Το νέο αστέρι του Charlie D είναι Θεσσαλονικιός και εξαιρετικός!
Κάθε νέα προσπάθεια που ενισχύει την γαστρονομική σκηνή της πόλης, βγάζοντας μπροστά τη νέα γενιά των σεφ της είναι όχι απλά καλοδεχούμενη αλλά και επιβεβλημένη.
Κάθε νέα προσπάθεια που ενισχύει την γαστρονομική σκηνή της πόλης, βγάζοντας μπροστά τη νέα γενιά των σεφ της είναι όχι απλά καλοδεχούμενη αλλά και επιβεβλημένη. Το Charlie D, η αγαπημένη brasserie στο ισόγειο του Excelsior κάνει φέτος ένα τολμηρό και ελπιδοφόρο βήμα. Πάντα υπό την αυστηρή επίβλεψη του μετρ της ελληνικής γαστρονομίας και δημιουργού της Σπονδής, Απόστολου Τραστέλη, παρουσιάζεται το νέο αστέρι της κουζίνας της: Ο Θεσσαλονικιός Γιάννης Τσικονδούρας. Τον γνωρίσαμε για τα καλά στο Οινοτόπι Καπνοτόπι, τον αγαπήσαμε για τις ιδέες του και την επιμονή του στη δύναμη της ελληνικής γαστρονομίας ήρθε η ώρα να τον τεστάρουμε και σε έναν τόσο απαιτητικό ρόλο. Του μαέστρου της κουζίνας των υψηλών απαιτήσεων Charlie D.
Για τον Γιάννη ο έρωτας της μαγειρικής γεννήθηκε στο μαγειρείο της γειτονιάς του όταν βρέθηκε στην εφηβεία πάνω από τα σκεύη μαγειρικής και του δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσει. Οι σπουδές του στον ΟΤΕΚ, το πέρασμα του από το Lichnos Mare, το EAT 7 και το Οινοτόπι του πρόσφερε εμπειρίες πολύτιμες. Η παρατήρηση του στο συναίσθημα του πελάτη την ώρα που δοκιμάζει τα πιάτα του, η έμπνευση που του προσέφερε η επαφή με τον Σωτήρη Ευαγγέλου, οι μνήμες του από την κουζίνα του σπιτιού του είναι όσα ενίσχυσαν το μεράκι. Η εμπιστοσύνη του Απόστολου Τραστέλη τον κάνει να κοκκινίζει από ευθύνη. Είναι όμως έτοιμος να αποδείξει ότι την άξιζε. Τα δυο βραβεί FNL που κουβαλά είναι η ανταμοιβή των κόπων του.
Στο Charlie D στήνει μια κουζίνα comfort, όπως ταιριάζει στον υπέροχο χώρο της. Αφήνοντας πια πίσω τις υπερβολές του παρελθόντος που επιχείρησε την προηγούμενη δεκαετία η ελληνική γαστρονομική σκηνή, προχωρά ο ίδιος σε καθαρές γεύσεις που θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι καθαρές γεύσεις χωρίς περιττή πληροφορία και με συστατικό το ξύπνημα αναμνήσεων.
Τα πιάτα της γιαγιάς, με την αγάπη και τις πρώτες ύλες της στο σήμερα με τις νεές τεχνικές και την εντυπωσιακή παρουσίαση δηλαδή. Εδώ θα δοκιμάσετε φέτος συγκλονιστικά μάγουλα μοσχαρίσια με κρέμα τραχανά αλλά και λουκουμάδες από κολοκύθα, μια εξελιγμένη σπιτική κολοκυθόπιτα. Η κάρτα του είναι ένα πραγματικό ταξίδι στην επόμενη φάση της νέας ελληνικής γαστρονομίας.
Φυσικά δεν λείπουν οι αναφορές στη Μεσόγειο, καθότι brasserie, το νέο ελληνικό πρωινό που ετοιμάζει για το τέλος του μήνα, ενδιαφέρουσες προτάσεις για πιάτα ημέρας και πολλές εκπλήξεις ανάλογα με την εποχή. Τέλεια το ολοκαίνουργια γλυκά του. Λατρέψαμε το Αρμενοβίλ!
Το Charlie D ξεκινά να σερβίρει στις 7 το πρωί και η κουζίνα του κλείνει στις έντεκα το βράδυ. Είναι άκαπνο και ίσα που προλαβαίνετε τα φθινοπωρινά του φύλλα πριν φορέσει τη χριστουγεννιάτικη φορεσιά του.
*Κομνηνών 10, Τηλέφωνο: 231 002 1010