Γευση

Το Δια Ταύτα γίνεται 19 και το γιορτάζει!

Κλείσαμε ήδη τραπέζι για τα εορταστικά μενού με διεθνή χαρακτήρα!

Parallaxi
το-δια-ταύτα-γίνεται-19-και-το-γιορτάζει-995680
Parallaxi

Έναν χρόνο μετά την ενηλικίωσή του, το Δια Ταύτα μας προσκαλεί στα γενέθλιά του, σε μια εβδομάδα γεμάτη μεσογειακές γαστρονομικές εκπλήξεις και φινάλε μ’ ένα ανεπανάληπτο πάρτι!

Μια σύγχρονη γευστική ιστορία με παράδοση. Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την πορεία του Δια Ταύτα.

2004: Η Αλεξάνδρα Κυρανά συνεχίζει την πορεία του πατέρα της, που διατηρούσε κατάστημα τροφίμων στον ίδιο χώρο από το 1961, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εγκαινιάζει το εστιατόριό της στο διατηρητέο κτίριο της Βατικιώτου, χτισμένο στα πρότυπα της αρχιτεκτονικής του Εμπράρ, στον χώρο που είχε σχεδιαστεί για το Μπαζάρ (Αγορά) της πόλης, τη δεκαετία του 1920.

Φέτος, γιορτάζουμε τα 19α γενέθλιά του και την τιμητική τους έχουν η κυπριακή και μεσογειακή κουζίνα (Μαρόκο, Αίγυπτο, Μάλτα και Ισπανία). Προσανατολισμένο διαχρονικά στη μεσογειακή διατροφή, με εξαιρετικές πρώτες ύλες και με βάση τα τοπικά προϊόντα, ήδη στην κουζίνα του προετοιμάζονται οι συνταγές της θεματικής κουζίνας που θα γευτούμε σύντομα, όπως το Hobz-Biz-Zeit από τη Μάλτα, τα zaalouk και chicken kofta από το Μαρόκο, falafel, burgers με χαλούμι, paella θαλασσινών και πολλά ακόμα -σε special τιμές. Φυσικά, και δε θα απουσιάζουν από το ανανεωμένο μενού κλασικές αξίες, όπως το μοναδικό γιαουρτλού κεμπάπ, το χουνκιάρ μπεγιεντί και η μπερδεμένη τηγανιά.

Παράλληλα, θα επιδοθούμε στην απόλαυση του ελληνικού οίνου και ζύθου από τη νέα wine list, που φιλοξενεί προτάσεις όπως, η Μάμος αφιλτράριστη, η Salonikia honey pilsner και μια σειρά ροζέ κρασιά του καλοκαιριού από εξαιρετικά κτήματα.

Το εορταστικό επταήμερο ξεκινάει την Τετάρτη 19/4 και ολοκληρώνεται τέλος Απριλίου. Την αυλαία θα ρίξει το μεγάλο party με dj τον Αλέξανδρο Χαλκιά, από τις 14:00 μέχρι τις 20:00, και το καθιερωμένο live μετά τις 20:30, όπως κάθε βράδυ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/04/2023 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κυπριακές κούπες (κεφτεδάκια σε κρούστα από πλιγούρι)

Πουρέκια με χαλούμι

Burger με χαλούμι

Παραδοσιακή σεφταλιά στην σχάρα

Κοτόπουλο σουβλάκι με πάστα κόκκινης πιπεριάς

Χοιρινό κότσι με μπύρα

ΠΕΜΠΤΗ 20/04/2023 – Salonikia Honey pilsner και ειδικό μενού σε προνομιακή τιμή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/04/2023 Γνωρίστε τα ροζέ μας

Όλα τα ροζέ, σε ποτήρι, με 40% έκπτωση

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-26/04/2023 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Zaalouk (Μαρόκο)

Χούμους (Αίγυπτος)

Beach ftira (open sandwich – Μάλτα)

Φαλάφελ (Αίγυπτος)

Chicken kofta (Μαρόκο)

Σαρδέλα γούνα με πικάντικη σάλτσα (Μαρόκο)

Paella θαλασσινών (Ισπανία)

ΠΕΜΠΤΗ 27/04/ 2023 Μάμος pilsner αφιλτράριστη και ειδικό μενού σε προνομιακή τιμή

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/04/2023 ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡTΥ ΜΕ ΤΟΝ DJ Αλέξανδρο Χαλκιά!

*Δια Ταύτα, Βατικιώτου 6-8, Τ. 2310 260384, Facebook, Instagram

Advertorial
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα