Γευση

Tρυγητής: Μια διαφορετική ελληνική ταβέρνα

Δημιουργική κουζίνα made in Greece στα Κωνσταντινουπολίτικα.

Parallaxi
tρυγητής-μια-διαφορετική-ελληνική-ταβ-1072708
Parallaxi

Ο Tρυγητής είναι η σύγχρονη ταβέρνα, που ικανοποιεί την επιθυμία για μια πιο casual comfort, αλλά και μοντέρνα προσέγγιση του φαγητού.    

Ταβέρνες υπάρχουν πολλές. Λίγες, όμως, τελικά προσφέρουν στο κοινό κάτι διαφορετικό, διεκδικώντας τη δική τους ταυτότητα και θέση στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

Την περιοχή των Κωνσταντινουπολίτικων επέλεξαν για να δημιουργήσουν την ταβέρνα Τρυγητή τον περασμένο Απρίλιο, που και μόνο από το όνομά της συνειδητοποιείς ότι εδώ οι άνθρωποι κατέχουν το θέμα «οίνος» και το τιμούν όπως του πρέπει στον κατάλογο. Ένας χώρος απλός, κλασικός, μ’ έναν αέρα ρουστίκ, που προσφέρει στους θαμώνες την αίσθηση της ζεστασιάς και της οικειότητας, αλλά με όλη την προσοχή στραμμένη στον πρωταγωνιστή: το φαγητό!

Το μενού, που φέρει την υπογραφή του σεφ Γιώργου Κατακαλίδη, είναι γεμάτο Ελλάδα, με καλούδια και λιχουδιές από διάφορα μέρη της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, πολύ προσεκτικά επιλεγμένα. Τα πιάτα της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας ανανεώνονται συχνά, ακολουθώντας αυστηρά την εποχικότητα και τις άρτιες τεχνικές, ενώ μέρος της φιλοσοφίας του είναι και οι χειροποίητες παρασκευές και κορυφαίες πρώτες ύλες∙ το μηλόξυδο είναι από μήλα δική τους παραγωγής, καθώς και οι ελιές…

Στις top προτάσεις συγκαταλέγονται το Αρσενικό Νάξου με Μεριαρένο Κάσου, πικάντικο πευκόμελο τρούφας κι ελιά, τα ψητά κολοκύθια με ταραμά και γάβρο μαρινάτο σε σπιτικό μηλόξυδο, ο χειροποίητος παστουρμάς ξιφίας, που τον χειμώνα σερβίρεται παραλλαγή με μοσχάρι, η βολιώτικη κοπανιστή με πικάντικες πιπερίτσες κι ελιές Χαλκιδικής, η μοσχαρίσια γλώσσα με χειροποίητη μαγιονέζα και αγγουράκι τουρσί, η αρνίσια συκωταριά με χειροποίητη προζυμένια πίτα και γιαούρτι, καθώς και η πανσέτα φούρνου με σάλτσα πετιμεζιού.

Από το μενού δεν απουσιάζουν, βέβαια, τα θαλασσινά, όπως το θράψαλο στη σχάρα με πλιγούρι σαλάτα.

Ένα μενού, όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο αν δε συνδυαστεί μαζί με την εμπειρία του κρασιού. Μια ενδιαφέρουσα ποικιλία σε επιλεγμένες ετικέτες κρασιών -διατίθενται και μερικά εξαιρετικά φυσικά-, εκλεκτών αποσταγμάτων και τσίπουρου, τόσο από μικρούς παραγωγούς όσο και από πιο mainstream, καθώς και κορυφαίες ρετσίνες -Ρητινίτης του Ξυδάκη από τη Μύκονο, Πατιστής από το Πήλιο, Δάκρυ του Πεύκου- αποδεικνύουν πόσο ενημερωμένη είναι η wine list.

Στον Τρυγητή να πάτε οπωσδήποτε αν αναζητάτε ποιότητα, καθαρές πρώτες ύλες, χειροποίητους παραδοσιακούς μεζέδες και σύγχρονες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.

Info

Δευτέρα κλειστά, Κουζίνα ανοιχτά: 13.00 – 23:30

17ης Νοεμβρίου, Πυλαία, Τ.  2317 700903, Facebook, Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα