Το Μανιτάρι άλλαξε εντυπωσιακά και επιστρέφει την Τετάρτη στη Σοφούλη!
Ανακαινίστηκε και ανοίγει στις 23 Ιουλίου με ολόδροση πρόταση.
Ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σε ένα μαγικό καταπράσινο δρόμο απέκτησε νέα εκδοχή της βεράντας του αυτό το καλοκαίρι.
Το αγαπημένο μας Μανιτάρι μετά από μια διαδικασία αληθινά εντυπωσιακού φρεσκαρίσματος παρουσιάζει αύριο Τετάρτη μια ολόδροση φωτεινή σάλα και μια απόλυτα ανανεωμένη δροσερή βεράντα.
Η ανανέωση του χώρου συνοδεύεται και με μια ανανέωση της κάρτας που υπογράφει, όπως πάντα, ο πολυβραβευμένος consultant chef , Δημήτρης Παμπόρης και εκτελεί, με γνώση και λεπτότητα, ο chef de cuisine, Θοδωρής Καλοΐδής.
Το Μανιτάρι της καρδιά μας!
Το Μανιτάρι είναι ένα κομψό εστιατόριο ελληνικής, δημιουργικής κουζίνας. Άνοιξε το 2010, στην Καλαμαριά, στο 2ο όροφο του Εμπορικού Κέντρου Σοφούλη και από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του αγαπήθηκε από το κοινό της πόλης μας – και όχι μόνο – για τις πολύ ιδιαίτερες γεύσεις που προτείνει ο βραβευμένος, consultant chef του εστιατορίου, Δημήτρης Παμπόρης.
Η φιλοσοφία του σεφ είναι να αλλάζει συχνά τα μενού του, ακολουθώντας τους ρυθμούς των εποχών – ώστε να εξασφαλίζει πάντα ότι οι πρώτες ύλες του θα είναι στη βέλτιστη στιγμή τους και η ποιότητα τους όσο το δυνατόν καλύτερη. Με αυτόν τον τρόπο εξάλλου επιτυγχάνει και ένα εξαιρετικό value for money.
Ο κατάλογός αλλάζει μεν τακτικά, αλλά κάποια signature πιάτα του chef, που αγαπήθηκαν από τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, αυτά τα 15 χρόνια λειτουργίας του εστιατορίου, παραμένουν. Όπως, για παράδειγμα, το ριζότο σαν «λαχανοντολμάς» με βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης, μαγειρεμένο με τα μυρωδικά του και αυγολέμονο με ζωμό από λάχανο και περγαμόντο. Δίπλα του, αυτή την περίοδο, θα βρείτε οπωσδήποτε ένα ψάρι ημέρας, το οποίο προτείνεται με νεαρά μαρουλάκια, πατάτες, αφρό λεμονιού και πουρέ σελινόριζας.
Ένα ακόμα hit του είναι τα αφράτα ψωμάκια Bao Bun με τραγανές γαρίδες, spread avocado, λάδι κάνναβης, λαχανικά και spicy μαγιονέζα και εκείνη την υπέροχη ποικιλία από τομάτες με Νιβατό Βερδικούσας, χειροποίητο λαλάγγι Μάνης, πίκλες κρεμμύδι και καπαρόφυλλα Χαλκιδικής. Στα must try από τις επιλογές του καταλόγου συγκαταλέγονται, ασφαλώς, και οι πεντανόστιμοι πρόβειοι τηγανητοί κεφτέδες, γεμιστοί με κασέρι Ξάνθης, πελτέ πάπρικας, κεφίρ και ροδίτικη λαδόπιτα ή εκείνο το λιχούδικο μοσχάρι ταρτάρ – «σμυρναίικο», με ψητό πελτέ τομάτας, μπαχαρικά, αφράτη μουστάρδα ΕΚΜΑ και προζυμένιο ψωμί και το στήθος πάπιας, ένα πιάτο ημέρας, που ψήνουν με πιπέρι Σετσουάν και σιρόπι σφενδάμου και σερβίρουν με υφές παντζαριού και σάλτσα gastrique πορτοκάλι με καφέ.
Φυσικά, εκτός από το εξαιρετικό φαγητό στην τόσο θετική η ανταπόκριση του κοινού έπαιξε σημαντικό ρόλο – και εξακολουθεί να παίζει – η ζεστή, αλλά και διακριτική φιλοξενία των ιδιοκτητών του εστιατορίου, του Γιάννη Ζιάγκα και της συζύγου του Νίκης Τσερέπη και ο άψογος επαγγελματισμός ολόκληρης της ομάδας του σέρβις. Τόσο, ο chef όσο και οι ιδιοκτήτες νοιάζονται και για τις ανάγκες κάθε πελάτη, χωριστά, κάτι που αποτυπώνεται και σε κάποια, ειδικά σχεδιασμένα, πιάτα για άτομα με συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες ή επιλογές (vegetarian, vegan ή gluten free).
Η πάντα ενημερωμένη και πολύ προσεγμένη λίστα των κρασιών και μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κλασικών και signature cocktails, καθώς και μια επιλεγμένη κάρτα επιδορπίων είναι οι επιπλέον λόγοι που κάνουν τους πελάτες να επιστρέφουν. Παράλληλα, όμως, όλα αυτά αποτυπώνονται με τα βραβεία των καταξιωμένων θεσμών γαστρονομίας: Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τον οδηγό Αθηνόραμα, Αστέρι από το οδηγό FNL και συνεχείς διακρίσεις από τα Estia Business Awards.
*Το Μανιτάρι Creative Greek Cuisine, Sofouli Center | Εμπορικό Κέντρο Σοφούλη, 2ος όροφος, Θεμιστοκλή Σοφούλη 57, Καλαμαριά 551 31, T: 231 041 5289
Kρατήσεις https://www.i-host.gr/reservations/new?restaurant=1427&lang=el&channel=website
Website: https://www.to-manitari.gr/
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 13.00 – 23:30