Γευση

Τιμώντας τη σπουδαία μαγείρισσα της Χαλκιδικής Γιώτα Κουφαδάκη

Στην Ακτή Ελιάς σε ένα αγροτικό σπίτι 100 χρόνων πάνω από το κύμα της θάλασσας, η κυρία Γιώτα από την Ικαρία αποθέωσε για χρόνια απλές Ελληνικές γεύσεις και πιάτα με ντόπια υλικά .

Parallaxi
τιμώντας-τη-σπουδαία-μαγείρισσα-της-χ-1028895
Parallaxi

Το ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort στη Βουρβουρού Χαλκιδικής την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουλίου διοργανώνει δυο δείπνα προς τιμήν της Γιώτας Κουφαδάκη. Πιο συγκεκριμένα, η σπουδαία μαγείρισσα της “Μπουκαδούρας” μαζί με τον σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, τον επικεφαλής σεφ του ξενοδοχείου Δημήτρη Παμπόρη και την ομάδα του, θα μαγειρέψουν δυο βραδιές στο πολυβραβευμένο εστιατόριο Bubo.

Το μενού των πέντε σταδίων, συνοδευόμενο από αντίστοιχο pairing με κρασιά, βασίζεται σε πιάτα τα οποία δείχνουν την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά που αφήνει η πρέσβειρα της χαλκιδικιώτικης κουζίνας. Μιας κουζίνας που είχε ως θεμελιώδεις αξίες την εποχικότητα, την παράδοση, την τοπική πρώτη ύλη και τον σεβασμό. Από τους διάσημους κολοκυθοανθούς μέχρι το κεφτεδάκι κιτρινόπτερου τόνου, τον μουσακά-σταρ και την πολυσυζητημένη σουσαμόπιτα από τη Νικήτη, οι παρευρισκόμενοι θα θυμηθούν όλους αυτούς τους λόγους που κατέστησαν τη Γιώτα Κουφαδάκη έναν μαγειρικό θρύλο.

«Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ξενοδοχείου στόχος μας ήταν να αναπτυχθούμε χέρι-χέρι με την τοπική κοινωνία. Στηρίζουμε τους παραγωγούς του τόπου, αξιοποιούμε τα προϊόντα του, συνεχίζουμε τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής, ενισχύουμε τις παραδοσιακές τεχνικές και επενδύουμε συνεχώς σε νέες συνεργασίες. Η διήμερη εκδήλωση για να εκφράσουμε τον σεβασμό και τον θαυμασμό μας στη Γιώτα Κουφαδάκη, η οποία διατήρησε τη γαστρονομική παράδοση και διαφήμισε τη Χαλκιδική, είναι ακόμη μια προσπάθεια να συνδεθούμε ουσιαστικά με τον τόπο, τιμώντας μία από τις πρωταγωνίστριες του », δήλωσε η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, ιδιοκτήτρια του Ekies All Senses Resort.

Μάλιστα, το ξενοδοχείο φέτος για πρώτη χρονιά άρχισε να έχει σημαντική παραγωγή λαχανικών και μυρωδικών από το βιολογικό του αγρόκτημα, καλλιεργώντας μια φιλοσοφία από το «χωράφι στο πιάτο». Πολλά από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο μενού προέρχονται από τον κήπο του Ekies All Senses Resort.

Τα δείπνα ξεκινoύν στις 20:30. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 23750-91000 ή στείλετε e-mail στο operation@ekies.gr

Στην Ακτή Ελιάς σε ένα αγροτικό σπίτι 100 χρόνων πάνω από το κύμα της θάλασσας, η κυρία Γιώτα από την Ικαρία αποθέωσε για χρόνια απλές Ελληνικές γεύσεις και πιάτα με ντόπια υλικά . Προσκύνημα για δυο δεκαετίες όσων γνώρισαν την απλότητα και τη δύναμη της ελληνικής κουζίνας.

Η κυρία Κουφαδάκη έφτασε στη 45η θέση στην κατάταξη των 100 πιο επιδραστικών Ελλήνων σεφ σύμφωνα με το FNL.

Αυτοδίδακτη μαγείρισσα Γιώτα Κουφαδάκη μαζί με τον αδελφό της αποφάσισαν να μετατρέψουν το οικογενειακό σπίτι στη Νικήτη σε εστιατόριο με έμφαση στα εποχικά προϊόντα υπηρέτησε με αγάπη τις ελληνικές γεύσεις.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα