Η Σοφούλη έχει πλέον το δικό της all day στέκι
Το άλλοτε παραδοσιακό καφενείο έδωσε τη θέση του στο ανανεωμένο Κορωνίς, με γευστικές μνήμες, σεβασμό στο παρελθόν και αφοσίωση στο σήμερα, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους μέσα από το καλό φαγητό και τη μουσική!
Στην αναζήτηση ενός χώρου που κάθε στιγμή της ημέρας μπορεί να σας προσφέρει κάτι μοναδικό και ανθρώπινο στη διασκέδασή σας, ο τριπλός χαρακτήρας του Κορωνίς -καφενείο, μεζεδοπωλείο, μπαρ-, θα σας ενθουσιάσει. Οι λόγοι για να γίνει το αγαπημένο σας στέκι είναι πολλοί, εμείς ξεχωρίσαμε τους βασικότερους.
1.Η γεύση του χθες συναντάει την απόλαυση του σήμερα
Οι άνθρωποι του Κορωνίς μεγαλώνουν -ως παιδιά- στο παλιό καφενείο του κυρίου Νίκου, τρώγοντας τηγανητά κεφτεδάκια με πατάτες τις Κυριακές -μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες- και γελώντας με την ψυχή τους. Σαράντα χρόνια μετά, αποφασίζουν να μοιραστούν τις γευστικές μνήμες τους, με σεβασμό στην παράδοση και την πίστη ότι το καλό φαγητό ενώνει τους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι.
2.Όλα συμβαίνουν στο σωστό σκηνικό
Η Σοφούλη είναι από μόνη της ένας δρόμος με μαγική ενέργεια. Με βλάστηση σχεδόν τροπική για τα δεδομένα της πόλης, διαθέτει μεγάλα πλατάνια, δροσιά και ηρεμία, ζητούμενο για μια έξοδο φαγητού. Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του, η πράσινη -φυσική- διακόσμηση κλέβει την παράσταση, προσφέροντας αίσθηση απόλυτης αρμονίας. Στο interior, το ρετρό με το σύγχρονο πάνε χέρι-χέρι, σ’ ένα sui generis και ιδιαίτερα φιλόξενο περιβάλλον -το φιλικό προσωπικό χρήζει ειδικής αναφοράς.
3.Στο τρίπτυχο βρίσκεται η ουσία
Το μότο «Δεκατιανό-Μεζές-Απεριτίφ» συνθέτει έναν κατάλογο για όλες τις ώρες, χωρίς υπερβολές, χειροποίητο χαρακτήρα και γεύσεις καρδιάς, που ικανοποιεί τους θαμώνες κάθε στιγμή της ημέρας. Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα ανασύρει παραδοσιακές γεύσεις και τις εκτελεί με μια σύγχρονη ματιά.
Ξεκινήστε το πρωί σας με καφέ -όποιο είδος επιθυμείτε- κι αν πεινάσετε -off the record-, ζητήστε μια φρέσκια ομελέτα με ό, τι υλικά διαθέτει πρόχειρα η κουζίνα εκείνη τη στιγμή. Όλα εδώ είναι χειροποίητα, σπιτικά και παρασκευάζονται στην κουζίνα, όπως η κοπανιστή Μυκόνου, η φάβα Σαντορίνης, το παραδοσιακό τζατζίκι, ο λευκός ταραμάς και η μελιτζανοσαλάτα, καθώς και οι λιγοστές σαλάτες, όπως η ελληνική, η πράσινη με φρούτα εποχής, ο κρητικός ντάκος και το παραδοσιακό ταμπουλέ. Τα τυριά είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο: μπουγιουρντί με Καλαθάκι Λήμνου, παναρισμένο κατσικίσιο με γλυκό σταφύλι και Μπάτζος Γρεβενών στη σχάρα. Και για τους ψαροφάγους, τσιπούρα φιλέτο αβγολέμονο με σέσκουλα, παράλληλα με γαρίδες γιουβέτσι με σάλτσα μπισκ, χταποδάκι ψητό και τηγανητό θράψαλο.
Για αρχή, επιλέξτε κολοκυθοκεφτέδες, γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με τυρί, χειροποίητο γάβρο μαρινάτο, μοσχαρίσια γλώσσα στη σχάρα με σάλτσα ταρτάρ ή μοσχαρίσιο καβουρμά με τηγανητό αβγό και πατάτες σωτέ, για να συνεχίσετε με μοσχαρίσια μάγουλα (black agnus) με παραδοσιακά σκιουφιχτά Κρήτης, λουκάνικα Γρεβενών, σουτζουκάκια σχάρας, τηγανητά κεφτεδάκια με γιαούρτι, μπριζολάκια χοιρινά με πουρέ γλυκοπατάτας ή συκώτι μόσχου.
Ο επίλογος έχει μια γεύση και μοναδική: παντρεμένο γαλακτομπούρεκο με μπακλαβά και παγωτό!
4.Ακολούθα το «πνεύμα» της μπάρας
Είτε μετά τις 18.00 είτε συνοδεία φαγητού, τα ευφάνταστα κοκτέιλ του θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Αναφέρομαι στις νέες εκδοχές με ελληνικά, φυσικά συστατικά, που αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο· η Αγγουράδα, η Ευθαλίτσα, το Ηλιοβασίλεμα, η Τριανταφυλλένια και το Χίος Shower θυμίζουν οικείες γεύσεις σε σύγχρονες εκτελέσεις, που θα πίνετε στο repeat.
5.Φαγητό μετά μουσικής…
Με αδυναμία στα ποιοτικά μουσικά μονοπάτια, προσανατολίζεται σε επιλογές από μοντέρνες, αλλά και παλιότερες ελληνικές επιτυχίες και κάθε Τετάρτη διασκεδάζει με live ρεμπέτικο και λαϊκό πρόγραμμα, από τις 20.30-24.00. Βραδιές που όλοι οι θαμώνες γίνονται ένα, σ’ ένα στέκι που αποδεικνύει πόσο σέβεται τον κόσμο του, αποθεώνοντας την ουσία της διασκέδασης και της καλής παρέας.