10 Εύκολα καλοκαιρινά κοκτέιλ για να φτιάξεις μόνος στο σπίτι!
Οι ζεστές μέρες απαιτούν καλοκαιρινά κοκτέιλ! Ίσως φρουτώδη, ίσως παγωμένα και σίγουρα δροσιστικά, αυτά τα ποτά θα σας βοηθήσουν να δροσιστείτε και να γιορτάσετε την εποχή με ένα μόνο ποτό.
Οι ζεστές μέρες απαιτούν καλοκαιρινά κοκτέιλ! Ίσως φρουτώδη, ίσως παγωμένα και σίγουρα δροσιστικά, αυτά τα ποτά θα σας βοηθήσουν να δροσιστείτε και να γιορτάσετε την εποχή με ένα μόνο ποτό.
Παρακάτω, θα βρείτε τις εύκολες συνταγές κοκτέιλ που θα φτιάχνω όλο το καλοκαίρι. Ιδανικές για κάθε περίσταση, από το μπάρμπεκιου της γειτονιάς μέχρι μια χαλαρή βραδιά στο σπίτι, περιλαμβάνουν φρουτώδεις μαργαρίτες, αφρώδη spritzes, μη αλκοολούχα αναψυκτικά και πολλά άλλα.
Κοκτέιλ Paloma

Ένα παραδοσιακό κοκτέιλ paloma αποτελείται από τεκίλα, χυμό λάιμ και σόδα γκρέιπφρουτ. Η συνταγή μου είναι μια πιο φρέσκια εκδοχή αυτού του κλασικού συνδυασμού. Ακολουθούν τα συστατικά του: Το ποτό Paloma είναι ένα από τα πιο νόστιμα ποτά που περιέχει:
Τεκίλα – Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε τεκίλα blanco καλής ποιότητας σε αυτή τη συνταγή
Χυμός γκρέιπφρουτ και σόδα – Αντικαθιστώ την παραδοσιακή σόδα γκρέιπφρουτ με ένα μείγμα από χυμό γκρέιπφρουτ και ανθρακούχο νερό. Για την καλύτερη γεύση, χρησιμοποιήστε φρεσκοστυμμένο χυμό γκρέιπφρουτ!
Χυμός λάιμ – Μαζί με το χυμό γκρέιπφρουτ, κάνει αυτό το ποτό υπέροχα ξινό.
Νέκταρ αγαύης ή απλό σιρόπι – Μια μικρή ποσότητα αγαύης ή απλού σιροπιού, αλλά μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερη ποσότητα ανάλογα με τη γεύση.
Αλάτι – Για το χείλος του ποτηριού σας! Ιδανικά, χοντρό θαλασσινό αλάτι, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και το αλάτι kosher.
Πάγος – Ένα κοκτέιλ paloma είναι πάντα καλύτερο με πάγο!
Τρίψτε το χείλος ενός ποτηριού highball ή μαργαρίτας με μια σφήνα γκρέιπφρουτ και βουτήξτε το σε ένα μικρό πιάτο αλάτι.
Προσθέστε την τεκίλα, το χυμό γκρέιπφρουτ, το ανθρακούχο νερό, το χυμό λάιμ και το γλυκαντικό στο ποτήρι, ανακατέψτε για να ενωθούν και προσθέστε πάγο για να γεμίσει το ποτήρι. Γλυκάνετε ανάλογα με τη γεύση και γαρνίρετε με μια φέτα γκρέιπφρουτ ή λάιμ. Απολαύστε το!
Κλασική Μαργαρίτα
Καμία λίστα με καλοκαιρινά κοκτέιλ δεν είναι πλήρης χωρίς μια μαργαρίτα! Αυτό το κλασικό κοκτέιλ φτιάχνεται εύκολα στο σπίτι με τεκίλα, λικέρ πορτοκάλι, φρέσκο χυμό λάιμ και απλό σιρόπι.
Τεκίλα – Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε τεκίλα blanco καλής ποιότητας σε αυτή τη συνταγή. Μας αρέσει αυτή η μάρκα, αλλά μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας!
Λικέρ πορτοκάλι – Μας αρέσει το Cointreau. Το Triple sec ή το Grand Marnier θα λειτουργούσαν επίσης εδώ.
Χυμός λάιμ – Για καλύτερα αποτελέσματα, στύψτε φρέσκο χυμό λάιμ ακριβώς πριν φτιάξετε τα κοκτέιλ σας. Μου αρέσει η μαργαρίτα μου να είναι αρκετά ξινή, γι’ αυτό χρησιμοποιώ ίση ποσότητα χυμού λάιμ και τεκίλας.
Κάτι γλυκό – Εγώ γλυκαίνω τη δική μου με σιρόπι αγαύης ή σπιτικό απλό σιρόπι.
Αλάτι – Για το χείλος του ποτηριού σας. Προτείνω χοντρό θαλασσινό αλάτι ή αλάτι kosher.
Και πάγο! Επειδή μια υπέροχη μαργαρίτα είναι πάντα με πάγο.
Mojito
Όταν η ζωή σου δίνει φύλλα μέντας, τι φτιάχνεις; Αυτή τη συνταγή για μοχίτο μέντας!
Συστατικά συνταγής μοχίτο
Δείτε τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή μοχίτο με μέντα:
Φρέσκια μέντα – Ο πρωταγωνιστής αυτού του κλασικού κοκτέιλ! Θα ανακατέψετε μερικά φύλλα μέντας για να εμποτίσετε το ποτό με γεύση και θα προσθέσετε περισσότερα στο ποτήρι σας για γαρνίρισμα.
Λευκό ρούμι – Ο Jack και εγώ είμαστε οπαδοί του 10 Cane και του Bacardi Silver Rum, αλλά οποιοδήποτε λευκό ρούμι θα μπορούσε να λειτουργήσει εδώ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας!
Φρέσκος χυμός λάιμ – Προσθέτει φωτεινή, ξινή γεύση. Πάντα, πάντα χρησιμοποιείτε φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ σε αυτή τη συνταγή μοχίτο.
Απλό σιρόπι – Οι κλασικές συνταγές μοχίτο απαιτούν ζάχαρη, αλλά μου αρέσει να χρησιμοποιώ απλό σιρόπι στη θέση του. Εξορθολογίζει τη συνταγή, καθώς δεν χρειάζεται να ανακατέψετε τη ζάχαρη με το λάιμ και τον δυόσμο. Το απλό σιρόπι διατηρείται για αρκετές εβδομάδες στο ψυγείο, οπότε μου αρέσει να το έχω πρόχειρο για κάθε φορά που έχω όρεξη για ένα διασκεδαστικό ποτό.
Σόδα Club ή ανθρακούχο νερό – Εξισορροπεί την οξύτητα του λάιμ και του αλκοόλ και δίνει στο κοκτέιλ ένα διασκεδαστικό φριζάρισμα.
Πάγος – Δεν μπορείτε να φτιάξετε ένα δροσερό, αναζωογονητικό μοχίτο χωρίς αυτόν!
Άπερολ Σπριτζ
Αυτό το ιταλικό ποτό φτιάχνεται με τρία μέρη Prosecco, δύο μέρη Aperol και ένα μέρος club soba και γαρνίρεται με μια φέτα πορτοκάλι. Είναι γλυκόπικρο, αφρώδες και πολύ αναζωογονητικό.
Χρειάζεστε 3 βασικά συστατικά για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή:
Aperol, φυσικά! Το Aperol είναι ένα ιταλικό απεριτίφ ή λικέρ πριν από το δείπνο. Αναπτύχθηκε από τους αδελφούς Barbieri το 1919 και έχει έντονο πορτοκαλί χρώμα και γλυκόπικρη γεύση εσπεριδοειδών. Τα ακριβή συστατικά του είναι μυστικά, αλλά τα βασικά συστατικά του περιλαμβάνουν ραβέντι, ρίζα γεντιανής και φλοιό κιντσόνας, ο οποίος δίνει στο ποτό τη χαρακτηριστική πικράδα του.
Prosecco – Το Prosecco είναι ένα αφρώδες κρασί που παράγεται στη βορειοανατολική Ιταλία. Η γλυκύτητά του ποικίλλει. Για τη λιγότερο γλυκιά γεύση, αναζητήστε ένα μπουκάλι με την ένδειξη «brut». Το «εξαιρετικά ξηρό» και το «ξηρό» Prosecco θα είναι πιο γλυκό. Σε περίπτωση ανάγκης, αντικαταστήστε το με άλλο αφρώδες κρασί, όπως σαμπάνια ή cava.
Σόδα ή ανθρακούχο νερό – Προσθέτει επιπλέον φυσαλίδες και εξισορροπεί τα αλκοολούχα συστατικά. Θα χρειαστείτε επίσης πάγο, γιατί ένα πιο δροσερό ποτό είναι πιο δροσιστικό. Και μια φέτα πορτοκαλιού είναι το παραδοσιακό γαρνιτούρα για το Aperol spritz!
Κόκκινη Σαγκριά
Αυτή η συνταγή κόκκινης σαγκριάς είναι ιδανική για καλοκαιρινή διασκέδαση! Είναι δροσερή, φρουτώδης και δροσιστική (και φτιάχνει μια ολόκληρη κανάτα). Για τα κοκτέιλ, είναι φθηνή και εύκολη στην παρασκευή της. Τι καλύτερο ποτό για να μοιραστείτε με τους φίλους σας μια ζεστή μέρα;
Δείτε τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτή την εύκολη συνταγή σαγκριάς:
Κόκκινο κρασί – χρησιμοποιώ ένα ισπανικό κόκκινο κρασί όπως Tempranillo ή Garnacha. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το καλύτερο κρασί για σανγκρία στο παρακάτω κάλεσμα.
Φρέσκα φρούτα – Τα πορτοκάλια, τα μήλα και τα λεμόνια είναι τα φρούτα που συνήθως προστίθενται στην κλασική κόκκινη σανγκρία. Μερικές φορές χρησιμοποιώ λάιμ αντί για λεμόνι και προσθέτω πάντα φρέσκα σμέουρα για επιπλέον γλυκύτητα.
Λικέρ – Το κονιάκ είναι το πιο παραδοσιακό, αλλά το λικέρ πορτοκαλιού όπως το Cointreau, το Grand Marnier ή το triple sec είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή. Προσθέστε λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλετε να είναι το κοκτέιλ.
Χυμός πορτοκαλιού – Αντί να προσθέσω γλυκαντικό όπως καστανή ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου, γλυκαίνω αυτή τη συνταγή με φυσικό τρόπο με χυμό πορτοκαλιού. Λατρεύω την εσπεριδοειδή γεύση του σε συνδυασμό με το κρασί.
Μαργαρίτα Αλά Καρπούζι
Ο φρέσκος χυμός καρπουζιού γλυκαίνει φυσικά αυτή την καλοκαιρινή μαργαρίτα. Συμβουλή: Κάντε τη δική σας πικάντικη προσθέτοντας φέτες jalapeño στην τεκίλα. Αφήστε τις να μουλιάσουν για 30 λεπτά πριν αναμείξετε το ποτό σας.
Μια κλασική μαργαρίτα φτιάχνεται με τεκίλα, φρέσκο χυμό λάιμ, ένα λικέρ πορτοκαλιού όπως το triple sec και ένα γλυκαντικό όπως το απλό σιρόπι ή η αγαύη. Αυτή η συνταγή για μαργαρίτα με καρπούζι είναι ακόμα πιο απλή! Για να την φτιάξετε, χρειάζεστε μόνο 3 βασικά συστατικά:
Φρέσκο χυμό λάιμ – Στύψτε τον μόνοι σας για την πιο έντονη γεύση.
Τεκίλα – Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας τεκίλα blanco ή silver για αυτή τη συνταγή.
Φρέσκο καρπούζι – Γλυκαίνει τις μαργαρίτες με φυσικό τρόπο. Το καρπούζι χωρίς σπόρους είναι το καλύτερο για αυτή τη συνταγή. Αν το καρπούζι σας έχει σπόρους, αφαιρέστε τους πριν φτιάξετε τις μαργαρίτες.
Θα χρειαστείτε επίσης πάγο και αλάτι για το χείλος του ποτηριού σας. Αυτό είναι όλο!
Ranch Water
Αυτό το αγαπημένο Texas είναι ιδανικό για όσους δεν θέλουν τα κοκτέιλ τους υπερβολικά γλυκά. Είναι ένας απλός συνδυασμός τεκίλας, χυμού λάιμ και ανθρακούχου μεταλλικού νερού.
Δείτε τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για το water ranch:
Τεκίλα – Οποιαδήποτε καλή τεκίλα blanco (που ονομάζεται επίσης ασημένια τεκίλα) θα λειτουργήσει εδώ. Μας αρέσει η τεκίλα Casamigos ή Espolon, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας μάρκα.
Φρεσκοστυμμένος χυμός λάιμ – Δεν αστειεύομαι για το φρεσκοστυμμένο μέρος! Προσθέτει μια πολύ πιο φωτεινή, φρέσκια γεύση στο κοκτέιλ από ό,τι ο χυμός από το μπουκάλι.
Αφρώδες μεταλλικό νερό – Πολλοί Τεξανοί θα σας πουν ότι το Topo Chico είναι απαραίτητο για αυθεντικό νερό από το Texas ranch. Δεν διαφωνώ! Είναι γεμάτο με τόνους μικρών φυσαλίδων, κάνοντας αυτό το κοκτέιλ ιδιαίτερα ανθρακούχο. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μάρκα ανθρακούχου νερού εδώ.
Μαζί με αυτά τα συστατικά, θα χρειαστείτε μόνο λίγο πάγο και μια φέτα λάιμ για το σερβίρισμα. Πόσο απλό είναι αυτό;
Bellini Cocktail
Ο πουρές ροδάκινου γλυκαίνει αυτό το αφρώδες ποτό για brunch.
Συστατικά συνταγής Bellini ροδάκινου
Ροδάκινα ακόμη και κατεψυγμένα. Αφήστε τα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο πριν τα ανακατέψετε.
Prosecco – Δεν έχετε πρόχειρο; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε άλλο αφρώδες λευκό κρασί, όπως σαμπάνια, σε περίπτωση ανάγκης.
Strawberry Margarita
Ο πουρές φράουλας και το απλό σιρόπι βασιλικού δίνουν σε αυτή τη μαργαρίτα φρέσκια καλοκαιρινή γεύση.
Δείτε τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για μαργαρίτα φράουλα:
Φράουλες, φυσικά! Γενικά φτιάχνω αυτή τη συνταγή με αποψυγμένες κατεψυγμένες φράουλες (μια σακούλα των 10 ουγκιών είναι το τέλειο μέγεθος για 4 μαργαρίτες). Αλλά αν έχετε υπέροχες φρέσκιες φράουλες, θα λειτουργούσαν και εδώ καλά.
Τεκίλα – Χρησιμοποιήστε εδώ την αγαπημένη σας ασημένια, ή blanco, τεκίλα.
Λικέρ πορτοκάλι – Σκεφτείτε το Cointreau, το Grand Marnier ή το triple sec.
Χυμός λάιμ – Φρεσκοστυμμένο, παρακαλώ! Κάνει αυτή τη μαργαρίτα φράουλα πικάντικη και φωτεινή.
Απλό σιρόπι – Για γλυκύτητα. Ακολουθήστε την παραλλαγή με βότανα στη συνταγή για να της δώσετε γεύση φρέσκου βασιλικού. Φυσικά, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε κανονικό απλό σιρόπι αν το προτιμάτε.
Αλάτι – Για το χείλος του ποτηριού. Το κανονικό θαλασσινό αλάτι, το αλάτι kosher και το νιφάδες θαλασσινό αλάτι λειτουργούν όλα καλά!
Και πάγο.
Cosmopolitan Cocktail
Το ροζ χρώμα αυτού του ρετρό κοκτέιλ το καθιστά μια διασκεδαστική επιλογή για καλοκαιρινά πάρτι. Αν είστε οπαδός των ποτών με βότκα, θα το λατρέψετε. Είναι ένας απλός συνδυασμός βότκας, Cointreau ή triple sec, χυμού cranberry και λάιμ.
Το κοκτέιλ Cosmo, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, εξελίχθηκε από ένα ποτό της δεκαετίας του 1930, το Cosmopolitan 1934. Τα συστατικά του περιλάμβαναν τζιν, Cointreau και χυμό λεμονιού, ενώ το σιρόπι βατόμουρου του έδωσε το ροζ χρώμα του.
Ο μπάρμαν της Νέας Υόρκης Toby Cecchini αναφέρεται συνήθως ως ο δημιουργός του σύγχρονου Cosmopolitan. Ανέπτυξε το κοκτέιλ με βότκα και χυμό cranberry στα τέλη της δεκαετίας του 1980 χρησιμοποιώντας τη βότκα Absolut Citron, μια βότκα με άρωμα εσπεριδοειδών που ήταν νέα στην αγορά εκείνη την εποχή.
Δείτε τι περιέχει ένα κλασικό κοκτέιλ Cosmopolitan:
Βότκα – Παρά την ιστορία του ποτού, εγώ φτιάχνω το δικό μου με κανονική, όχι αρωματισμένη, βότκα.
Cointreau ή triple sec – Το γλυκό λικέρ πορτοκαλιού προσθέτει εσπεριδοειδές βάθος στο ποτό.
Χυμός κράνμπερι – Για πικάντικη γεύση και όμορφο ροζ χρώμα.
Φρέσκος χυμός λάιμ – Δίνει στο ποτό ένα φωτεινό, πικάντικο τελείωμα.
Πηγή: loveandlemons.com