Τρία γαστρονομικά events που δεν πρέπει να χάσεις!

Τα καλύτερα γαστρονομικά ραντεβού τις επόμενες μέρες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική!

Parallaxi
τρία-γαστρονομικά-events-που-δεν-πρέπει-να-χ-1339494
Parallaxi

Εικόνα: Pexels

Ένας πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος σε αγαπημένο ξενοδοχείο της της Χαλκιδικής, μία βραδιά γευσιγνωσίας σε δροσερή αυλή της πόλης και ένα live sushi experience σε κορυφαίο ξενοδοχείο, σε περιμένουν να τα απολαύσεις τις επόμενες μέρες. Ανακάλυψέ τα!

Μπεγλέρι και Φωκιανό κάνουν απόβαση στη Χαλκιδική!

Το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου στις οχτώ το βράδυ κάνει εγκαίνια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος Ekies Walks στο ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort στη Βουρβουρού Χαλκιδικής. Πρώτος καλεσμένος για φέτος είναι ο Κωνσταντίνος Αφιανές από το ομώνυμο οικογενειακό οινοποιείο στην Ικαρία.

Από το 1997, στις Ράχες Ικαρίας, η οικογένεια Αφιανέ επενδύει στις τοπικές Π.Γ.Ε. ποικιλίες, τη λευκή Μπεγλέρι και την ερυθρή Φωκιανό, αναβιώνει αρχαίες τεχνικές οινοποίησης, όπως η φυσική ζύμωση σε αμφορείς θαμμένους στη γη, και επιμένει στη βιολογική καλλιέργεια. Έτσι, τα κρασιά μπορούν και εκφράζουν αφενός το μοναδικό terroir του νησιού, αφετέρου τον χαρακτήρα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δυο τοπικών ποικιλιών. Ο Κωνσταντίνος θα φέρει μαζί του πέντε διαφορετικές ετικέτες, εκ των οποίων μια πολύ σπάνια για την ελληνική οινική σκηνή, έναν αφρώδη οίνο φτιαγμένο από Φωκιανό.

Όπως κάθε χρόνο, το Walks περιλαμβάνει τέσσερις στάσεις στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, οι οποίοι αποτελούνται από τον βιολογικό λαχανόκηπο, τα βραβευμένα εστιατόρια Bubo και Treehouse, και την παραλία. Σε κάθε στάση υπάρχουν μια ή δυο ετικέτες που συνοδεύονται από διαφορετικό μενού, το οποίο έχει ετοιμάσει ο σεφ Δημήτρης Παμπόρης με την μπριγάδα του. Η αρχή θα γίνει από το μποστάνι, όπου ο κηπουρός Γιάννης Κανταρτζής ξεναγεί τον κόσμο στον λαχανόκηπο του και εξηγεί τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας. Επόμενοι γευστικοί σταθμοί το Bubo και το Treehouse.

Στο πρώτο, που ανακαινίστηκε φέτος και δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα στο πευκοδάσος, οι καλεσμένοι θα δοκιμάσουν τις ετικέτες λευκό Pithari και κόκκινο Pithari light extraction, οινοποιημένα και τα δυο σε αμφορείς. Θα τις συνοδεύσουν με έξι ξεχωριστές γευστικές επιλογές, όπως μίνι σουβλάκι κοτόπουλο με τεριγιάκι glaze και σουσάμι. Αντίστοιχα, κάτω από τις πευκοβελόνες του Treehouse, θα γευτούν έναν εξαιρετικό αφρώδη οίνο μαζί με στρείδια μαρινέ και τατάκι τόνου. Η εκδήλωση ολοκληρώνεται μπροστά στην παραλία με επιδόρπια, όπως η πραλίνα λευκής σοκολάτας με βασιλικό και μοσχολέμονο, και την ετικέτα «LITANI», έναν λευκό ξηρό οίνο από Μπεγλέρι με έντονα μεταλλικά στοιχεία και ζωηρή οξύτητα.

*Σαββατο 28 Ιουνίου, στις 20:00, στο Ekies All Senses Resort, Τηλέφωνο κρατήσεων: 23750-91000

Βραδιά γευσιγνωσίας στο Beyond The Walls

Το αγαπημένο στέκι πλάι στο τείχος, στη δυτική είσοδο της πόλης, σε προσκαλεί σε μία υπέροχη βραδιά γευσιγνωσίας από το Κτήμα Αλυπίας. Μουσικά θα πλαισιώσουν οι Jazz Manian Devils, με κομμάτια της jazz και pop μουσικής σκηνής, αλλά και ελληνικές επιτυχίες.

*Τετάρτη 2 Ιουλίου, μετά τις 21:00, στο Beyond The Walls, Φράγκων 2-4 και Oλ. Διαμαντή 1, Τ. 2310545400.

Live Sushi Experience στο Hyatt Regency Thessaloniki

Από Πέμπτη έως Κυριακή, ο Executive Chef Δημήτρης Φατίσης και η ομάδα του είναι έτοιμοι να σε ξετρελάνουν με φρέσκο, χειροποίητο σούσι στο Lobby Lounge του ξενοδοχείου. Αυτό το ενδιαφέρον, πολυαισθητηριακό ταξίδι σας περιμένει από τις 18:00 έως τα μεσάνυχτα. Μια βραδιά γαστρονομικής υπεροχής και σαγηνευτικών ήχων! Για περισσότερες πληροφορίες: +30 2310 401 411

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα