Life

Η σειρά που θα σε κάνει να κολλήσεις – Την είδαμε σε λίγες ώρες

«Στις 5 εκατομμύρια προβολές, πεθαίνω»

Νίκος Γκάγιας
η-σειρά-που-θα-σε-κάνει-να-κολλήσεις-τ-902940
Νίκος Γκάγιας

Υπάρχουν μερικές σειρές που δεν σε αφήνουν να πατήσεις το «pause», σε παίρνουν από το χέρι και σε μεταφέρουν στον κόσμο τους. Μία τέτοια που ανακάλυψα πρόσφατα είναι το «Clickbait». Την είχα ακουστά εδώ και καιρό, όμως έχει λίγες μέρες που αποφάσισα να την παρακολουθήσω. Παίζεται στο Netflix. 

Σειρά μιας σεζόν που αποτελείται από 8 επεισόδια των 45 λεπτών. Μία μέρα ρεπό και χωρίς ιδιαίτερα σχέδια αρκεί για να χαθείς μέσα στην ιστορία.

Κι αν φαινομενικά διαβάζοντας την υπόθεση της σειράς καταλαβαίνεις πως πρόκειται για μία απλή σειρά μυστηρίου, στην πραγματικότητα πίσω από την βασική πλοκή κρύβονται βαθύτερα νοήματα.

Το «Clickbait» επικεντρώνεται σε μία γυναίκα ονόματι Pia. Μετά από έναν καβγά με τον αδελφό της στο πάρτι γενεθλίων της μητέρας της, εκείνος της μιλάει πολύ άσχημα και την διώχνει από το σπίτι. Εκείνη βγαίνει έξω για να πιει και να ξεσπάσει. Το επόμενο πρωί πηγαίνει στη δουλειά της και εκεί ανακαλύπτει ένα βίντεο μ’ έναν άνδρα σε κατάσταση ομηρίας, ο οποίος κρατάει ένα πλακάτ στο οποίο γράφει «Κακοποιώ γυναίκες. Στις 5 εκατομμύρια προβολές θα πεθάνω». Αυτός ο άνδρας είναι ο αδελφός της. Ο Nick έφυγε όπως κάθε μέρα για τη δουλειά, όμως δεν έφτασε ποτέ. Στη συνέχεια δημοσιεύεται ένα δεύτερο βίντεο στο οποίο πάλι κρατάει ένα πλακάτ και αυτή την φορά γράφει «έχω σκοτώσει μία γυναίκα».

Η αστυνομία ξεκινάει επιχείρηση εντοπισμού, ενώ η αδελφή, η γυναίκα και όλη του η οικογένεια ψάχνουν απαντήσεις την ίδια ώρα που βλέπουν τις προβολές του βίντεο να ανεβαίνουν διαρκώς.

Η σειρά αν έχεις χρόνο στην πραγματικότητα βλέπεται εύκολα σε μία μέρα. Στο τέλος του κάθε επεισοδίου γίνεται κάτι και θες οπωσδήποτε να δεις και το επόμενο. Καθώς προχωράει η εξέλιξη και προσπαθείς να βρεις τι έγινε, πολλά είναι τα πρόσωπα που θα υποψιαστείς. Όμως, το ποιος κρύβεται πίσω από όλα είναι μία μεγάλη έκπληξη. Ένα μεγάλο plot twist που απογείωσε για μένα την σειρά και έκανε το σενάρια εκπληκτικά ανατρεπτικό. 

Από εδώ και πέρα αν δεν έχεις δει την σειρά, θα ακολουθήσουν spoilers. 

Το Clickbait ξεδιπλώνει με έναν εξαιρετικό τρόπο την ιστορία του Nick. Τον παρουσιάζει ως θύμα αλλά και ως θύτη. Ως αθώο αλλά και ως ένοχο. Το τι είναι τελικά θα το μάθεις στο τέλος.

Αφού αποκαλύπτεται πως είναι νεκρός, έρχονται στην ιστορία γυναίκες, οι οποίες δηλώνουν πως είχαν παράλληλη σχέση μαζί του και πως τον είχαν γνωρίσει σε εφαρμογές γνωριμιών αλλά με διαφορετικό όνομα από το κανονικό του. Το σημείο που αποκαλύπτεται πως οι 3 γυναίκες που μιλούσαν μαζί του, δεν τον είχαν δει ποτέ ζωντανά είναι ίσως ένα από τα highlight της σειράς. Μιλούν μαζί του αλλά τον γνωρίζουν μόνο από την φωτογραφία που έχει στο προφίλ του. Κι εδώ κρύβεται το βαθύτερο νόημα της σειράς και δικαιολογείται και ο τίτλος της. 

Μπορεί η ωραία φωτογραφία του να έκανε τις κοπέλες να πατήσουν στο προφίλ του, όμως δεν βρισκόταν εκείνος πίσω απ’ όλα αυτά, καθώς επρόκειτο για fake λογαριασμό που δεν είχε δημιουργήσει ο Nick.

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία προχωράει γρήγορα και δεν σου αφήνει περιθώρια να βαρεθείς. Αν δεν την έχεις βάλει τόσο καιρό στη λίστα σου, τώρα ήρθε η ώρα!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα