Θεσσαλονίκη

Καταγγελία για οδηγό ΟΑΣΘ: Μας παράτησε και έφυγε

Τι αναφέρει πολίτης του οποίου ο γιος ήταν στο δρομολόγιο - Η απάντηση του Οργανισμού.

Parallaxi
καταγγελία-για-οδηγό-οασθ-μας-παράτησ-902154
Parallaxi

Ένα περιστατικό που σημειώθηκε στον ΟΑΣΘ καταγγέλλει πολίτης. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το συμβάν έλαβε χώρα στις 11 Ιουνίου στο λεωφορείο της γραμμής 6, στο οποίο επιβιβαζόταν ο γιος του. 

Όπως περιγράφει ανέβηκαν τέσσερα νεαρά παιδιά χωρίς μάσκα με αποτέλεσμα μία κυρία να διαμαρτυρηθεί στον οδηγό. Εκείνος ακινητοποίησε το λεωφορείο και χωρίς να δώσει απολύτως καμία εξήγηση άνοιξε τις πόρτες, με αποτέλεσμα κάποιοι να κατέβουν για να συνεχίσουν πεζοί. «Αυτό τελικά έγινε για όλους τους επιβάτες και αφού κατέβηκαν όλοι και περίμεναν προς έκπληξη τους ο οδηγός έκλεισε τις πόρτες του οχήματος και έφυγε άδειος χωρίς να εξηγήσει τίποτα», δηλώνει.

Από την άλλη πλευρά, ο Οργανισμός σε απάντηση του στον πολίτη επισημαίνει ότι «ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία, γιατί ο ίδιος δε μπορεί να κατεβάσει επιβάτες από το λεωφορείο για μη χρήση μάσκας και ακινητοποίησε το λεωφορείο. Όσο περίμενε την αστυνομία, έφυγαν οι παραβάτες και σε επικοινωνία με το κέντρο ρύθμισης κυκλοφορίας ακυρώθηκε η κλήση της αστυνομίας και συνέχισε κανονικά το δρομολόγιο»

Αναλυτικά το κείμενο της καταγγελίας:

Στις 11.06.22 ώρα 18.04 μμ ένδειξη λεωφορείου Λ2242 (επισυνάπτω το εισιτήριο για ταυτοποίηση) επιβιβάστηκε ο υιός μου 17 χρονών από τη στάση της Πόντου στην Καλαμαριά με κατεύθυνση προς κέντρο. Επισημαίνω ότι τηρούσε τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας φορώντας τη μάσκα του.

received-1267420200457374.jpeg

Σε δύο στάσεις πριν το Δημαρχείο επιβιβάστηκαν τρείς νεαρές κοπέλες από τις οποίες η μία δεν φορούσε μάσκα. Μια από τους επιβάτες διαμαρτυρήθηκε στον οδηγό για το συμβάν αλλά δεν επεκτάθηκε. Στην επόμενη στάση ανέβηκαν άλλοι τρεις νεαροί που δεν έφεραν επίσης μάσκες. Οπότε η αντίδραση της κυρίας έγινε πιο έντονη ,ίσως και δικαιολογημένη, στον οδηγό ο οποίος χωρίς να δώσει εξηγήσεις ακινητοποίησε το όχημα χωρίς να εξηγήσει ότι τουλάχιστον περιμένει την αστυνομία ή οτιδήποτε άλλο προβλέπεται.

Οπότε άνοιξε τις πόρτες και όλοι περίμεναν την εξέλιξη. Προς έκπληξη όλων χωρίς να εξηγήσει τίποτα ο οδηγός ,ρωτούσαν πότε θα ξεκινήσει το όχημα. Αφού δεν έπαιρναν απάντηση κάποιοι αποφάσισαν να κατέβουν για να συνεχίσουν πεζοί. Αυτό τελικά έγινε για όλους τους επιβάτες και αφού κατέβηκαν όλοι και περίμεναν προς δεύτερη έκπληξη τους ο οδηγός έκλεισε τις πόρτες του οχήματος και έφυγε άδειος χωρίς να εξηγήσει τίποτα.

Καταλαβαίνετε την ανευθυνότητα του εν λόγω οδηγού ο οποίος :

  • Δεν έδωσε καμία εξήγηση στους επιβάτες
  • Δεν προχώρησε στην τήρηση της διαδικασίας είτε να καλέσει επιτόπου την αστυνομία ,είτε να κατεβάσει του επιβάτες που δε φορούσαν μάσκα και όχι καθολικά όλους
  • Ανάμεσα στους επιβάτες υπήρχαν και ανήλικοι οι οποίοι αναγκάστηκαν να κινηθούν μόνοι τους πολύ πριν τον τελικό τους προορισμό που ενδέχεται να τους περίμεναν οικεία τους πρόσωπα, αδιαφορώντας για το πως θα προσεγγίσουν τον προορισμό τους πεζοί.
  • Δεν ενημέρωσε ότι με το ίδιο εισιτήριο θα μπορούσαν να επιβιβαστούν στο άμεσα επόμενο λεωφορείο χωρίς επιπλέον καταβολή αντιτίμου.

Η απάντηση του ΟΑΣΘ προς τον πολίτη που έκανε την καταγγελία

Σε απάντηση της ηλεκτρονικής επιστολή σας, σας ενημερώνουμε ότι οι παρατηρήσεις σας συμβάλλουν στη διαπίστωση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για μελλοντική αποφυγή παρόμοιων συμβάντων.

Με αφορμή την καταγγελία σας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΣΘ ερεύνησαν τα πραγματικά περιστατικά.

Ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία, γιατί ο ίδιος δε μπορεί να κατεβάσει επιβάτες από το λεωφορείο για μη χρήση μάσκας και ακινητοποίησε το λεωφορείο. Όσο περίμενε την αστυνομία, έφυγαν οι παραβάτες και σε επικοινωνία με το κέντρο ρύθμισης κυκλοφορίας ακυρώθηκε η κλήση της αστυνομίας και συνέχισε κανονικά το δρομολόγιο.

Όσον αφορά τη συμπεριφορά του οδηγού, θα γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τα αρμόδια όργανα του ΟΑΣΘ.

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.

*Τα στοιχεία του καταγγέλλοντα είναι στη διάθεση της Parallaxi

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα