Top

Κακοκαιρία: Νεκρή ηλικιωμένη στα Φάρσαλα- Αίσιο τέλος για τους εγκλωβισμένους στον Αλμυρό

Νεότερη ενημέρωση για την επέλαση του κυκλώνα "Ιανού".

Parallaxi
κακοκαιρία-νεκρή-ηλικιωμένη-στα-φάρσ-659010
Parallaxi

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα

Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας με τρίχρονο παιδί στους Σοφάδες 

Η προσπάθεια προσέγγισής τους γίνεται με βάρκα καθώς η περιοχή είναι πλημμυρισμένη Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε ποιμνιοστάσιο στους Σοφάδες Καρδίτσας, όπου οικογένεια με ένα τρίχρονο παιδί έχει εγκλωβιστεί κάνουν από τις πρώτες πρωινές ώρες άνδρες τις ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής. Θάνο Σκαρλό, η οικογένεια είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο έχει πανικοβληθεί αλλά είναι σε τηλεφωνική επικοινωνία. Η προσπάθεια προσέγγισής τους γίνεται με βάρκα καθώς η περιοχή είναι πλημμυρισμένη.

Δύσκολη νύχτα σε πολλές περιοχές

Για περισσότερες από τρεις ώρες ο κυκλώνας «Ιανός» πολιόρκησε περιμετρικά τη Λαμία και συνολικά την κεντρική Φθιώτιδα με σφοδρή βροχόπτωση και καταιγίδες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη μεγάλη ποσότητα νερού που έπεσε από το πρωί, καθώς με τη νέα ένταση των φαινομένων δημιούργησε πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλά σημεία μέσα και έξω από την πόλη.

Χαρακτηριστικά σημειώθηκε διακοπή της κυκλοφορίας και εγκλωβισμοί οδηγών σε περιοχές όπως το Νοσοκομείο, η Λυγαριά, η οδός Στυλίδος, η Παλαιά Εθνική Οδός Λαμίας – Στυλίδας, ο δρόμος για Φραντζή, για Κομποτάδες, για Λουτρά Υπάτης, επίσης στη Λεωφόρο Καλυβίων και στον Λαμίας – Καρπενησίου.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον περιφερειακό του Προφήτη Ηλία.

Από κεραυνό, μεγάλο κομμάτι της Βόρειας Λαμίας και όχι μόνο, έμεινε χωρίς ρεύμα για περισσότερη από μία ώρα, ενώ σε κάποιες διακοπές σημειώθηκαν εγκλωβισμοί ανθρώπων σε ασανσέρ.

Τελευταίο περιστατικό το πρόβλημα που προέκυψε στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Φθιώτιδας στη Ροδίτσα, όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική κινδύνεψαν τα παιδιά που φιλοξενούνται.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε περισσότερα από 50 περιστατικά απεγκλωβισμού ατόμων και ακόμη 30 τουλάχιστον περιπτώσεις άντλησης υδάτων εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων. Στη μάχη με τα καιρικά φαινόμενα είναι ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Λαμιέων και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας

Συνολικά οι δρόμοι στη Λαμία μετατράπηκαν σε ποτάμια και η Τροχαία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία.

Στις 10:30 το βράδυ της Παρασκευής, στα Γαλανέικα στο ύψος της “Θερμοδυναμικής” και μέχρι το νοσοκομείο, ο δρόμος πλημμύρισε και δυο αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν, χωρίς να κινδυνέψουν οι επιβάτες.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος βρέθηκε στο σημείο μαζί με τους αστυνομικούς.

Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία, ενώ στο σημείο έφτασε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα.

Tι δήλωσε στο LamiaReport ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός:

Τι ισχύει στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία των ΓΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας υπάρχουν σε ισχύ οι παρακάτω απαγορεύσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο:

Γ.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας:

Ώρα 00:40’ (19-09-2020), Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω έντονης βροχόπτωσης στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Βόλου αό την 8η έως τη 17η Χ/Θ, στην επαρχιακή οδό Αχινού – Κουβέλας και στη Λαμία από το Νοσοκομείο Λαμίας ως το Συνοικισμό Ευρυτάνων (ήρθη η απαγόρευση στην οδό Στυλίδος από την Ξηριώτισσα έως την Αγία Παρασκευή).

ώρα 23:50, Ενημέρωση Διακοπή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των οχημάτων, στις Επαρχιακές Οδούς Αγράφων – Βραγγιάνων και Αγράφων – Tροβάτο του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, λόγω έντονης βροχόπτωσης, προηγηθείσας κατολίσθησης και φερτών υλών στο οδόστρωμα.

