Το Μυστικό Συνταίριασμα Γεύσεων και Εμπειριών στη Food & Drinks By Detrop
Γαστρονομική Πανδαισία στη ΔΕΘ-HELEXPO
Είναι κάποιες βραδιές που ξεκινούν απλά και καταλήγουν να γίνουν εμπειρίες που δύσκολα ξεχνιούνται. Στο networking event της έκθεσης Food & Drinks By Detrop της ΔΕΘ – HELEXPO, ζήσαμε μια τέτοια βραδιά. Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στον χώρο, η ατμόσφαιρα προϊδέαζε για κάτι ξεχωριστό. Αρωματικοί καπνοί και γεύσεις σερβίρονταν με τέχνη, δημιουργώντας μια γαστρονομική πανδαισία που μύριζε Ελλάδα και έμπνευση.
Η πρωτοβουλία της ΔΕΘ – HELEXPO να συνεργαστεί με τη La Chef Levi, την πρώτη ιδιωτική Σχολή Γαστρονομίας της χώρας, αποδείχθηκε λαμπρή ιδέα. Υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου Executive Chef Αγάπιου Παμπουκίδη και της Head Pastry Chef Γιώτας Παυλίδου, 15 ταλαντούχοι σπουδαστές ανέλαβαν να μας ταξιδέψουν γευστικά. Δούλεψαν αφοσιωμένα από τις 8 το πρωί για να παρουσιάσουν οχτώ δημιουργικά πιάτα που συνδύαζαν παραδοσιακά προϊόντα με σύγχρονες τεχνικές. Τα πιάτα Almost Mexican Chicken με κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής από την Κατερίνη, λουκάνικο και πουρέ καλαμποκιού, και το Beet Risotto με ρύζι Χαλάστρας, καπνιστό χέλι και αφρό μαύρης μπύρας από τη Θεσσαλονίκη έκλεψαν τις εντυπώσεις και άφησαν τους καλεσμένους άφωνους.
Και σαν να μην έφτανε η έμπνευση των πιάτων, οι οινοποιοί της έκθεσης συμμετείχαν με τις καλύτερες φιάλες τους, προσφέροντας στους καλεσμένους τη δυνατότητα να συνοδεύσουν τα πιάτα με τοπικά και ελληνικά κρασιά υψηλής ποιότητας. Η γευστική εμπειρία απογειώθηκε καθώς κάθε κρασί ανέδειξε μοναδικά τη γεύση των πιάτων, προσφέροντας ένα συνδυασμό που μάγεψε και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.
Η μουσική υπόκρουση από τον DJ πρόσθεσε μια ακόμη πινελιά στην ατμόσφαιρα, συνδυάζοντας παλιές επιτυχίες με σύγχρονη μίξη. Ο κόσμος χανόταν σε συζητήσεις και χαμόγελα, απολαμβάνοντας τη στιγμή, ενώ οι σπουδαστές της La Chef Levi έλαμπαν από χαρά καθώς έβλεπαν τη δουλειά τους να αναγνωρίζεται. Μια γιορτή δημιουργίας, αφοσίωσης και ομαδικότητας, που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.
Αξίζει να αναγνωρίσουμε την προσφορά της ΔΕΘ – HELEXPO και τη συνεργασία με τη La Chef Levi για αυτό το εξαιρετικό event. Με τέτοιες πρωτοβουλίες, δίνουν χώρο στην ελληνική γαστρονομική παράδοση να εξελιχθεί, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τους νέους ταλαντούχους επαγγελματίες, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να μοιραστούν τις δεξιότητές τους με το κοινό. Όλοι όσοι συμμετείχαμε ανυπομονούμε ήδη για την επόμενη Food & Drinks By Detrop, το 2025, με την ελπίδα πως θα ξαναζήσουμε μια ανάλογη εμπειρία, γεμάτη γεύσεις, αρώματα και χαμόγελα.