail: Aristotel Fashion
Υλικά: Jameson, Cold Brew Coffee, Orange Bitter
Ένα διαχρονικό Old Fashioned με την υπογραφή του Aristotél, το οποίο συνδυάζει τον αυθεντικό χαρακτήρα του ουίσκι με το δυναμικό άρωμα του cold brew και μια φρέσκια νότα πορτοκαλιού.
- The Blue Cup | Creative Bar
Τίτλος Cocktail: Cup N’ Passion
Υλικά: Rum Blend, Cold Brew, Passion, Vanilla, Champagne Acidity
Αυτό το κοκτέιλ πειραματίζεται με τη γεύση του passion fruit και τη βανίλια, ενώ η προσθήκη της champagne acidity του δίνει μια αναζωογονητική φινέτσα – μια δημιουργία γεμάτη πάθος!
- Cin Cin
Τίτλος Cocktail: Wake Up Call
Υλικά: 42 Below Vodka, Cold Brewed Coffee, Mango, Amaretto Milk Foam, Tropical Fruits Crumble
Με το εντυπωσιακό αφρόγαλα amaretto και το crumble τροπικών φρούτων, το Wake Up Call είναι το τέλειο “ξύπνημα” για τους λάτρεις των κοκτέιλ, συνδυάζοντας τη γλυκιά και πλούσια γεύση του mango και του cold brew.
- TriBeCa Cocktail bar & Japanese grill
Τίτλος Cocktail: Wake Up Bubble
Υλικά: Italian Sweet Vermouth, Homemade Falernum, Cold Brew Coffee, Top up Indian Tonic Το Wake Up Bubble σάς καλεί να δοκιμάσετε κάτι πραγματικά ξεχωριστό: με βάση το cold brew, το οποίο συνδυάζεται με ιταλικό vermouth και την αρωματική φρεσκάδα του tonic.
Τι να Περιμένετε:
- Μοναδικές Γεύσεις: Κάθε bar θα σας εκπλήξει με το δικό του signature cocktail, φτιαγμένο με μεράκι και φαντασία, για μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
- Νέες Τάσεις: Εξερευνήστε τις τελευταίες τάσεις στον κόσμο των cocktail και ανακαλύψτε τις νέες δυνατότητες που προσφέρει το cold brew στη mixology.
- Καινοτομία στην Ποτήρι: Για λίγες μόνο μέρες, αυτά τα bars της πόλης σάς καλούν σε μια γευστική εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε εύκολα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Signature Cocktail και την Food & Drinks International Expo by Detrop, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.foodanddrinks-expo.gr/signature-cocktail.
Αυτή η δράση σας προσκαλεί να γνωρίσετε τη δημιουργικότητα των bars της Θεσσαλονίκης και να ζήσετε μια γιορτή της γεύσης και της καινοτομίας. Στην υγειά σας!
Η δράση Signature Cocktail υποστηρίζεται από την Ανώτερη Σχολή Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi και τον Βαλάντη Λαμπριανίδη της εταιρείας VALENIO specialty coffee, ενισχύοντας τη σύνδεση με κορυφαίους επαγγελματίες στον χώρο της γαστρονομίας και του καφέ.
All about Gastronomy στη FOΟD & DRINKS by Detrop
Η ανανεωμένη FOOD&DRINKS International Expo by Detrop, έρχεται 1-3 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με το μήνυμα Eat Locally, think globally και με στόχο να συστήσει το «σήμερα και το αύριο» των τροφίμων, των ποτών, αλλά και των σύγχρονων τάσεων στη γαστρονομία.
Το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, ανάμεσά τους το All about gastronomy, με τη συνεργασία της HELEXPO και της εξειδικευμένης εταιρείας στη διοργάνωση εκδηλώσεων γαστρονομίας, Chef Stories, θα δώσει τη δυνατότητα στους εκθέτες της για στοχευμένη προβολή και προσέλκυση εμπορικών επισκεπτών από τη διεθνή αγορά, παρουσιάζοντας θεματικά σαλόνια και προσφέροντας μια νέα εμπειρία γνωριμίας των επισκεπτών με τα προϊόντα.
Με μια σύγχρονα σχεδιασμένη και καθοδηγούμενη βιωματική εμπειρία γευσιγνωσίας και το σχετικό storytelling, θα αναδειχθεί η μοναδικότητα, η καινοτομία, η παράδοση, οι ιδιαιτερότητες των προϊόντων των εκθετών-παραγωγών, που συμμετέχουν στο εκθεσιακό γεγονός μέσα από τα θεματικά σαλόνια:
The Pairing Bar Εκλεκτά Κρασιά, Αποστάγματα και Μπίρες συνδυασμένα ιδανικά με τυριά, αλλαντικά, αλείμματα, τουρσιά, ελιές, deli προϊόντα, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αρτύματα *Με σύστημα κρατήσεων εδώ: https://www.foodanddrinks-expo.gr/the-pairing-bar-2024/
Herbs n’ Honey
Βότανα και μέλι ο τέλειος συνδυασμός των ελληνικών superfoods
Παρασκευή 1/11 & Κυριακή 3/11, ώρα 12.30 / Διάρκεια 45’ – 60’
*δεν απαιτείται κράτηση
Dairy Exploration
Τυριά, Γιαούρτι, Γαλακτοκομικά κλασικά κι αγαπημένα vs νέα και καινοτόμα
Σάββατο 2/11 & Κυριακή 3/11, ώρα 15.00/ Διάρκεια 45’ – 60’
*δεν απαιτείται κράτηση