To νέο εκλεκτό μεζεδοπωλείο του κέντρου!

Τιμώντας το όνομα του δρόμου οι δημιουργοί του ομώνυμου μεζεδοπωλείου που μόλις άνοιξε τις θύρες του δημιούργησαν ένα σκηνικό που θυμίζει πολύ παλαιό σπίτι.

Parallaxi
to-νέο-εκλεκτό-μεζεδοπωλείο-του-κέντρου-249742
Parallaxi

Εικόνες © Σοφία Λαμπρινοπούλου

Το όνομα δόθηκε στο δρόμο για να τιμηθεί ο αρχιστράτηγος των συμμαχικών δυνάμεων στο μακεδονικό μέτωπο Φρανσέ ντ’ Εσπεραί. Δρόμος ιστορικός, τόπος κατοικίας παλαιών αστών, φοιτητών που τον προτιμούν γιατί είναι κοντά στο Πανεπιστήμιο, νέων κατοίκων που αγαπούν το κέντρο.

Τιμώντας το όνομα του δρόμου οι δημιουργοί του ομώνυμου μεζεδοπωλείου που μόλις άνοιξε τις θύρες του δημιούργησαν ένα σκηνικό που θυμίζει πολύ παλαιό σπίτι, με κεντημένα εργόχειρα, πίνακες από αυτούς που συναντούσες σε αστικά σαλόνια και φλοράλ ταπετσαρία στην όμορφη κολόνα παρέα με πολύελαιους άλλης εποχής.

Η ιδέα να δημιουργηθεί ένας ωραίος χώρος φαγητού αυτού του είδους που λείπει από τη γειτονιά, φαγητού με ποιότητα εξαιρετική, με μερίδες απολαυστικές και όχι της κατηγορίας τάπας, αλλά και με πραγματικά εντυπωσιακές γεύσεις ήταν η πρώτη ύλη της δημιουργίας του.

Ο ήλιος που το λούζει τα μεσημέρια, το έντεχνο ελληνικό όλη μέρα μέχρι το γλεντζέδικο καλό λαϊκό όταν νυχτώσει για τα καλά στα ηχεία του και η παρουσία του Νίκου Αμπράζη στην κουζίνα που ονειρεύτηκε να χτίσει εδώ ένα μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες ελληνικές, τίποτε ξενικό στις επιλογές του και με διάθεση για ανανέωση ανάλογα με τις εποχές, χειμώνα ή καλοκαίρι, με πιάτα που ταιριάζουν αναλόγως. Εξαιρετικά προσεγμένο στήσιμο πιάτων και γεύσεις που πραγματικά αξίζουν.

Ξεκινήσαμε τη δοκιμή από μια υπέροχη γραβιέρα σαγανάκι με μαρμελάδα ελιάς, το άπαιχτο τηγανιτό κους κους με λαχανικά και πανσέτα και τα συκωτάκια κοτόπουλου με το κρασί και το δεντρολίβανο, αληθινό λουκούμι. Τα συνοδεύσαμε με τη ρόκα με αχλάδι, φλούδες γραβιέρας και βαλσάμικο. Στα θαλασσινά το χταπόδι στη σχάρα με τη μαύρη μαγιονέζα, το σωταρισμένο καλαμαράκι με το πέστο βασιλικού, και το λαυράκι με τον πουρέ πατάτας ήταν απολαυστικότατα.

Οι τηγανιές τους είναι λατρεία, τόσο η γλυκόξινη του κοτόπουλου με τις πιπεριές και το μαυροκούκι όσο και χοιρινή. Η καραμελωμένη πανσέτα τέλεια και τα σουτζουκάκια με σάλτσα γιαουρτιού και ρύζι ωραιότατα.

Έχουν τσίπουρα από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και την Εύβοια, ούζα εκλεκτά και κρασιά χύμα του Αθανασίου και του Χαραμπόγλου. Ότι δοκιμάσαμε ήταν εξαιρετικό και σε λίγο θα σερβίρονται πρωϊνά μαζί με τους καφέδες για τους πρωϊνούς τύπους, ενώ έρχονται πολλές γευστικές εκπλήξεις προσεχώς.

Μια εξαιρετικά έντιμη νέα προσπάθεια φαγητού στο κέντρο της πόλης σε τιμές των 5 και 6 ευρώ το πιάτο και κυρίως διάθεση αληθινής απόλαυσης που η ομάδα του Δεσπεραί βάλθηκε να προσφέρει. Αληθινά παρεϊστικο και διασκεδαστικά γευστικό. Να πάτε!

Υπεύθυνος για αυτό το νέο εξαιρετικό εγχείρημα ένας άνθρωπος που τον συναντάμε σε πολύ πετυχημένα μαγαζιά της πόλης, όπως το Rover, ο Ιπποπόταμος και το Διεθνές. Με δουλειά και παράδοση σε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Δεσπεραί 23, τηλ 231 023 7531 και στο fb: www.facebook.com/desperai

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα