Γευση

Η πιο hot summer dining εμπειρία στο κορυφαίο mall της Θεσσαλονίκης

Το Mediterranean Cosmos προσφέρει την ευκαιρία για ατελείωτο shopping therapy και διασκέδαση, με κυρίαρχη πρόταση το dinning

Parallaxi
η-πιο-hot-summer-dining-εμπειρία-στο-κορυφαίο-mall-της-θε-922699
Parallaxi

Με τη διάθεση να αναζητά όλο και περισσότερο τη χαρά και το καλοκαίρι να κάνει νωχελικά την εμφάνισή του, οι βόλτες στο Mediterranean Cosmos αποτελούν την καλύτερη επένδυση για τον ελεύθερό σας χρόνο. Ο απόλυτος προορισμός -για εσάς και την οικογένειά σας- προσφέρει την ευκαιρία για ατελείωτο shopping therapy και διασκέδαση, με κυρίαρχη πρόταση το dinning. Εδώ, απολαμβάνετε τις δυο αγαπημένες σας συνήθειες -αγορές και φαγητό- μέσα από απεριόριστες επιλογές, καθιστώντας το καλύτερο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης τον απόλυτο fun destination.

Η ενδιαφέρουσα ποικιλία των καφέ, εστιατορίων, brasseries και gastrobars, που μπορείτε να ανακαλύψετε στον χώρο του εμπορικού κέντρου εξυπηρετούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από τον πρώτο καφέ, το πρωινό, ένα γλυκό ή το brunch ως το μεσημεριανό και το βραδινό.

Ιδιαίτερα τώρα, που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, τα outdoor καταστήματα σας δίνουν τη δυνατότητα να απολαμβάνετε με την παρέα σας την καταπληκτική εξωτερική πλατεία, παρατηρώντας τη ζωηρή κίνηση που δε σταματάει ποτέ, εκτός κι αν προτιμάτε τη δροσιά εντός, για ένα γευστικό διάλειμμα και window shopping, για αρχή. Εδώ, υπάρχει κάτι για όλους: δεκάδες γευστικές «προκλήσεις», ποιότητα στο φαγητό, υψηλή αισθητική στο περιβάλλον. Έτσι, η βόλτα στο Mediterranean Cosmos, που αποτελεί εδώ και χρόνια μέρος της καθημερινότητάς μας, γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι και της κουλτούρας της διασκέδασής μας.

OUTDOOR

The Prince Barsserie

the-prince-barsserie.jpg

Μια καθαρά νεανική brunch-ερί/gastrobar υψηλής αισθητικής, με ιδιαίτερες μουσικές επιλογές και στόχο να προσφέρει μία νέα εμπειρία διασκέδασης. Στον εξωτερικό χώρο του Mediterranean Cosmos και με υπέροχη θέα σε όλη την πλατεία, αποτελεί το αγαπημένο στέκι, στο οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε μ’ έναν καφέ, να συνεχίσετε μ’ ένα κοκτέιλ και να καταλήξετε με δείπνο.

the-prince-barsserie-1.jpg

Στο φιλόξενο περιβάλλον του, σας υποδέχεται το φιλικό κι ενημερωμένο προσωπικό, που λειτουργεί ως ξεχωριστός οικοδεσπότης για τον καθέναν, με προτάσεις από τη διεθνή κουζίνα και μια πλούσια κάρτα κρασιών. To Prince Barsserie παραμένει σταθερά ο πιο hot all day food bar προορισμός, πάντα up-to-dated, με έναν αέρα φρεσκάδας και διαρκής ανανέωσης.

Estrella

estrella-1.jpg

Στην προσπάθειά του να διαφοροποιηθεί γευστικά, καινοτόμησε με το #bougatsan, αλλά και το πλούσιο brunch του -από τα πρώτα στην πόλη. Φιλικό και cosy, συνεχίζει να ανανεώνει διαρκώς το μενού του με συναρπαστικές γεύσεις, δημιουργώντας μια μίξη μεσογειακής και διεθνούς κουζίνας. Ανάμεσα στην πλούσια ποικιλία σε brunch, lunch και dinner, δοκιμάστε οπωσδήποτε το επικό Korean Street Toast -με ομελέτα, ψητό ζαμπόν fouantre, τηγανητές πατάτες, iceberg, bbq sauce και μαγιονέζα, ή το ονειρεμένο Croque Madame, σε αλμυρή φωλιά churros, με sauce Mornay, αβγά μάτια, ξεροψημένο μπέικον, λιωμένο cheddar και μαγιονέζα τρούφας. Μη παραλείψετε, όμως, και τη σαλάτα με κινόα, πιπεριές, ντοματίνια, καλαμπόκι, αβγό και ψητό κατσικίσιο τυρί ή το Flatbread Two Flavors σε ζύμη Pinsa αργής ωρίμανσης προζύμης με prosciutto, τυρί κρέμα, γραβιέρα, μανιτάρια, σπανάκι και πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Η Estrella έχει καταφέρει να συνδυάζει εξαιρετική ποιότητα, νοστιμιά κι αισθητική -σε Instagram-ικά πιάτα που ικανοποιούν όλες τις αισθήσεις!

TGI Fridays

tgi-fridays-2.jpg

Τον Μαϊο στα TGI Fridays™ είναι κάθε μέρα γιορτή, κάθε μέρα Παρασκευή! Εδώ, ξέρουν να γιορτάζουν την άνοιξη και το αποδεικνύουν με την έναρξη της Margarita MΑΥnia. Με motto το “All day, All May long”, απολαμβάνετε όλες τις δροσερές, signature margaritas μόνο με 5€ για όλο τον μήνα. Αγαπημένες οι Classic, The Best Fridays™ και η φρουτώδης Mango Margarita. Για τους spicy lovers, επιλογές, όπως η Spicy Pineapple με homemade jalapeño – pineapple syrup και η Pink Chili, με χυμό ροζ γκρέιπφρουτ θωρούνται αξεπέραστες.

Όλες οι margaritas είναι φτιαγμένες με αυθεντική tequila El Jimador και φρέσκα υλικά από τους έμπειρους bartenders. Οι εκπλήξεις συνεχίζονται με τις νέες προσθήκες στο μενού: Mexican Bowl με αβοκάντο, κόκκινα φασόλια, Creamy Chipotle Coleslaw, pico de gallo και Aioli Sriracha και Philly Cheesteak burger με τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας στη σχάρα σε φέτες, σοταρισμένα κρεμμύδια, Cheddar, Queso Cheese sauce κι ένα Philly Cheesesteak egg roll στην κορυφή του. Friday is fun!

INDOOR

Hot Pot Pasteria

hot-pot-pasteria-1.jpg

Η αγάπη για τις μακαρονάδες ξεκινάει από μικρή ηλικία και είναι παντοτινή. Ποιος δεν αγαπά τη μοναδική τους γεύση, τους συνδυασμούς με αρωματικές σάλτσες και τυριά, αλλά κυρίως την ευκολία τους σαν γεύμα; Στο μενού της Hot Pot Pasteria θα ανακαλύψετε την αγαπημένη σας, την οποία βλέπετε να φτιάχνεται on the spot από τις πιο αγνές κι εκλεκτές πρώτες ύλες, και θα τις συνοδέψετε με τραγανές bruschetta’s ή super made ολόφρεσκες σαλάτες.

hot-pot-pasteria-2.jpg

Tip: Ως ιδανική επιλογή για όλη την οικογένεια, προσφέρει με κάθε παιδικό menu ένα απίθανο δώρο της Playmobil!

Cinnabon

cinnabon-cookies-cream-chillata-01.png

Εδώ η μέρα ξεκινάει γλυκά και κλείνει ακόμα καλύτερα. Το πιο sweet hot spot του Mediterranean Cosmos ικανοποιεί τις ανάγκες σας όλη μέρα, με προϊόντα φούρνου, Bites, Cupcakes κι εξαιρετικά ροφήματα και καφέδες, αλλά παραμένει ανήσυχο και δημιουργικό.

cinnabon-lemonatta.png

Οι τελευταίες γευστικές προτάσεις του φέρνουν τη δροσιά μέσα στο καλοκαίρι, όπως το παγωμένο και κρεμώδες Cookies and Cream Chillatta, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Καθώς και τα Lemonatta, στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Νόστιμες, δροσερές, σπιτικές λεμονάδες σε τρεις επιλογές: κλασική, μάνγκο, βατόμουρο ή φράουλα. Summer breeze…

Street Food Movement

street-food-photo.jpg

Γιατί να χάνετε χρόνο, όταν μπορείτε να τα έχετε όλα μαζί συγκεντρωμένα; Στο εξαιρετικό concept που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το street food, απολαμβάνετε μια πολυσυλλεκτικότητα γεύσεων, στην καλύτερη ποιότητα. Το Esteban φέρνει τη γευστική μαγεία από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, σερβίροντας όλα τα αρώματα και τις γεύσεις του Μεξικό, τυλιγμένα σε μια φρεσκοψημένη τορτίγια! Εσείς, επιλέξτε το χορταστικό best seller Chicken Quessadilla.

street-food-movement-1.jpg

Στο κλασικό πλέον Patafritas, η τηγανητή πατάτα σετάρεται μόνο με λαχταριστές σος, στις οποίες εθίζεσαι κανονικά. Την επόμενη φορά που θα το επισκεφθείτε, προτείνουμε να διαλέξετε τη χορταστική Sky Mix, δηλαδή, μουσταρδομαγιονέζα με μπέικον & κεφαλοτύρι. Και τέλος, στο αγαπημένο Philly Cheesesteak, σήμα κατατεθέν της Φιλαδέλφιας, που επιστρέφουμε πάντα για το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο steak με σκορδοβούτυρο σε φρεσκοψημένo ψωμί bagel ή μπαγκέτα, σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με το top πικάντικο The BBQ.

Pax Burgers

pax-burgers.jpg

Αν ανήκετε στην κατηγορία των φανατικών burgeristas και αναζητάτε burger από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά στη Θεσσαλονίκη, στο food court του Mediterranean Cosmos σας περιμένουν γεύσεις κλασικές, μοναδικές και αυθεντικές. Το μυστικό τους δεν κρύβεται μόνο στο όνομά τους, “Pretty Amazing and Xtraordinary burgers”. Αποκαλύπτεται στο ψήσιμο τη στιγμή της παραγγελίας, εξασφαλίζοντας το πιο ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα, στα χειροποίητα, αφράτα ψωμάκια, χωρίς συντηρητικά, στις σπιτικές sauces σε συνδυασμό με τις φρέσκες, τηγανητές πατάτες, που κάνουν κάθε μπουκιά μια αληθινή απόλαυση. Επιλογές κλασικές και απλές, τα Original και Cheesy Original θα σας κερδίσουν με τη μεστή γεύση τους.

Dont miss! Το ανατρεπτικό, limited-edition “ALITI.Co” burger, που επιμελήθηκε ο chef Σταύρος Βαρθαλίτης, με κλασικό Pax μπιφτέκι, τρυφερή πανσέτα, bacon jam και τη signature ketchup από πιπεριές Φλωρίνης. Εναλλακτικά, το Oldboy με το εξαίρετο buttermilk chicken των Pax και sriracha glaze, queso, μαγιονέζα & sticks αγγουριού και καρότου αποτελεί σίγουρα μια διαφορετική γευστική πρόταση. Addicted to burgers!

Goodys Burger House

20220413-34558-baobuns-teliko.jpg

Όταν το κλασικό συναντάει τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας, τότε ο συνδυασμός αποδεικνύεται ιδιαίτερα δυναμικός. Tα Goody’s Burger House καινοτομούν και για πρώτη φορά λανσάρουν τα νέα λαχταριστά Bao Buns. Με την υπογραφή ποιότητας και νοστιμιάς, που δεκαετίες τώρα προσφέρουν στην πόλη, οι τρεις ξεχωριστές συνταγές, κάθε μια με διαφορετική γέμιση, ικανοποιούν κάθε γευστική απαίτηση, καλύπτοντας όλες τις προτιμήσεις.

Το Bao Bun με Pulled Beef σε αφράτο ψωμάκι με ζουμερά κομμάτια από αργομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κρέας, φρέσκο κρεμμυδάκι, τριμμένο αμύγδαλο και vegan spicy mayo sauce για τους παραδοσιακούς. Το Crispy Chicken με τραγανό κοτόπουλο πανέ, μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, τριμμένο αμύγδαλο και sweet chili mayo sauce για όσους αγαπάνε τα πικάντικα και το Vegan, με ψητά λαχανικά και vegan spicy mayo sauce για vegetarians και vegans.

Γύρος Προεδρικός

proedrikos.jpg

Ο γύρος ο σωστός, ο παραδοσιακός, που ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια σας έχει τη σφραγίδα ενός μόνο ονόματος. Στον Γύρο Προεδρικό επιλέγουν τα καλύτερης ποιότητας κρέατα, τα ψήνουν στη σχάρα, στην ανοιχτή κουζίνα του καταστήματος, και τα προσφέρουν με αγάπη, είτε σε μερίδες, είτε σε αλάδωτη πίτα από καλαμποκίσιο και σταρένιο αλεύρι. Αγνά υλικά και χορταστικές μερίδες ικανοποιούν την όρεξή σας για δυνατές γεύσεις, που απολαμβάνετε σε κάθε σας βόλτα στο Mediterranean Cosmos. Την επόμενη φορά που θα το επισκεφθείτε, ζητήστε προεδρική πίτα με αυθεντικό γύρο Θεσσαλονίκης ή το μοσχαρίσιο, ανατολίτικο ντοννέρ.

Λάδι και Ρίγανη

ladi-riganh.jpg

Εδώ και 15 χρόνια αποτελεί το ψητοπωλείο της εμπιστοσύνης μας, που πρωτοπορεί με τις γεύσεις και την ποιότητά του. Στο foodcourt του Mediterranean Cosmos, το Λάδι και Ρίγανη -από το όνομα κιόλας μυρίζεις τις νοστιμιές της κουζίνας του- ξεχωρίζει για τα χειροποίητα σουβλάκια, την αλάδωτη καλαμποκίσια πίτα και τη μοναδική φέτα σος, που μετράει δεκάδες φανατικούς. Best of: Το ελαφρύ Green Dish με φρεσκοκομμένο γύρο σε πράσινη σαλάτα και σος μουσταρδομαγιονέζας και μυρωδικών, αλλά και το θεϊκό Gyros Burger.

Μικρός Βοριάς

mikros-borias-1.JPG

Στο άκουσμα «φαγητό της μαμάς» πάντα κάνουμε εγκεφαλικές συνάψεις, που μας παραπέμπουν σε κάτι συγκινητικά νόστιμο, φρέσκο και με έξτρα δόσεις αγάπης. Σε κάτι που γλυκαίνει τις αισθήσεις μας, όσον αφορά στο φαγητό. Ο Μικρός Βοριάς φροντίζει ώστε να μας τα προσφέρει καθημερινά στο πιάτο. Με κορυφαίες πρώτες ύλες και συνταγές κλασικές αλλά δοκιμασμένες, το παραδοσιακό αυτό εστιατόριο θυμίζει… σπίτι. Τα έχουμε δοκιμάσει, απολαύσει ξανά και ξανά, αλλά ποτέ δεν τα έχουμε βαρεθεί: μουσακάς, παστίτσιο και κολοκυθάκια γεμιστά με αβγολέμονο.

borias.JPG

Παραδοσιακό

paradosiako-4.jpg

Τρέχετε όλη μέρα και κάνετε διατροφή; Πεινάτε κι επιθυμείτε να κάτι χορταστικό, νόστιμο και υγιεινό; Εδώ οι λέξεις ποικιλία και ποιότητα βρίσκουν αληθινά το νόημά τους, αφού το Παραδοσιακό, εδώ και 25 χρόνια, σέβεται τον πελάτη και την υγεία του. Παντρεύoντας τις μαμαδίστικες γεύσεις με τη σύγχρονη μεσογειακή διατροφή, φροντίζει τις καθημερινές του ανάγκες με super healthy meals και σνακς. Είτε για αλμυρό -κρύα σάντουιτς, με προσεκτικά επιλεγμένα αλλαντικά κι ελληνικά τυριά, δροσερές σαλάτες, υγιεινά μικρογεύματα με λαχανικά, ζυμαρικά, όσπρια, κινόα-, είτε για γλυκό -donut cakes, σοκολατόπιτα και muffins-, οι προτάσεις εδώ είναι ατελείωτες.

paradosiako-3.jpg

Από τις top επιλογές, η Scrocchiarella και το Πεϊνερλί ως ζεστό σνακ, από αφράτη, φρεσκοψημένη ζύμη και yummy υλικά, που σας γεμίζουν απόλαυση. Tip! Συνοδεύστε τις επιλογές σας με φρεσκοστυμένους φυσικούς χυμούς, σπιτικές λεμονάδες κι εξαιρετικό καφέ κάθε είδους.

Το Χρυσό

to-xriso.jpg

Με αδυναμία στις πίτες, τις μπουγάτσες, τα πεϊνιρλί, τα καλτσόνε και άλλες παρόμοιες λιχουδιές, το Χρυσό αγαπήθηκε για την ποιότητα και τη νοστιμιά των προτάσεών του. Οι ολόφρεσκες, τραγανές πίτες του απευθύνονται στους λάτρεις της ζύμης, ενώ ο εξαιρετικός καφές του αποτελεί για τους ανθρώπους του επιστήμη. Μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα σάντουιτς και σαλάτες καλύπτουν τις γευστικές απαιτήσεις, αλλά και τις ανάγκες για κάθε στιγμή της ημέρας. Με διάθεση να στηρίξει τη φιλοσοφία του healthy food, το Fruit & Superfood Bar προσφέρει φρεσκοστημένους χυμούς, υγιεινά smoothies και δροσερές φρουτοσαλάτες. Εδώ, κάθε σας επιλογή σάς δικαιώνει, παράλληλα με την άψογη εξυπηρέτηση που απολαμβάνετε από το προσωπικό.

Φέτος, ο summer προορισμός είναι ένας! Είναι εκεί όπου συνδυάζετε τις μεγάλες σας αγάπες, τη χαρά του shopping με την απόλαυση του φαγητού. Αφήστε τις αισθήσεις σας κι αυτό το καλοκαίρι να παρασυρθούν από μια νέα, δυνατή εμπειρία διασκέδασης. Την εμπειρία του Mediterranean Cosmos !

Info

11ο χλμ. Eθνικής οδού, Α/Δ Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών

Τηλ. 2310 489571, https://mediterraneancosmos.gr/estiatoria-kafe/

Site: mediterraneancosmos.gr

Facebook: https://www.facebook.com/MediterraneanCosmosOfficial

Instagram: https://www.instagram.com/mediterraneancosmosofficial/

Advertorial

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα