Αθλητισμός

Η ξενάγηση των SALFO-Populous στην Τούμπα

Η ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας αρχιτεκτόνων Populous για τη Νέα Τούμπα.

Parallaxi
η-ξενάγηση-των-salfo-populous-στην-τούμπα-914059
Parallaxi

Ένας από τους βασικούς άξονες της κατασκευής της Νέας Τούμπας, όπως τον έχουν ορίσει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, είναι η μεταφορά της ατμόσφαιρας του παλιού γηπέδου στο νέο.

Η ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρη από την αρχή στις συζητήσεις με τις SALFO και Populous: το νέο γήπεδο πρέπει να… κουβαλάει την ψυχή του υφιστάμενου.

Το γήπεδο που μεγάλωσε γενιές ΠΑΟΚτσήδων, η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στα εντός έδρας παιχνίδια κι έκανε την ομάδα γνωστή στα πέρατα του κόσμου, θα είναι ο οδηγός για την κατασκευή της Νέας Τούμπας.

Για το λόγο αυτό στα πλαίσια της παρουσίασης της συνεργασίας του ΠΑΟΚ με τις δύο εταιρίες, οι άνθρωποι του γκρουπ SALFOPopulous ξεναγήθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας από τα στελέχη του Δικεφάλου και συζήτησαν μαζί τους για την ιστορία του σταδίου και κάποιες χαρακτηριστικές λεπτομέρειές του.

0z0a1155-copy-new-1024x683-1.jpg
0z0a1089-copy-new-1024x683-2.jpg

Ανακοίνωση για τη Νέα Τούμπα εξέδωσε η αμερικανική εταιρεία αρχιτεκτόνων Populous, που ανέλαβε επίσημα μέρος της υλοποίησης των μελετών για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

«Δεν θα είναι ένα απλό στάδιο, αλλά θα είναι ένα hub για όλους, ένα μέρος για εκδηλώσεις όλο τον χρόνο και για όλους τους κατοίκους της πόλης, έτσι ώστε να αυξήσουμε την χρήση του γηπέδου πέραν των αγωνιστικών δεδομένων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της εταιρείας που υπογραμμίζεται ότι «η σχεδιαστική μας προσέγγιση είναι να δημιουργήσουμε ένα έργο μοναδικό για το περιβάλλον και για την κοινότητα συνολικά. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ να κάνει ένα γήπεδο που θα είναι τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη».

Ο εκπρόσωπος της Populous, Νικ Ρέινολντς, project director του έργου ανεφερόμενος στους ασπρόμαυρους, στην ίδια ανακοίνωση, επισήμανε ότι «η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει θέσει ένα ξεκάθαρο όραμα για το τι θέλει να πετύχει, σε μια καταπληκτική τοποθεσία γεμάτη ιστορία, ακριβώς στην καρδιά της κοινότητας του ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλο προνόμιο και μια θαυμάσια ευκαιρία για την Populous και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δημιουργήσουμε ένα γήπεδο για το μέλλον, το οποίο θα εκτοξεύσει την ατμόσφαιρα της Τούμπας και θα προσφέρει έναν νέο προορισμό για τη Θεσσαλονίκη».

Πηγή/Εικόνες: Paokfc.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα