Το Δια Ταύτα γίνεται 19 και το γιορτάζει!
Κλείσαμε ήδη τραπέζι για τα εορταστικά μενού με διεθνή χαρακτήρα!
Έναν χρόνο μετά την ενηλικίωσή του, το Δια Ταύτα μας προσκαλεί στα γενέθλιά του, σε μια εβδομάδα γεμάτη μεσογειακές γαστρονομικές εκπλήξεις και φινάλε μ’ ένα ανεπανάληπτο πάρτι!
Μια σύγχρονη γευστική ιστορία με παράδοση. Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την πορεία του Δια Ταύτα.
2004: Η Αλεξάνδρα Κυρανά συνεχίζει την πορεία του πατέρα της, που διατηρούσε κατάστημα τροφίμων στον ίδιο χώρο από το 1961, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εγκαινιάζει το εστιατόριό της στο διατηρητέο κτίριο της Βατικιώτου, χτισμένο στα πρότυπα της αρχιτεκτονικής του Εμπράρ, στον χώρο που είχε σχεδιαστεί για το Μπαζάρ (Αγορά) της πόλης, τη δεκαετία του 1920.
Φέτος, γιορτάζουμε τα 19α γενέθλιά του και την τιμητική τους έχουν η κυπριακή και μεσογειακή κουζίνα (Μαρόκο, Αίγυπτο, Μάλτα και Ισπανία). Προσανατολισμένο διαχρονικά στη μεσογειακή διατροφή, με εξαιρετικές πρώτες ύλες και με βάση τα τοπικά προϊόντα, ήδη στην κουζίνα του προετοιμάζονται οι συνταγές της θεματικής κουζίνας που θα γευτούμε σύντομα, όπως το Hobz-Biz-Zeit από τη Μάλτα, τα zaalouk και chicken kofta από το Μαρόκο, falafel, burgers με χαλούμι, paella θαλασσινών και πολλά ακόμα -σε special τιμές. Φυσικά, και δε θα απουσιάζουν από το ανανεωμένο μενού κλασικές αξίες, όπως το μοναδικό γιαουρτλού κεμπάπ, το χουνκιάρ μπεγιεντί και η μπερδεμένη τηγανιά.
Παράλληλα, θα επιδοθούμε στην απόλαυση του ελληνικού οίνου και ζύθου από τη νέα wine list, που φιλοξενεί προτάσεις όπως, η Μάμος αφιλτράριστη, η Salonikia honey pilsner και μια σειρά ροζέ κρασιά του καλοκαιριού από εξαιρετικά κτήματα.
Το εορταστικό επταήμερο ξεκινάει την Τετάρτη 19/4 και ολοκληρώνεται τέλος Απριλίου. Την αυλαία θα ρίξει το μεγάλο party με dj τον Αλέξανδρο Χαλκιά, από τις 14:00 μέχρι τις 20:00, και το καθιερωμένο live μετά τις 20:30, όπως κάθε βράδυ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/04/2023 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Κυπριακές κούπες (κεφτεδάκια σε κρούστα από πλιγούρι)
Πουρέκια με χαλούμι
Burger με χαλούμι
Παραδοσιακή σεφταλιά στην σχάρα
Κοτόπουλο σουβλάκι με πάστα κόκκινης πιπεριάς
Χοιρινό κότσι με μπύρα
ΠΕΜΠΤΗ 20/04/2023 – Salonikia Honey pilsner και ειδικό μενού σε προνομιακή τιμή
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/04/2023 Γνωρίστε τα ροζέ μας
Όλα τα ροζέ, σε ποτήρι, με 40% έκπτωση
ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-26/04/2023 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Zaalouk (Μαρόκο)
Χούμους (Αίγυπτος)
Beach ftira (open sandwich – Μάλτα)
Φαλάφελ (Αίγυπτος)
Chicken kofta (Μαρόκο)
Σαρδέλα γούνα με πικάντικη σάλτσα (Μαρόκο)
Paella θαλασσινών (Ισπανία)
ΠΕΜΠΤΗ 27/04/ 2023 Μάμος pilsner αφιλτράριστη και ειδικό μενού σε προνομιακή τιμή
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/04/2023 ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡTΥ ΜΕ ΤΟΝ DJ Αλέξανδρο Χαλκιά!
*Δια Ταύτα, Βατικιώτου 6-8, Τ. 2310 260384, Facebook, Instagram