ώρα 21:50, Διακοπή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των οχημάτων, στην Επαρχιακή Οδό από Δ.Δ. Σταυρού έως Δ.Δ. Κωσταλεξίου του Δήμου Λαμιέων Φθιώτιδας, λόγω έντονης βροχόπτωσης και ύπαρξης μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα.

ώρα 21:30, Ενημέρωση Γ.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας: Διακοπή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των οχημάτων, από Τ.Κ. Τρίλοφου έως Τ.Κ. Αγίου Στεφάνου Δομοκού Φθιώτιδας, λόγω έντονης βροχόπτωσης και ύπαρξης μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα.

Επίσης:

στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από την 12η έως την 27η χ/θ,

στην Επαρχιακή Οδό Λουτρών Υπάτης – Μεξιατών Φθιώτιδας, από την 1η έως την 3η χ/θ,

από την Τοπική Κοινότητα Κορομηλιάς Δομοκού Φθιώτιδας, έως την 34η χ/θ της Ε65.

Γ.Ε.Δ. Θεσσαλίας:

ώρα 00:26 (19-09-2020), Ενημέρωση Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στη χ/θ 100 της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο.) Λαμίας – Βόλου (γέφυρα Χολορέματος Αλμυρού) λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος υδάτων)

ώρα 22:20 (18-09-2020), Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, στην 286 χ/θ του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., ρεύμα προς Αθήνα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται σε μία λωρίδα. Λόγω της συσσώρευσης υδάτων στο σημείο, παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τις οδηγίες των αστυνομικών δυνάμεων.

Αίσιο τέλος για τους εγκλωβισμένους στον Αλμυρό 

Απεγκλωβίστηκαν τελικώς τα τρία άτομα που κινδύνεψαν από τα ορμητικά νερά στον Αλμυρό.

Οι τρεις εργαζόμενοι, μετά από επιχείρηση οκτώ ωρών από τις δυνάμεις των ΕΜΑΚ, κατάφεραν να βγουν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Ξηριά, λίγο πριν τις 02:30 τα ξημερώματα.

Οι τρεις εργαζόμενοι βρίσκονταν σε εργοτάξιο, στην λιμνοδεξαμενή του Ξηριά και αντιλήφθηκαν αργά τον κίνδυνο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν. Προκειμένου να μην τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά, σκαρφάλωσαν σε κλαδιά δέντρων, περιμένοντας τους άνδρες της πυροσβεστικής να τους απεγκλωβίσουν. Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες το απόγευμα, αλλά οι καιρικές συνθήκες και το σημείο έκαναν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των ανδρών της πυροσβεστικής, που ζήτησαν την συνδρομή των ΕΜΑΚ.

Με το νερό να πλησιάζει στο ύψος που βρίσκονταν οι τρεις εργαζόμενοι, κατάφεραν να κρατηθούν και τα ξημερώματα οι άνδρες των ΕΜΑΚ τους προσέγγισαν και κατάφεραν να τους μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.

Εικόνα: magnesianews
Εικόνα: magnesianews
Εικόνα: magnesianews
Εικόνα: magnesianews
Εικόνα: magnesianews

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Απόψε ζήσαμε ένα θρίλερ. Τα καταφέραμε και σώσαμε τους ανθρώπους έπειτα από πολύωρες προσπάθειες. Αισθανόμαστε ευτυχείς που έχουμε και τους τρεις και πάλι δίπλα μας. Μπράβο σε όλους όσοι έδωσαν μεγάλο αγώνα».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη έλεγε «Όλα φαίνονται μικρά και επουσιώδη όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπινες ζωές .Το στοίχημα κερδήθηκε, όλα τα άλλα αντιμετωπίζονται …Τελος αίσιο. Και οι τρεις τους εν ζωή και υγιείς».

Στο σημείο της επιχείρησης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Χατζηκυριάκος, όσο και ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Μπουκώρος.

«Επιτέλους διάσωση! Καλά στην υγεία τους οι τρεις εγκλωβισμένοι στον Ξηριά Αλμυρού. Μετά από 9 ώρες προσπαθειών ασφαλείς! Θερμές ευχαριστίες στην 32η ΤΑΞ/ΠΝ και στον διοικητή Σαράντη Τυλιγαδά , στο σύνολο των στελεχών της Πυροσβεστικής και στους ιδιώτες χειριστές και ιδιοκτήτες μηχανημάτων που έσωσαν τους τρεις ανθρώπους» ανέφερε με ανακούφιση ο κ. Μπουκώρος.

Η περιοχή χτυπήθηκε με σφοδρή καταιγίδα, έχοντας σοβαρές ζημιές σε υποδομές και οδικό δίκτυο.

Νύχτα αγωνίας για την Καρδίτσα που μετράει πληγές 

Μακριά και επίπονη ήταν η χθεσινή νύχτα (ξημέρωμα Σαββάτου 19/9) για την Καρδίτσα αφού έσπασε σε δύο σημεία το ανάχωμα στον ποταμό Καράμπαλη.

Συγκεκριμένα το ένα σημείο είναι στο ύψος του συγκροτήματος των σχολείων πίσω από το αθλητικό πάρκο και το άλλο πίσω από το νοσοκομείο.

Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης κατακλύστηκε από νερό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο δημαρχείο το νερό έφθασε το μισό μέτρο, ενώ έχει μεγάλο ύψος στην πλατεία και έχει μπει σε πολλά καταστήματα, όπως και σε υπόγειες και ισόγειες κατοικίες. Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί και αυτοκίνητα.

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στον Πρόδρομο Καρδίτσας – Συγκεντρώθηκαν όλοι στο λόφο

Δύσκολες ώρες πέρασαν οι κάτοικοι του Προδρόμου Καρδίτσας το βράδυ και μετά την είσοδο των νερών στο χωριό.

Σύμφωνα με την επικοινωνία που είχε το KarditsaLive.Net το πρωί του Σαββάτου (19/9)  με κάτοικο, περί τις 02.00 το πρωί υπήρξε σοβαρό πρόβλημα στο χωριό καθώς το νερό εισήλθε στα σπίτια. Οι κάτοικοι μετά από ενημέρωση του προέδρου συγκεντρώθηκαν στο λόφο του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου όπου και παραμένουν περισσότεροι από τους μισούς ακόμα εκεί. Παράλληλα έγιναν επιχειρήσεις διάσωσης ηλικιωμένων από σπίτι σε σπίτι και με την εικόνα που έχει ο ίδιος για την ώρα δεν υπάρχει κάποιος αγνοούμενος.

Π.Υ.: Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα – 450 διασώσεις σε όλη τη Θεσσαλία

Ανακοίνωση εξέδωσε το πρωί (06.00) του Σαββάτου 19/9 η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνοντας ένα απολογισμό της κακοκαιρίας “Ιανός” σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά:

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τις νυχτερινές ώρες της 17 Σεπτεμβρίου 2020, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως: στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία και αρκετές από αυτές είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 619 απεγκλωβισμοί – διασώσεις μέχρι τώρα.

Ειδικότερα:

• Στο νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 198 κοπές δέντρων, και 35 αφαιρέσεις αντικειμένων.

• Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 63 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 24 αντλήσεις και 39 κοπές δέντρων.

• Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 91 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων.

• Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

– Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης τριών (3) ατόμων στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου όπου είχαν εγκλωβιστεί σε ορμητικό χείμαρρο. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό διάσωσης ορμητικών νερών, 1 ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και 1 διασωστική λέμβος και

– Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία (1) ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Δύο άτομα αγνοούνται στην περιοχή του Μουζακίου – Σκάρλος: Προσπάθειες διάσωσης τριμελούς οικογένειας 

Δύο ατόμα αγνοούνται στην περιοχή του Μουζακίου σύμφωνα με την πρωινή (Σαββάτου 19/9) ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κ. Νούσιο στην επικοινωνία του με το Mega.

Πρόκειται για μια 40χρονη γυναίκα και έναν κτηνοτρόφο ενώ σε εξέλιξη είναι τις πρωινές ώρες η εκκένωση του χωριού της Κρανιάς του Δήμου Μουζακίου. Σε επικοινωνία που είχε το KarditsaLive.Net με κάτοικο αναφέρει ότι τα μισά περίπου σπίτια του χωριού έχουν 1 μέτρο νερό εντός τους ενώ έχουν απομακρυνθεί οι περισσότεροι κάτοικοι.

Σύμφωνα με επικοινωνία του Δημάρχου Σοφάδων Θ. Σκάρλου με τον ίδιο σταθμό γνωστοποίησε ότι υπάρχει μία εγκλωβισμένη τριμελής οικογένεια σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή των Σοφάδων και για το λόγο αυτό είναι σε εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης από την πυροσβεστική. Όπως ανέφερε η οικογένεια είναι σε επικοινωνία μαζί τους.

καρδίτσα 1

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα και αύριο 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-09-2020

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις ανέμους θα συνεχίζουν να επηρεάζουν το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στη Θεσσαλία και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τοπικά στα νότια θα είναι ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν στη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και τη βόρεια Πελοπόννησο, ενώ στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα νότια 8 ηή 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στις δυτικές περιοχές.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα νότια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι, βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανή βροχή το πρωί.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-09-2020

Στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ο καιρός στην Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες πολύ γρήγορα θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα και για τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8 με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, lamiareport.gr, karditsalive.net, magnesianews.gr, skai.gr

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα