Taste Atlas: Η μπουγάτσα στο top 3 των καλύτερων πρωινών του κόσμου

Το έδεσμα από τη Βόρεια Ελλάδα που τρώγεται ως πρωινό και... όχι μόνο.

Parallaxi
taste-atlas-η-μπουγάτσα-στο-top-3-των-καλύτερων-πρωι-920759
Parallaxi

Μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις «τοπ» κουζίνες του πλανήτη , η Ελλάδα απέσπασε ακόμη μία διάκριση, αυτήν τη φορά στην κατηγορία «το καλύτερο πρωινό του κόσμου για το 2023».

Αναλυτικότερα, στη λίστα που δημοσίευσε το Taste Atlas, η πατροπαράδοτη μπουγάτσα αναδείχθηκε στην τρίτη θέση παγκοσμίως.

Το έδεσμα από τη Βόρεια Ελλάδα που τρώγεται ως πρωινό και… όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα, με άριστα το 5, η μπουγάτσα συγκέντρωσε βαθμολόγια 4,58 ισοβαθμώντας με ένα άλλο βραζιλιάνικο έδεσμα.

«Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή, χωριάτικη ελληνική πίτα που αποτελείται από φύλλο ζαχαροπλαστικής με γέμιση κρέμας σιμιγδαλιού, αν και υπάρχουν παραλλαγές με κιμά ή τυρί. Το όνομα του πιάτου είναι παράγωγο της οθωμανικής λέξης πογάτσα, που δηλώνει μια πίτα γεμάτη με τυρί.

Η μπουγάτσα έχει καταγωγή από τη βυζαντινή περίοδο, όταν η Κωνσταντινούπολη ήταν ελληνική, και ξεκίνησε ως ζύμη που γεμιζόταν με πολλές γλυκές και αλμυρές γεμίσεις. Με την πάροδο του χρόνου, η μπουγάτσα εξελίχθηκε ώστε να ενσωματώνει ένα αραιό, χειροποίητο φύλλο ζαχαροπλαστικής. Καθώς πολλοί Τούρκοι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, η μπουγάτσα έγινε σπεσιαλιτέ των Σερρών και της Θεσσαλονίκης», αναφέρει το Taste Atlas.

Το πιάτο από τη Σερβία που αναδείχθηκε στην πρώτη θέση των καλύτερων πρωινών του κόσμου:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα