Διαμονή

Inotropes Boutique Suites: Μυθική φιλοξενία στην Κρήτη!

Το ολοκαίνουριο, luxurious boutique hotel στις Αρχάνες του Ηρακλείου αποκαλύπτει τα αρχέγονα μυστικά της ελληνικής μυθολογίας, φιλοξενίας και γαστρονομίας.

Parallaxi
inotropes-boutique-suites-μυθική-φιλοξενία-στην-κρήτη-914968
Parallaxi

Οι Κρήτες ήταν και παραμένουν πρωταθλητές στον τομέα της φιλοξενίας κι αυτό είναι μια αξιωματική αλήθεια. Κι εκεί που νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα, η νέα «αποκάλυψη» έρχεται απλά να επιβεβαιώσει ότι οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Μια απόδραση στις Inotropes Boutique Suites στο γραφικό χωριό Αρχάνες, 14 χλμ. μόλις από το Ηράκλειο και 5 χλμ. από το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού -ευκαιρία να περιηγηθείτε στην όμορφη πρωτεύουσα του νομού και σ’ έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ευρώπη-, υπόσχεται μια all year ultimate experience, σ’ ένα ξύπνημα των αισθήσεων, που σίγουρα παρόμοιο δεν έχετε βιώσει ξανά.

Σύμφωνα με τον -άγνωστο για τους περισσότερους- ελληνικό μύθο των Οινοτρόπων, ο Διόνυσος έδωσε στις τρεις δισέγγονές του, τις Οινότροπες, από ένα μαγικό χάρισμα: στην Οινώ να παράγει από τη γη οίνο, στην Ελαΐδα ελαιόλαδο και στη Σπερμώ σιτάρι, τα τρία πολυτιμότερα αγαθά που προσφέρει απλόχερα η μάνα γη στην Κρήτη-βάσει της μεσογειακής διατροφής.

inotropes-15.jpg

Αντλώντας έμπνευση από τη μυθολογία, οι Inotropes δημιουργήθηκαν μ’ έναν και μοναδικό σκοπό: να αποκαλύψουν στον επισκέπτη όχι μόνο μια άγνωστη πλευρά του νησιού, αλλά και μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής.

Το πολύχρωμο χωριό

inotropes-13.png

Πολύ κοντά στον κατάφυτο λόφο στο Φουρνί, οι Αρχάνες, που θυμίζουν τα πολύχρωμα χωριά της νότιας Ιταλίας, ακολουθούν τους δικούς τους ρυθμούς. Εδώ, ο χρόνος μοιάζει να σταματά για να δώσει την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να απολαύσει την ηρεμία, να ακούσει τους ήχους της φύσης, να γειωθεί μαζί της, να γίνει ένα με αυτήν. Ένα μαγικό τοπίο απ’ όπου αναβλύζουν χρώματα, ευωδιές, γεύσεις και εικόνες μιας γνήσιας αρχοντικής ομορφιάς. Το σούρουπο, στα στενά σοκάκια, που αναδίδουν αρώματα, με τα χρωματιστά οικήματα, θα γευτείτε το διάσημο αρχανιώτικο κρασί συνοδεία ντόπιων εδεσμάτων στα παραδοσιακά καφενεία και τις ταβέρνες της πλατείας, θα μυηθείτε στη διαδικασία παραγωγής του ντόπιου ελαιόλαδου, θα επισκεφτείτε το αρχαιότερο πατητήρι στον κόσμο και θα μαγνητιστείτε από τη θέα του όρους Γιούχτα, όπου λένε ότι τάφηκε ο Δίας. Χάρη, λοιπόν, στη διατήρηση της αυθεντικότητάς του, την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και της ομορφιάς του φυσικού τοπίου του, ο παραδοσιακός αυτός οικισμός έχει αναγνωριστεί διεθνώς με βραβεία, παραμένοντας αναλλοίωτος στον χρόνο, αποκαλύπτοντας τα κρυμμένα μυστικά του. Η περιοχή αποτελεί την τέλεια αφετηρία για εξορμήσεις σε αρχαιολογικούς, φυσιολατρικούς, γαστρονομικού και οινογευστικού χαρακτήρα χώρους, που μαζί με την κρητική φιλοξενία προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διακοπών, που κάθε ταξιδιώτης αξίζει να βιώσει από κοντά.

inotropes-2.jpg

Η διαμονή

Το εντυπωσιακό -από τα λίγα Adults only καταλύματα στην Ελλάδα- αναπαλαιωμένο αρχοντικό, με μια οικογενειακή ιστορία 150 ετών, παντρεύει τη μίνιμαλ πολυτέλεια με την αυθεντική κρητική κουλτούρα κι όλα αυτά πλέκονται αρμονικά με τη μυθολογία. Οι έξι πολυτελείς σουίτες, με ονόματα από τους ήρωες του μύθου των Οινοτρόπων, Οινώ, Ελαΐς, Σπερμώ, Στάφυλος, Άνιος και Δωρίππη, απευθύνονται σε απαιτητικούς επισκέπτες, που αναζητούν exclusive υπηρεσίες, σ’ έναν χώρο που αποπνέει φίνα αισθητική. Ο σχεδιασμός τους λιτός, με το εσωτερικό να αποτελεί, θαρρείς, συνέχεια του open space, ενσωματώνεται απόλυτα στο φυσικό τοπίο, με τη χρήση της πέτρας, του ξύλου και τις deco λεπτομέρειες σε γήινες αποχρώσεις. Αρμονία και απλότητα, άφθονο φυσικό φως, καθώς και κατάλληλος σχεδιασμός φωτισμού, ώστε να ενισχύεται η διακοσμητική αρτιότητα, αλλά και η ήρεμη αίσθηση του χώρου.

inotropes-4.jpg
inotropes-14.png
inotropes-5.jpg

Η διαμονή εδώ θυμίζει ταξίδι στον χρόνο, με την πολυτέλεια να σαγηνεύει και τη χαλαρή ατμόσφαιρα να δημιουργεί το ιδανικό relaxing περιβάλλον. Ζήστε τη μαγεία διαβάζοντας το βιβλίο σας με τη συντροφιά lounge μουσικής στη γραφική εσωτερική αυλή, μυηθείτε στο wellness δοκιμάζοντας το εξωτερικό, θερμαινόμενο τζακούζι το καλοκαίρι και νιώστε την cosy αίσθηση στο πετρόκτιστο τζάκι τον χειμώνα.

inotropes-9.jpg

Γεύση και οίνος

inotropes12.png

Highlight της διαμονής σας εδώ θα αποτελέσουν οι βραδιές οινογευσίας και γαστρονομίας, που διοργανώνονται στο κελάρι «Διόνυσος» του καταλύματος. Μια ξεχωριστή εμπειρία γεμάτη πλούσια αρώματα και πρωτόγνωρες γευστικές δοκιμές, για να γνωρίσετε εγχώριους, ξεχωριστούς οίνους, τη σύνθετη κι ενδιαφέρουσα τέχνη παραγωγής του κρασιού και να απολαύσετε υπέροχες προτάσεις με βάση τις τοπικές πρώτες ύλες από την απλόχερη γη του νησιού.

Αφεθείτε στη γνήσια κρητική φιλοξενία, όπως μοναδικά σχεδίασαν οι Inotropes Boutique Suites. Τολμήστε να ζήσετε αυθεντικές στιγμές, που θα χαραχτούν ανεξίτηλα στη μνήμη σας. Προσφέρετε στις αισθήσεις σας μοναδικές εμπειρίες και απολαύστε μια απόδραση μυθικών διαστάσεων!

inotropes-9.jpeg
d52d72ed64d0a15b88adb383335f5ff3.png

*Πάρ. Αντωνίου Πλουμίδη 1, Άνω Αρχάνες, Ηράκλειο, Κρήτη, Τ. (+30) 6973 400064, (+30) 2810 751671, emaiil: info@inotropes.gr, www.inotropes.gr, Facebook, Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα