Αθλητισμός

Η Θεσσαλονίκη σηκώθηκε λίγο ψηλότερα

Τέσσερις πανελλήνιοι τίτλοι σε ένα σαββατοκύριακο-Οι επιτυχίες συλλόγων της πόλης που σκόρπισαν χαμόγελα και αισιοδοξία

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
η-θεσσαλονίκη-σηκώθηκε-λίγο-ψηλότερα-914138
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Τέσσερις πανελλήνιοι τίτλοι μέσα σε ένα σαββατοκύριακο από συλλόγους της Θεσσαλονίκης σε ομαδικά αθλήματα.

Αν μη τι άλλο, τέσσερις ευχάριστες ειδήσεις για την πόλη, με τις ομάδες της και τους αθλητές της να πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο εντός και εκτός συνόρων φέρνοντας σπουδαίες επιτυχίες και διακρίσεις σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

Μια παραμυθένια ιστορία

Η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας στο χάντμπολ ανδρών από την ΑΕΣΧ Πυλαίας μπορεί και να είναι η αθλητική επιτυχία της χρονιάς, σίγουρα η μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών στο άθλημα.

Μια συνοικιακή ομάδα από τα Κωνσταντινουπολίτικα, μια μεγάλη παρέα με νεαρούς αθλητές που κατάφερε τη φετινή σεζόν να κοιτάξει στα μάτια τους «μεγάλους» αντιπάλους της στο πρωτάθλημα και στο θεσμό του κυπέλλου να φτάσει στην κορυφή στο Final-4 του θεσμού που διεξήχθη στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης της Κοζάνης.

Μια παραμυθένια ιστορία που ξεκινάει το 2013 από τον γυμναστή του 2ου ΓΕΛ της περιοχής, Μιχάλη Αντωνιάδη. 

Μια παραμυθένια ιστορία που αποδεικνύει με τον πλέον ηχηρό τρόπο ότι τα μπάτζετ δεν μετράνε στον αγωνιστικό χώρο. 

khantmpolpilaia.jpg
Πηγή: ΟΧΕ

Η ΑΕΚ με προϋπολογισμό άνω του 1 εκατ. ευρώ υποκλίθηκε στο τσαγανό και την ψυχή των αθλητών της Πυλαίας των 60.000 ευρώ.

Ενώ νωρίτερα, στον ημιτελικό «πλήγωσε» τον ΠΑΟΚ του Πάνου Γούσιου, του προπονητή που είχε «χτίσει» την ομάδα της ΑΕΣΧ Πυλαίας που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία.

Οι κυπελλούχοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν ζουν από το χάντμπολ, αλλά ζουν για το χάντμπολ. Αθλητές που παράλληλα με τις προπονήσεις, τους αγώνες και τα ταξίδια τους, εργάζονται ή δίνουν την μάχη τους στον ακαδημαϊκό χώρο και στις σχολές που φοιτούν.

Στην κορυφή για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια

Τη δική του ιστορία στα γυναικεία τμήματα υποδομής συνεχίζει να γράφει τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ.

Μαζί με τη νέα εποχή στην οποία πέρασε η γυναικεία ομάδα με την άνοδο της από τις τοπικές κατηγορίες στη Volleyleague και την ιστορική πρώτη κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί και στις ακαδημίες.

Κάτι που φυσικά έχει αποδώσει καρπούς, καθώς η Κ20 βόλεϊ του ΠΑΟΚ κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες τον τρίτο της πανελλήνιο τίτλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στους αγώνες της τελικής φάσης που φιλοξενήθηκαν στους Αμπελόκηπους και την Πολίχνη.

Νεαρές παίκτριες που συνδυάζουν το σχολείο και τις σπουδές τους με τη μεγάλη τους αγάπη, το βόλεϊ, και καταφέρνουν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους εντός και εκτός παρκέ.

akadimiapaok.jpg
Πηγή: ΕΟΠΕ

Μια ομάδα – οικογένεια, κάτι που φάνηκε και από ένα όμορφο στιγμιότυπο που ακολούθησε της λήξης του αγώνα που χάρισε στον ΠΑΟΚ τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Η προπονήτρια των «ασπρόμαυρων» Ελευθερία Μηλοβιανού δέχθηκε πρόταση γάμου από τον αγαπημένο της Σταύρο. Η απάντηση της ήταν θετική σε μία συγκινητική στιγμή στο γήπεδο, με τις αθλήτριες του ΠΑΟΚ και τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Επιτυχία με… west side σφραγίδα

Η ΔΕΚΑ, κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στο μπάσκετ μετά τη νίκη της με 59-58 επί του Περιστερίου.

Πρόκειται για την ομάδα της ακαδημίας του Νίκου Χατζηβρέττα, παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή με μεγάλες επιτυχίες, που εδρεύει στον Εύοσμο.

Οι έφηβοι της ΔΕΚΑ πέτυχαν κάτι εντυπωσιακό τη φετινή σεζόν κλείνοντας τη χρονιά με 42 νίκες και καμία ήττα, ενώ οι ίδιοι παίκτες μαζί με κάποιες προσθήκες αγωνίζονται και στην αντρική ομάδα η οποία με ρεκόρ 17-1 πανηγύρισε την άνοδο.

akadimia10.jpg
Πηγή: ΕΟΚ

«Είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που δεν είχε αυτοσκοπό αυτήν τη νίκη ή τις προηγούμενες. Έχω μεράκι για αυτό το άθλημα που αγαπάω και που μου χάρισε απλόχερα πολλά πράγματα, κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων. Γι’ αυτό και τελειώνοντας τη σταδιοδρομία μου ως παίκτης είχα στο μυαλό μου πώς θα ασχοληθώ σαν προπονητής με τα αναπτυξιακά τμήματα. 

Η ΔΕΚΑ δημιουργήθηκε διότι εγώ ήθελα να προσφέρω πολύ στην περιοχή που μεγάλωσα και ζω και αφοσιώθηκα σε αυτό το κομμάτι της περιοχής και της ανάπτυξης των παικτών. Μέσα από πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια όλων των προπονητών, δημιουργήθηκε ένας πάρα πολύ καλός «πυρήνας» παικτών. Ήμασταν τυχεροί που μέσα απ’ όλο αυτό αναδείχθηκαν κάποιοι αθλητές με πολύ μεγάλη προοπτική και ταλέντο και έτσι αυτή η χρονιά ήταν κάτι πολύ δυνατό, πολύ συγκινητικό και πολύ τιμητικό» δήλωσε ο Νίκος Χατζηβρέττας σε εκπομπή της ΕΟΚ.

Παραδοσιακή δύναμη στα τμήματα υποδομής

Με θριαμβευτικό τρόπο ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών (Κ19) για το 2022. 

Οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν στον τελικό με 12-7 του Πανιωνίου στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης και πρόσθεσαν ακόμα μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του τμήματος στα τμήματα υποδομής.

akadimiapaokpolo.jpg
Πηγή: ΚΟΕ

Τα τελευταία χρόνια οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ πρωταγωνιστούν σε πανελλήνιο επίπεδο, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι συστηματικά βρίσκονται στο βάθρο.

Ενδεικτικά, τις προηγούμενες χρονιές σημειώθηκαν οι εξής επιτυχίες:

2020-2021: Παίδες – 2η θέση

2019-2020: Παίδες – 2η θέση

2018-2019: Μίνι Παίδες – 2η θέση / Έφηβοι – 1η θέση

2017-2018: Μίνι Παίδες – 1η θέση / Έφηβοι – 3η θέση

2016-2017: Παίδες – 1η θέση / Νέοι Άνδρες – 2η θέση

Παίκτες που τα τελευταία χρόνια έχουν μεγαλώσει μαζί εντός και εκτός πισίνας, μοιράζονται χαρές και λύπες, εκπροσωπούν την πατρίδα μας αγωνιζόμενοι με το εθνόσημο και ευελπιστούν να συνεχίσουν για χρόνια να κάνουν αυτό που αγαπούν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα