To λατρεμένο καλοκαιρινό φαγητό των Ελλήνων και πώς θα το απογειώσεις

To απλό γεύμα που στα μάτια μας μοιάζει με κυρίως πιάτο κορυφαίου εστιατορίου.

Parallaxi
to-λατρεμένο-καλοκαιρινό-φαγητό-των-ελλ-325459
Parallaxi

Η Ελλάδα τα καλοκαίρια ξαποσταίνει και χορταίνει τα μεσημέρια του θέρους γύρω από ένα πιάτο μπριάμ ή γεμιστών πιπεριών, χωριάτικης σαλάτας αλλά και του αγαπημένου γρήγορου γεύματος των αυγών με ντομάτες στο τηγάνι. 

Οι ντομάτες κατακόκκινες στην εποχή τους, μυρωδάτες και ζουμερές, το ελαιόλαδο χρυσαφένιο έτοιμο να παραδοθεί και ο ήχος των αυγών που σπάνε πάνω από το τηγάνι μεταμορφώνουν στα μάτια των περισσοτέρων το απλό αυτό γεύμα στο πιο πλούσιο κυρίως πιάτο των ακριβότερων εστιατορίων.

Η βασική συνταγή είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί καμία απολύτως περιπλοκότητα ή σπάνια υλικά. Λάδι, αυγά, ντομάτες και αλάτι είναι όλα όσα θα χρειαστείτε. Αφού ζεσταθεί το λάδι και έχοντας περάσει από τον τρίφτη τις ντομάτες, τις ρίχνετε στο τηγάνι. Προσθέτετε και το αλάτι και έχοντας σοταριστεί για λίγη ώρα, σπάτε τα αυγά μάτια από πάνω και σε δύο λεπτά είναι έτοιμα. Σε άλλη εκδοχή του πιάτου, αρκετοί προτιμούν να χτυπούν τα αυγά με την τριμμένη ντομάτα μαζί και να τα ρίχνουν στο τηγάνι με την μορφή στραπατσάδας.

Μερικές μικρές συμβουλές που μπορούν να απογειώσουν το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο: 

Δοκιμάστε να σοτάρετε στο ελαιόλαδο λίγο σκόρδο και λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Έπειτα προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, μαύρο πιπέρι, λίγη καυτερή πάπρικα και ξερή ρίγανη. Αφού ρίξετε τα αυγά μάτια επάνω από το μείγμα της ντομάτας που ψήνεται ήδη στο τηγάνι, με ένα κουταλάκι ρίξτε ελάχιστο καυτό λάδι από το τηγάνι πάνω στους κρόκους. Τελειώστε με μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Δοκιμάστε αφού τελείωσετε και το τοποθετήσετε στο πιάτο, να κόψετε δύο λεπτές φέτες ψωμί, να κρατήσετε λίγη από την ντομάτα με το λάδι στο τηγάνι και να τις περάσετε για δύο λεπτά και από τις δύο τους πλευρές. Ρίξτε ελάχιστο αλάτι και είστε έτοιμοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Φτιάξε το λαχταριστό μεσημεριανό των εργένηδων και των φοιτητών

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα