Πολιτισμός

16 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Ο οδηγός για μια χαλαρή κινηματογραφική βραδιά 

Parallaxi
16-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεόρ-926400
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Φυγαδεύοντας Τον Χέντριξ (2018) σε σκηνοθεσία Μάριου Πιπερίδη

Το σχέδιο του Γιάννη για να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται, όταν ο σκύλος του, ο Τζίμυ, διασχίζει τη Νεκρή Ζώνη, που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Επειδή η μεταφορά ζώων από τα κατεχόμενα απαγορεύεται, ο Γιάννης αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια κάποιων “εκλεκτών” χαρακτήρων για να τον φέρει πίσω.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 15/05 στις 22.00

Every Sunday – Μικρές Ιστορίες (2021) σε σκηνοθεσία Καίτη Παπαδήμα

every-sunday-mikres-istories-1021x576.jpg

Μια ομάδα Φιλιππινέζων οικιακών εργατριών στην Κύπρο προετοιμάζει έναν διαγωνισμό ομορφιάς, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση της στην κυπριακή κοινωνία. Στο μεταξύ, η αποκάλυψη της δράσης ενός κατά συρροή δολοφόνου, με θύματα ξένες εργάτριες, προκαλεί τις αντιδράσεις της φιλιππινέζικης κοινότητας.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 15/05 στις 23.40

Love Me Not (2017) σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά

Ένα ζευγάρι προσλαμβάνει νεαρή μετανάστρια για να γίνει παρένθετη μητέρα. Ως φιλοξενούμενη των εργοδοτών της, απολαμβάνει την πλούσια ζωή τους, ενώ μοιάζει να δένεται και να συνυπάρχει αρμονικά μαζί τους. Ωστόσο, κάτω από την επιφάνεια, μια πλουσιοπάροχη ασφάλεια ζωής προϋποθέτει το τίμημα μιας ανθρώπινης ζωής, προκειμένου να εισπραχθεί…

*ΕΡΤ2, Κυριακή 15/05 στις 00.10 

Μπρίντεϊ Για Πάντα (2017) σε σκηνοθεσία Λέσλι Λίμπμαν

Είμαστε στο έτος 2008 κι ένα κινηματογραφικό συνεργείο αναλαμβάνει ν’ αποτυπώσει τη ζωή της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, της πριγκίπισσας της ποπ. Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, το παρελθόν της –από το 1998 έως το 2008- αρχίζει σιγά σιγά να ξεδιπλώνεται.

Η καριέρα της Μπρίτνεϊ απογειώνεται μετά το σινγκλ της «Hit Me Baby One More Time» το 1998. Τότε είναι που ξεκινά και η σχέση της με τον σταρ των NSYNC, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ. Μετά το άδοξο τέλος της σχέσης τους, η εικόνα της Μπρίτνεϊ παίρνει τον κατήφορο. Ένας γάμος διάρκειας μόλις 72 ωρών και η θυελλώδης σχέση της με τον δεύτερο σύζυγό της, Κέβιν Φέντερλαϊν, θα την οδηγήσουν στα όρια της κατάρρευσης.

Αυτή η βιογραφική ταινία καταγράφει το ταξίδι της Μπρίτνεϊ από τα ύψη της φήμης ως την εκδήλωση μιας ψυχικής διαταραχής, που διαλύει την εικόνα της. Τι ρόλο παίζουν η οικογένεια, οι σχέσεις, οι φίλοι και οι μάνατζερ στα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχικής της ασθένειας; Πώς θα καταφέρει η Μπρίτνεϊ να διασώσει την πνευματική της υγεία και τι σημαίνει αυτό για την καριέρα της;

*ΕΡΤ2, Κυριακή 15/05 στη 01.50

Σήκω Χόρεψε Συρτάκι (1967) σε σκηνοθεσία Κώστα Στράντζαλη

Ο Θύμιος έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα, προσπαθώντας με το μικρό κομπόδεμα που έχει να ξεκινήσει μια καλύτερη και πιο άνετη ζωή. Μένει με ενοίκιο σε κάποιο δωμάτιο, όπου ερωτεύεται τη Λίνα, την κόρη της ιδιοκτήτριάς του. Όμως, τον πλησιάζουν κάποιοι πονηροί τύποι, οι οποίοι με δόλωμα μια κοπέλα προσπαθούν να τον εξαπατήσουν για να του πάρουν τα λεφτά, αλλά χωρίς επιτυχία.

Τελικά, ο Θύμιος θα παντρευτεί την αγαπημένη του Λίνα και ο μεσόκοπος μνηστήρας της θα παντρευτεί τη μητέρα της.

*ERT WORLD, Κυριακή 15/05 στις 03.30

Ένα Τρελό, Τρελό Κόλπο (1999) σε σκηνοθεσία Frank Oz

Στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και απελπισμένος για το μεγάλο του διάλειμμα, ο επίδοξος σκηνοθέτης Bobby Bowfinger καταστρώνει ένα τρελό σχέδιο για να κάνει την απόλυτη ταινία, την ταινία των ονείρων του! Συγκεντρώνει μια ομάδα πολύ ιδιαίτερη, που αποτελείται από μια αφελή κοπέλα, μια ντίβα του σινεμά και έναν άτομο που κάνει τα θελήματα στα κινηματογραφικά στούντιο. Ξεκινά να γυρίσει μια υπερπαραγωγή με το μεγαλύτερο αστέρι του Χόλυγουντ, τον Kit Ramsey, χωρίς όμως να τον ενημερώσει ότι είναι ο πρωταγωνιστής στη νέα του ταινία!

*TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Κυριακή 15/05 στις 02.00

Ζωολογικός Τύπος (2011) σε σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Ο Γκρίφιν Κις εργάζεται χρόνια ως φύλακας σε ένα ζωολογικό πάρκο παραμένοντας εργένης. Ο ίδιος πιστεύει ότι ο λόγος που δεν έχει βρει ακόμα τα ταίρι της ζωής του είναι το … ασυνήθιστο επάγγελμά του. Κάτι το οποίο σκέφτεται να αλλάξει. Όταν όμως τα ζώα του πάρκου αντιληφθούν ότι ο αγαπημένος τους Γκρίφιν έχει σκοπό να τα εγκαταλείψει, αποφασίζουν να σπάσουν τη σιωπή τους και να βοηθήσουν την κατάσταση με το δικό τους τρόπο…

*OPEN BEYOND, Κυριακή 15/05 στις 21.00

Οι Τρεις Ήρωες (1999) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ 

Με τη λήξη του Πόλεμου του Κόλπου, τρεις Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκουν τυχαία έναν χάρτη ο οποίος πιστεύουν ότι μπορεί να τους οδηγήσει στους… κρυμμένους θησαυρούς του Σαντάμ Χουσεΐν. Αγνοώντας τις διαταγές που τους δίνονται και με κίνδυνο να περάσουν στρατοδικείο, αποφασίζουν να κλέψουν το χρυσάφι για τον εαυτό τους.

*OPEN BEYOND, Κυριακή 15/05 στις 02.30

I-4: Λούφα Και Απαλλαγή (2008) σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσίκη

Μια παρέα νεοσυλλέκτων, ο καθένας με το δικό του βύσμα, περνάνε από ιατρική εξέταση προκειμένου να πάρουν το πολυπόθητο χαρτί της απαλλαγής που θα τους κρατήσει μακριά από τα στρατιωτικά τους καθήκοντα. ‘Ολα όμως θα ανατραπούν, όταν εξαιτίας εντεταλμένης έρευνας του υπουργείου, αναστέλλονται όλα τα ρουσφέτια. Κατατάσσονται στην κατηγορία Ι4 και καλούνται να υπηρετήσουν την μητέρα πατρίδα. Για κακή τους τύχη, έπειτα από βασική εκπαίδευση, τους στέλνουν σε ένα νησί όπου μια μεραρχία λοκατζήδων τους κάνει τη ζωή δύσκολη, οπότε και αποφασίζουν να αναλάβουν δράση…

*MEGA, Κυριακή 15/05 στις 22.20

Δολοφόνος Υπεράνω Υποψίας (2016) σε σκηνοθεσία Τέρι Ίνγκραμ

Η Χέιλι Ντιν είναι μια πρώην εισαγγελέας, λαμπρή, πειθαρχημένη και άκρως παρατηρητική, η οποία βρήκε έναν νέο τρόπο να βοηθάει τους άλλους. Έγινε ψυχολόγος – θεραπεύτρια. Διεισδύοντας πάντα στο πρόβλημα που έχουν οι πελάτες της, η Χέιλι καταλήγει να είναι η βασική ύποπτος όταν οι γονείς ενός από τους πελάτες της πεθαίνουν με φρικτό τρόπο. Ξυπνώντας την ιδιότητα του εισαγγελέα από μέσα της, η Χέιλι ερευνά την υπόθεση ψάχνοντας δικαιοσύνη. Αναζητά την αλήθεια με τη βοήθεια των δυο «μυστικών» της όπλων: την καλή εμφάνιση και μια γενναία δόση γοητείας. Θα την οδηγήσουν όμως στη δικαίωση;

*MEGA, Κυριακή 15/05 στις 02.30

Killers: Γάμος Να Σου…Πετύχει (2010) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λούκετιτς

Μετά τον ξαφνικό χωρισμό της, η Τζεν Κόρνφελντ έχει αποφασίσει να μην ερωτευτεί ποτέ ξανά. Όμως σε ένα ταξίδι θα γνωρίσει τον άντρα των ονείρων της, τον όμορφο και γοητευτικό Σπένσερ. Τρία χρόνια αργότερα, το πιο τρελό όνειρο της Τζεν έχει γίνει πραγματικότητα: εκείνη κι ο Σπένσερ έχουν πια παντρευτεί και ζουν μια τέλεια ζωή στα προάστια. Όμως μια ημέρα μετά τα τριακοστά γενέθλιά του, η Τζεν ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της είναι ένας… διεθνής κατάσκοπος και πληρωμένος δολοφόνος!

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 15/05 στη 01.45

Βίκτωρ Φρανκενστάιν (2015) σε σκηνοθεσία Πολ ΜακΓκίγκαν

Ο ριζοσπάστης επιστήμονας Victor Frankenstein και ο εξίσου λαμπρός προστατευόμενός του Igor Strausman μοιράζονται ένα ευγενές όραμα να βοηθήσουν την ανθρωπότητα μέσω της πρωτοποριακής έρευνάς τους για την αθανασία. Όμως τα πειράματα του Βίκτορ πάνε πολύ μακριά και η εμμονή του έχει τρομακτικές συνέπειες. Μόνο ο Ιγκόρ μπορεί να επαναφέρει τον φίλο του από το χείλος της τρέλας και να τον σώσει από το τερατώδες δημιούργημά του.

*ALPHA, Κυριακή 15/05 στη 01.00

Μια Ιταλίδα Από Την Κυψέλη (1968) σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ο Αντώνης, ο γοητευτικός μικρότερος αδελφός της Τούλας, που σπούδαζε ζωγραφική στην Ιταλία, έχει παντρευτεί τη συμφοιτήτριά του Μπιάνκα, αλλά επειδή η αδελφή του δεν ήθελε να παντρευτεί Ελληνίδα, της παρουσιάζει τη γυναίκα του σαν Ιταλίδα. Το μυστικό τους το μαθαίνει ο Πολυκράτης, ο άντρας της Τούλας, που υπομένει τα πάνδεινα από την αυταρχική συμπεριφορά της γυναίκας του, αλλά δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί γιατί ο Αντώνης και η Μπιάνκα μαθαίνουν το δικό του μυστικό: έχει σχέση με την κυρία Ρενέ, τη Γαλλίδα γειτόνισσά τους. Όλοι μαζί προσπαθούν να αλλάξουν τα μυαλά της Τούλας, εκμεταλλευόμενοι κατάλληλα την πρόταση γάμου που γίνεται στη μητέρα των δυο αδελφών.

*STAR, Κυριακή 15/05 στις 21.00

Ο Φυγάς (1993) σε σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Ο δρ Ρίτσαρντ Κιμπλ, διακεκριμένος χειρουργός του Σικάγο, δεν έχει παράπονα απ’ τη ζωή: κατέχει μια εξέχουσα θέση στην ιατρική κοινότητα, ένα υπέροχο σπίτι στο πιο ακριβό προάστιο και μια πανέμορφη σύζυγο, την Έλεν. Όλα είναι πράγματι τέλεια, μέχρι τη στιγμή, που η Ελεν δολοφονείται. Ο Κιμπλ κατηγορείται για τη δολοφονία της και καταδικάζεται σε θάνατο. Όμως, η τύχη τον βοηθά να δραπετεύσει. Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει ένα αμείλικτο ανθρωποκυνηγητό. Ο Κιμπλ προσπαθεί με κάθε τρόπο ν’ ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο και παράλληλα να ξεφύγει από τον διώκτη του, τον ομοσπονδιακό πράκτορα Σαμ Τζέραρντ, ο οποίος έχει ορκιστεί να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

*STAR, Κυριακή 15/05 στις 23.30

Η Διερμηνέας (2005) σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ

Μια διερμηνέας, που εργάζεται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, γίνεται μάρτυρας μιας κρυφής συνομιλίας μεταξύ εργαζομένων του οργανισμού, που σχεδιάζουν να δολοφονήσουν έναν απολυταρχικό Αφρικανό ηγέτη. Η παρουσία της όμως γίνεται αντιληπτή και πλέον κινδυνεύει η ίδια της η ζωή. Ένας πράκτορας του FBI αναλαμβάνει την προστασία της, αλλά δυσκολεύεται να κατανοήσει ποιο είναι το υποψήφιο θύμα και ποιος ο θύτης. Το παρελθόν της γυναίκας, που έρχεται σιγά – σιγά στην επιφάνεια, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

*STAR, Κυριακή 15/05 στις 02.15

Captain Phillips (2013) σε σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Ο Ρίτσαρντ Φίλιπς είναι ικανότατος καπετάνιος, υπεύθυνος, μεθοδικός και μάλλον άτυχος, καθώς το 2009 τού έμελλε να έρθει αντιμέτωπος με πραγματικούς πειρατές στα ανοικτά της Σομαλίας, με το εμπορικό πλοίο Maersk Alabama . Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση ανάμεσα στον Κάπτεν Φίλιπς και τον Σομαλό ομόλογό του, που τον κρατάει όμηρο. Ένας πυκνός ιστός υφαίνεται ανάμεσα στους δυο αντιπάλους που προέρχονται από διαφορετικές γωνίες του πλανήτη, αλλά τελικά εξυπηρετούν το ίδιο σκληρό σύστημα. Από τη μια ένας συνηθισμένος Αμερικανός που τρέφει ανησυχίες για το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών του. Από την άλλη, ένα τσούρμο Σομαλοί ψαράδες που παλεύουν για μια θέση στην επιχείρηση πειρατείας που στήνεται μπροστά στα μάτια τους. Οι δυο αντίπαλοι θα εμπλακούν σε μια σκληρή αντιπαράθεση, 145 μίλια μακριά από τις σομαλικές ακτές και θα βρεθούν στο έλεος δυνάμεων που δεν μπορούν να ελέγξουν.

*ANT1, Κυριακή 15/05 στις 23.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα