ΣΥΝΤΑΓΗ: 2 σούπες να γίνουν το απόλυτο comfort food στο σπίτι σου

Η ζεστασιά του country leaving δύο συνταγές μακριά σου.

Parallaxi
συνταγη-2-σούπες-να-γίνουν-το-απόλυτο-comfort-foo-490226
Parallaxi

Η αίσθηση της ζεστασιάς και της οικειότητας του country leaving βρίσκονται μόλις δύο συνταγές μακριά σου. Δύο σούπες να γίνουν το απόλυτο comfort food σου. Τις συνταγές τις βρήκαμε και τις δοκιμάσαμε από το Countryliving.com και από το Saltandlavender.com. Διαλέξτε από τώρα τα μπολ!

Σούπα Bisque Κουνουπίδι με τραγανά κρουτόν βουτύρου

Θα χρειαστείτε: 2 κ. γάλα πλήρες, 2½ κ. ζωμό λαχανικών, 1 μικρό κουνουπίδι χωρισμένο σε μέρη, 3/4 της κούπας baby πατάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο θρυμματισμένο, 4 κλωναράκια θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 3 κ. ψωμί ciabatta σε κύβους, 1/3 κ. κρέμα γάλακτος, 1/3 κ. ρόδι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για το σερβίρισμα.

Θα εκτελέσετε: Ρίξτε το γάλα, το κουνουπίδι, την πατάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε αλατοπίπερο και αφήστε το να πάρει μία βράση σε υψηλή θερμοκρασία. Έπειτα χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε έως ότου τα λαχανικά μαλακώσουν αρκετά, περίπου για 20 λεπτά.

Στο μεταξύ, σε ένα βαθύ τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά περιστρέφοντας ελαφρώς το τηγάνι, μέχρι αυτό να ροδίσει για 2 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το κομμένο σε κύβους ψωμί και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ψηθεί, από 10 έως 12 λεπτά και λίγο πριν τα κατεβάσετε από την φωτιά, αλατοπιπερώστε.

Αφού κατεβάσετε τελείως τη σούπα από την φωτιά, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι και  πολτοποιείστε την με το ειδικό μίξερ έως ότου αποκτήσει βελουτέ υφή και αλατοπιπερώστε ελαφρώς.

Σερβίρετέ την με κρουτόν στην κορυφή, λίγο ρόδι και σχοινόπρασο.

Kρεμώδης μανιταρόσουπα με παρμεζάνα

Θα χρειαστείτε: 450 γρ. ανάμικτα μανιτάρια μικρά, 4 μεγάλα μανιτάρια portobello 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο, 4 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για μαγειρική, 5 κλωνάρια φρέσκο ​​θυμάρι, 1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, λίγο λευκό ή κόκκινο κρασί, μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, παρμεζάνα.

Θα εκτελέσετε: Ρίξτε το βούτυρο σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει ρίξτε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 5 λεπτά την ώρα που ψιλοκόβετε τα μανιτάρια. Προσθέστε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και αυξήστε τη θερμοκρασία από την μεσαία στην υψηλή σκάλα. Μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου τα μανιτάρια απελευθερώσουν τα υγρά τους και συρρικνωθούν.

Προσθέστε το σκόρδο και την μουστάρδα και ανακατέψτε. Έπειτα ρίξτε και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σούπας μέσα στην κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει η βράση χαμηλώστε την θερμοκρασία πίσω στην μεσαία σκάλα και σιγοβράστε για 10 περίπου λεπτά.

Μόλις κατεβάσετε από τη φωτιά την κατσαρόλα, χωρίστε την μισή περίπου σούπα και ρίξτε την σε ένα σκεύος. Εκεί πολτοποιήστε την μέχρι να πάρει την βελουτέ υφή της και έπειτα ξαναρίξτε την στην αρχική κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα.

Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα στην κορυφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η κρεμώδης σούπα κάστανο που θα ερωτευτείς

Αντίδοτο στο κρύο: 5 νόστιμες σούπες στα εστιατόρια της πόλης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα