Life

Γιατί δεν πρέπει να κάνουμε μπάνιο κάθε μέρα

Είναι χαλαρωτικό, αλλά συνάμα όχι ό, τι καλύτερο για τον οργανισμό μας.

Parallaxi
γιατί-δεν-πρέπει-να-κάνουμε-μπάνιο-κάθ-314226
Parallaxi

Είναι μια απολαυστική συνήθεια που κάνει καλό στην υγιεινή μας, αλλά όχι απαραίτητα και στην υγεία μας: το καθημερινό ντους μπορεί να καταστεί επικίνδυνο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Κολούμπια.

Όπως εξηγεί η Ελέιν Λάρσον, ειδική στις μολυσματικές ασθένειες, η καθημερινή έκθεση του σώματός μας στο νερό αφυδατώνει το δέρμα και δημιουργούνται «ρωγμές», οι οποίες επιτρέπουν στα βακτήρια να βρουν πρόσφορο έδαφος στην επιδερμίδα μας. Όπως προσθέτει, οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ντους συχνά, και συγκεκριμένα κάθε μέρα, με την ελπίδα ότι θα θωρακιστούν απέναντι στις μολύνσεις, αλλά στην πραγματικότητα απλώς καταφέρνουν να αρωματίσουν το κορμί τους και να απαλλαγούν από τις κακές οσμές.

Ο καθηγητής Μπράντον Μίτσελ, βοηθός καθηγητής δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Τζωρτζ Ουάσινγκτον, αναφέρει ότι το πολύ τακτικό πλύσιμο αφαιρεί από το δέρμα τα φυσικά έλαια που διαθέτει, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα μη παθογόνα βακτήρια που είναι σημαντικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκεί ένα μπάνιο ή έστω δύο την εβδομάδα ενώ το καθημερινό ντους δεν κρίνεται απαραίτητο. Ταυτόχρονα, προτρέπει όσους θέλουν κάθε μέρα να νιώθουν τη ροή του νερού στο σώμα τους να το κάνουν μόνο αν το δέρμα τους είναι καλά ενυδατωμένο και υγιές.

Όπως συμπληρώνει η Λάρσον, «ο κόσμος πρέπει να επικεντρωθεί στο καλό και συχνό πλύσιμο των χεριών και στο να πλένει καλά τα ρούχα που φοράει».

Πηγή: Metro

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι ειδικοί προειδοποιούν, επικίνδυνο το παπάκι στο μπάνιο σας

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα