Agenda

Η καλύτερη μουσική ατζέντα της εβδομάδας

Ο απόλυτος οδηγός για όλες τις μουσικές εμφανίσεις που έρχονται αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη!

Parallaxi
η-καλύτερη-μουσική-ατζέντα-της-εβδομά-918276
Parallaxi

Μια καινούργια εβδομάδα έφτασε και αυτό σημαίνει πως είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε περισσότερες συναυλίες και μουσικά δρώμενα για να απολαύσουμε. Μουσική, τραγούδι, ρεπερτόριο όλων των ειδών είναι όλα εδώ, συγκεντρωμένα μαζί, για αυτό συμβουλευτείτε την καλύτερη ατζέντα της πόλης!

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με Ένα Μουσικό Ουράνιο Τόξο στα Νέα Μουδανιά

alkisti-protopsalti-730x410-1.webp

Τα καλοκαιρινά βήματα της Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα την οδηγήσουν στο Αμφιθέατρο νεών Μουδανιών τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022, όπου θα μας υποδεχτεί με τη μουσική παράσταση «Και Μείναμε Άνθρωποι».

Νικητές Χαμένοι, Φως, Μείναμε Άνθρωποι Και Το Ολοκαίνουργιο Ελεύθερος Ξανά γιατί όπως λέει και η ίδια:

θέλουμε να πιάσουμε την ζωή μας από εκεί που την αφήσαμε, θέλουμε να τραγουδήσουμε, να ξεχαστούμε, να αναπολήσουμε, να ονειρευτούμε.

Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!

Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης με την ξεχωριστή καλλιτεχνική ποιότητα που την διακρίνει θα μας απογειώσει με ένα εντελώς ανανεωμένο ουράνιο μουσικό τόξο!!

Η δημιουργική της ανησυχία μας υπόσχεται όπως πάντα κάτι ξεχωριστό, ένα πρόγραμμα που περιέχει σημαντικές στιγμές της Ελληνικής δισκογραφίας, τραγούδια που αγαπήσαμε από το λαμπερό ηχόχρωμα της φωνής της και όχι μόνο!

Από το τόσο πλούσιο ρεπερτόριό της η σημαντική ερμηνεύτρια ξεχώρισε αγαπημένα τραγούδια δίνοντάς τους αυτή την φορά άλλη διάσταση με τις ενορχηστρώσεις του σπουδαίου μουσικού Θωμά Κοντογεώργη.

Το μοναδικό αυτό πρόγραμμα που μας ετοίμασε μαζί με τους 5 διακεκριμένους μουσικούς της είναι εμπλουτισμένο και με τα καινούργια της τραγούδια.

Συντελεστές: Θωμας Κοντογεωργης : Πιάνο Παντελης Ντζιαλας : Κιθάρες Πετρος Βαρθακουρης: Μπάσο Τακης Βασιλειου: Drums/κρουστά Σοφια Ευκλειδου : Τσέλο

Ενορχηστρώσεις : Θωμάς Κοντογεώργης Ηχοληψία : Zαχαρίας Σταμούλος Φωτισμοί : Δημήτρης Λάιος

*Δευτέρα 8 Αυγούστου στις 21.30 | Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών | Εισιτήρια: γενική είσοδος15€ | Προπώληση: viva.gr 

Sani Festival: Συναυλία Σύγχρονου Ελληνικού & Μεσογειακού Τραγουδιού

elleada-kosmos-sani-festiva-730x410.webp

Συνεχίζοντας το μουσικό αφιέρωμα στα 30 χρόνια διοργάνωσης του Sani Festival, το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, ο Λόφος Σάνη θα υποδεχτεί μία συναυλία γεμάτη ήλιο, θάλασσα, Ελλάδα και Μεσόγειο.

Οι καλλιτέχνες που θα στηρίξουν το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα είναι οι: Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης και η Καλλιόπη Πούσκα.

Μία μουσική περιπλάνηση στις ακτές και τις γωνιές της Μεσογείου, μία μουσική αγκαλιά των συγγενών πολιτισμών, ένας φόρος τιμής στο Sani Festival που στην 30χρονη πορεία του έχει εξυμνήσει την πολυπολιτισμικότητα μέσω της μουσικής.

Ένα μουσικό ανθολόγιο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού και των εκλεκτικών συγγενειών του με τα μεσογειακά αλλά και δυτικοευρωπαϊκά ακούσματα. Μία προβολή του ιστορικού καλλιτεχνικού αποτυπώματος του Sani Festival που ισορροπεί αρμονικά ανάμεσα στην εξωστρέφεια και τη στήριξη της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με ερμηνείες στα Ελληνικά αλλά και σε ξένες γλώσσες, με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Ακούσματα από όλη τη Μεσόγειο (Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Αραβικές χώρες, Ισραήλ), εμβληματικά κομμάτια της διεθνούς μουσικής δημιουργίας που συνυπάρχουν και συναλλάσσονται με τις ελληνικές μελωδίες και ελληνικά τραγούδια μεταφρασμένα σε άλλες γλώσσες. Μια συναυλία φρέσκια, δυναμική και συνάμα νοσταλγική. Μια μοναδική συναυλία που μυρίζει ήλιο, θάλασσα, Ελλάδα και Μεσόγειο.

Συντελεστές: Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Πούσκα | τραγούδι Μανώλης Ανδρουλιδάκης | μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση Συμμετέχει ορχήστρα πνευστών, εγχόρδων και κρουστών

*Σάββατο 13 Αυγούστου στις 21.30 | Λόφος Σάνη | Εισιτήρια: από 20€ | Προπώληση: viva.gr

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου Live στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

thanasis-papkonstantinou-730x410.webp

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ανεβαίνει στη σκηνή του Αμφιθεάτρου Νέων Μουδανιών την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θάλασσας 2022.

Τέσσερα χρόνια μετά τις κοινές εμφανίσεις με τον Σωκράτη Μάλαμα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται να επανέλθει στα καλοκαιρινά μουσικά δρώμενα με τη λαχτάρα, οι μουσικές και τα τραγούδια, να μας υψώσουν πάνω απ’ τις κακοτοπιές, το μούδιασμα να παραχωρήσει τη θέση του στην ευφροσύνη, η νύχτα να γίνει πιο εύκολη κι η μέρα πιο ευοίωνη.

Συντελεστές: Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, λαούτο, τραγούδι Κωνσταντίνος Πιστιόλης: κλαρίνο, γκάϊντα, καβάλ, hang drum, τραγούδι Γιάννης Λίταινας: κιθάρα, λαούτο, τραγούδι Γιώργος Αγγελάκης: τρομπόνι, ακορντεόν Νίκος Δημηνάκης: σαξόφωνα, φλάουτο, didgeridoo, πλήκτρα, beatbox Απόστολος Γιάγκος: πλήκτρα Λεωνίδας Κυρίδης: ηλεκτρικό μπάσο Φοίβος Άνθης: τύμπανα

Κλήμης Πελοπίδας, Θεμιστοκλής Δημητρακόπουλος: ηχοληψία Χρήστος Λαζαρίδης: σχεδιασμός & χειρισμός φώτων Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου: φροντιστής σκηνής

Ο Παπακωνσταντίνου έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς.

Στις ηχογραφήσεις, στις παραγωγές και στις συναυλίες του έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων οι Γιάννης Αγγελάκας (φωνή), Σωκράτης Μάλαμας (φωνή), Μάρθα Φριντζήλα (φωνή), Γιώργος Μιχαήλ (φωνή), Γιάννης Χαρούλης (φωνή), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρες), Γιώργος (Μπαντούκ) Αποστολάκης (κιθάρες, πλήκτρα, φυσαρμόνικα), Αλέξης Αποστολάκης (τύμπανα), Δημήτρης Μπασλάμ (κοντραμπάσσο), Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, λαούτο, τζουράς), Φώτης Σιώτας (φωνή, βιολί, πλήκτρα), Παντελής Στόικος (τρομπέτα, καβάλ), Φλώρος Φλωρίδης (πνευστά), Κώστας Παρίσης (κιθάρες), Τάσος Μισυρλής (τσέλο), Μιχάλης Χανιώτης (μπουζούκι) , Florian Micuta (πλήκτρα), Κώστας Θεοδώρου-Dine Doneff (κόντρα μπάσο, κρουστά). Ματούλα Ζαμανη(φωνή), Μελίνα Κανά (φωνή).

*Κυριακή 14 Αυγούστου στις 21.00 | Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών | Εισιτήρια: 15€ | Προπώληση: viva.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα