Καιρός

Χιονοπόλεμος μεταξύ… μετεωρολόγων

Απαντώντας στον Γιάννη Καλλιάνο, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επιχειρεί να υπερασπιστεί τα όσα προέβλεψε για το κύμα ψύχους στην Αθήνα και το ενδεχόμενο χιονόπτωσης.

Parallaxi
χιονοπόλεμος-μεταξύ-μετεωρολόγων-969645
Parallaxi

Διαρκείς αιχμές ανταλλάσσουν οι μετεωρολόγοι με φόντο τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον χιονιά στην Αθήνα.

Απαντώντας στον Γιάννη Καλλιάνο, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, επιχειρεί να υπερασπιστεί τα όσα προέβλεψε για το κύμα ψύχους στην Αθήνα και το ενδεχόμενο χιονόπτωσης.

Στη μακροσκελή ανάρτησή του, παραθέτει τα όσα είχε προβλέψει λέγοντας ότι είχε κάνει λόγο για χιονόπτωση, όχι όμως χιονόστρωση.

«Έγινε και πέρυσι στο κύμα χιονιά που χτύπησε την Αττική, έγινε και πριν λίγους μήνες στις πλημμύρες της Θεσσαλίας, αλλά στο τελευταίο βρε μπαγάσες ξεπεράσατε και τον ίδιο σας τον εαυτό όπου πλέον το περάσατε σε άλλο επίπεδο, ότι βλέπω λέει χιονοχαμούς στην Αττική, επειδή μίλησα για πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης στο κέντρο της Αθήνας προς το βράδυ όπου το είπα ξεκάθαρα δεν φαίνεται χιονόστρωση και αν συμβεί θα είναι κάτι πρόσκαιρο μιας και οι θερμοκρασίες δεν ευνοούσαν για κάτι παραπάνω».

Ο κ. Μαρουσάκης συνεχίζει στην ανάρτηση του, παραθέτοντας τα όσα είχε γράψει στην προσωπική του ιστοσελίδα στις 8 Ιανουαρίου.

Τι είπε ο Καλλιάνος

Ο Γιάννης Καλλιάνος, σε μια αιχμήρη ανάρτησή του χαρακτήρισε «τζούφιο» τον υποτιθέμενο χιονιά της Αττικής δίνοντας όμως τα συγχαρητήρια του στον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Δημήτρη Ζιακόπουλο, που όπως είπε, κράτησε «μικρό καλάθι» στις προβλέψεις του για το κύμα ψύχους, σε αντίθεση προφανώς με άλλους συναδέλφους του.

«Προς γνώση και συμμόρφωση όλων όσοι έσπευσαν -για άλλη μια φορά- να ενημερώσουν εδώ και μέρες ότι το Σάββατο στην Αττική θα χιονίσει πολύ χαμηλά και ότι θα έρθει «πολικός αρμαγεδώνας», σας ενημερώνω ότι οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο νομό από τα 450-500 μέτρα και υψηλότερα» έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ.

Πηγή: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα