Γευση

Τρεις σεφ βραβευμένοι με αστέρια Michelin μιλούν λίγο πριν έρθουν στη Χαλκιδική

Τρεις από τους κορυφαίους σεφ που θα βρεθούν στο Sani Gourmet 2018 μίλησαν στην Parallaxi.

Parallaxi
τρεις-σεφ-βραβευμένοι-με-αστέρια-michelin-μιλ-319447
Parallaxi

Η κορυφαία γιορτή της γαστρονομίας που αναμένουμε κάθε Μάιο επιστρέφει και φέτος στο Sani Resort. Το μοναδικό Sani Gourmet, για άλλη μια χρονιά θα συγκεντρώσει οκτώ chef βραβευμένους με αστέρια Michelin, οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, προσφέροντας στο κοινό καινούργιες γαστρονομικές εμπειρίες.

Στη 13η χρονιά του φέτος, ο καταξιωμένος εντός και εκτός Ελλάδος θεσμός, που κάθε άνοιξη φέρνει την υψηλή γαστρονομία στο προσκήνιο, θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 15 Μαΐου.

Με θέμα «Rising Stars Part 3», το Sani Gourmet συνεχίζει για τρίτη συνεχή χρονιά την παρουσίαση καταξιωμένων chef αλλά και νέων ταλέντων του διεθνούς γαστρονομικού στερεώματος που εκφράζουν με τα μενού τους τις διεθνείς τάσεις στη γαστρονομία.

Με αυτή τη φιλοσοφία, για πέντε ημέρες οι συμμετέχοντες chef θα μαγειρέψουν στις κουζίνες των εστιατορίων “Water”, “Fresco”, “Katsu” και “Byblos” του Sani Resort, γεφυρώνοντας δημιουργικά τα γαστρονομικά βιώματα από τους τόπους καταγωγής, διαμονής ή έμπνευσής τους με τις ιδιαίτερες τεχνικές τους.

Γνωρίστε τους σεφ που θα συναντήσουμε στο φετινό Sani Gourmet:

Ο βραβευμένος Ιταλός σεφ Saverio Sbaragli, με δύο αστέρια Michelin στο ενεργητικό του και πιάτα τα οποία βασίζονται στις ισχυρές ιταλικές ρίζες Οι δημιουργίες του έχουν επηρεαστεί τόσο από την κουζίνα της βόρειας Ιταλίας όσο και από τη Μεσόγειο.

Ο επί δεκαετία συνεργάτης και executive chef του “Hakkasan Group” Αμερικανο-κορεάτης Akira Back, που έλαβε το πρώτο του αστέρι Michelin το 2018, μετά από πολλές βραβεύσεις και συμμετοχές στα πιο διάσημα γεγονότα του γαστρονομικού κόσμου. Τελευταίο του εγχείρημά είναι το ABar, ένα μπαρ στη Σιγκαπούρη και τη Μπανγκόκ που σερβίρει δημιουργικά κοκτέιλ συνοδευόμενα από ευφάνταστα σνακ και ποικιλίες.

Ο μινιμαλιστής Ολλανδός σεφ Remco Kuijpers, που αναδεικνύει τα υλικά σε “αστέρια” των πιάτων του. Η εμπειρία στις κουζίνες φημισμένων εστιατορίων του χάρισαν το πρώτο του αστέρι Michelin. Με μότο το «όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο» δένει τις γεύσεις που σερβίρει με όσο το δυνατόν λιγότερα συστατικά, στρέφοντας όλη την προσοχή στα κυρίως υλικά, δημιουργώντας πιάτα στα οποία κυριαρχεί ο αυθορμητισμός και το ένστικτο της δημιουργίας.

Ο Γερμανός σεφ Bjorn Swanson που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin έξι μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια του εστιατορίου του, “Golvet”. Στα πιάτα του αποδίδει μεγάλη σημασία τόσο στη χρήση φρέσκων συστατικών όσο και στην προμήθεια τους από τοπικούς παραγωγούς, ενώ οι σύγχρονες τάσεις είναι κάτι που λαμβάνει σοβαρά υπόψη και που εφαρμόζει στη σκανδιναβική κουζίνα του, την οποία συνδυάζει με ασιατικές επιρροές.

Το γαστρονομικό “φαινόμενο”, ο αυτοδίδακτος και βραβευμένος με αστέρι Michelin, Alan Geaam. Σήμερα, ο Λιβανέζος σεφ διαχειρίζεται τέσσερα εστιατόρια στο Παρίσι. Οι πρωτότυπες συνταγές του συνδυάζουν την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Γαλλίας με πινελιές του Λιβάνου, από όπου εξάλλου έλαβε και τα πρώτα του ερεθίσματα.

Ο Αργεντινός με ιταλικές ρίζες σεφ Paulo Airaudo. Έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε θρυλικά εστιατόρια της Ευρώπης, μόλις τέσσερις μήνες μετά το ξεκίνημά του εστιατορίου του, La Bottega, τον Οκτώβριο του 2015, έλαβε το πρώτο του αστέρι Michelin.

Ο καλλιτέχνης της fusion γαλλοϊαπωνικής κουζίνας Ιάπωνας σεφ Ryohei Kawasaki. Έχοντας καταφέρει εξαίσια να παντρέψει την ιαπωνική με τη γαλλική κουζίνα, τα πιάτα του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ χαρακτηρίζονται από έντονο μινιμαλισμό, με κύριο μέλημά την επιλογή φρέσκων πρώτων υλών υψηλής ποιότητας από τοπικούς παραγωγούς, προσδίδοντας στα πιάτα που ετοιμάζει την αυθεντικότητα που τους αξίζει.

Ο Ιταλός σεφ Umberto de Martino. Αφού διηύθυνε ένα από τα πιο ιστορικά και αναγνωρισμένα εστιατόρια της Μπρέσια, το Castello Malvezzi, τον Μάρτιο του 2015 ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, αναλαμβάνοντας το Florian Maison στην επαρχία Μπέργκαμο, για το οποίο έλαβε και το πρώτο του αστέρι Michelin.

Τρεις από τους κορυφαίους σεφ που θα βρεθούν στο Sani Gourmet 2018 μίλησαν στην Parallaxi. Ανακαλύψτε όσα είχαν να μας πουν τα τρία “Αστέρια Michelin”:

Ryohei Kawasaki

Τι σας έκανε να αποφασίσετε να γίνετε σεφ;

Όταν ήμουν παιδί, ο πατέρας μου, που είναι σεφ, μου μαγείρεψε σούπα με αστακό. Ήταν αρκετά διαφορετική από την γεύση της Ιαπωνικής κουζίνας κι έτσι εντυπωσιάστηκα από μια τόσο μοναδική γεύση.

Έχοντας έναν πατέρα που ήταν σεφ, ήμουν πάντα γύρω από φαγητό, κι έτσι από φυσικού ενδιαφέρθηκα για τη μαγειρική. Όμως αυτό που πραγματικά έγινε έναυσμα για την επιλογή της καριέρας μου ήταν όταν επισκέφτηκα τη Γαλλία στην ηλικία των 18. Με συνάρπασε η διαφορετική κουζίνα και κουλτούρα φαγητού στη Γαλλία, μη έχοντας ξαναβρεθεί εκτός Ιαπωνίας, η Ιαπωνική κουζίνα ήταν το μόνο που ήξερα. Αυτή η εμπειρία με έκανε να θέλω να εξερευνήσω περισσότερο κι έτσι το ταξίδι μου σαν σεφ ξεκίνησε.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση του επαγγέλματός σας;

Ο κύριος στόχος μου είναι να παρέχω στους πελάτες μια καταπληκτική εμπειρία. Για να το κάνω αυτό, πρέπει να σιγουρευτώ πως όλα γίνονται καλά, από την ποιότητα της εξυπηρέτησης μέχρι την ποιότητα του φαγητού. Αυτό σημαίνει πως πρέπει πάντα να είμαι σε εγρήγορση και να ελέγχω τα πάντα για να σιγουρευτώ πως η ποιότητα διατηρείται σε όλες τις πτυχές του εστιατορίου μου.

Πόσο δημιουργικός και πόσο αγχωτικός είναι ο ανταγωνισμός για βραβεία στη ζωή σας;

Μαγειρεύω για να ικανοποιήσω τους πελάτες μου καθώς αυτός είναι ο κύριος στόχος μου. Αν κάνοντάς το καταφέρω να κερδίσω βραβεία, τότε θα είμαι χαρούμενος.

Πάντα προσπαθώ να δημιουργήσω νέες γεύσεις για να ανανεώσω το εποχιακό μενού μας κάθε μήνα. Είναι πραγματικά δύσκολο να μείνεις δημιουργικός και να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία δοκιμής και σφάλματος. Γίνεται όντως αγχωτικό γιατί πάντα δουλεύω, αλλά όλο αυτό το άγχος εξαφανίζεται όταν βλέπω ικανοποιημένους πελάτες.

Ποια η πιο περήφανη γαστρονομική σας στιγμή;

Νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου όταν βλέπω πελάτες να εντυπωσιάζονται με την εκφραστικότητά μου στα πιάτα μου. Πάντα προσπαθούσα να δημιουργήσω κάτι καινούριο με την ομάδα μου. Όταν τα πιάτα μας βοηθούν κάποιον να ανακαλύψει μια νέα γεύση, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή σε αυτή τη δουλειά.

Umberto de Martino

Ποια ήταν η πρώτη γεύση που θυμάστε να σας εντυπωσίασε;

Η πρώτη μπουκιά που δοκίμασα και με εντυπωσίασε σαν γεύση ήταν ένα τηγανητό αυγό με λευκή τρούφα.

Τι σας έκανε να αποφασίσετε να γίνετε σεφ;

Σαν παιδί τραύλιζα και επέλεξα να αφήσω το σχολείο και να ψάξω για μια δουλειά που χρειαζόταν περισσότερη επιδεξιότητα και λιγότερες λέξεις.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση του επαγγέλματός σας;

Το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας είναι σίγουρα η εξυπηρέτηση, με την οργάνωση, τον συγχρονισμό και τον συντονισμό των συνεργατών.

Πόσο δημιουργικός και πόσο αγχωτικός είναι ο ανταγωνισμός για βραβεία στη ζωή σας;

Δεν αντιλαμβάνομαι κάτι αγχωτικό στην διατήρηση της επαγγελματικής ζωής μου, καθώς τα βραβεία που αποκτήθηκαν είναι το αποτέλεσμα αυτού που ήμασταν μέχρι την ημέρα πριν τον στόχο.

Ποια η πιο περήφανη γαστρονομική σας στιγμή;

Η 16η Νοεμβρίου 2017, η ημερομηνία που ανακοινώθηκε το αστέρι Michelin του Florian Maison.

Saverio Sbaragli

Ποια ήταν η πρώτη γεύση που θυμάστε να σας εντυπωσίασε;

Όταν δοκιμάζω ένα γνήσιο και καινούριο προϊόν, είναι πάντα ένα συναίσθημα για μένα.

Τι σας έκανε να αποφασίσετε να γίνετε σεφ;

Όταν μαγείρευε η γιαγιά μου ήθελα να μεταδίδω τον ενθουσιασμό μου και να γίνομαι χαρούμενος με τις δημιουργίες μου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση του επαγγέλματός σας;

Όταν δημιουργώ νέες δοκιμές στην κουζίνα μου με κάποια απλά και τοπικά Ιταλικά προϊόντα.

Πόσο δημιουργικός και πόσο αγχωτικός είναι ο ανταγωνισμός για βραβεία στη ζωή σας;

Νομίζω πως κάθε σεφ χρειάζεται το πάθος για αυτή την δουλειά, και αρμονία για να κάνει το καλύτερο με τις δημιουργίες του. Μερικές φορές το στρες είναι φυσιολογικό στην εξυπηρέτηση για να έχεις το επίπεδο πάντα στην κορυφή.

Ποια η πιο περήφανη γαστρονομική σας στιγμή;

Όταν πήρα το πρώτο αστέρι Michelin στο Four Seasons Geneva, και μετά από έναν χρόνο το αστέρι Michelin στο εστιατόριό μου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα