Το Καρνάγιο: Από τα ναυπηγεία… στην Καλαμαριά

Το ουζερί που άλλαξε χώρο, αλλά όχι χαρακτήρα!

Parallaxi
το-καρνάγιο-από-τα-ναυπηγεία-στην-κα-1061465
Parallaxi

Δέκα χρόνια μετά, το αγαπημένο, εναλλακτικό ουζερί, διατηρώντας αναλλοίωτη τη φυσιογνωμία του, μας δίνει νέο ραντεβού στην Αρετσού της Καλαμαριάς.

Αν είσαι μύστης των ξεχωριστών γεύσεων και του τσίπουρου, χωρίς φιοριτούρες, και συμπαθούσες τη vintage ατμόσφαιρα του Ναυπηγείου στην περιοχή του ΙΚΕΑ, τότε σίγουρα θα βρέθηκες -περισσότερες από μια φορές- στο Καρνάγιο, να τραγουδάς με το υπόλοιπο μαγαζί λαϊκές επιτυχίες και να ανταλλάσσεις κουβέντες με τα διπλανά τραπέζια. Γιατί, πάνω και πέρα από τη γευστική απόλαυση, το Καρνάγιο είναι μέθεξη και αυθεντική διασκέδαση. Μια πορεία γεμάτη μεράκι για το καλό και ποιοτικό φαγητό και αγάπη στον κάθε πελάτη, που γινόταν τελικά θαμώνας.

Φέτος, η οικογενειακή αυτή επιχείρηση συνεχίζει την πολευτή  παράδοση στον χώρο της εστίασης, με το ίδιο κέφι, σε νέο, όμως, στέκι. Έναν χώρο σύγχρονο και μίνιμαλ, με διακοσμητικά στοιχεία που παραπέμπουν σε ελληνικό νησί ή ψαροχώρι. Πολύ καλή κίνηση από πλευράς μαγαζιού, ο προστατευμένος εξωτερικός χώρος για καπνιστές.

Με φόντο την αλμύρα της θάλασσας, η πρώτη ύλη που υπερέχει και οι   χειροποίητες γεύσεις -σου αφήνουν την αίσθηση ότι τρως σπιτικό φαγητό της μαμάς- είναι η βασική τους φιλοσοφία, που αποτυπώνεται σε κάθε πιάτο και τιμάει  την κουλτούρα του ελληνικού μεζέ με τον καλύτερο τρόπο.

Προτείνουμε σταθερά αυτά που κι εμείς επιλέγουμε να απολαμβάνουμε σε κάθε μας επίσκεψη στο μαγαζί. Στιφάδο με καπνιστό σολομό, «Βασιλική» σαλάτα με παντζάρι, μήλο και καρότο, «Αυγουστίνα», δηλαδή ζεστή και πικάντικη πατατοσαλάτα με γαρίδα, καρότο με καπνιστή πέστροφα, μανιτάρι και πράσο, μαύρος ταραμάς, σκουμπρί πικάντικο μαγειρεμένο με ντομάτα και κρεμμύδια και «Σάββας», που είναι καπνιστή πέστροφα με μανιτάρι σοταρισμένο. Αν σου άνοιξε μόλις η όρεξη, έχει κι άλλο…

Μαυρομάτικα φασόλια με λαχανικά και καπνιστό σκουμπρί, γαριδάκι με κόκκινη σάλτσα, χταπόδι με καμένη σάλτσα ντομάτας και «Μαλλιά-Κουβάρια», που είναι κανταΐφι κουρκουμάς, με ελαφρύ κατσικίσιο τυρί, δυόσμο και καραμελωμένο ανανά με μέλι. Με λίγα λόγια, τα διλήμματα είναι πολλά.

Εκτός από τους μεζέδες, εδώ θα βρεις καθημερινά ολόφρεσκα ψάρια ιχθυόσκαλας και όλα τα θαλασσινά της αρεσκείας σου. Με αποστάγματα κάθε είδους, όπως τσικουδιά διπλής απόσταξης από την Κρήτη, και διάφορα είδη τσίπουρου, ούζου, αλλά και κρασί χύμα, το γεύμα σου απλά απογειώνεται και σίγουρα θα καταλήξει σε ένα αληθινό γλέντι.

Το Καρνάγιο είναι φιλόξενο, γνήσιο, έξω καρδιά και όλα αυτά χάρη στους ανθρώπους του, που σέβονται τον επισκέπτη κι αυτό που του προσφέρουν. Την επόμενη φορά που θα επιθυμήσεις κάτι διαφορετικό, που δε θα σε απογοητεύσει, η Αρετσού κρύβει μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη για σένα!

Ωράριο: Δευτέρα-Τετάρτη Κλειστά ,  Πέμπτη-Κυριακή: 12 το μεσημέρι με 11 μμ

Info

ο Καρνάγιο. Αγ. Νικολάου 4, Καλαμαριά, Τ. 6942 550922, Facebook, Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα