close search results icon

Θεσσαλονίκη

Johnny Water: Ο άνθρωπος που έκανε το νερό επιστήμη στη Θεσσαλονίκη

Γνωστός στο πανελλήνιο, σήμα κατατεθέν της παραλίας, με χιλιάδες ακόλουθους στα social media, ο πιο cult, χαλαρός τύπος της πόλης

Johnny Water: Ο άνθρωπος που έκανε το νερό επιστήμη στη Θεσσαλονίκη
  • ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
  • fb
  • twi

Γνωστός στο πανελλήνιο, σήμα κατατεθέν της παραλίας, διάσημος όσο ο Λευκός Πύργος με χιλιάδες ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πιο cult, χαλαρός τύπος της Θεσσαλονίκης, ο μίστερ Johnny Water μοιράζει απλόχερα την ενέργεια, τα χαμόγελα την τρέλα του μαζί με νερό την πιο σημαντική πηγή ζωής.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει περάσει από την παραλία και να μην τον έχει προσέξει. Η φωνή και η ενέργεια του μαγνητίζουν τα βλέμματα. Το ηχείο παίζει από νωρίς εύθυμα χιτ της εποχής ενώ όσο βραδιάζει βαριά λαϊκά καψουροτράγουδα. 

Ποδηλάτες, οικογένειες, παρέες εφήβων τον χαιρετούν θερμά. Ακόμα και οι σκυθρωποί αυτοί που βιάζονται και είναι βυθισμένοι στις σκέψεις τους σκάνε ένα χαμόγελο όταν τους λέει καλημέρα.

Ο Παναγιώτης γνωστός ως Johnny Watter γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Εύοσμο. Ο πατέρας του ήταν επιπλοποιός και αυτή ήταν η αρχική του ενασχόληση. Κατασκεύαζε έπιπλα ενώ ασχολήθηκε και με το εμπόριο ρούχων. Η ζωή του θα αλλάξει για πάντα μετά από ένα αναπάντεχο γεγονός.

278716453-1353403561830128-3328331185185031256-n.jpg

«Σε μια ληστεία τράπεζας περνούσε ο ληστής μπροστά από το σπίτι μας, του έβαλε ο πατέρας μου τρικλοποδιά και τον πυροβόλησαν. Αυτό ήταν ένα συμβάν που μας σημάδεψε και μας πήρε πολύ καιρό για να συνέλθουμε. Έφυγα Αυστραλία για τέσσερα χρόνια. Ήταν ωραία αλλά σαν την Ελλάδα δεν έχει. Έχω ταξιδέψω πολύ, έχω πάει παντού στον κόσμο, σαν την Θεσσαλονίκη δεν θα βρεις πουθενά.»

Πριν από επτά χρόνια ο Johnny Water καθώς περπατούσε σκέφτηκε πως κατά μήκος της παραλίας δεν υπήρχε πουθενά κάποιο σημείο για να αγοράσει κανείς νερό.

«Σε τρεις ημέρες δοκιμάζω να βγάλω κάποια σταντ κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επειδή ντρεπόμουνα στην αρχή, δεν ήξερα πως θα το πάρει ο κόσμος έβαλα κάποιον άλλο στην θέση μου. Όταν είδα ότι έχει απήχηση και αρέσει αποφάσισα να καθίσω εγώ και να πουλήσω. Έφερα ένα ραδιοφωνάκι έβαζα μουσική, έκανα χαβαλέ με τα πιτσιρίκια. Σιγά σιγά έχτισα αυτή την σχέση με τον κόσμο διότι είμαι τύπος κοινωνικός.»

278799037-1191971231641696-5442480295472506725-n.jpg

Μετά την επιτυχία υπάρχουν πλέον αρκετοί που κατά μήκος της παραλίας πουλάνε μεταξύ άλλων και νερά. Οι περισσότεροι γνωρίζοντας ότι θα συναντήσουν τον Παναγιώτη προτιμούν να περάσουν από αυτόν. Για τους τουρίστες και τους περαστικούς είναι ακόμα ένα must see κατά την επίσκεψή τους στην Θεσσαλονίκη. 

Όσοι ασχολούνται με το ΤikTok και το Instagram θα έχουν πέσει πάνω σε κάποιο βίντεο η φωτογραφία κυρίως πιτσιρικάδων που τον πλησιάζουν με αγάπη και θαυμασμό και φωνάζουν δύο από τις πιο γνωστές του ατάκες το «παμεεεε» και το Johnny Water.

«Η αρχική ατάκα μου ήταν "πω πω ζέστη". Όποιος περνούσε με έβλεπε και φώναζε πω πω ζέστη. Μια μέρα περνάει ένας και λέει water, Johnny Water. Το κράτησα και το εξέλιξα.

img-7351.JPG

 Έτσι μαζί με το «παμεεεε» έγιναν οι πιο διάσημες ατάκες μου που μέσα από το TikTok απογειώθηκαν και έτσι έγινα πλέον ο Johnny Water. Έρχονται από όλη την Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Ρόδο. Έχω γίνει αγαπητός σε όλους αυτούς που με βλέπουν με αποτέλεσμα να γίνω αναγνωρίσιμος».

Παρ'  όλες τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες δεν χάνει το κέφι και την ενέργεια του. Προσπαθεί να είναι κοντά στους περαστικούς, ειδικά στην νεολαία που περιδιαβαίνει την παραλία. Κάτι σαν πατέρας και φίλος ταυτόχρονα έχει μεγάλη αγάπη και αίσθημα φροντίδας για τα παιδιά.

«Βλέπω παρέες νεαρών να μετράνε τα ψηλά για να έρθουν να πάρουν νερό, να με πλησιάσουν να μιλήσουμε, να μου κάνουν το κέφι οπότε εκεί θα τους το κάνω δώρο. Το βασικό για εμένα είναι το χαμόγελο. Όπως και να έρχονται να φεύγουν με χαμόγελο. Ακόμα και όρεξη να μην έχω, να υπάρχει η κούραση, να είμαι σε κατάσταση πένθους, προβλημάτων εδώ με τον κόσμο τα ξεχνάς όλα. 

Εδώ απελευθερώνομαι, ο Johnny Water μου έχει δώσει μια ελευθερία. Δεν είναι ρόλος αυτός είμαι στην ζωή μου, αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Όταν έρχονται τριάντα παιδάκια και φωνάζουν Johnny Water αυτό είναι για εμένα η επιβράβευση μετά από επτά χρόνια που είμαι εδώ στην παραλία».

278590169-529414058846555-4389413956154924316-n.jpg

Στις σχολικές εκδρομές στην Θεσσαλονίκη μετά την επίσκεψη στο Λευκό Πύργο και την παραλία επιβάλλεται μια στάση για Johnny Water. Οι νέοι επιδιώκουν να περάσουν για να κάνουν βίντεο και να τα ανεβάσουν στο Social Media. Η κάθε ημέρα στην παραλία μετατρέπεται σε ένα αυθόρμητο πάρτι. Ο Παναγιώτης έχει καταφέρει χρόνο με τον χρόνο να εισπράξει αναγνώριση και αγάπη χωρίς να χάνει το χιούμορ και το κέφι του.

«Ένα από τα περιστατικά που θυμάμαι ήταν σε ένα Pride. Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μια ομάδα βαστούσε σταυρούς και λάβαρα και ήθελαν να σταματήσουν την παρέλαση, στον Λευκό Πύργο ήταν τα παιδιά και απέναντι μου οι αστυνομικοί που φοβόντουσαν να μην γίνει κάποια συμπλοκή. 

Εγώ εκείνη την ημέρα φόρεσα μια μπλούζα που γράφει Μύκονος. Λέω στους αστυνομικούς εγώ με αυτή την μπλούζα στους παπάδες να πάω ή εδώ στα παιδιά και οι αστυνομικοί έσκασαν στα γέλια. Μου αρέσει με το χιούμορ να περνάω τα δικά μου μηνύματα με την δική μου τρέλα».

278593102-689641132361995-5152129569761292599-n.jpg

Ο πιο κουλ τύπος της παραλίας προσπαθεί μέσα από την αλήθεια του να αλλάξει σε λίγα λεπτά την διάθεση και τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων. Να διώξει την σκυθρωπότητα, την θλίψη και να δώσει δύναμη με μια καλησπέρα, ένα αστείο, να χαρίσει ένα χαμόγελο που μπορεί να τους ακολουθεί στο υπόλοιπο της ημέρας.

Τα σχέδια για το μέλλον πολλά και σύντομα θα γίνουν γνωστά, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περιλαμβάνουν το κέφι και το νερό η πιο σωστά το Johnny Water.

img-7360.JPG