Το 13o Sani Gourmet έφερε τα ανατέλλοντα αστέρια της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής

Στη 13η του επέτειο και στην τρίτη ανάπτυξη της θεματικής ενότητας Rising Stars, το Sani Gourmet ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Parallaxi
το-13o-sani-gourmet-έφερε-τα-ανατέλλοντα-αστέρια-τη-323624
Parallaxi

Στη 13η του επέτειο και στην τρίτη ανάπτυξη της θεματικής ενότητας Rising Stars, το Sani Gourmet ολοκληρώθηκε με επιτυχία, κάτι που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι ο γαστρονομικός αυτός θεσμός έχει γίνει συνείδηση στους επαγγελματίες του χώρου, εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και στο κοινό που το στηρίζει κάθε χρόνο με θέρμη.

Στις κουζίνες των εστιατορίων “Water”, “Fresco”, “Katsu” και “Byblos” τα ανατέλλοντα αστέρια της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής έλαμψαν, παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους, με έμπνευση φέτος από τους τόπους καταγωγής ή διαμονής τους.

Η διοργάνωση είχε συμμετοχές από τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin Ιταλό Saverio Sbaragli, τον επί δεκαετία συνεργάτη και executive chef του “Hakkasan Group” Αμερικανοκορεάτη Akira Back, τον μινιμαλιστή Ολλανδό Remco Kuijpers, τον Γερμανό Bjorn Swanson, που κατάφερε να βραβευθεί με αστέρι Michelin έξι μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια του εστιατορίου του, “Golvet”, το γαστρονομικό “φαινόμενο” Alan Geaam, τον αυτοδίδακτο Λιβανέζο που κατέκτησε πρόσφατα το πρώτο του αστέρι Michelin και διαχειρίζεται πλέον τέσσερα εστιατόρια στο Παρίσι, τον δις βραβευμένος με αστέρι Michelin Αργεντινό με ιταλικές ρίζες Paulo Airaudo, τον καλλιτέχνη της fusion γαλλοϊαπωνικής κουζίνας Ιάπωνα Ryohei Kawasaki και τον Ιταλό Umberto de Martino, που μόλις κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin.

Από τις 11 έως τις 15 Μαΐου ολόκληρο το Sani Resort πλημμύρισε με γεύσεις, χρώματα και αρώματα. Το κοινό προσήλθε για να γευτεί, να παρακολουθήσει τη διαδικασία, να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα στο χώρο, διαμορφώνοντας άποψη για τα νέα ήθη που αναπτύσσονται στη γαστρονομική σκηνή διεθνώς.

Ανάμεσα στις εμπειρίες που έζησαν όσοι βρέθηκαν εκεί ήταν τα μοναδικά παγκοσμίου φήμης παγωτά Movenpick, το παγωμένο διαμάντι της ελβετικής γεύσης, διάσημα σε όλο τον κόσμο που ήρθε η ώρα να γευτούμε στη Χαλκιδική αλλά και σε πολλά σημεία της Θεσσαλονίκης. Ήταν το εντυπωσιακό φινάλε κάθε νύχτας στο Sani, με την αύρα της μαρίνας να συνοδεύει την υπέροχη καληνύχτα ενός ξεχωριστού παγωτού!

Τώρα αναμένουμε το 14ο Sani Gourmet, θα έχει πολλά περισσότερα να σας αποκαλύψει.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα