Agenda

Η καλύτερη μουσική ατζέντα της εβδομάδας

Ο απόλυτος οδηγός για όλες τις μουσικές εμφανίσεις που έρχονται αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη!

Parallaxi
η-καλύτερη-μουσική-ατζέντα-της-εβδομά-905815
Parallaxi

Μια καινούργια εβδομάδα έφτασε και αυτό σημαίνει πως είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε περισσότερες συναυλίες και μουσικά δρώμενα για να απολαύσουμε. Μουσική, τραγούδι, ρεπερτόριο όλων των ειδών είναι όλα εδώ, συγκεντρωμένα μαζί, για αυτό συμβουλευτείτε την καλύτερη ατζέντα της πόλης!

The Sisters Of Mercy Live στη Μονή Λαζαριστών

the-sisters-of-mercy-730x410.webp

Οι θρυλικοί The Sisters Of Mercy θα βρεθούν ξανά στη Θεσσαλονίκη, στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2022, την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, μετρώντας 40 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το συγκρότημα έχει γράψει τη δική του μουσική ιστορία σφραγίζοντας την εναλλακτική σκηνή αλλά και στην αισθητική και πολιτική κουλτούρα. Η μουσική των Sisters είναι μια ζοφερή και σκοτεινή διασταύρωση μεταξύ metal, hard rock και ψυχεδέλειας, που συχνά ενσωματώνει dance beats.

Οι ίδιοι οι Sisters αναφέρουν τους Leonard Cohen, The Stooges, Suicide και Motörhead ως τις μεγαλύτερες επιρροές τους. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1980 στο Leeds. Είναι παιδιά της τρομερής αυτής βρετανικής δεκαετίας, που άλλαξε όχι μόνο την πολιτική αλλά και την πολιτιστική φυσιογνωμία της χώρας.

Πηγή έμπνευσης για το όνομα τους, σύμφωνα με το συνοδευτικό μουσικό μύθο, στάθηκε το ομώνυμο τραγούδι του Leonard Cohen που ακουγόταν στην ταινία του Robert Altman «McCabe & Mrs. Miller» (1971) με τον Warren Beatty και τη Julie Christie.

Από τα πρώτα χρόνια, τα μόνα σταθερά μέλη των Sisters Of Mercy ήταν ο τραγουδιστής Andrew Eldritch με τη βαθιά και βαριά φωνή – σήμα κατατεθέν των Sisters – και ο πιο πιστός φίλος του, ο Dr. Avalanche, μία drum machine που αποτελεί τον στυλοβάτη του rhythm section του γκρουπ. Αρχικά εμφανιζόταν ως τρίο, οι δυο τους και ο Gary Marx στην κιθάρα.

Θεωρούν ότι ανήκουν στην rock’n’roll σκηνή, σημείο αναφοράς τους παραμένει η χαρακτηριστική φιγούρα με τα μαύρα γυαλιά, τα δερμάτινα ρούχα και την ιδιαίτερη φωνή του ο Eldritch, ενώ η μουσική του είναι για τους οπαδούς τους ανά τον κόσμο αντικείμενο λατρείας.

Το γκρουπ εδώ και τέσσερις δεκαετίες έχει ηχογραφήσει μόνο τρία άλμπουμ, τα οποία όμως είχαν τεράστιο αντίκτυπο τόσο στην ανεξάρτητη σκηνή όσο και στο mainstream rock: First And Last And Always (1985), Floodland (1987) και Vision Thing (1990).

Ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα που ανέδειξε η post punk σκηνή, οι Sisters Of Mercy αποτελούν σημείο αναφοράς του σκοτεινού rock ήχου και της dark κουλτούρας, γενικότερα, παρότι έχουν κυκλοφορήσει μόλις τρία επίσημα studio albums.

Στα live τους, ισχυρίζονται πως δημιουργούν ατμόσφαιρα “φορτισμένης industrial ψυχεδέλειας”, συνδυάζοντας νέο υλικό με τα παλιά γνώριμα τραγούδια τους, βουτηγμένα στην παραζάλη ενός εντυπωσιακού light show.

Μόνιμα σημεία αναφοράς, η αδύνατη φιγούρα του Eldritch, με τα μαύρα γυαλιά, τα δερμάτινα ρούχα και μία από τις χαρακτηριστικότερες φωνές στη σύγχρονη ιστορία του rock’n’roll, και τα βαριά beats του Doktor Avalanche, του drum machine που δίνει το ρυθμικό υπόβαθρο στα κομμάτια των Sisters Of Mercy, από την ημέρα που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα.

Τη συνέχεια την υποδηλώνουν και μόνο οι τίτλοι των μοναδικών τραγουδιών που θα ακούσουμε σε αυτό το live , το οποίο θα έχει τη μορφή greatest hits show, περιέχοντας πολλά θρυλικά κομμάτια που έχουμε πολλά χρόνια να ακούσουμε ζωντανά:

“Alice”, “Temple Of Love”, “Marian”, “This Corrosion”, “More”, “Lucretia My Reflection”, “Dominion / Mother Russia”, “Body And Soul”, “First And Last And Always”, “Vision Thing”, “Ribbons”, “No Time To Cry”, “Walk Away” και πολλά ακόμη, που αποδεικνύουν ότι οι Sisters of Mercy, παραμένουν επικίνδυνα σκοτεινοί, μόνιμα συναισθηματικοί και κατευθύνονται ξανά προς την πόλη μας.

Ας τους υποδεχτούμε λοιπόν την Τετάρτη 3 Αυγούστου στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη χωρίς ταξινομήσεις και περιοριστικές ετικέτες αλλά όπως θέλουν οι ίδιοι να βλέπουν τον εαυτό τους: «ως πνευματικούς θεούς της αγάπης».

*Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 19.30 | Μονή Λαζαριστών | Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 36 ευρώ | Προπώληση: viva.gr

Συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

malamas-thess.jpg

Η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στη Χαλκιδική θα γίνει στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022, με αφορμή την περιοδεία του σε ανοιχτούς χώρους και τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Θάλασσας 2022.

Κουβαλά στις μουσικές του αποσκευές τα καλύτερά του τραγούδια για χάρη μας και τη μουσική παρτενέρ του, την ταλαντούχα Ιουλία Καραπατάκη και φυσικά την μπάντα του, τους συνοδοιπόρους του, όπως τους αποκαλεί.

Tραγούδια αγαπημένα, που σας συγκίνησαν και σας πόνεσαν, σας έκαναν να τραγουδήσετε μαζί του και να ταξιδεύετε σε χώρες δίχως χάρτη, με τέτοια τραγούδια υπόσχεται να μας συναντήσει κάτω από τον έναστρο ουρανό της Χαλκιδικής ο Σωκράτης Μάλαμας ,δίνοντας μας τα καλύτερα και όλα τα χιλιοτραγουδισμένα κομμάτια του.

Αν είστε από αυτούς που τους αρέσουν τα παραμύθια και τα κάτοπτρα, τα ταξίδια σε ασύλληπτους λαβυρίνθους του νου και σε ασπρόμαυρες ιστορίες, αν βάζετε στο repeat #tasketa, αν σας αρέσει να τραγουδάτε μαζί με το πλήθος σε γεμάτα θέατρα για τέσσερις ώρες, τότε δεν γίνεται να λείπετε από τις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα.

Ο Σωκράτης υπόσχεται να «φοράει» τα καλύτερά του: τα πιο αγαπημένα του (σας) τραγούδια, τα πιο σκοτεινά, τα φωτεινά και τα χιλιοτραγουδισμένα ή μία απρόβλεπτη ροή που σίγουρα θα συγκινήσει και θα μας ενώσει πάλι.

Συνοδοιπόροι του, αγαπημένοι φίλοι – συνεργάτες: Ιουλία Καραπατάκη: Τραγούδι Πέτρος Μάλαμας: Τραγούδι Φώτης Σιώτας: Βιολί, βιόλα, τραγούδι Γιάννης Παπατριανταφύλλου: Κοντραμπάσο Δημήτρης Λάππας: Κιθάρες, Λαούτο, μπουζούκι Κλέων Αντωνίου: Ηλεκτρική κιθάρα Νίκος Μαγνήσαλης: Τύμπανα Γιάννης Μάλαμας: Κρουστά Τίτος Καργιωτάκης – Παναγιώτης Ηλιόπουλος: Ηχοληψία Χρήστος Λαζαρίδης – Μελίνα Ζερβάκη: Σχεδιασμός & χειρισμός φώτων Δημήτρης Κατέβας: Τεχνικός Σκηνής

*Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 21.00 | Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών “Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15€ | Προπώληση: viva.gr

Επετειακή Συναυλία Ελληνικής Μουσικής στο Sani Festival

elliniki-mousiki-sani-festi-730x410.webp

Μία επετειακή συναυλία αφιερωμένη στα 30 χρόνια του Sani Festival θα παρακολουθήσουμε στο Λόφο της Σάνη το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 με ηχηρά ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής: Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Πέννη Μπαλτατζή.

Μια ιστορική αναδρομή στα 30 χρόνια του Sani Festival που μέσα από το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, με επιμέρους καλλιτεχνικές συμμετοχές, συναυλίες και αφιερώματα έχει παρουσιάσει το σύνολο του καλλιτεχνικού αποθέματος της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας της χώρας μας.

Μία επετειακή εκδήλωση και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στο σύνολο της μουσικής δημιουργίας του 20ού και του 21ου αιώνα που ενσωματώνει την ιδέα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ένα από τα πιο οικεία ελληνικά αισθητικά στοιχεία διεθνώς.

Ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ενεργοποιεί τις αισθήσεις και τις μνήμες, προκαλώντας μια γλυκιά νοσταλγία επιστροφής στα αγαπημένα μας μέρη.

Μια μεγάλη και μοναδική συναυλία που μας ταξιδεύει στους δρόμους του έντεχνου και του λαϊκού τραγουδιού, στηριγμένη στις δημιουργίες και τα τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Βασίλης Τσιτσάνης, Σταύρος Ξαρχάκος, Μανώλης Χιώτης, Μάνος Λοΐζος, Δήμος Μούτσης, Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Ζαμπέτας, κ.ά.., αλλά και κορυφαίων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών, όπως οι Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Μανόλης Αναγνωστάκης, Νίκος Γκάτσος, Λίνα Νικολακοπούλου, Άλκης Αλκαίος, Μάνος Ελευθερίου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και άλλοι.

Συντελεστές: Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννη Μπαλτατζή | τραγούδι Μανώλης Ανδρουλιδάκης | μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση Στάθης Σαββίδης | διεύθυνση λαϊκής ορχήστρας Γιάννης Καρασάββας | διεύθυνση συμφωνικής μπουζουκιών Συμμετέχει λαϊκή ορχήστρα και συμφωνική μπουζουκιών

*Σάββατο 6 Αυγούστου στις 21.30 | Λόφος Σάνη |Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr 

Ο Γιάννης Πλούταρχος στα Νέα Μουδανιά για μια Καλοκαιρινή Συναυλία

ploytarxos.jpg

Tο μουσικό ταξίδι του Γιάννη Πλούταρχου τον οδηγεί στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022, με τη μουσική συντροφιά του Γιάννη Κακοσσαίου και της Katerina.

Ο Γιάννης Πλούταρχος με την μοναδική λαϊκή φωνή του, έχει κερδίσει την αγάπη και τον θαυμασμό του κοινού και παραμένει για πολλά χρόνια στις καρδιές τους καθώς και στην κορυφή των προτιμήσεών τους.

Ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο σε όλους εσάς, που φέρνετε στο μυαλό σας όμορφες αναμνήσεις, για εσάς που αγαπήσατε, αγκαλιάσατε, χαμογελάσατε και ζήσατε ανεπανάληπτες στιγμές ακούγοντας τα τραγούδια του.

Η πορεία του Γιάννη Πλούταρχου είναι γεμάτη από αξιόλογες συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, ενώ το πρώτο του CD-single κυκλοφορεί το 1998. Έκτοτε έχει στο βιογραφικό του μία πλούσια δισκογραφία από προσωπικούς του δίσκους, αλλά και από τις συνεργασίες του σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών.

Η δουλειά που τον έκανε ευρέως γνωστό και τον καθιέρωσε στο ελληνικό κοινό ήταν το 2000 ο δίσκος με τίτλο «Υπήρχαν όρκοι» με 15 τραγούδια. ενώ ο δίσκος «Δεν είναι ο έρωτας…παιδί της λογικής» που κυκλοφόρησε το 2002 γνώρισε τεράστια επιτυχία με αποτέλεσμα να ξανακυκλοφορήσει με ένα επιπλέον τραγούδι, το «Ποιο μονοπάτι» καθώς και bonus DVD με 9 video clip.

Από εκεί και μετά κάθε του δισκογραφική δουλειά αλλά και κάθε του εμφάνιση στέφεται με επιτυχία και το κοινό τον ακολουθεί πιστά σε όλες τις επιλογές του, κάνοντας τους δίσκους του πλατινένιους ξανά και ξανά, ενώ τα κέντρα που εμφανίζεται γεμίζουν πάντα ασφυκτικά.

Ενημέρωση: Για την είσοδο του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για τις παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους, η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

*Σάββατο 6 Αυγούστου στις 21.00 | Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών | Εισιτήρια: Γενική είσοδος 20€ | Προπώληση: ticketservices.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα