Το εστιατόριο της Ολύμπου που συζητιέται πολύ!
Το Κιτς και σ’ έφαγα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποτελεί γαστρονομικό φαινόμενο και πόλο έλξης food experts και πιστών θαμώνων.
Έντεκα χρόνια μετά το opening, παραμένει talk of the town, με τη φήμη του να ξεπερνάει τα σύνορα της πόλης. Κι όλα αυτά χάρη στο όραμα της Ελένης Τοδούλου από τα Πράμαντα της Ηπείρου -μεγαλωμένη σε κουζίνες με έμπειρες μαγείρισσες και ζυμωμένη επαγγελματικά σε αντίστοιχους χώρους- και της φίλης της, Μαρίας Φάλλια, συντηρήτρια έργων τέχνης, που δημιούργησαν παρέα ένα εστιατόριο με πρωτοφανή απήχηση στο κοινό. Ουσιαστικά, μετουσίασαν την αγάπη τους για τις ελληνικές γεύσεις σ’ έναν χώρο για ανήσυχους γευσιγνώστες. Εδώ, έχουμε το παράδειγμα του «ισχύς εν τη ενώσει» μιας δυνατής γυναικείας ομάδας, που προσεγγίζει με σύγχρονο τρόπο την ουσία της παραδοσιακής κουζίνας. Η μαξιμαλιστική του διάθεση ιντριγκάρει τις αισθήσεις, σ’ έναν χώρο όπου η ενέργεια των ανθρώπων και η ατμόσφαιρα συνθέτουν ένα άκρως φιλόξενο περιβάλλον.

Από τα Φασόλια με αρνάκι γάλακτος από τη Μικρή Λάκα Σουλίου μέχρι την ηπειρώτικη κρεατόπιτα με τρία είδη κρέατος, κάθε πιάτο είναι μια έκφραση της ελληνικής κουζίνας. Τα λαχανικά επιλέγονται βάση εποχικότητας από μικρούς παραγωγούς, ενώ τα τυριά ομοίως προέρχονται από την Αιτωλοακαρνανία ή την Ήπειρο. Στο μενού αναζητήστε το Ζυγούρι από το Ματσούκι Ιωννίνων με ρεβύθια, την Κατσικομακαρονάδα από τη Βόνιτσα, τους Γίγαντες Πρεσπών με αβγά ελευθέρας βοσκής, αλλά και τα classics Λάχανο στη σχάρα με χειροποίητη ceasar’s sauce και ξηρούς καρπούς ήτο Ψητό κουνουπίδι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και ταχίνι. Δε χρειάζεται να ταξιδέψετε μακριά για να απολαύσετε μοναδικές, γευστικές προτάσεις, καθώς έχετε κοντά σας αυτό το γαστρονομικό διαμάντι.
Καθημερινές & Κυριακή: 14.00-23.00 Παρασκευή και Σάββατο: Ανοιχτά έως τις 23.30, Κάθε Τρίτη: Κλειστά
*Ολύμπου 89, Τ. 2315 519191, Facebook, Instagram.




