Γευση

Τσουκνίδα Seafood and More: Εξόρμηση για… φαγητό

Η νέα σύγχρονη ταβέρνα στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
τσουκνίδα-seafood-and-more-εξόρμηση-για-φαγητό-1093316
Parallaxi

Η Τσουκνίδα είναι η νέα συνήθειά μας στο φαγητό, που συνδυάζουμε με την ωραιότερη βόλτα σε μια ειδυλλιακή περιοχή, ανατολικά της πόλης.

Κάθε πετυχημένη δράση έχει από πίσω της συνήθως και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Της Τσουκνίδας ξεκινάει στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Όταν οι πρώτοι κάτοικοι του Ασβεστοχωρίου, που εκείνη την εποχή ονομάζεται Νεοχώριο, χτίζουν κάποια πατσατζίδικα στην αρχή του χωριού. Σε προνομιούχα θέση, πάνω στον κεντρικό δρόμο, γίνονται πολύ γρήγορα δημοφιλή, ενώ αποκτούν ολοένα και   περισσότερους θαμώνες με την πάροδο του χρόνου.

Στην απέναντι ακριβώς πλευρά, κάτω από τον δρόμο, ένας μικρός παράδεισος, μια περιοχή γεμάτη  πλατάνια, ρέματα με τρεχούμενα νερά και μια θειούχα πηγή, αποκαλύπτει στους επισκέπτες και τους περαστικούς τη μοναδική φυσική ομορφιά του. Οι Τούρκοι πασάδες ξέρουν να επιλέξουν το καλύτερο κι εδώ έρχονται  για να απολαύσουν την αγαπημένη τους σούπα και παράλληλα, τη δροσιά των δέντρων, τον ήχο των τρεχούμενων νερών και την ηρεμία της φύσης. Και κάπως έτσι, το συγκεκριμένο μέρος του Ασβεστοχωρίου αποκτά το όνομα Πατσατζής.

Το 1907, ο Χρήστος  Νίτσης ανοίγει την ταβέρνα του «Ο Παράδεισος του Πατσατζή» -για τις επόμενες τέσσερις γενιές και μέχρι πρότινος- ξεκινάει μια παράδοση στην απόλαυση του  καλού φαγητού, την οποία τίμησε, ανανέωσε και συνέχισε μέχρι το 2011 ως  «Ιχθύς». Σήμερα, μετά από χρόνια παύσης, η «Τσουκνίδα» αναλαμβάνει να κάνει τη βόλτα μας μέχρι το Ασβεστοχώρι να αξίζει κάθε λεπτό της.

Ο χώρος μπορεί να θεωρείται ιδανικός για το καλοκαίρι, με την αυλή και την οργιώδη φύση τριγύρω, που θυμίζει φυσικό πάρκο, εντούτοις και τους χειμερινούς μήνες αποτελεί ένα ζεστό, φιλόξενο καταφύγιο, όπου η απλότητα και η ζεστασιά κυριαρχούν. Με το τζάκι αναμμένο, η ατμόσφαιρα αποκτά άλλη αίσθηση και σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα συνθέτουν μια ιδιαίτερη πρόταση εξόδου.

Τα φρέσκα ψάρια σε καθημερινή βάση, τα θαλασσινά και οι ποιοτικοί μεζέδες,  καθώς και τα εξαιρετικά πιάτα κρεατικών, ανάμεσά τους και η σταβλίσια μπριζόλα-, ικανοποιούν κάθε διάθεση. Σίγουρα να δοκιμάσετε την ομώνυμη «σαλάτα τσουκνίδα» με βιολογικά χόρτα, αν έχετε αδυναμία σε αληθινά φρέσκα υλικά, στα οποία ποντάρουν ιδιαίτερα, όπως φαίνεται και από το μενού του συνολικά.

Η αγάπη της Τσουκνίδας στα ποιοτικά ελληνικά κρασιά αποτυπώνεται στην κάβα της, η οποία ανανεώνεται με χειμερινή διάθεση, όπως και στις ρετσίνες και τα  εκλεκτά αποστάγματα, που συνοδεύουν ιδανικά τους προσεκτικά επιλεγμένους, αλλά νόστιμους μεζέδες της.

Το υπαίθριο πάρκινγκ του και οι εγκαταστάσεις για πελάτες με ιδιαίτερες ανάγκες  συγκαταλέγονται στα πλεονεκτήματά του.

Θα τη βρείτε καθημερινά ανοιχτά, 12.30-23.00, εκτός Τρίτης.

*Τσουκνίδα, 28ης Οκτωβρίου, Ασβεστοχώρι, Τ. 2311 218365, Facebook, Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα